BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 5 von 31 ErsteErste 12345678915 ... LetzteLetzte
Ergebnis 41 bis 50 von 301

15 Jahrestag Oluja 4-7 August

Erstellt von Metkovic, 03.08.2010, 22:46 Uhr · 300 Antworten · 17.108 Aufrufe

 1. #41
  Beogradjanin
  [quote=Metkovic;1984941]
  Zitat Zitat von Verloren Beitrag anzeigen
  Serbien der damaligen Zeit war das gleiche wie dein Staat . Du wirst es nie akzeptieren, verstehe ich da dein gesamtes Schreiben deine Verblendung offenbart. Du bist ein Ustasa und Anhänger nationalsozialisteschem Gedankgut. Hast du oft genug bewiesen Metkovic.


  ich, Ivo, Jadranka...wir sind in serbischen Augen alle Nazis und das juckt keine kroatische Eiche, wenn sich eine grosse serbische Wildsau daran reibt

  Vecernji.hr - Josipovi  und die Pläne deiner Landsleute sind kleiner geworden.....oder auch Boze Pravde genannt


  Was für eine Antwort.

  Etwas anderes war nicht zu erwarten..

  Schönen Abend

 2. #42
  Mačak
  Uh wow was für ein Sieg wirklich eine frühere tolle Gegend in eine wüstenähnliche Landschaft zu verwandeln. Huch toller Sieg....ja ja....War ja klar das hier in diesem Thread die Möchtegern"Patronen" sich ins Rampenlicht rücken. Ich finds ja noch lustig das der Vizebürgermeister mal daran teilgenommen hat...zna se koju nacionalnost ima...sto cuda na ovoj zemlji....

  Oluja hin und her...selbst wenn es zurückgeholt wurde...diese Gegend wird sich nie wieder erholen meiner Meinung nach im wirtschaftlichen Sinne...die Jungen in Knin sollten so schleunigst wie möglich nicht ihre Zeit vergeuden, wenn sie die Srednja skola absolvieren...ansonsten könnens Honigverkäufer werden oder selbstgemachte Körbe verkaufen... und ich finde es schade, dass es nicht mehr Rückkehrer gibt. Ach ja ich finde das Veleuciliste in Knin ziemlich abgefuckt als ich das letzte Mal dort zu Besuch war...was da lustiges angeboten wird zum Studieren..

  Aber ich komme immer wieder gerne dort hin....

 3. #43
  Vukovarac
  Zitat Zitat von Flaschengeist Beitrag anzeigen
  Uh wow was für ein Sieg wirklich eine frühere tolle Gegend in eine wüstenähnliche Landschaft zu verwandeln. Huch toller Sieg....ja ja....War ja klar das hier in diesem Thread die Möchtegern"Patronen" sich ins Rampenlicht rücken. Ich finds ja noch lustig das der Vizebürgermeister mal daran teilgenommen hat...zna se koju nacionalnost ima...sto cuda na ovoj zemlji....

  Oluja hin und her...selbst wenn es zurückgeholt wurde...diese Gegend wird sich nie wieder erholen meiner Meinung nach im wirtschaftlichen Sinne...die Jungen in Knin sollten so schleunigst wie möglich nicht ihre Zeit vergeuden, wenn sie die Srednja skola absolvieren...ansonsten könnens Honigverkäufer werden oder selbstgemachte Körbe verkaufen... und ich finde es schade, dass es nicht mehr Rückkehrer gibt. Ach ja ich finde das Veleuciliste in Knin ziemlich abgefuckt als ich das letzte Mal dort zu Besuch war...was da lustiges Angeboten wird zum Studieren..

  Aber ich komme immer wieder gerne dort hin....
  Nur aufgrund der Oluja kannst du das ja auch tun....

 4. #44

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  9.454
  Zitat Zitat von Vukovarac Beitrag anzeigen
  Nur aufgrund der Oluja kannst du das ja auch tun....

  ne..einige möchte lieber den serbischen Checkpoint überqueren und ihre Kuna wechseln....


 5. #45

  Registriert seit
  07.04.2010
  Beiträge
  341
  Zitat Zitat von Metkovic Beitrag anzeigen
  ne..einige möchte lieber den serbischen Checkpoint überqueren und ihre Kuna wechseln....


  Otvori oci vidi sta vam osta razprodali ste cijelu hrvatsku da bi mogli u eu a ti jos uvijek zivis u proslosti... 6. #46
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Verloren Beitrag anzeigen
  Serbien der damaligen Zeit war das gleiche wie dein Staat . Du wirst es nie akzeptieren, verstehe ich da dein gesamtes Schreiben deine Verblendung offenbart. Du bist ein Ustasa und Anhänger nationalsozialisteschem Gedankgut. Hast du oft genug bewiesen Metkovic.

  Doch auch du müsstest ein denkender Mensch sein. Der kroatische Staat entschuldigt sich Jahrzehnte nach dem Völkermord nicht. Ihr arbeitet nichts auf. Feiert Gotovina und andere Schweine als Helden.

  Ist das deine Vorstellung von Gerechtigkeit ?

  Das kroatische Volk wollte nicht den Krieg aber Herr Tudjaman träumte davon und schlussendlich muss man ihm gratulieren. Seine Pläne sind größteils aufgegangen.
  Na, beluegen wir uns mal wieder selber.

  Ambis ili realne šanse
  Vesna Pešić
  23.07.2010.


  Milošević je legitimirao svoju vlast skokom u ambis Kosova. Koštunica je uradio isto, s dramatičnim usklikom da nema legitimacije vlasti u Srbiji ako ne slavi kosovski ambis. Sada izgleda da to isto hoće da uradi i Boris Tadić. I njega magično privlači taj ponor. Posle tri uzastopna skoka u isti ambis, s pravom se može zaključiti da je politika kosovskog ambisa politika dugog trajanja i s dugoročnim posledicama.

  Više je nego jasno da ta logika dugog trajanja stvara i logiku permanentnog gubitništva u našoj sopstvenoj režiji. Svaki put kad je moguće krenuti drugim putem, taj se put gotovo automatski odbaci, da bi se slepo krenulo utabanim stazama koje nikuda ne vode. Nekako se bez razmišljanja izabere “deveti krug pakla”. Kao da bez tog pakla nijedna vlast ne može da računa na opstanak. Nesreća je što je kosovski ambis popio mozak istrošenoj Srbiji, narodu na rubu egzistencije, u kojem kao da je prevladao samoubilački identitet, usud gubitnika, koji mu je oduzeo i snagu i volju da zaviri u sopstvenu budućnost.

  I ovog puta, nakon odluke Međunarodnog suda pravde da kosovska Deklaracija o nezavisnosti nije prekršila međunarodno pravo (pitanje o legalnosti te deklaracije je postavljeno u režiji same Srbije), nije vodila ka otrežnjenju i realnijem sagledavanju mogućnosti pred kojima se Srbija danas nalazi. Gubitak utakmice koju smo sami izmislili, pa čak je forsirali protiv volje svih drugih igrača, ne osvešćuje činjenicu da smo mi kreatori i utakmice i gubitništva, nego se “teška odluka” suda po Srbiju uzima samo kao novi zamah, za nove izgubljene bitke.

  Verovatno bez osnova, ali nadala sam se da je sada momenat da udahnemo vazduh i da se upitamo možemo li drugačije sem da i dalje skačemo u jedan te isti ambis. Momenat mogućnosti se pojavio sada, kada smo opet mogli da biramo sopstveni put, baš nakon saslušane odluke Međunarodnog suda pravde. Pošto smo čuli mišljenje MSP-a neka očekivanja su brzo morala biti stavljena ad acta, a buduće delovanje usmereno prema mogućnostima koje razrešavaju naše probleme dugog trajanja.

  Ali tako izgleda neće biti.

  To je zato što se i najbanalnije činjenice ne uzimaju u obzir. Da li je našim liderima poznato da Sjedinjene američke države odlučuju o tome kakav će biti ishod “kosovskog čvora”, kao i to da su u poslednjoj rundi kavaljerski gledali na junačenje u vezi sa postavljanjem pitanja MSP-u. Da li naši lideri znaju da izgledaju arogantno kad konstatuju da im se odgovor MSP-a ne sviđa (a pitanje su sami postavili) i kad ga dezavuišu tako što se prave ludi da su pitali nešto drugo, pa će sada nastaviti da pitaju to drugo, sve do poslednje kapi naše krvi i poslednje pare. Da li znaju da vode izgubljenu bitku? Da li znaju da će ih nova pitanja, sada Generalnoj skupštini UN, voditi novim potvrdama da su bitku izgubili, ali da će tako izgubiti i neke preostale, ne tako male mogućnosti, koje se sada nude, a sutra više neće. Pritom totalno zaboravljaju svoju “situaciju”.

  Kad govorimo o toj “situaciji” pada u oči da Srbiju niko danas ne gleda tako lepim očima, kao novu i demokratsku državu, koja nikakve veze nema sa Miloševićem i devedesetim godinama, i kojoj, tako preporođenoj, nekakvi zlikovci otimaju teritorije. A ne daj bože da i sama krši međunarodno pravo! Da do novog rađanja neke pametnije i demokratske Srbije nije došlo, vidi se i po tome što je vlast posle 5. oktobra, skočila u isti ambis kao i Milošević. Iz tog ambisa, baš kao prethodnik, ne vide se nove šanse, pa je situacija danas samo ponavljanje one stare u drugim okolnostima. Obrazac je isti: guraj do kraja, do ambisa, a pred mogućnostima zatvaraj oči. Kao da se opet čuje isti zloslutni poklič: ne uvažavaj ništa što ti kaže Amerika (a svi znamo da ona odlučuje), ali ni šta ti kažu Engleska, Nemačka, Francuska, EU, ni to da će nas podržati da ostvarimo svoju bolju budućnost. Kao da se opet ori: ne, ne i ne!

  Treba sve njih u kompletu tužiti, da ih izvedemo pred sud (to smo već uradili i dobili batine); ali sada ćemo protiv njih povesti rat u Generalnoj skupštini UN. Pa, kao što Milošević i njegovi nisu videli šansu Z-4 za Srbe u Hrvatskoj, sadašnje vođe ne vide da Amerikaci nude sve što možemo da smislimo za najbolji mogući položaj Srba na Kosovu, od specijalnog statusa za Sever, do Ahtisarijevog plana za Jug, i da tu leži sijaset mogućnosti koje bi ozbiljno trebalo razraditi i ostvariti. Sutra ih više neće biti, kao što je nestao i Z-4, na veliku sreću Hrvatske. Tako će sutra biti na sreću ovih drugih. Pri tom, Srbija hoće novi “diplomatski rat” protiv najmoćnijih sa slabim, ili nikakvim argumentima. I sa reputacijom dojučerašnjeg “otpadnika”, čijim se generalima u 21. veku izriču presude za genocid.

  Umesto ovakvih, provereno loših planova, predlažem da strpljivo vodimo politiku vraćanja u “normalni svet”, politiku pomirenja sa susedima i velikim silama. Predlažem da ozbiljno razmotrimo naše najbolje šanse za položaj Srba na Kosovu. Predlažem da se manemo utabanih staza na kojima smo već sve bitke izubili. Predlažem da kosovski ambis više ne legitimira vlast u Srbiji. Predlažem da napustimo tu neshvatljivu aroganaciju ratovanja za nepravedne ciljeve koji nas vode u sukob s najmoćnijim i najrazvijenijim zemljama sveta. Predlažem da taj sukob odmah obustavimo. Predlažem da ne jurimo sa pismom predsednika Tadića po svim kontinentima sveta, kako bismo angažovali afričke i azijske zemlje koje bi, navodno, stale iza Srbije u globalnom ratu protiv SAD, EU i razvijenog sveta. Predlažem da obustavimo te ratove i pogledamo realni svet oko sebe i već jednom pronađemo za sebe realno mesto na kome bi vredelo živeti.

  Peščanik.net, 23.07.2010.

 7. #47

 8. #48
  Mačak
  Zitat Zitat von Vukovarac Beitrag anzeigen
  Nur aufgrund der Oluja kannst du das ja auch tun....
  Naja mal schaun wie die Windstärke sein wird...vielleicht weht es mich dort hin.

  Hiihihi dann komme ich mir vor wie in "Vom Winde verweht"

 9. #49
  Beogradjanin
  Ist es nicht der Wunsch unserer Völker einander näher zu kommen ? Die Vergangenheit voller Schmerzen und Wunden die nur langsam verblassen.


  Ein Kroate ist nach meinem Empfinden das gleiche wie ich es bin. Es trennen uns ein paar Betonungen und die Religion.

  Verstehe oftmals nicht den blinden Nationalismus einiger nicht.


  Schade

 10. #50
  Avatar von Grobar

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  9.644
  Naja...Tudjman hat ziemlich eindeutig klar gemacht wie das Serbenproblem zu loesen ist...leider hat seine Natur keine alternativen zugelassen.

  Wie dem auch sei ... Serbische Paramilitaers/Militaers haben massiv in Kroatien Kroaten aus ihrer Heimat vertrieben.

  All diesen ehemal vertriebenen Kroaten wuensche ich das beste Fest ihres Lebens egal wen sie waehlen und egal wie ihre Politische orientierung ist.
  Sie konnten in ihre Heimat(ihre Regionen, Staedte usw.) zurueckkehren und ich wuensche mir sehr das irgendwann auch die Muslime aus Bosnien, Serben aus der Krajina, Kroaten aus allen Teilen Bosniens und alle anderenn Vertriebenen feiern koennen das sie wieder zuhause sind und dort leben koennen wo es ihnen am besten gefaellt. In der Heimat.

Seite 5 von 31 ErsteErste 12345678915 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Balkantour im August
  Von VWBus4 im Forum Urlaubsforum
  Antworten: 89
  Letzter Beitrag: 29.03.2013, 14:16
 2. Oluja 16 Jahrestag
  Von Josip Frank im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 690
  Letzter Beitrag: 20.05.2012, 15:42
 3. 11.Jahrestag vom beginn der Oluja Offensive!
  Von SAmo_JoSip im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 119
  Letzter Beitrag: 07.08.2006, 09:01
 4. 10 Jahrestag Operation ! Oluja
  Von Metkovic im Forum Politik
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 04.08.2005, 10:00