BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 9 von 24 ErsteErste ... 567891011121319 ... LetzteLetzte
Ergebnis 81 bis 90 von 235

Bihac

Erstellt von Dobričina, 22.05.2006, 01:02 Uhr · 234 Antworten · 32.056 Aufrufe

 1. #81
  alamo 2. #82
  alamo 3. #83
  alamo

 4. #84
  bosmix
  [h1]U Bihaću počeo projekt izgradnje pješačkog mosta preko Une[/h1]

  Načelnik Općine Bihać Hamdija Lipovača danas je ozvaničio projekt izgradnje pješačkog mosta preko Une, kojim će se povezati Gradska otoka s Prekounjem i time rasteretiti saobraćaj u gradu.
  Za ovu investiciju u budžetu Općine planirano je 1.330.000 KM, a uporedo s ovim projektom radit će se i projekt izgradnje pasarele u ulici Bedem, kojim će se povezati naselje Ozimice I, a koji će koštati oko 500.000 maraka.

  Projekt bi trebalo biti završen u roku od šest mjeseci, kada je Direkcija za ceste Federacije BiH programom rada planirala rekonstrukciju Mosta „Alije Izetbegovića“ u Bihaću, pa je Općina Bihać i pokrenula ovaj projekt radi iznalaženja rješenja za premoštavanje Une na drugoj dionici, uz sigurno kretanje pješaka.


 5. #85
  bosmix 6. #86

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  U Bihaću otvorena nova poslovnica ABS Banke

  U Bihaću je danas svečano otvorena nova poslovnica ABS Banke.  Svečanosti su prisustvovali klijenti i poslovni partneri banke, predstavnici kantonalne i općinske vlasti, s bihaćkim načelnikom Hamdijom Lipovačom na čelu, koji je zajedno s generalnim direktorom ABS banke Gerhardom Maierom presjekao vrpcu i time ozvaničio početak rada nove, druge poslovnice ove banke u Bihaću.

  (FENA)

 7. #87

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  Općina Bihać ostvarila evropski standard upravljanja kvalitetom usluga

  BIHAĆ – Na prigodnoj svečanosti, Jasna Mujagić direktorica Predstavništva SIQ (Slovenskog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo) za BiH je 21.03.2009. načelniku Hamdiji Lipovači uručila certifikat ISO 9001 – 2000 za postignuti standard u upravljanju kvalitetom usluga Općinskog organa uprave.

  Općina Bihać je time postala jednom od malobrojnih bosanskohercegovačkih i prva općina na području USK kojoj je dodijeljen certifikat za područje lokalne samouprave, a kojim se potvrđuje kako je uprava udovoljila svim zahtjevima norme ISO 9001 – 2000 i ISO 9001:2008, te uspostavila djelotvoran i kvalitetan sustav upravljanja u području usluga lokalne samouprave.

  Obraćajući se prisutnim zvanicama, Sinha Kurbegović sekretar općinskog organa uprave i menadžer kvaliteta u sistemu, predstavila je sve osobenosti i zahtjeve koje je uprava imala na putu do postizanja standarda. Ovom prigodom posebno je izrazila zadovoljstvo što je znatan broj službenika u organu uprave obučen u toj mjeri da mogu stečena znanja dalje prenositi drugim općinama.

  Načelnik Lipovača je kazao kako je certifikat samo jedan od pokazatelja puta kojim je Bihać krenuo još 2004. godine, te predstavlja priznanje, ali i obavezu da se očuva i unaprijedi dalji rad uprave po evropskim standardima. Prema njegovim riječima certifikat je znak da općinska uprava funkcionira na principu profesionalnog servisa građanima, doprinoseći kvaliteti življenja u Bihaću.

 8. #88

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  Uvođenje sistema selektivnog prikupljanja otpada

  „Ispravno bačeno, manje plaćeno“, naziv je akcije uvođenja sistema selektivnog prikupljanja otpada u općini Bihać, koja je zvanično pokrenuta u nedjelju 22. marta, postavljanjem kontejnera na 18 „Eko otoka“ na području grada.  Na uređene ekološke otoke postavljena su tri kontejnera raznih boja u koja bi građani trebali da odlažu papir, plastiku i staklo. Kasnije će im se pridružiti i onaj za odlaganje metala. Kao što je već poznato, grad Bihać je u okviru projekta GOV-WADE započeo pilot projekat selektiranja otpada.

  Cilj ovog pilot projekta je da građani kod kuće selektiraju otpad i postepeno se navikavaju na proces recikliranja kojim će se unaprijediti sistem upravljanja krutim otpadom u svrhu smanjenja zagađenja svoje okoline. U projektu učestvuju općina Bihać, JKP „Komrad“, Zavod za prostorno uređenje, Udruženje za zaštitu čovjekove okoline Una-Sana i Ekološka koalicija unskog sliva EKUS, koji je ujedno i implementator kampanje.

  - Cilj nam je povećati svijest o problemu koji nastaje zbog neodgovornog odlaganja otpada u lokalnoj zajednici i potrebi za smanjenje otpada na mjestu nastanka, rekao je Hakija Ibrahimpašić, predstavnik Zavoda za prostorno uređenje grada. Vildana Alibabić, predstavnica Ekološke koalicije unskog sliva EKUS naglasila je da je primarni cilj akcije da se što više sirovine za reciklažu izdvoji iz otpada čime će se smanjiti količine koje će završiti na odlagalištima smeća. Ovo je početak akcije u kojoj građani učestvuju selektirajući svoj otpad, rekao je Zlatan Čizmić, predstavnik Općine, dodavši da projekat košta 80.000 KM i da ga financiraju Švicarska Vlada, čiji je implementator Udruženje Una-Sana i općina sa jednakim dijelovima.

  Akcija je pokrenuta na svjetski dan voda i promovira jedini ispravni put za rješavanje ekoloških problema zajednice.

 9. #89

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  Ode...

  Razjebaše nam u Bihaću most

  .

 10. #90

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588

  Radovi u Bihaću

  pored gradskog mosta postoje još neki projekti, koji se trenutno aktualni - a ovaj prlog sam preuzeo sa BISCANI.NET - INFO PORTAL GRADA BIHACA a od člana Macy Man (zahvaljujem se)

  Evo slika uglavnom stambenih zgrada u Bihacu.
  Kako sam napisao zadnjih godina se tek pocelo raditi na pravljenju novih zgrada.

  Zgrada na Lukama
  Poslovni centar prema bolnici  Nova zgrada, gdje je sportski centar Kovacevic, fitnes i ti fazoni plus stambeni dio
  Nova zgrada na Ozimicama 2 -jos je u izgradnjui, zavrsetak radova uskoro
  Poslovni centar Gigant u ulici Ceravacka brda
  Kompleks stanova za porodice sehida i RVI
  Jedna od vecih zgrada u izgradnji, sa vecim brojem stanova na Ceravcima
  Zgrade kod zaobilaznice na Ceravcima Nova zgrada u izgradnji i prva napravljena zgrada desno nakon rata ja mislim u Bihacu, novija
  Robna kuca Izbor trgovine
  Nova Hypo Alpe Adria banka u centru grada - jako je lijepa i mdoerna, po noci jos bolje izgleda
  Tu je bila robna kuca, rupcaga koja je bila bezveze, ljepile se plakate po staklu, ukrasila ovaj dio grada
  100m od zgrade HAA banke, pravi Alpina veliku svoju zgradu takodjer blizu dzamije Fethije. Uljepsace totalno ovaj dio grada
  Zgrada na Bedemu
  .

Seite 9 von 24 ErsteErste ... 567891011121319 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Drogenfund in Bihac (BIH)
  Von Emir im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 16
  Letzter Beitrag: 21.11.2010, 16:41
 2. Bihac - Bosna i Hercegovina
  Von Bosnia86 im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 27.09.2009, 16:44
 3. Vraga bi ti odbranio Bihac!
  Von Velez im Forum Politik
  Antworten: 23
  Letzter Beitrag: 24.07.2007, 12:02