SAJAM U KRAGUJEVCU

AD Plastik, Končar alati i Visor žele proizvoditi autodijelove za Fiat


Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.05.2011. - 19:52:10


BEOGRAD - Međunarodni sajam proizvođača autodijelova jugoistočne Europe ''SEE Auto Compo Net 2011'', na kojem sudjeluju i tvrtke iz Hrvatske, otvoren je u utorak u srbijanskom gradu Kragujevcu i trajat će do 12. svibnja.

Sajam je okupio proizvođače autokomponenti, pratećih industrija strojeva i opreme, predstavnike komorskih sustava, kao i autoklastere iz Srbije, susjednih i europskih zemalja, a iz Hrvatske, po riječima Ivana Božca iz sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore, sudjeluju tri tvrtke.

''Riječ je o drugom međunarodnom sajmu proizvođača autokomponenti jugoistočne Europe. Hrvatska se predstavila s tri tvrtke – AD Plastik, Končar alati i relativno mlada tvrtka Visor'', izjavio je Božac za Hinu.

Manifestacija će, po njegovim riječima, poduzetnicima pružiti priliku da se međusobno upoznaju i konkretno ugovore poslove.

''Iz tog razloga smo danas ovdje i nadamo se pozitivnim rezultatima'', kazao je Božac. Dodao je kako je 2010. godine bilo riječi o mapiranju proizvođača autodijelova na području jugoistočne Europe te da će se ove godine vidjeti hoće li se krenuti u realizaciju te inicijative.

''Nadamo se nekim pozitivnim kontaktima, odnosno ostvarivim poslovima nakon sajma'', naveo je Božac.

Sajam organiziraju Regionalna gospodarska komora Kragujevac – Centar izvrsnosti autoindustrije zapadnog Balkana i ''Šumadija Sajam'', a pokrovitelji su srbijansko Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Privredna komora Srbije, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), Grad Kragujevac i europski Projekt za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza (SECEP).

Središnji događaj u okviru Sajma i ove godine bit će ''Susret s kupcima'' na kojemu će dobavljači auto opreme moći uspostaviti suradnju s međunarodnim tvrtkama.

Drugi sajamski dan obilježit će prezentacija "FIAT automobili Srbija" , a svoju ponudu predstavit će i slovensko gospodarsko izaslanstvo