Ceca Berlinale
Naša najveća estradna zvezda proučava ponudu nemačkih producenata za ulogu u filmu "Poslednji boemi", koji bi trebalo da bude prikazan na najvećoj evropskoj filmskoj smotri. Priča se o honoraru od 50.000 evra, ali Ceca kaže da će producenti morati da daju "ozbiljniju ponudu".

Ekskluzivno za Press Svetlana Ceca Ražnatović potvrdila je da su joj nemački producenti ponudili ulogu u filmu "Poslednji boemi". Snimanje bi trebalo da počne krajem godine, a planirano je da ova nemačko-srpska koprodukcija premijeru ima na Berlinskom filmskom festivalu 2007. Ceca još nije donela odluku da li će prihvatiti ovu ponudu i odgovoriti na glumački izazov koji su pred nju stavili producent Tomas Jerg i rediteljka Nina Vuković, jer je sinopsis tek juče stigao do naše najveće muzičke zvezde.

- Informacija o tome da sam dobila ponudu da glumim u ovom filmu prvo je stigla do medija, a tek kasnije do mene. Zbog brojnih obaveza, tek sam juče preuzela kompletan materijal i ponudu i upravo sve to proučavam - kaže za Press Ceca, dodajući da će kroz nekoliko dana odlučiti da li će nastaviti pregovore o mogućem učešću na filmu ili će se producentima zahvaliti na ponudi koju su joj poslali. Finansijski detalji ponude za malu ali, kako tvrde producenti, veoma efektnu ulogu zasad su poslovna tajna. Na čaršijske priče da je reč o sumi od 50.000 evra Ceca kroz smeh kaže da će producenti morati "da se otvore malo više" ako žele da je angažuju.

Scenario filma bavi se životom naših ljudi u Nemačkoj u drugoj polovini prošlog veka i neke od puteva do sticanja bogatstva, ali kroz dramski momenat porodičnih odnosa. Priča prati Beograđanina koji 60-ih godina odlazi u Nemačku i ubrzo završava u kriminalnom miljeu. Zbog krize morala koju preživljava, on se otuđuje od svoje ćerke. Sreće je tek posle mnogo godina, a ona um saopštava da se udaje. U nameri da se pred ćerkom pokaže u što boljem svetlu i napravi gala svadbu, glavni junak odlučuje da pozajmi novac od supruge jednog bogataša iz Berlina. Upravo ta uloga, žene bogataša, ponuđena je našoj estradnoj zvezdi.

Ukoliko do saradnje sa nemačkim producentima dođe, biće to Cecin drugi izlet u svet filma, posle uloge Koštane u filmu Stojana Stojčića "Nečista krv" iz 1996. godine.

Producenti planiraju da i za ulogu glavnog junaka angažuju srpskog glumca i da u ovom trenutku pregovaraju sa dvojicom veoma popularnih glumaca, ali još ne smeju da otkriju njihova imena. Ostali akteri biće iz Nemačke i drugih evropskih zemalja. Jerg ističe da je reč o veoma ozbiljnom projektu koji su podržale mnoge filmske institucije u Nemačkoj.

(A. D.)

Konačan dogovor u septembru Da će Ceca najverovatnije biti zvezda sledećeg Berlinskog filmskog festivala i kandidat za nagradu Zlatni medved, u izjavi za Press potvrdio je i njen PR Sreten Radović. - Krajem prošle sedmice kontaktirao nas je nemački producent Tomas Jerg i poslao nam ponudu, sinopsis filma i opis uloge u kojoj oni vide Cecu Ražnatović. Ceca će detaljno proučiti ovu ponudu, i ukoliko se odluči da prihvati ponudu, početkom septembra biće organizovan sastanak na kome bi se Ceca i Tomas detaljno dogovorili oko angažmana i honorara - kaže za Press Radović. Press, Blic.