BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 16 von 21 ErsteErste ... 6121314151617181920 ... LetzteLetzte
Ergebnis 151 bis 160 von 209

ZAGREB vs. BEOGRAD

Erstellt von Esseker, 01.12.2008, 20:59 Uhr · 208 Antworten · 34.534 Aufrufe

 1. #151
  Avatar von Hercegovac

  Registriert seit
  06.04.2008
  Beiträge
  15.011
  Zitat Zitat von Domoljub Beitrag anzeigen
  Ich glaube ich schreibe im Namen aller Kroaten in diesem Forum: ODJEBI KURVO.

  Zaista sam mislio da su svi Hercegovci srpskog ili hrvatskog porijekla pristojni.

 2. #152
  cro_Kralj_Zvonimir
  Zagreb bekommt ein Metro-System

  Za zagrebački metro 1,1 milijarda eura
  Piše: Ante Milković, Krešimir Žabec

  Računalna simulacija


  Brzina željeznice bila bi do 35 km na sat, a u jednom satu u jednom smjeru mogla bi prevesti do 24 tisuće putnika

  ZAGREB - Četiri godine gradnje i između 600 milijuna i 1,1 milijarde eura bit će potrebno za gradnju 22,7 kilometara Lake gradske željeznice u gradu Zagrebu.

  Riječ je o spoju nadzemne i podzemne željeznice kojom bi se, po uzoru na mnogobrojne europske gradove, barem dijelom pokušao riješiti prometni kaos u gradu Zagrebu. Rečeno je to na Tribini grada Zagreba za predstavljanja studije Fakulteta prometnih znanosti o realizaciji podzemno-nadzemnog tračničkog (PNT) sustava.

  Riječ je o trećem kapitalnom projektu gradonačelnika Milana Bandića koji je predstavljen nakon projekta tunel kroz Medvednicu i sjeverne tangente. Svi ti projekti, uz izdizanje gradske željezničke pruge, koji će uskoro biti javno predstavljen, trebali bi, prema tvrdnjama gradonačelnika, u potpunosti riješiti prometne probleme Zagreba.

  Studija donosi dva oblika PNT sustava, čije bi trase u smjeru sjever - jug pokrile Zagreb od podsljemenske zone do naselja Buzin, ili čak do aerodroma, dok bi druga trasa išla od istoka do zapada, odnosno od Dupca do Malešnice. Autori Studije predstavili su četiri varijante trasa te najavili da će se konačna odluka donijeti tek nakon dodatnih stručnih konzultacija. Ovim projektom Zagreb bi se premrežio kombinacijom nadzemne i podzemne željeznice. Dakle, nije riječ o metrou, čija bi gradnja stajala i do četiri puta više od PNT-a, ali je prema projektu zamišljeno da bi željeznica u samom centru grada bila smještena na dvije razine, do 18,5 metara ispod tla.

  Brzina ove željeznice bila bi do 35 kilometara na sat, a u jednom satu u jednom smjeru mogla bi prevesti do 24 tisuće putnika. Gradonačelnik Bandić danas je prvi put otkrio prioritete u gradnji četiriju kapitalnih prometnih projekta. Prvo bi se izdignula gradska i prigradska željeznička pruga, zatim bi slijedila gradnja sjeverne tangente, pa lake gradske željeznice i na kraju tunela kroz Medvednicu. Bandić smatra da će za ovog mandata gradske vlasti biti riješena sva potrebna papirologija, a s gradnjom bi se počelo u sljedećem mandatu. Prema njegovim procjenama, za završetak svih četiriju projekata bit će potrebno 16 godina. Na kraju je svima poručio: - Ja od ovih projekata ne odustajem!

  Prometni pravac za putničke vlakove  Prema još neobavljenoj Studiji o izdizanju gradske i prigradske željeznice, od Savskog Marofa do Dugog Sela, uz dva postojeća, sagradila bi se još dva željeznička kolosijeka i tim bi pravcem prometovali samo putnički vlakovi, a svi cestovni prijelazi denivelirali bi se ispod pruge, najavio je član Uprave HŽ-a Marijan Klarić.

  U konačnici, vlakovi bi trebali prometovati svake četiri minute.[Zagreb] - Metro - SkyscraperCity

 3. #153
  cro_Kralj_Zvonimir
  ARENA CENTAR

  Trgovačko - zabavni centar Lanište, Zagreb
  Investitor: Trigranit d.o.o.
  Površina: 180.000 m2
  Vrijednost investicije: 270 milijuna eura
  Parking mjesta: 3.500 (3.000 - podzemna garaža) 4. #154
  cro_Kralj_Zvonimir
  REKORDER - Najvišu zagrebačku zgradu, 160 metara visok neboder uza Savsku cestu, gradi 31-godišnji građevinski poduzetnik Ivan Čalić, vlasnik tvrtke Pro-grad
  U Zagrebu će se graditi najveći neboder u ovom dijelu Europe
  10. 11. 2008. | 22:19
  Autor Marko Špoljar


  Crni monolit suvereno će dominirati zagrebačkom panoramom

  Usnuo sam san”, govorio je Martin Luther King. “Mi to možemo”, govori Barack Obama. “Ja sam spreman”, kaže Ivan Čalić. Za što je spreman i tko je uopće Ivan Čalić?

  Probitak u Šestinama
  Rođen je 1977. godine, završio je srednju ekononomsku školu, gradi stambene i poslovne prostore diljem Zagreba, a uskoro će početi graditi najviši neboder u državi! O namjeri da izgradi 160 metara visok toranj na križanju Savske i Zagrebačke avenije mnogo se pisalo. Prvi put o planovima je progovorio i Ivan Čalić.

  – Sagradit ću najviši neboder u ovom dijelu Europe. Premda projekt nije jednostavan, uspjet ću. Da, to mi je izazov! – tvrdi Ivan Čalić.

  Kako je moguće da se tako mlad upušta u skup projekt, odakle mu novac i tko stoji iza njega?

  – Počeo sam od nule. Prije osam godina s partnerom sam izgradio prvu zgradu u Šestinama. Posao je krenuo, zaredali su se projekti i danas sam spreman izgraditi najvišu zagrebačku zgradu – kaže Čalić.

  Tvrdi da prvi novac nije dobio ni od oca ni od majke, da nije naslijedio obiteljski posao i da je sve napravio svojim rukama. Vlasnik je tvrtke Pro-grad koja je izgradila niz zgrada u Zagrebu, a nedavno je dovršena i gradnja velikog poslovno-stambenog kompleksa Nova Galerija u Španskom. Prvih stotinjak stanara već se uselilo, a 6. prosinca planira se svečano otvaranje ugostiteljsko-poslovnog dijela zgrade.

  Upravo uspješnim dovršetkom Nove Galerije poslužio se kao krunskim dokazom da je spreman i za puno veći zalogaj – gradnju najviše zgrade u gradu, buduće najdominantnije siluete zagrebačkog “skylinea”.

  – Naravno, imam pokriće za tako odvažan projekt. Uostalom, ako sam uspio izgraditi Novu Galeriju u Španskom površine 35.000 četvornih metara, valjda sam spreman i neboder od samo 8 tisuća kvadrata više – kaže Čalić.

  Crni monolit ime je budućeg 160-metarskog nebodera. Osmislili su ga arhitekti iz biroa Urbane tehnike. Prije nekoliko mjeseci Društvo arhitekata Zagreb proglasilo ih je pobjednikom javnog urbanističkog natječaja.

  Dizalice sljedećeg ljeta
  – Na vrhu nebodera bit će restoran i vidikovac otvoren javnosti. U ostatku zgrade bit će poslovni prostori i apartmani. Oni se nikako ne mogu nazvati stanovima jer su to prostori kojim će se biznismeni koristiti za odmor i noćenje. U prizemlju će biti ugostiteljski objekti i najvjerojatnije prodajni prostori. To će biti također javni prostor, odnosno pasaž – kaže Hrvoje Bakran iz Urbanih tehnika.

  Početak gradnje Crnog monolita planiran je za rano ljeto iduće godine. Geomehanička ispitivanja tla već su obavljena.

  – Bušili smo do 50 metara dubine. Naišli smo na očekivani sastav tla: glinu, pijesak i šljunak. Što se nas tiče, neboder se može početi graditi danas – kaže Mladen Dugić, direktor tvrtke MKS koja je obavila ispitivanja tla. Trenutačno je u tijeku ishođenje lokacijske dozvole za pristupnu cestu od Zagrebačke avenije do buduće građevinske jame.

  http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...93869/index.do

 5. #155
  cro_Kralj_Zvonimir
  ZAGREB MALL
  Na Radničkoj će se graditi poslovni toranj

  Poslovni toranj dio je šireg projekta koji uključuje i trgovački centar Zagreb Mall, koji gradi LS Property.


  Prostorni prikaz toranja 121 u Zagrebu

  U proljeće sljedeće godine u istočnom dijelu Zagreba, na križanju Radničke ceste i ulice Koledovčina, započet će gradnja novog poslovnog centra. Ocjenjivački sud, na čelu s akademikom Velimirom Neidhardtom, nakon završenog javnog natječaja ocijenio je najboljim rad arhitekta Igora Jankovića, priopćili su iz Abrakadabra komunikacija. Pobjedničko arhitektonsko rješenje, toranj od 25 katova za koji autor kaže da će biti izgrađen po principu energetski učinkovite i održive kuće, izloženo je danas u predvorju Gradskog poglavarstva.

  - Poštovali smo želju investitora za energetski učinkovitim objektom pa će toranj imati ventilirano pročelje koje se sastoji od staklenog dijela i tzv. padajućih sjenila za sunce. Ta su sjenila u potpunosti kompjuterizirana i, ovisno o temperaturi i količini svjetla, održavaju optimalne uvjete u unutrašnjosti tornja. Ova se inovacija prvi put koristi u hrvatskoj arhitekturi - navodi arhitekt Janković.

  Poslovni toranj dio je šireg projekta koji uključuje i trgovački centar Zagreb Mall koji gradi LS Property, tvrtka koja se unutar MRP grupacije bavi razvojem na području tržišta nekretnina. MRP grupacija osnovana je 2003. godine sa sjedištem u Sofiji i trenutno gradi 14 projekata na području istočne Europe.

  - Vjerujem da je ovo odlična lokacija jer se nalazi uz prometnicu koja će, nakon što se spoji s aerodromom, postati novi ulaz u grad. Naša će investicija sigurno doprinijeti revitalizaciji istočnog dijela Zagreba - ističe Ivana Božičević, generalna menadžerica tvrtke LS Property za Hrvatsku.

  Zagreb Mall bit će trgovački centar s ponudom prilagođenom prosječnom hrvatskom građaninu. Prostirat će se na 65.000 kvadratnih metara, a osim niza trgovina nudit će i sadržaje za zabavu, poput kuglane, teretane i dobre gastronomske ponude.

  Na Radnièkoj æe se graditi poslovni toranj - Zagreb - Javno


  Zagreb Mall

  Location: Zagreb , Croatia
  Type: Retail/Office
  Details: Acquired May 07
  Size: 115,000 sqm
  Parking: 2400
  Construction start: Q2 2009
  Completion date: Q2 2011
  Gross development value: €230 million
  Architect: HOK International, Kincl


  LSP has acquired a 60,000 sqm site for development near the center of Zagreb. It is intended to be developed as a mixed use project consisting of a large shopping center and office space.

  Construction is forecast to begin in the Q2 of 2009.

  MR Property Project Details - Zagreb Mall

 6. #156
  Avatar von Hercegovac

  Registriert seit
  06.04.2008
  Beiträge
  15.011
  Wisst ihr was unsere grundlegendes Problem hier ist ?

  Wir versuchen die jeweilige Stadt besser als die andere darzustellen,indem z. B ein Kroate sagt scheiß Beograd und Serbe scheiß Zagreb.Anstatt,dass wir sagen " ohh korrekt Zagreb kriegt neue Metro ist wirklich gut etc etc " beleidigen wir uns hier nur.Normal wäre doch,dass wir uns freuen,wenn übehaupt unten in "unseren" Städten was passiert...ich wäre dafür ,dass wir hier nur positive Sachen posten,die als Information und nicht als Provokation dienen.Dann kann man ja normal drüber disskutieren und sich zusammen freuen.Wenn wir das nicht hinbekommen,sind wir dumm...

 7. #157
  cro_Kralj_Zvonimir
  Pokraj Zagreb Malla u Radničkoj gradi se neboder od 24 kata  Međunarodna tvrtka LS Property ulaže 150 milijuna eura u trgovački centar i urede. Na urbanističko-arhitektonskom natječaju za projektiranje tog nebodera pobijedio je rad arhitekta Igora Jankovića iz studija Kincl d.d.
  Pokraj golemog trgovačkog centra kod križanja Radničke i Koledovčine međunarodna tvrtka LS Property sagradit će poslovni neboder s 24 kata.

  Početak gradnje nebodera očekuje se polovicom 2009. godine, a bit će sagrađen do kraja 2010., kazala nam je glasnogovornica LS Propertyja Danijela Čavlović. Usporedno s tim neboderom gradit će se i trgovački centar Zagreb Mall. Njegova površina iznosit će 65.000 četvornih metara. Uz trgovine, u taj će se trgovački centar na jugoistoku grada smjestiti i restorani, teretana te kuglana. Neboder će biti ukomponiran u Zagreb Mall, a imat će oko 33.200 četvornih metara uredskih prostora. Zadnji kat nebodera namijenjen je za kafiće i restorane. U prizemlju tog tornja smjestit će se poslovnica jedne banke i osiguravajućeg društva. To ulaganje vrijedno je oko 150 milijuna eura.

  Na urbanističko-arhitektonskom natječaju za projektiranje tog nebodera pobijedio je rad arhitekta Igora Jankovića iz studija Kincl d.d.
  »Glavna značajka nebodera je ta što će štedjeti energiju«, kazao nam je arhitekt Janković. Da bi se postigla što veća energetska učinkovitost, neboder je dizajniran po najsuvremenijim tehnologijama. Zbog toga toranj ima pravokutan oblik, umjesto uobičajenog kvadratnog. »Prozori imaju padajuća sjenila koja su povezana s računalom i središnjim nadzorom. Tako će u unutrašnjost nebodera uvijek dolaziti optimalna količina sunčeve energije«, objašnjava Janković.

  Taj neboder postat će jedna od vizura Radničke ceste u čije je proširenje i uređenje Grad zasad uložio oko 200 milijuna kuna. Ta cesta četiri prometna traka zasad ima samo do Kanalskog puta. Ostatak ceste do Domovinskog mosta preuredit će se za nekoliko godina. Radničkom bi trebali voziti i tramvaji sve do novog terminala Zračne luke Zagreb. Zbog toga jugoistočni ulaz u Zagreb postaje sve primamljiviji ulagačima.

  Tomislav Marinović

  http://www.vjesnik.hr/html/2008/10/1....asp?r=zag&c=1

 8. #158
  cro_Kralj_Zvonimir
  AVENUE PARK
  Slavonska avenija, Zagreb, 10000, Croatia
  47.000 m2 of business space  Location
  Excellent office complex comprising a tower and 2 horizontal office buildings located at city’s main East-West artery – Slavonska avenija, within the new business district and situated on the edge of new residential zone.
  The complex is close to major bus lines. Access by private transport is excellent – the site is located in vicinity of two major intersections which provide access to and from directions city center, East, South (including airport and new bridge) and West. 600m south of Vukovarska, 10 min car ride from the very center of the town.

  Therefore, the site provides ideal access to all parts of Zagreb, its surroundings and other parts of the country. There are several restaurants and cafés in the neighborhood, the neighborhood currently undergoes a rapid transformation in modern urban zone.

  Description
  Innovative, green business complex located on Slavonska Avenija. It provides A class, western-grade quality business accommodation, fully outfitted in accordance with the building standard. The buildings are arranged in L-shape. Tower comprises approx. 22.000 m2 over ground + 21 levels, while two horizontal wings comprise 13.000 m2 and 8.500 m2 respectively. The buildings are constructed of concrete with combined aluminium-glass curtain wall façade. The entire complex amounts to approx. 47.000 m2 of business space. It also includes 4 levels of secure underground parking places. The ground floor areas host cafes, restaurant and other amenities, as well as additional retail and conference space. Completion of phase 1 due in Sept. 2009.

  Flexible western grade office complex designed in accordance with modern office requirements. The project pre-defines the external walls and stairways as the only limiting factor in terms of partitioning: the interior layout is completely tailored to suit the tenant’s requirements - open plan or cellular accommodation with rooms defined by the tenant. The courtyard is occupied by unique park, which adds to the pleasant working environment and makes this spot a true new landmark. Top of the line offices at fair price.

  Office accommodation located in the wider center of the city, featuring secure garage car parking. Typically, the finish includes heating and air conditioning, carpet floors, lighting and light partitioning walls within the standard ratio. Efficient layout, excellent natural light. Facilities including kitchen and toilets are provided on each floor.

  The area hosts Coca Cola, Ernst&Young, Tomić&Co, Ministry of Interior, Societe Generale, Siemens, Agrokor, World Bank, Pfizer, Deloitte&Touche, many government offices and other small and international businesses.

  http://www.kingsturge.hr/en/property...ija_zagreb.htm

 9. #159
  Avatar von delija1980

  Registriert seit
  10.08.2008
  Beiträge
  1.183
  Zitat Zitat von Domoljub Beitrag anzeigen
  Ich glaube ich schreibe im Namen aller Kroaten in diesem Forum: ODJEBI KURVO.
  jer znas ti sta to znaci???? pogledaj u leksikon hrvoje!!!! nista te nerazumem!!! aber egal!!! pedo....

 10. #160
  Cvrcak
  Zitat Zitat von HercegSrbadzija Beitrag anzeigen
  Wisst ihr was unsere grundlegendes Problem hier ist ?

  Wir versuchen die jeweilige Stadt besser als die andere darzustellen,indem z. B ein Kroate sagt scheiß Beograd und Serbe scheiß Zagreb.Anstatt,dass wir sagen " ohh korrekt Zagreb kriegt neue Metro ist wirklich gut etc etc " beleidigen wir uns hier nur.Normal wäre doch,dass wir uns freuen,wenn übehaupt unten in "unseren" Städten was passiert...ich wäre dafür ,dass wir hier nur positive Sachen posten,die als Information und nicht als Provokation dienen.Dann kann man ja normal drüber disskutieren und sich zusammen freuen.Wenn wir das nicht hinbekommen,sind wir dumm...
  Dann melde dich in einem Rentner-Forum an

Ähnliche Themen

 1. Klju?na saradnja Zagreb-Beograd
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 25.04.2009, 18:30
 2. Sanader in Beograd, Tadic in Zagreb
  Von Hercegovac im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 11.03.2009, 23:15
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 06.09.2008, 11:18
 4. Beograd-Zagreb-Skopje-Sarajevo-Ljubljana-Banja Luka-Podgorica
  Von centrino im Forum Balkan-Diasporastädte
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 06.09.2008, 11:16
 5. SARAJEVO-BEOGRAD-ZAGREB-LJUBLJANA
  Von Secondos im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 74
  Letzter Beitrag: 29.10.2006, 11:03