BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 45 von 134 ErsteErste ... 354142434445464748495595 ... LetzteLetzte
Ergebnis 441 bis 450 von 1337

Erdgasvorkommen: Zypern-Israel-Griechenland

Erstellt von H3llas, 17.01.2011, 18:35 Uhr · 1.336 Antworten · 82.130 Aufrufe

 1. #441
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.392
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Πώς...κολυμπώντας;
  Ιπποκράτης
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  "Με συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων που ασκούν επιρροή στην Τουρκία, η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει βάσει των σχεδιασμών της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών», δήλωσε στο ΡΙΚ, η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλή.
  Η υπουργός χαρακτήρισε «αρκετά ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας ομολόγου της, προσθέτοντας ότι «στέλνουν στην Άγκυρα το μήνυμα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο». Είπε ακόμα ότι η Ουάσινγκτον δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρεία Νoble, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, όσο και σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία.
  Σημείωσε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα τεθεί κατά τις επαφές που θα έχουν ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας και η ίδια στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
  Τέλος, η κ. Μαρκουλή χαρακτήρισε «σενάρια φαντασίας» δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία σε συνεργασία με το ψευδοκράτος κα
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Ora ja fapes....


  Το Ισραήλ εγγυήθηκε την ασφάλεια των γεωτρήσεων της Κύπρου!

  11-09-2011 20:29:27
  5
  "Όποιος τολμήσει να απειλήσει την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο το Ισραήλ, θα δεχθεί την κατάλληλη απάντηση", δήλωσε πριν λίγο ο Iσραηλινός υπουργός Ενεργείας, Ούζι Λαντάου, δίνοντας εγγυήσεις ασφάλειας των εξεδρών φυσικού αερίου και των αγωγών και της Κύπρου, αφού το δίκτυο θα είναι κοινό.
  Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ δηλώνει ότι εγγυάται την ασφάλεια και των κυπριακών γεωτρήσεων.
  "Το Ισραήλ μπορεί να υποστηρίξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο", τόνισε ο Λαντάου, δηλαδή και των κυπριακών, αφού αυτές εγκαθίστανται στο πλαίσιο ισραληνο-κυπριακής σύμπραξης.
  Το γεωτρύπανο "Homer Ferrigton" της Noble Energy, εγκαταλείπει την ΑΟΖ του Ισραήλ και μπαίνε στην ΑΟΖ της Κύπρου σε ακριβώς δέκα ημέρες και γύρω του θα αναπτυχθεί ένας τεράστιος κλωβός ασφαλείας.
  Την ίδια στιγμή έχουν τεθεί σε στενή παρακολούθηση από τους Ισραηλινούς, όλα τα στρατιωτικά λιμάνια και τα πολεμικά αεροδρόμια των ΗΠΑ και έχει εγκατασταθεί ανοικτή γραμμή επικοινωνιών μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, αφού η Ελλάδα πέρα από την δορυφορική παρακολούθηση τών τουρκικών εγκαταστάσεων έχει άριστο δίκτυο "φυσικής" παρακολούθησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
  Από αύριο το αεροσκάφος του Ρ.Τ.Ερντογάν που θα κατευθυνθεί προς την Αίγυπτο θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση αρχικά των ελληνικών και εν συνεχεία των ισραηλινών ραντάρ.

  Agios paisios in tha houseOtan ksekinisi o polemos apo kato....h polh erhete pio konta

  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Θα την κάνουν την μαλακία τους πάλι οι Τουρκαλάδες...και τότε θα έχει «γλέντια» κάτω.  Ιπποκράτης
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Otan dithen politikos...pai to peksi strathgos h aerotoumeni fapa den argei
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Συμφωνία Κύπρου και ισραηλινών εταιρειών για φυσικό αέριο - Νέα δήλωση ΗΠΑ υπέρ Κύπρου

  12-09-2011 11:43:28
  8
  Πλήρης συμφωνία επήλθε μεταξύ της Κύπρου και των ισραηλινων εταιρειών «Delek» και «Avner Oil» για την από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που θα βρεθούν στην κυπριακή ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα στο "Οικόπεδο 12"! Η συμφωνία έχει πάνω απ'όλα γεωστρατηγικό χαρακτήρα γιατί πλέον λόγω της εμπλοκής των ισραηλινών εταιρειών, πέρα από τις ΗΠΑ εγγυάται και το Ισραήλ την ασφάλεια του γεωτρύπανου Homer Ferrigton της Noble Energy.

  Aλλά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι άλλο: Με νεότερη δημόσια τοποθέτηση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι είναι σημαντική εξέλιξη να διασφαλίζονται τα ενεργειακά αποθέματα μέσω της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών τοποθέτηση που θεωρείται ενισχυτική για την έναρξη ερευνών.
  Το καινούριο στοιχείο όμως είναι ότι το State Department αναφέρει ότι από τις εξορύξεις θα ωφεληθεί ο λαός της Κύπρου συνολικά και ότι οι πηγές ενέργειας θα πρέπει να μοιραστούν ισότιμα. Εκτιμάται ότι με τη διατύπωση αυτή, η Ουάσιγκτον παροτρύνει τη Λευκωσία να δηλώσει δημοσίως ότι μετά την επανένωση της Κύπρου, μερίδιο από τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν από την εξόρυξη φυσικού αερίου θα έχουν και οι Τουρκοκύπριοι. Μετά, ναι. Πριν συμφωνήσει η Άγκυρα σε λογικούς όρους επανένωσης, όχι!
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
  Πρόκειται για υπουργική απόφαση στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
  Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν σε σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές. Θα ακολουθήσουν (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το 2012,) διαγωνισμοί για την παραχώρηση περιοχών προκειμένου να γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις.
  «Η διαδικασία αφορά στην απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα (Non-exclusive seismic surveys), από εξειδικευμένες γεωφυσικές εταιρείες του κλάδου, που θα αναλάβουν το κόστος των ερευνών, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλοντος. Με τη μέθοδο αυτή, οι ειδικοί διευκολύνονται να διερευνήσουν, γρήγορα και αποτελεσματικά, ευρείες περιοχές με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, να αποτυπώσουν σε βάθος πετρελαϊκά συστήματα και να αναδείξουν γεωλογικές δομές, οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν αντικείμενο γύρου παραχωρήσεων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».
  Τα δεδομένα που θα προκύψουν θα δοθούν στο Δημόσιο, ενώ οι εταιρείες που θα κάνουν τις σεισμικές έρευνες θα διατηρήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το δικαίωμα διάθεσης των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα σχεδιάσουν να επενδύσουν για παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα μας.
  Με την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών, η κυβέρνηση θα συλλέξει στοιχεία με τα οποία θα αξιολογήσει το πιθανό πετρελαϊκό δυναμικό, προκειμένου να καθορίσει τις προϋποθέσεις για να δρομολογηθεί γύρος παραχωρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές, εντός του 2012.
  Η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 90 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με την κατάθεση των φακέλων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Χριστόφιας: Προχωρούμε αποφασιστικά στις γεωτρήσεις, βασιζόμαστε στη στήριξη της διεθνούς κοινότητας

  13-09-2011 15:12:01
  2

  «Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε κάποια παράνομη πράξη -κάτι που ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί-, κατά τις έρευνές μας για φυσικό αέριο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένουμε μία ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», διεμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, μετά το πέρας ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εμπορίου και Γεωργίας.
  Ο κ. Χριστόφιας τόνισε για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της Κύπρους να πραγματοποιήσει τις εν λόγω έρευνες, επαναλαμβάνοντας επιπλέον ότι υπάρχει στενότατη και αγαστή συνεργασία μεταξύ Λευκωσίας και Αθηνών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Άγκυρας.
  Κατά τη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δόθηκε το «πράσινο φως» στην εταιρεία Νoble Εnergy να αρχίσει διερευνητικές γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 12» εντός της κυπριακής
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Sto kefali
  Χρήστης Κωδικός Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΜΥΝΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ισραηλινή πυραυλική "Aστραπή" κατά των τουρκικών φρεγατών (βίντεο)
  Ισραηλινή πυραυλική "Aστραπή" κατά των τουρκικών φρεγατών (βίντεο)

  13-09-2011 15:02:31
  11
  Το κατάλληλο μήνυμα στέλνει το ισραηλινό Ναυτικό στην Τουρκία, μετά την είδηση για την απόφαση αποστολής των τριών φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο για να παρεμποδίσουν την ισραηλινή και την κυπριακή γεώτρηση στις ΑΟΖ των χωρών αυτών: Εσπευσμένα το ισραηλινό Ναυτικό πραγματοποίησε στην ανοικτή θάλασσα απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή του συστήματος πυραυλικής άμυνας Barak 8 ("Αστραπή") με ακτίνα δράσης 60 χλμ. Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την προσομοίωση εισερχομένου εχθρικού πυραύλου κατά σκαφών επιφανείας, ανάλογου με τους Harpoon του τουρκικού Ναυτικού, τον οποίο το σύστημα κατόρθωσε να αναχαιτίσει, σύμφωνα με δήλωση ανώτατου στελέχους του ισραηλινού Ναυτικού.
  Το σύστημα Barak έχει υποστεί αναβαθμίσεις οι οποίες το καθιστούν ικανό να αναχαιτίζει επιτυχώς πιο προηγμένους πυραύλους, εκτοξεύοντας βλήματα εναντίον τους με εντελώς αυτόνομη λειτουργία πρόσκτησης, εγκλωβισμού και καταστροφής του βλήματος.
  Επίσης ανακοινώθηκε ότι γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί το νέο σύστημα μέχρι το τέλος του μήνα στα σκάφη που θα περιπολούν στην Αν. Μεσόγειο!
  Μετά το πλήγμα που δέχθηκε η ισραηλινή κορβέτα το 2006 από κινεζικής κατασκευής πύραυλο στα ανοικτά του Λιβάνου, οι Ισραηλινοί αντιλήφθηκαν ότι η αντιπυραυλική προστασία των σκαφών επιφανείας του δεν ήταν ικανοποιητική και αποδύθηκαν σε μία προσπάθεια βελτίωσης των αντιπυραυλικών συστημάτων τους. Οπωσδήποτε ανησυχούν και για το βλήμα ρωσικής κατασκευής Yakhont, το οποίο απέκτησαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις.
  stelle mir gerade vor das ist gar kein griechisch sondern nur irgendwelches Kauderwelsch und die beiden verarschen uns nur

 2. #442

  Registriert seit
  12.09.2009
  Beiträge
  9.978
  Zitat Zitat von BlackJack Beitrag anzeigen
  stelle mir gerade vor das ist gar kein griechisch sondern nur irgendwelches Kauderwelsch und die beiden verarschen uns nur
  doch ist es hahaha, ich hab aber selbst Schwierigkeiten es zu lesen

 3. #443
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von NickTheGreat Beitrag anzeigen
  doch ist es hahaha, ich hab aber selbst Schwierigkeiten es zu lesen
  Warum hast du Schwierigkeiten Griechisch zu lesen?
  Hippokrates

 4. #444

  Registriert seit
  12.09.2009
  Beiträge
  9.978
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Warum hast du Schwierigkeiten Griechisch zu lesen?
  Hippokrates
  Ich kann es lesen und verstehe es auch, aber ich brauch länger dafür, als deutsch zu lesen, deswegen bekomme ich fast Kopfschmerzen..

  94" als ich Militärdienst geleistet hab und in Gr. 2 Jahre war, konnte ich das fließend lesen und verstehen, aber nach den Jahren hier in DE hat das Lesen und das Verstehen Gr. Zeitungen/Schrift nachgelassen..

  Den ime mikros, pao sta 43 Xronia

 5. #445
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.392
  Zitat Zitat von NickTheGreat Beitrag anzeigen
  Ich kann es lesen und verstehe es auch, aber ich brauch länger dafür, als deutsch zu lesen, deswegen bekomme ich fast Kopfschmerzen..

  94" als ich Militärdienst geleistet hab und in Gr. 2 Jahre war, konnte ich das fließend lesen und verstehen, aber nach den Jahren hier in DE hat das Lesen und das Verstehen Gr. Zeitungen/Schrift nachgelassen..
  bist also inzwischen ein svaboisierter Lauch geworden ... :

 6. #446

  Registriert seit
  12.09.2009
  Beiträge
  9.978
  Zitat Zitat von blackjack Beitrag anzeigen
  bist also inzwischen ein svaboisierter lauch geworden ... :
  jbg

 7. #447
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von nickthegreat Beitrag anzeigen
  ich kann es lesen und verstehe es auch, aber ich brauch länger dafür, als deutsch zu lesen, deswegen bekomme ich fast kopfschmerzen..

  94" als ich militärdienst geleistet hab und in gr. 2 jahre war, konnte ich das fließend lesen und verstehen, aber nach den jahren hier in de hat das lesen und das verstehen gr. Zeitungen/schrift nachgelassen..

  Den ime mikros, pao sta 43 xronia
  Δε σε είχα για μικρό.  Ιπποκράτης

 8. #448
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.636
  Are kypro tsabouka)))))

  Για 2 θαλάσσια οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ ενδιαφέρεται η Gazprom

  14-09-2011 21:38:29


  Νέα τροπή λαμβάνει η προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η ρωσική εταιρεία Gazprom για δύο από τα έντεκα εναπομείναντα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» της Κύπρου, ο ρωσικός κολοσσός επέδειξε ισχυρό ενδιαφέρον για δύο οικόπεδα, τα δικαιώματα των οποίων θα πρέπει να διεκδικήσει κατά τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, ο οποίος αναμένεται αρχές του 2012.
  Εκτός από την ρωσική εταιρεία, τρεις ακόμα εταιρείες αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των ερευνών της αμερικανικής Noble Energy στο οικόπεδο «Αφροδίτη». Οι εταιρείες αυτές είναι η γαλλική Total, η νορβηγική Statoil και η αμερικανική Chevron.

 9. #449
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Έτσι πράτουν τα σοβαρά κράτοι. Όχι σαν κάποιους άλλους...
  Ιπποκράτης

 10. #450
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.636
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Έτσι πράτουν τα σοβαρά κράτοι. Όχι σαν κάποιους άλλους...
  Ιπποκράτης
  Yparhi omos kai o kyndinos oti ja thn protasi pou ekane h kypros stin gazprom ...o amerikanos na kanei kapia poustia.San na diavasa oti aggli kai amerikani na lene misa misa me to pseydokratos.

Ähnliche Themen

 1. Israel will 20.000 Soldaten auf Zypern stationieren
  Von tsakonas im Forum Aussenpolitik
  Antworten: 146
  Letzter Beitrag: 22.05.2012, 08:00
 2. Zypern-Israel
  Von Dikefalos im Forum Aussenpolitik
  Antworten: 113
  Letzter Beitrag: 31.12.2010, 01:53