BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 39 von 134 ErsteErste ... 293536373839404142434989 ... LetzteLetzte
Ergebnis 381 bis 390 von 1337

Erdgasvorkommen: Zypern-Israel-Griechenland

Erstellt von H3llas, 17.01.2011, 18:35 Uhr · 1.336 Antworten · 81.960 Aufrufe

 1. #381
  Avatar von Leonidas300

  Registriert seit
  26.07.2011
  Beiträge
  637
  Αυξημένη επαγρύπνηση για Κύπρο – Οι Ενοπλες Δυνάμεις δηλώνουν έτοιμες!
  Posted by ΚωνσταντίνοςΕλληνοτουρκικά, Επώνυμα, Ροή, Στρατός 8/24/2011 02:37:00 πμ

  Γράφει ο Δήμος Βερύκιος
  Οι Ενοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για αντιμετώπιση “θερμού επεισοδίου” που τυχόν θα επιχειρηθεί να προκληθεί από την Αγκυρα σε οποιοδήποτε σημείο του ελληνικού χώρου. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
  Αθόρυβα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση “θερμού επεισοδίου” που τυχόν επιχειρηθεί να προκληθεί από την Τουρκία σε οποιοδήποτε σημείο του ελλαδικού χώρου εν όψει της έναρξης ερευνών για φυσικό αέριο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου στα σύνορα με το Ισραήλ.
  Ο τουρκικός Στόλος ανακοίνωσε ότι θα βγει για “γυμνάσια” στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ ελληνικές ναυτικές δυνάμεις έχουν ήδη κινηθεί νοτίως?
  Στο υπουργείο Αμυνας υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση και εξετάζουν όλα τα δεδομένα, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ δεν αποκλείουν τυχόν αντίδραση της Τουρκίας ακόμη και με στρατιωτικά μέσα στις από κοινού έρευνες της Κύπρου και του Ισραήλ για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των δύο χωρών.
  Παρ’ όλα αυτά, τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες, αλλά και η Μόσχα, εμφανίζονται να μην είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τις τουρκικές αξιώσεις και να παρεμποδίσουν τις έρευνες που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου. Απεναντίας, τις ενθαρρύνουν?
  Στις Βρυξέλλες ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ παρατηρούσε χτες ότι οποιαδήποτε παραβατική κίνηση της Τουρκίας θα δώσει την ευκαιρία στις χώρες της Ευρωζώνης να παραμερίσουν έστω και πρόσκαιρα τις διαφωνίες τους για την οικονομική πορεία και στήριξη των αδύναμων χωρών (π.χ. εγγυήσεις από την Ελλάδα για την παροχή δανείου) και σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή για την ΕΕ οι χώρες-μέλη να επαναβεβαιώσουν την πολιτική συνοχή τους υποστηρίζοντας τόσο την Κύπρο όσο και τις έρευνες, που αν στεφθούν με επιτυχία θα λύσουν ένα μεγάλο μέρος του ενεργειακού προβλήματος της Ευρώπης.
  Στο μεταξύ, Γερμανία και Γαλλία περιμένουν στη “γωνία” την Τουρκία, καθώς οποιαδήποτε στρατιωτική κίνησή της αυτόματα θα απομακρύνει την προοπτική ένταξής της στην ΕΕ. Αλλωστε, όπως παρατήρησε ο Π. Μπεγλίτης σε κυριακάτικη συνέντευξή του: “Η δυναμική της διεύρυνσης έχει αποκοπεί και όλο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην υπέρβαση της κρίσης και στην επιβίωση της ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες την επόμενη τριετία”.
  Η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τις ΗΠΑ, οι οποίες ήδη έχουν διαμηνύσει στην Αγκυρα ότι θα υπερασπιστούν την ασφάλεια και τα συμφέροντα της αμερικανικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις έρευνες και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
  Από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Αμυνας εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο “ασύμμετρων απειλών” σε περίπτωση που η Τουρκία αποτολμήσει να δράσει στρατιωτικά εντός του ελλαδικού χώρου.
  Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι: “Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως χώρα που μπορεί να κινείται εκτός διεθνούς πλαισίου κανόνων και υποχρεώσεων. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του και η Ελλάδα τη δική της”.
  Ο Π. Μπεγλίτης έκανε σαφές ότι παραμένει σε ισχύ το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, επαναλαμβάνοντας ότι: “Η άμυνα της Κύπρου εγγράφεται στον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας στρατηγικής και εθνικού δόγματος άμυνας και ασφάλειας”.

 2. #382

  Registriert seit
  31.12.2010
  Beiträge
  393


  Turkish admiral: “you arrested us and the Greeks took courage!”

  August 24, 2011 |

  The problem that the Turkish Army is facing after the successive arrests of high ranked officers showed up with his own words, Admiral Kadir Sagdic who has been arrested on charges of conspiracy and participation in the “Sledgehammer” case. Only instead of looking in the mirror about what he has done, he found another chance to blame Greece.
  Sagdic during the hearing said that most of the leaders of the Navy have been arrested and he added that “yesterday I read about it in the newspapers. Even Greece, which is on the verge of bankruptcy, took courage from the arrests of officers of the Army and especially the 50% of the leaders of our Navy and now gained the courage to do underwater surveys and to explore its mineral wealth off Cyprus’.

 3. #383
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Israel unterstütz die testbohrungen von zypern

  Το Ισραήλ προσέφεραν στην Κύπρο (μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία) την - τυπική - στήριξη για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ, καθώς σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρεται η σύμπτωση των δύο υπουργών (η ανακοίνωση εκδόθηκε κατά την επίσκεχη στό Ισραήλ της υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Μ.Μαρκουλλή) στη διαπίστωση ότι η οριοθέτηση των ΑΟΖ Ισραήλ-Κύπρου το 2010 είναι απολύτως σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο ενώ από το γραφείο του Βενιαμίν Νετανιάχου τονίζεται ότι εξετάσθηκε η «διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, που έχουν ευλογηθεί με σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στις ΑΟΖ τους».
  Σε δηλώσεις της προς την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post η κ. Μαρκουλλή αποσυνέδεσε την θεαματική βελτίωση των σχέσεων της Λευκωσίας (που κάποτε ήταν από τις πιο επικριτικές προς το Ισραήλ πρωτεύουσες) με το Τελ Αβίβ, από την γνωστή επιδείνωση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, αλλά και από το ενδεχόμενο μιας αυριανής αποκατάστασής τους, τονίζοντας ότι ο προσανατολισμός της κυπριακής διπλωματίας προσδιορίζεται πρωτίστως από τον φυσικό ρόλο της Μεγαλονήσου ως πύλης της Ε.Ε. στη Μέση Ανατολή.
  Άλλωστε το κύριο αντικείμενο της επίσκεψης της κ. Μαρκουλλή στο Ισραήλ ήταν οι επικείμενη έναρξη (εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, όπως η ίδια δήλωσε) έναρξη των δοκιμαστικών γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στο «Οικόπεδο 12» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και οι απειλές που εκτοξεύονται από την Άγκυρα εν όψει αυτού του ενδεχομένου.

 4. #384
  Avatar von TuAF

  Registriert seit
  10.02.2009
  Beiträge
  10.120
  Hab diesen Artikel mal durch den Türkminator durchlaufen lassen unser Außenpolitik ist einfach gut
  Δωροδοκία" Τουρκίας στη "νέα" Λιβύη για βάση περικύκλωσης της Ελλάδας!

  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ZAMAN, η Τουρκία έδωσε 100 εκατ. δολάρια μετρητά σε τέσσερις δόσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, υπό τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, παραβιάζοντας όμως κατ'αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις του ΟΗΕ που αναφέρονται σε αποχή χρηματοδότησης των δύο εμπόλεμων μερών, αλλά το σημαντικό είναι το γιατί τα έδωσε: Εκτός από συμβόλαια πετρελαίων και αγορών αμυντικού υλικού η Άγκυρα έχει ζητήσει "λιμενικές διεκολύνσεις" πραατικά την δημιουργία βάσης ή έστω αγκυροβολίου στα λιβυά χωρικά ήδατα.
  Επιτυγχάνοντας κατ'αυτό τον τρόπο την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας, αφού ήδη έχει ναυτική βάση στην Αλβανία. Και μην ξεχνάμε το θέμα της ελληνολιβυκής ΑΟΖ.
  Ας δούμε το θέμα αναλυτικά:
  Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Αρχικά, η Άγκυρα έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια στο αρχηγείο των επαναστατών στη Βεγγάζη, για να ακολουθήσουν σε "βαλίτσες" τρεις δόσεις των 30 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δόθηκαν σε αντιπροσωπείες των επαναστατών που επισκέφθηκαν την Τουρκία, στις 8, στις 10 και στις 21 Αυγούστου!
  Τα 100 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν μέρος του «πακέτου» βοηθείας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία υποσχέθηκαν οι Τούρκοι στους αντικαθεστωτικούς στις αρχές Ιουλίου, κατά την πρώτη επίσκεψη Νταβούτογλου στη Βεγγάζη. Αρχικά οι Τούρκοι σκόπευαν να δώσουν άλλα 100 εκατομμύρια ως δώρο στην ηγεσία των ανταρτών.
  Κινήσεις που δείχνουν ότι η Τουρκία παίρνει θέση στην κούρσα επιρροής των δυνάμεων της περιοχής που έχει ήδη ξεκινήσει στη στη Λιβύη.
  Ο Α.Νταβούτογλου στις διαδοχικές συζητήσεις που είχε στην Βεγγάζη προσπάθησε να πάρει - και πιθανόν τα κατάφερε - όχι μόνο συμβόλαια για πετρέλαια, αλλά και πωλήσεις όπλων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στο νέο καθεστώς.
  Πρέπει να υπολογίζουν ότι θα πάρουν πολλά οι Τούρκοι από τό νέο καθεστώς για να δίνουν σε "βαλίτσες" τόσα χρήματα. Και βέβαια υπάρχει πάντα η ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης, η οποία πάντως ρύθμίστηκε μονομερώς από την ελληνική πλευρά με την αρχή της "μέσης γραμμής".
  Γιατί υπάρχει και κάτι άλλο, άμεσο: Η Μοίρα του τουρκικού στόλου που περιπολεί αυτή την στιγμή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Η Άγκυρα θέλει να δώσει μόνιμο χαρακτήρα σε αυτή την παρουσία και να ολοκληρώσει την περικύκλωση της Ελλάδας έχοντας μόνιμη αμυντική που ξεκινά από την αλβανία και φτάει μέχρι την ανατολική Μεσόγειο!

 5. #385
  Zar

  Registriert seit
  31.07.2011
  Beiträge
  1.686
  Könnt ihr mal deutsch reden? Von den ganzen alphas und omegas tun mir schon die augen weh.

 6. #386
  Avatar von TuAF

  Registriert seit
  10.02.2009
  Beiträge
  10.120
  Donanmalar bunun için var

  Başmüzakereci Egemen Bağış, Akdeniz'de petrol aramaya niyetlenen Kıbrıs Rum Kesimi'ne "Donanmadaki askerlerimiz bunun için var" mesajı verdi. Başmüzakereci, Avrupa'daki İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığının endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekti. Bakan Bağış, "Somali'ye balıkçı gönderip, halka balık tutmayı öğreteceğiz. Güvenliğin iyileşmesinin ardından konserve ton balığı fabrikası kurmayı hedefliyoruz." dedi.
  Akdeniz'de 1 Ekim'de petrol aramaya başlayacağını duyuran Kıbrıs Rum Kesimi'ne AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan tehdit gibi uyarı geldi. Benzer teşebbüslerde Türkiye'nin daha önce bölgeye savaş gemisini gönderdiğine işaret eden Bakan Bağış, "Donanmalar bunun için var." dedi. Rum Kesimi'nde geçmişte de bu tür şeyler denediğinde nelerle karşı karşıya kaldığını hatırlayanların varlığına dikkat çeken Bağış, "Onlara ait olmayan sularda arama yapmak yasa dışıdır. Türkiye de uluslararası hukukun kendine verdiği hakkı sonuna kadar kullanır, gereğini yapar. Türkiye'nin ciddiyetini bilirler." diye konuştu. Daha önceki sondaj girişimlerinde Türk donanmasının bölgeye gittiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Bağış, "Deniz Kuvvetleri'ndeki askerlerimizin eğitimi ve teçhizatını; bu orduyu bunun için kurduk. Her türlü opsiyon masadadır, her şey düşünülebilir." dedi.

  D

 7. #387
  Avatar von TuAF

  Registriert seit
  10.02.2009
  Beiträge
  10.120
  Natürlich wird das US Nato Radarfrühwarnssystem ,das in der Türkei stationiert wird und die 6 Us Flotte südzypriotische interessen beschützen im Mittelmeer:claps:

  Ps:Nicht soviel Gr Propagandablog seiten konsumieren
  Turkey to host radar for NATO missile defense

  Turkey envisages hosting an early warning radar as part of NATO's missile defense system for Europe, a foreign ministry spokesman

  Leaders of the 28-member NATO alliance endorsed plans in Lisbon last year to launch a Europe-wide ballistic missile shield

  "Our country has
  supported this decision since the very beginning and actively contributed to the process," Selcuk Unal, spokesman for the Turkish foreign ministry, said in a written statement Thursday.
  Unal said technical negotiations about the deployment of the defense architecture in Turkey "have reached a final stage," adding that the Turkish contribution will "strengthen NATO's defense capacity and Turkey's national defense system.
  Turkey to host radar for NATO missile defense - Hurriyet Daily News

 8. #388
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Zitat Zitat von TuAF Beitrag anzeigen
  Hab diesen Artikel mal durch den Türkminator durchlaufen lassen unser Außenpolitik ist einfach gut
  Δωροδοκία" Τουρκίας στη "νέα" Λιβύη για βάση περικύκλωσης της Ελλάδας!

  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ZAMAN, η Τουρκία έδωσε 100 εκατ. δολάρια μετρητά σε τέσσερις δόσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, υπό τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, παραβιάζοντας όμως κατ'αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις του ΟΗΕ που αναφέρονται σε αποχή χρηματοδότησης των δύο εμπόλεμων μερών, αλλά το σημαντικό είναι το γιατί τα έδωσε: Εκτός από συμβόλαια πετρελαίων και αγορών αμυντικού υλικού η Άγκυρα έχει ζητήσει "λιμενικές διεκολύνσεις" πραατικά την δημιουργία βάσης ή έστω αγκυροβολίου στα λιβυά χωρικά ήδατα.
  Επιτυγχάνοντας κατ'αυτό τον τρόπο την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας, αφού ήδη έχει ναυτική βάση στην Αλβανία. Και μην ξεχνάμε το θέμα της ελληνολιβυκής ΑΟΖ.
  Ας δούμε το θέμα αναλυτικά:
  Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Αρχικά, η Άγκυρα έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια στο αρχηγείο των επαναστατών στη Βεγγάζη, για να ακολουθήσουν σε "βαλίτσες" τρεις δόσεις των 30 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δόθηκαν σε αντιπροσωπείες των επαναστατών που επισκέφθηκαν την Τουρκία, στις 8, στις 10 και στις 21 Αυγούστου!
  Τα 100 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν μέρος του «πακέτου» βοηθείας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία υποσχέθηκαν οι Τούρκοι στους αντικαθεστωτικούς στις αρχές Ιουλίου, κατά την πρώτη επίσκεψη Νταβούτογλου στη Βεγγάζη. Αρχικά οι Τούρκοι σκόπευαν να δώσουν άλλα 100 εκατομμύρια ως δώρο στην ηγεσία των ανταρτών.
  Κινήσεις που δείχνουν ότι η Τουρκία παίρνει θέση στην κούρσα επιρροής των δυνάμεων της περιοχής που έχει ήδη ξεκινήσει στη στη Λιβύη.
  Ο Α.Νταβούτογλου στις διαδοχικές συζητήσεις που είχε στην Βεγγάζη προσπάθησε να πάρει - και πιθανόν τα κατάφερε - όχι μόνο συμβόλαια για πετρέλαια, αλλά και πωλήσεις όπλων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στο νέο καθεστώς.
  Πρέπει να υπολογίζουν ότι θα πάρουν πολλά οι Τούρκοι από τό νέο καθεστώς για να δίνουν σε "βαλίτσες" τόσα χρήματα. Και βέβαια υπάρχει πάντα η ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης, η οποία πάντως ρύθμίστηκε μονομερώς από την ελληνική πλευρά με την αρχή της "μέσης γραμμής".
  Γιατί υπάρχει και κάτι άλλο, άμεσο: Η Μοίρα του τουρκικού στόλου που περιπολεί αυτή την στιγμή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Η Άγκυρα θέλει να δώσει μόνιμο χαρακτήρα σε αυτή την παρουσία και να ολοκληρώσει την περικύκλωση της Ελλάδας έχοντας μόνιμη αμυντική που ξεκινά από την αλβανία και φτάει μέχρι την ανατολική Μεσόγειο!
  türkminator.:nasebohr::nasebohr::nasebohr::naseboh r::nasebohr::nasebohr::nasebohr:
  Die häflte stimmt doch eh nicht:=)

 9. #389
  Avatar von Leonidas300

  Registriert seit
  26.07.2011
  Beiträge
  637
  Η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ αν κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ!
  02-09-2011 16:04:24

  75Share

  Με επίθεση στην Κύπρο απειλεί ευθέως η Άγκυρα. Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν ο Εγκεμέν Μπαγίς ξεκάθαρα απείλησε την Κύπρο με τη χρήση στρατιωτική βίας σε περίπτωση που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο.  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαγίς "Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τις κυπριακές έρευνες. Αν επιμένουν γι' αυτό υπάρχει ο στόλος».

  Επίσης για τον τουρκικό στόλο, υπάρχει και ο ελληνικός Στόλος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας στην Αθήνα να του το απαντήσει...

  Επίσης στις ίδιες δηλώσεις θέλοντας να κάνει την προηγούμενη δήλωση του πιο ξεκάθαρη συμπλήρωσε ότι «Στο παρελθόν η Ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε», αναφερόμενος φυσικά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και απειλώντας ευθέως με επανάληψή της.

  Απαντώντας σε ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου της Ζαμάν ότι σε παλαιότερες κυπριακές έρευνες, πλοία του τουρκικού στόλου είχαν σταλεί στην περιοχή, ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέφερε: "Γι΄αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το στρατό μας και εκπαιδεύσαμε τους στρατιώτες". Δηλαδή για να κάνουμε εισβολές σε γειτονικά κράτη ότι κάνουν κάτi που δεν μας αρέσει!

  "Είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν. Η Τουρκία θα κάνει στο έπακρο χρήση όλων των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα που διακρίνει την Τουρκία”, προειδόποιησε με θράσος "χιλίων πιθήκων" ο Ε.Μπαγίς.

  Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος υπουργός πριν από ένα περίπου χρόνιο έλεγε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι δεν χρειαζόμαστε τους εξοπλισμούς, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ότι η Ελλάδα άδικα δαπανά τόσα χρήματα για όπλα, προφανώς διότι ήξερε ότι τα ωραία λόγια πάντα ακούγονται με χαρά από τα ευήκοα ώτα, άσχετα αν η χώρα του έφτιαξε Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορεί να παρεμβαίνει στρατιωτικά όπου αυτή επιθυμεί κατά τα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού.

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

 10. #390
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι οι Τουρκαλάδες τα έχουν χάσει τελείως...
  Ιπποκράτης
  Eisos diavasane agio paisio....kai pane ja all in:PPP

Ähnliche Themen

 1. Israel will 20.000 Soldaten auf Zypern stationieren
  Von tsakonas im Forum Aussenpolitik
  Antworten: 146
  Letzter Beitrag: 22.05.2012, 08:00
 2. Zypern-Israel
  Von Dikefalos im Forum Aussenpolitik
  Antworten: 113
  Letzter Beitrag: 31.12.2010, 01:53