Izgradnja Grand media centra počinje u oktobru

Toranj vrijedan 150 miliona maraka

Grand media centar, savremeni kompleks u središtu Sarajeva, počeće se graditi sredinom oktobra ove godine. Investitor projekta je Alpha baumanagament s partnerom Hypo Alpe Adria Cosultants BiH, a visina investicije iznosi između 150 i 170 miliona maraka.

Radovi izgradnje ovog objekta su podijeljeni u pet faza, a u prvoj fazi će se pristupiti ograđivanju zemljišta. Radovi bi trebali biti završeni najdalje za tri godine. Centar će se prostirati na 140 hiljada kvadratnih metara, a na zapadnoj strani će biti izgrađena četiri ureda za visoku bezbjednost.

"Imamo građevinsku dozvolu, tako da smo odlučili početi gradnju u narednom mjesecu. Do kraja ove godine ćemo pokušati uraditi što je više moguće, a posao zavisi i od vremenskih uslova.

"Tokom gradnje Grand media centra, Holiday inn neće prekidati rad", naglašava direktor

hotela Senadin Fetahagić

U toku izgradnje, hotel neće prestajati sa radom", kaže za Oslobođenje Senadin Fetahagić, generalni direktor hotela Holiday Inn.

U centru pomenutog kompleksa će se nalaziti postojeći hotel, koji će biti obnovljen, a oko sanirane zgrade će se graditi trgovački centar, kasino i najveći kongresni centar na Balkanu. Pored toga, Grand media centar imaće bioskop i prostor za rekreaciju.

Sve različite jedinice koje će sačinjavati centar, moći će se voditi kao odvojeni blokovi, ali i koristiti zajedno.

Između prostora će se nalaziti tropski vrt i veliki atrij koji bi trebali povezivati pojedine ambijente u jednu cjelinu.

Najzanimljiviji dio novog centra će zasigurno biti toranj visok stotinu metara sa 22 sprata u kojem će biti smješteni uredi, restorani i smještajni kapacitetiIzgradnja Grand media centra počinje u oktobru - Oslobodjenje