BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 2 von 4 ErsteErste 1234 LetzteLetzte
Ergebnis 11 bis 20 von 34

Fikret Hodžić

Erstellt von Krajsnik, 27.01.2010, 11:08 Uhr · 33 Antworten · 14.329 Aufrufe

 1. #11
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Zitat Zitat von QQ LELE Beitrag anzeigen
  solche bilder anzugucken finde ich geejjj
  Dann halte dich fern von diesem Theard, danke.

 2. #12
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Fikret beim Schultertraining:


 3. #13
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388

 4. #14
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.578
  Zitat Zitat von Krajsnik Beitrag anzeigen
  Wer kennt ihn nicht? Er war damals einer der erfolfgreichsten Bodybulder in Ex-Yu, wenn nicht sogar der erfolgreichste.

  Fikret lebte in Kozarac und sein Haus stand keine 100m von meinem.
  Er war im gleichen KZ wie ich, in Trnopolje. Dort wurde er auf brutalste Weise ermordet. Und von wem? Von seinen angeblichen Freunden....

  Im Sommer 2009 wurde er beerdigt (sehidska dzenaza) und ich war auch anwesend. Etliche Bodybuilder aus ganz BiH waren dabei, es gab sogar Gerüchte das Arnold Schwarznegger kommt (war ein enger Freund von Fikret). Ob er anwesend war, weiß ich nicht.

  Er wurde in Kamicani, Kozarac auf dem Friedhof neben der "sehidska dzamija" beerdigt.
  Hat ihn nicht dieser Bastard Tadic auf dem Gewissen ??

 5. #15
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Zitat Zitat von Ludjak Beitrag anzeigen
  Hat ihn nicht dieser Bastard Tadic auf dem Gewissen ??
  Tadic`s leute ja, ob er es höchst persönlich war? Weiß ich nicht, Tadic hat mehrheitlich mitten in der Stadt oder im KZ Omarska gemordet.


  Es gibt einige Gerüchte über den Mord von Fikret, einige sagen das ein anderer Gefangener ihm die Hoden abgebissen hat. Andere sagen man hätte ihm Sauerstoff gespritzt.....

 6. #16
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Sistem za početnike
  Ponedjeljak: ruke-ramena
  Utorak: odmor
  Srijeda: grudi-leđa
  Četvrtak: odmor
  Petak: noge trbušni mišići
  Subota / Nedjelja: odmor

  vjezba se radi sa 10-15 ponavljanja, u tri serije. Posebnu paznju treba obratiti na disanje, a disati treba na slijedeci nacin: Uzmimo na primjer vjezbu za razvoj misica grudi (lezeci potisak sa grudi), dok teg spustate na grudi udisite na nos, a kada ga podizete izdisite na usta. Razmak izmedju svake serije treba da traje dok se disanje ne stabilizira, sto traje oko dva minuta. Prije rada sa opterecenjem morate se zagrijati trcanjem i prostim vjezbama za oblikovanje. Trening treba da pocnete najmanje dva sata poslije jela. Ovog sistema se treba pridrzavati dva mjeseca, kako bi se tijelo i misici privikli na naporne vjezbe. Ukoliko dobijete upalu misica, nemojte se bojati, to je normalna pojava kod svakog pocetnika.

 7. #17
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Sistem za napredne vježbače
  Ovaj sistem je za one koji iza sebe imaju godinu dana treninga, a izgleda ovako:
  Ponedjeljak: grudi - biceps
  Utorak: noge - leđa
  Srijeda: ramena - triceps
  Četvrtak: odmor
  Petak: grudi - biceps
  Subota: noge - leđa
  Nedjelja: odmor

  Ponedjeljak: ramena - triceps
  Utorak: grudi - biceps
  Srijeda: nege - leđa
  Četvrtak: odmor

  Obratite paznju na navedeni sistem i vidjetcete da sve tece u krug. Sistem je dosta zanimljiv i sto je najvaznije, daje odlicne rezultate

 8. #18
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Sistem za masu
  Ovaj sistem je iskljucivo namjenjen takmicarima, bilderima koji iza sebe imaju najmanje tri godine treninga. Sve ovo prenosim iz svog licnog iskustva, jer po ovom sistemu i ja vjezbam za masu. Za masu se vjezba kad prodju takmicenja, prije svega da bi se dobilo na snazi i misicnoj masi. Od mnogih sam cuo da poslije takmicenja prave pauze, ne vjezbajuci i po dva mjeseca, sto je velika greska. Ja licno nikada ne pravim pauzu ili vece prekide, jer dok vjezbam za masu ja se ustvari odmaram. Pitatcete kako to? Jednostavno treninzi su sporiji, pauze izmedju vjezbi i serija duze, a hrana je jaca i kaloricnija. Prije svakoga treninga redovno trcim, jer je trcanje veoma zdravo i povoljno djeluje na trening. Dnevno u ovoj fazi pretrcim 1000-2000 metara, sto je sasvim dovoljno. Ukoliko bi mnogo trcali, gubili bi na misicnoj masi i tezini. Tezina tegova pri radu na masi se dosta razlikuje od tezine za definiciju. Za masu treba koristiti sto je moguce vecu tezinu. Obicno, pocetnu tezinu mogu podici do 15 puta, a maksimalnu samo jednom. Pri koriscenju velikih tezina vjezbe treba izviditi uz maksimalnu kocentraciju. Ja sam navikao da vjezbam u drustvu i pri tome mi galama ne smeta. Medjutim, kada radim, na primjer cucanj, sa velikom tezinom (200 KG), onda mi je neophodna tisina, da bi se sto bolje koncentrisao. Mnoge zvijezde bodi-bildinga nikada ne vjezbaju u drustvu, jer ih to dekoncentrise. Najbolje je na treningu imati suvjezbaca koji je priblizno iste snage, tako da tezinama mozete raditi neizmjenicno i da ukoliko zatreba jedan drugom pomognete...

  Moj sistem za masu izgleda ovako
  Ponedjeljak: grudi
  Utorak: leđa
  Srijeda: noge
  Četvrtak: ruke
  Petak: ramena
  Subota: trbušni mišići
  Nedjelja: odmor

  Kao sto vidite, svaki dan se vjezba samo jedna misicna grupa. Mnogi ce reci da je prevelik razmak do ponovnog vjezbanja iste misicne grupe, medjutim, bas taj razmak je odlucujuci za rast misica. Da biste dobili na masi, potrebno je dovoljno odmoriti misice, to je vazno isto kao i trening. Pri vjezbanju za masu treba raditi 5 - 6 vjezbi za jednu misicnu grupu, a svaku vjezbu izvoditi u 8-10 serija. Ovaj sistem kod mene traje 5 mjeseci, a zatim prelazi na pripremni sistem, specijalno za definiciju.

 9. #19
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Sistem za definiciju
  Najveca briga svakog takmicara je da bude sto definisaniji, odnosno misicaviji. Ako zelite biti dobro definisani na to morate misliti najmanje dva mjeseca prije takmicenja. Ukoliko ste malo vise ugojeni, morate s definicijom poceti i ranije. Potrebno je obratiti paznju na ishranu i unositi samo hranu koja ne goji, izbacivsi masnoce, tjesteninu, slatkise i slicno. Hrana mora biti bogata vitaminima, pa trebate konzumirati voce i dijetalno priremljno povrce. O hrani koju treba jesti u toku rada za definiciju bit ce govora nesto kasnije. evo mog programa za definiciju, kojim sam postigao dobre rezultate:

  Ponedjeljak: ramena (poslije podne - ruke)
  Utorak: leđa (poslije podne - grudi)
  Srijeda: trbušni mišići (poslije podne - noge)
  Četvrtak: ramena (poslije podne - ruke)
  Petak: leđa (poslije podne - grudi)
  Subota: trbušni mišići (poslije podne - noge)
  Nedjelja: odmor

  Pri radu za definiciju treba imati na umu slijedece: Vjezbe se rade bez odmora, tj. razmak zmedju serija je minimalan, teko toliko da se uhvati malo zraka. Zbog toga, tezine kojima se vjezba ne smiju biti velike. One moraju biti tolike da se u jednoj seriji teg podigne do 20 puta. Ovi treninzi traju nesto krace od treninga za masu. Dnevni program rada pri vjezbanju za definiciju izgleda ovako: Ustajanje u 6 sati, odlazak na trcanje ( trcati do 6 KM) zatim se ide u vjezbaonicu. Prvo se rade vjezbe za trbusne misice, a zatim se relazi n odredjenu misicnu grupu koja po sistemu slijedi taj dan. Popodnevni trening obicno pocinje oko 17 casova. Nakon trcanja od 2 km u vjezbaonici radimo nekoliko prostih vjezi oblkovanja, za zagrijavanje (kao i u jutarnjem treningu), a zatim vjezbe za trbusne misice. Nakon toga prelazimo na sprave i tegove, tj. radimo misicnu grupu koja dolazi po planu. Ovaj sistem je izuzetno naporan i mogu ga upraznjati samo oni koji iza sebe imaju vise godina treninga. Oni koji zbog privatnih razloga nisu u stanju vjezbati dva puta dnevno, trebaju na jednom treningu vjezbati dvije misicne grupe. Sastavljanjem jutarnjih i popdnevnih vjezbi dobit ce se takodjer dobar i efikasan sistem.


 10. #20
  Avatar von Krajsnik

  Registriert seit
  13.01.2010
  Beiträge
  1.388
  Wer interesse hat, kann sich hier weiter informieren:
  IN MEMORIAM FIKRET HODZIC... - Karamele

Seite 2 von 4 ErsteErste 1234 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Fikret Abdic - Held oder Verräter?
  Von Bambi im Forum Politik
  Antworten: 323
  Letzter Beitrag: 09.08.2012, 18:13
 2. Fikret Abdic der Bosnier, der den Krieg verhindert hätte
  Von lupo-de-mare im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 22
  Letzter Beitrag: 09.03.2012, 18:24
 3. Antworten: 79
  Letzter Beitrag: 16.12.2011, 10:42
 4. Legendarni Babo Fikret Abdic
  Von Drobnjak im Forum Politik
  Antworten: 120
  Letzter Beitrag: 16.06.2009, 10:00
 5. Fikret Abdić u Hajduku!
  Von Dobričina im Forum Sport
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.09.2007, 12:56