Prva domaća .com firma se proširuje i na TV medij

Firma Balkanmedia pokreće od medijske i diskografske branše nezavisni satelitski kanal. Bit će to prvi domaći 24časovni muzički kanal koji nije i neće biti nikad kodiran. Emitovanje kreće na Euteslat Hotbird (13°East) satelitu od 01.10.2005 na frekvenciji 10971 H - SR 27500 - FEC 3/4 pod nazivom "balkanmedia.tv". Signal će biti i u kablovskim sistemima. Putem Interneta, gledaoci koji imaju DSL veze, moći će pratiti cjelokupni program širom svijeta kao i dodatne interaktivne kanale i emisije "na zahtjev" (video on demand). Svojim učešćem će u većem dijelu programa rukovoditi dešavanjima i na TV ekranu. Lokalne TV stanice signal mogu besplatno preuzimati u vrijeme kada nemaju svoj vlastiti program. Iako je program strogo komercijalnog karaktera, ostavljen je prostor i za manje komercijalne muzičke pravce "od sevdaha do heavy metala". U prime time terminima će se emitovati zabavno-muzičke emisije koje se produciraju u nekoliko studija na Balkanu. Dnevni program će biti orijentisan ka cilnoj grupi od 15-35 godina, sa manistream muzikom, u jednoj, za domaću TV neobično interaktivnoj i dinamičnoj formi. Noćni program će biti alternativno experimentalnog karaktera pod nazivom "Twilight Zone " i bit će stavljen na raspolaganje mladim i kreativnim ljudima.

Balkanmedia poziva sve diskografe i nezavisne izvođače iz svih "post SFRJ" zemalja na saradnju kako bi realizovali što raznovrsniji program. Ovaj poziv se odnosi posebno na izvođače i bendove muzičkih pravaca van mainstream muzike ili one koji još nemaju kontakt sa nama i one koji nam još nisu dostavili svoje videospotove. Izvođačima koji do sada nisu snimali video spotove nudimo pomoć u realizaciji snimanja kako u finansijskom tako i u tehničkom pogledu.

Naravno, sa posebnim zadovoljstvom se radujemo predlozima od strane (budućih) gledalaca. Predlažite, pitajte, savjetujte - TV će biti 100% interaktvina, sa tehnologijom i programom iz 21.vijeka. Naša firma je "odrasla" sa vama putem Interneta, pogotovu sa onim "biserima rasutim po svetu" koji su godinama naši kupci na .com domenu i namjeravamo i dalje njegovati taj duh direktnog kontakta između nas kao i sve ove godine Ovu televiziju gledamo kao logični razvoj u istom duhu i vremenom je namjeravamo razgraditi u jednu multimedijalnu cjelinu koja objedinjuje muziku, internet i TV. Pošto smo "broadcast amateri" i ovim krećemo u jedan novi oblik medijske prezentacije, ne očekujte da sve odmah bude perfektno od prvog dana, ali oni koji nas poznaju sa neta, znaju da smo po idejama inovativni i originalni i da brzo učimo. Pozivamo na saradnju i klasične radio, tv i print medije ali i Internet sajtove, pogotovu one koji nose sa sobom želju da istažujemo nove puteve.