BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 25 von 66 ErsteErste ... 1521222324252627282935 ... LetzteLetzte
Ergebnis 241 bis 250 von 653

Zagreb - Die Hauptstadt Kroatiens

Erstellt von Franjo_Tudjman, 18.01.2005, 18:45 Uhr · 652 Antworten · 106.483 Aufrufe

 1. #241
  cro_Kralj_Zvonimir
  Eurotower


 2. #242
  cro_Kralj_Zvonimir
  HOTO Tower 3. #243
  cro_Kralj_Zvonimir
  Friedhof Mirogoj

 4. #244
  cro_Kralj_Zvonimir
  Sky Office Tower

 5. #245
  cro_Kralj_Zvonimir
  Tower 123


  Abgesegnetes Bauprojekt 123m hoch.
 6. #246
  cro_Kralj_Zvonimir
  Zagreb TV Tower

 7. #247
  cro_Kralj_Zvonimir
  Zagrebtower 8. #248
  cro_Kralj_Zvonimir

  Daumen hoch

  Manhattan na Laništu: Poslovni toranj i stambeni neboderi  Poslovni toranj od 46 katova i stambeni neboderi visoki od devet do 25 katova gradit će se između Jadranske avenije i Save. Na urbanističko-arhitektonski natječaj za uređenje prostora od Jadranskog mosta do buduće sveučilišne bolnice u Blatu pristiglo je deset radova, a žiri je jučer odabrao pobjednički projekt.

  Toranj za prestiž
  To je zajednički rad dvaju arhitektonskih studija, Urbane tehnike i Crtkano. Arhitekti su planirali gradnju najvećeg nebodera u ovom dijelu Europe visokog 160 metara, između buduće zgrade županije i rotora u Remetincu.

  Osim divovskog poslovnog tornja, projektanti su zamislili i 23 stambeno-poslovna nebodera visine do 25 katova, prvi puta nakon što je GUP-om iz 1986. godine zabranjena gradnja visokih stambenih zgrada, koji odnedavno ponovno dopušta gradnju stambenih zgrada viših od devet katova.

  - To je područje vitalne točke ulaska u grad, gdje se spajaju prva hrvatska autocesta i Jadranska avenija. Brza cesta i potreba za dinamičnim ulaskom u grad nametnula nam je vertikalu kao najprimjereniji oblik pa smo na prostoru neposredno prije prelaska rijeke i ulaska u grad zamislili veliki neboder koji predstavlja prestiž u poslovnom svijetu i pokazuje snagu investitora pojašnjava Dražen Plevko iz Urbanih tehnika.

  Županiji 17 katova
  Pretežno stambena zona prostire se na 15,8 hektara nasuprot Areni Zagreb, Laništu i planiranog velikog trgovačkog centra.
  Stambeno naselje napola će razdijelliti Jarunski most koji će se uskoro početi graditi prema projektu Jure Radića. Predviđeno je oko tisuću i pol stanova za otprilike pet tisuća stanovnika.

  U neposrednoj blizini megatornja, između starog pješačkog i željezničkog mosta, gradit će se zgrada Zagrebačke županije na 17 katova. Gradit će se i dva dječja vrtića s jaslicama, okružena visokim drvećem i udaljena od bučne Jadranske avenije.


  http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...25477/index.do

 9. #249
  cro_Kralj_Zvonimir
  NOVI ZAGREB BAUPROJEKT

  Das ist einfach der hammer was jetzt gebaut wird!

  http://img340.imageshack.us/my.php?i...tiuputroi3.jpg
  Das ist der Standort!  http://www.skyscrapercity.com/showth...=497338&page=5

 10. #250
  cro_Kralj_Zvonimir

  Zagreb die Nummer 9 in Europa!

  Gallup: Zagreb deveti po kvaliteti života među europskim gradovima Sedamdeset posto Zagrepčana vrlo je zadovoljno, a tek neznatan dio vrlo je nezadovoljan životom u gradu Zagrepčani su među najzadovoljnijima kvalitetom života u svome gradu, prema istraživanju mađarske podružnice Gallup organizacije provedeno u 75 gradova EU27, te Hrvatskoj i Turskoj, na zahtjev Europske Komisije. Sedamdesetak posto stanovnika hrvatske metropole vrlo je zadovoljno, a tek neznatan dio jako nezadovoljno i u rezultatima su otprilike u rangu s građanima Belfasta, Vilniusa, Antweperna i Glasgowa. Istraživanje je pokazalo kako je čak od 75 do 97 posto stanovnika europskih gradova u prosjeku jako zadovoljno, a na ljestvici zadovpljstva vode građani Krakowa, Gdanjska, Burgasa (Bugarska) Beča, Stockholma, Malmöa, Sofije, Valletta (Malta)... Među najmanje zadovoljnima su u žitelji Frankfurta, Atene, Pariza, Torina, Bratislave, Lilla, i Strasbourga. Većini gradova zajedničko je da u njima nije lako pronaći dobar posao te stan po povoljnoj cijeni.
  Bolji posao
  Iako su veći gradovi simbol pronalaska boljega posla, očito da u stvarnom životu baš i nije tako. U čak 54 grada, većina odgovara kako im nije lako pronaći bolji posao, dok u nekoliko gradova odlučno negiraju ovakvu tezu. Pedesetak posto ispitanih Zagrepčana odlučno smatra kako nije baš lako pronaći dobar posao u njihovu gradu. Među gradovima u kojima je najteže doći do boljega posla su Palermo, Napulj, Ankara, Istanbul i Atena, dok su "meke" za bolje poslove Prag, Kopenhagen i Dublin. Više od 70 posto ispitanika u tim gradovima smatra tako . Život u EU nije jeftin, pa tek 27 posto ispitanika drži kako je lako pronaći stan po umjerenoj cijeni. Samo u jedanest gradova većina ispitanika drži kako je lako pronaći dobar i kvalitetan dom po razumnoj cijeni, a među njima je tek jedan glavni grad - Berlin. Između 13 gradova, među kojima je devet glavnih, više od 90 posto ispitanih drži kako cijene stanovanja uopće nisu umjerene. U tome prednjače Pariz, Luxembourg, Dublin, Bukurešt i Bratislava. I većina ispitanih Zagrepčana stava je da je stanovanje preskupo. Istraživanje je pokazalo kako su stranci uglavnom dobro prihvaćeni - u 59 gradova većina smatra da su u njihovim gradovima došljaci dobro prihvaćeni, dok su najmanje omiljeni u Malmöu, Stockholmu, Berlinu, Beču i Grazu. Potvrđeno je i da je zagađenje zraka sve veći problem, posebno kad su u pitanju veliki gradovi, mahom na jugu Europe.
  Problem zagađenja
  Zagađenje zraka velikim problemom smatraju građani u čak 62 grada, uključujući sve glavne gradove osim Luxembourga. Najkritičnije je u Ateni, Napulju, Sofiji, Valleti, Bukureštu, a najbolji zrak je u Nordijskim zemljama gdje se građani ujedno osjećaju i najsigurnijima. Najmanje sigurnosti osjećaju građani Istanbula, Napulja, Barcelone i Sofije. Javnim prijevozom većina je zadovoljna, a prednjači Helsinki, Beč i Rennes te njemački gradovi. U glavnim gradovima u prosjeku je 40 posto građana nezadovoljno je količinom i kvalitetom zelenih površina. A kad je u pitanju zadovoljstvo bolnicama, najzadovoljniji su u Liegeu i Newcastlu. Poražavajuće je što u 26 gradova, među kojima je 14 glavnih, više od 40 posto stanovništva nije zadovoljno zdravstvenom uslugom u bolnicama. Među njima su i Zagrepčani.


  http://www.poslovni.hr/50057.aspx

Ähnliche Themen

 1. Hauptstadt von Großalbanien?
  Von BeZZo im Forum Kosovo
  Antworten: 199
  Letzter Beitrag: 25.06.2011, 00:07
 2. HR Gradovi Pt. 1 : ZAGREB - Metropole Kroatiens
  Von Esseker im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 34
  Letzter Beitrag: 26.01.2011, 22:48
 3. Balkan-Hauptstadt?!?
  Von Star 07 im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 214
  Letzter Beitrag: 13.09.2009, 22:39
 4. Sofia (Hauptstadt v BG)
  Von Bulgaro im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 05.09.2008, 12:16