PODRAVKA Gradi novu poslovnu zgradu u Zagrebu Podravka premješta sjedište u Zagreb? Autor Hrvoje ŠlabekPodravkina uprava naložila je gradnju reprezentativne upravne zgrade u Zagrebu koja bi se trebala prostirati na više od 7000 četvornih metara bruto prostora u Ulici grada Vukovara, doznao je jučer Večernji list iz krugova bliskih menadžmentu, nezadovoljnih luksuznim ulaganjem u trenutku dok padaju prihodi i podbacuje dobit.
Podravka je, navodno, već otkupila zemljište za oko 16 milijuna kuna te se sprema raspisati natječaj za idejno rješenje budućega zdanja.

Uprava i NO
U njemu će, zamišljeno je, urede imati Darko Marinac, predsjednik uprave, Mladen Vedriš, predsjednik Nadzornoga odbora, svi članovi uprave te srednji menadžment i prateće službe. Gradit će se i reprezentativna konferencijska dvorana sa stotinjak mjesta te još nekoliko manjih dvorana za sastanke. Predviđena je i gradnja podzemne garaže te prostor za vrtić u kojem će biti zbrinuta djeca članova poslovodstva.

Vijest o namjeri Podravkina poslovodstva doprla je i do lokalnih političara, iznimno osjetljivih kad je posrijedi koprivnička prehrambena kompanija.

– Podravka zbog loših poslovnih rezultata nema “lufta” za takav projekt. No bojim se da to znači kako će se sjedište kompanije iz Koprivnice premjestiti u Zagreb – komentirao je jučer jedan od čelnika Koprivničko-križevačke županije. Planovi o raskošnome Podravkinu zdanju usred Zagreba iznenadili su i Kseniju Horvat, šeficu najvećega tvrtkina sindikata i radničku predstavnicu u Nadzornome odboru.

– Nemam pojma. Na Nadzornome odboru dosad o tome nije bilo riječi – ustvrdila je ona, suzdržavajući se od dodatnih komentara “dok sve ne provjeri”.

Seli i Belupo
Podravkina uprava već nekoliko godina ima urede u Zagrebu, u unajmljenoj zgradi u Hebrangovoj ulici te na drugim zagrebačkim adresama. Zanimljivo je, kako otkriva nezadovoljan izvor, što se u Ulicu grada Vukovara namjerava preseliti i kompletan menadžment Belupa, farmaceutske kompanije u Podravkinu vlasništvu.

Upravo zbog dobra Belupova poslovanja Podravka lani nije prikazala gubitak u poslovanju koji je, prema procjenama, za prehrambeni dio grupe oko 40 milijuna kuna.

http://www.vecernji.hr/home/manager/807919/index.do