BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 45 von 145 ErsteErste ... 354142434445464748495595 ... LetzteLetzte
Ergebnis 441 bis 450 von 1448

Скопје | Skopje | Shkup

Erstellt von _Hajduk_, 31.01.2011, 11:34 Uhr · 1.447 Antworten · 176.096 Aufrufe

 1. #441
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296


 2. #442
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296
  image hosted on flickr

  image hosted on flickr

  image hosted on flickr

 3. #443
  Zef
  Avatar von Zef

  Registriert seit
  24.10.2011
  Beiträge
  315
  Sieht gut aus. Sauber gearbeitet

 4. #444
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296 5. #445
  Avatar von Lazarat

  Registriert seit
  18.12.2011
  Beiträge
  6.802
  schaut Fett aus.
  Hast du die Fotos selber geschossen?

 6. #446

  Registriert seit
  03.11.2009
  Beiträge
  13.141
  Jetzt wisst ihr auch wieso wir Mazedonien wollen, weil es einfach so ein geiles Stück Land ist

 7. #447
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von Adem Beitrag anzeigen
  Jetzt wisst ihr auch wieso wir Mazedonien wollen, weil es einfach so ein geiles Stück Land ist
  Ankucken, aber nicht anfassen

 8. #448
  Karim-Benzema
  üsküb

 9. #449
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Stadtteil Aerodrom mit neuer Fahne und Wappen!

  Аеродром доби нови симболи
  Понеделник, 30 Јануари 2012 11:19
  Аеродром доби нови симболи
  Општина Аеродром го избра најсоодветното решение за ново знаме и грб.


  Советот на општината донесе Одлука за утврдување на новите симболи на Аеродром, со која практично се усвои мнозинското мислење на граѓаните како најсоодветно решение да биде предлогот на авторот Љупчо Џуровски што во последниот број на општинскиот весник „Аеродром“ беше објавен под реден број 3.

  Станува збор за решение слично на старите симболи, но кое овојпат ги задоволува основните хералдички и вексилолошки критериуми.

  Имено, идејното решение за грб претставува штит во триаголна форма, во бордо црвена боја, обрабен во сребрена боја. Во центарот на штитот е поставен стилизиран монограм „А“ во сребрена боја. Над штитот се наоѓа челенка од златен појас со стилизиран флорален приказ во мозаик, а врз него златен сончев полудиск со мноштво зраци.  Идејното решение за знаме, пак, претставува апликација на грбот во центарот на знамето врз златно-жолто ромбоидно поле обрабено со два црвени триаголници горе лево и долу десно.

  Новите симболи на Аеродром ќе се применуваат по уписот во регистарот на грбови и знамиња на општините во Република Македонија, кој го води Министерството за локална самоуправа.

  Исто така, со авторот на утврденото идејното решение oпштина Аеродром ќе склучи Договор за авторски права, со кој ќе се пренесат правата од авторот на oпштина Аеродром.

  Инаку, покрај ова, во конкуренција за избор на нови симболи беа уште 3 други идејни решенија, за кои жителите на Аеродром во транспарентна постапка имаа можност директно да се изјаснат.

  Конкурсот за избор на нови симболи на oпштината беше распишан поради тоа што старите не беа во согласност со хералдичките и вексилолошките стандарди.

 10. #450
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296

  Skopje 2012

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 40
  Letzter Beitrag: 24.04.2017, 12:08
 2. Antworten: 56
  Letzter Beitrag: 16.06.2014, 10:33
 3. Antworten: 25
  Letzter Beitrag: 09.07.2013, 12:48
 4. Antworten: 19
  Letzter Beitrag: 31.10.2011, 18:49
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 15.09.2010, 01:43