BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 6 12345 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 56

Projekte im engeren Serbien + Kosovo

Erstellt von Gospoda, 11.08.2006, 19:50 Uhr · 55 Antworten · 5.128 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Gorenje gradi fabriku u Valjevu
  Valjevo -- Slovenačka kompanija počela je u Valjevu izgradnju proizvodne hale od 40.000 kvadratnih metara buduće fabrike kućnih aparata.

  Izgradnja nove proizvodne hale i budućeg distributivnog centra te fabrike počela je u industrijskoj zoni Valjeva, na placu od šest hektara koji je zakupljen na 99 godina za 47,6 miliona dinara. Na izričito insistiranje investitora iz Slovenije, otvaranje gradilišta, postavljanje table Gorenja i kamena temeljca prošlo je bez ikakve svečanosti.

  Predstavnici menadžmenta Gorenja proteklih dana su u Valjevu obavili završne pripreme za početak radova i dogovore sa lokalnim vlastima i tada su insistirali da početak radova bude bez medijske pompe.

  Prema ranijim najavama, fabrika aparata za domaćinstvo Gorenje-Valjevo bi mesečno proizvodila oko 4.000 frižidera i zamrzivača za domaće i strano tržište, u prvoj fazi zaposlila bi 200 do 250 radnika koji će biti upućeni na obuku u Velenje.

  U drugoj fazi Gorenje namerava da proizvodnju proširi, a konačan broj uposlenih mogao bi iznositi 1.000 do 1.500 radnika.

 2. #2

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Ugovor za branu na reci Jablanici
  Ugovor o investiranju u branu i hidroakumulaciju "Rovni" na reci Jablanici čija je vrednost procenjena na 2,4 milijarde dinara potpisali su Javno preduzeće "Kolubara" iz Valjeva, dosadašnji nosilac investicije, i Javno vodoprivredno preduzeće "Srbija vode".

  Prema rečima direktora "Srbija voda", koje su prošlogodišnjom odlukom Vlade Srbije preuzele poslove na završetku gradnje hidrosistema "Rovni", Veljka Dimitrijevića radovi na brani moraju biti završeni do 2008. godine, a Skupština opštine Valjevo ima obavezu da kompletira dokumentaciju shodno Zakonu o vodama Srbije.

  Ulaganje od 2,4 milijarde dinara bi trebalo da obezbedi okončanje poslova na izgradnji glavnog pribranskog objekta na tom sistemu.

  Brana na reci Jablanici, udaljena je oko 15 kilometara od Valjeva ka Bajinoj Bašti i imaće tri hektara u osnovi. Brana će biti visoka 75 metara, a buduće akumulaciono jezero imaće površinu od 2,5 kilometara sa 51 milion kubika vode i protokom od 1.800 litara u sekundi.

  Ovo je najveći investicionom poduhvat u zapadnoj Srbiji, koji je započet 1990. godine, a planirano je da se pet opština Kolubarskog okruga - Valjevo, Ub, Lajkovac, Mionica i Ljig, kao i Lazarevac snabdevaju vodom za piće.

  Sa hidroakumulacije "Rovni" na Jablanici tehničkom vodom snabdevala bi se buduća Termoelektrana-Toplana "Kolubara B" u Kaleniću kod Uba, koja se takođe gradi deceniju i po kao "najveća investicija u Srbiji".

 3. #3

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  onstruction of control tower, worth 3.5m EUR, to start in one month
  UNDER CONSTRUCTION

  ENGLISH
  Famous military airport in village Lađevci near Kraljevo will, in month or two, be ready for landing of civilian airplanes.
  That was announced in Lađevci by Velimir Ilić, the Minister of Capital Investments of Serbia, and Zoran Stanković, the Minister of Defense of SCG. This also solved the dilemma about which of the military airports will be organized for both civilian and military air transportation.
  The ministers confirmed that Užice's airport on Ponikve had no license for use because, as colonel Srećko Jeremić, the commander of both military facilities, stated, there were some inactivated bombs left on the runways from the NATO bombing.
  In the first phase, in some thirty days, the construction of control tower will commence at the airport in Lađevci. That investment will cost about 3.5 million EUR. Once it is finished, Lađevci will be able to receive smaller civilian airplanes.
  That will be followed by the second phase - broadening and extending of the existing runway, after which the airport will be able to receive even the biggest aircrafts.

  SRPSKI
  Poznati vojni aerodrom u selu Lađevci kod Kraljeva za koji mesec biće osposobljen da prihvata i civilne avione.
  Upravo to su u Lađevcima najavili Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije Srbije, i Zoran Stanković, ministar odbrane SCG. Tim je razrešena dilema koji će od vojnih aerodroma biti osposobljen za mešoviti avio-saobraćaj.
  Ministri su, naime, potvrdili da užički aerodrom na Ponikvama nema dozvolu za upotrebu jer se, kako je rekao pukovnik Srećko Jeremić, komandant oba vojna objekta, na pistama nalaze neaktivirane bombe iz vremena NATO bombardovanja.
  U prvoj fazi, za tridesetak dana, na aerodromu u Lađevcima će početi izgradnja kontrolnog tornja. Ta investicija će koštati oko 3,5 mil EUR. Kad to bude završeno, Lađevci će moći da prihvataju manje civilne avione.
  Nakon toga započeće druga faza - proširenje i produženje postojeće piste, posle čega će na taj aerodrom moći da slete i najveće letelice.

 4. #4

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Construction of new bridge across the Ibar
  UNDER CONSTRUCTION

  ENGLISH
  Belgrade-based company "Inter most" and Municipality of Kraljevo have signed 187m CSD contract on construction of bridge across Ibar.
  The concrete bridge 190 m long, 12.5 m wide, with the pavements, will be built within 240 working days and it will be settled next to already existing the Ibar Bridge.

  SRPSKI
  Beogradska firma "Inter most" i opština Kraljevo potpisale su ugovor o izgradnji mosta preko Ibra u vrednosti od 187 mil din.
  Betonski most dužine 190 metara, širok 12,5 metara sa trotoarima, biće izgrađen u roku od 240 radnih dana, a nalaziće se uz već postojeći ibarski most.

 5. #5

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Jagodina to get zoo and parking complex for 1,000 cars
  UNDER CONSTRUCTION

  This article is available in Serbian only (at the moment)

  SRPSKI
  Kod hale "Jasa" u Jagodini, stotinak metara od ulaza u Turističko-rekreacijski centar "Đurđevo brdo", privode se kraju radovi na prakiralištu koje će moći da primi više od 1.000 automobila.
  Polovina parkirališta je već asfaltirana, druga se priprema za to, a najviše će ga, pošto je oko 400 metara udaljeno od centra grada, koristiti sportisti i navijači, turisti i posetioci "Đurđevog brda", u čijem sastavu se gradi i ZOO vrt. Vrt će, kako je planirano, prve životinje primiti krajem juna ili početkom jula 2006. godine.
  Da bi rešila problem parkiranja, SO Jagodina je donela i odluku o osnivanju preduzeća za obavljanje delatnosti javnih parkirališta, a zajedno sa Preduzećem za saobraćajni inžinjering "Mayera" iz Gornjeg Milanovca priprema izgradnju javnih garaža.

 6. #6

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Čačak starts construction of modern cold storage plant, investment worth 1.2m EUR
  UNDER CONSTRUCTION (as of 18.06.2006)

  ENGLISH
  The construction of a modern cold storage plant with controlled atmosphere for storing of 1,600 tons of various fruit will commence in Donja Trepča near Čačak next week.
  This project, the initiator of which is the Association of Manufacturers "Čačanska jabuka", is worth about 1.2m EUR. At the end of the last week, the representatives of the Association signed the contract with the Ministry of Agriculture of Serbia on use of non-refundable means in amount of 35 million CSD intended for investments in construction of storage capacities.
  The representative of the Association, Miladin Blagojević, says that they expect that the Municipality will also help with about 10 million CSD.
  The construction of the modern cold storage plant in this fruit-growing area will represent the make-true of the ancient wish of manufacturers to obtain the warehouse that will preserve the quality of the products until they appear on the market.

  SRPSKI
  U Donjoj Trepči kod Čačka iduće nedelje počeće izgradnja moderne hladnjače sa kontrolisanom atmosferom za smeštaj 1.600 tona raznih vrsta voća. Taj poduhvat, čiji je pokretač Udruženje proizvođača "Čačanska jabuka", vredi oko 1,2 mil EUR. Krajem prošle nedelje predstavnici Udruženja potpisali su sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije ugovor o korišćenju bespovratnih sredstava namenjenih investicijama za izgradnju skladišnih kapaciteta u iznosu od 35 miliona dinara.
  Predstavnik Udruženja Miladin Blagojević kaže da se očekuje i pomoć opštine od oko deset miliona dinara.
  Izgradnjom moderne hladnjače u ovom voćarskom kraju ostvariće se davnašnja želja robnih proizvođača da dobiju skladište u kome će njihovi proizvodi do iznošenja na tržište sačuvati kvalitet koji su imali za vreme berbe.

 7. #7

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  POČETAK GRADNJE SPORTSKE HALE U VELIKOM PARKU
  Na konkursu Uprave za sport - Ministarstva prosvete i sporta za "Sportski grad u 2003" izabran je Grad Kragujevac koji je nagradjen izgradnjom sportske hale višenamenskog tipa koja je namenjena prvenstveno školskom sportu i povećenju bavljenja sportom dece i omladine u Kragujevcu.  Ugovorom, koji je potpisan sa Upravom za sport predviđeno je da Grad Kragujevac bude investitor izgradnje objekta i kao takav obezbedi:

  adekvatnu lokaciju i sve urbanističke uslove koji su potrebni za izradu projektne dokumentacije;

  izvrši, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, izbor najboljeg ponuđača za projketovanje i izgradnju objekta;

  obezbedi odobrenje za gradnju i sve potrebne saglasnoti u postupku dobijanja ododobrenja za gradnju i tehničkog prijema objekta;

  obezbedi stručni nadzor nad izgradnjom objekta.

  Visina inesticije iznosila je 20 milona dinara. Sve troškove na realizaciji aktivnosti obaveza, snosi Grad i to predstavlja učešće Grada Kragujevca u realizaciji projekta. Za odgovornog projektanta Sportske hale izabran je Stevo Rodić, dipl. inž. arh., a za izvođača radova Građevinsko preduzeće "AS-ING" doo, Beograd.

  Vrednost izgradnje objekta Sportske hale sa aneksom, iznosi oko 50 miliona dinara bez PDV-a, a njene dimenzije su 35 x 35 m, sa aneksnim delom od 8 x 32 m (prizemlje i sprat).

  Početak izgradnje objekta je jun 2006. godine, a rok za završetak radova na izgradnji Sportske hale je 90 kalendarskih dana od početka gradnje.
  To su na današnjoj konferenciji za novinare saopštili glavni gradski arhitekta Miodrag Popović i glavni stručnjak za razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević. 8. #8

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Construction of distributive center of "Metro cash & carry" started in Niš
  UNDER CONSTRUCTION


  ENGLISH
  On June 27, 2006, in Niš, Mayor of Niš, Smiljko Kostić, and the chairman of the Administrative Board of "Metro cash&carry Srbija" laid the cornerstone of the new distributive center of that trade company.
  Opening of that center in Niš's housing project "Milka Protić" should take place in Autumn. The plan is that 230 people from the Niš region be employed. The retail space occupies 5,800 square meters. There are also 431 parking places for visitors.
  The people from the Niš region will be able to chose from 25,000 articles at most favorable prices. According to the plan, 70% of all food articles will be made in Serbia.

  SRPSKI
  Gradonačelnik Niša Smiljko Kostić i predsednik Upravnog odbora "Metro cash&carry Srbija" 27. juna 2006. godine su u Nišu položili kamen temeljac novog distributivnog centra te trgovačke firme.
  Otvaranje tog centra u niškom naselju "Milka Protić" planirano je za jesen, a predviđeno je da u njemu radi 230 građana Niša i okoline. Prodajni prostor zauzima 5.800 m2, a za posetioce je rezervisano 431 parking mesto.
  Građanima Niša i okoline u centru će biti ponuđeno više od 25.000 artikala po najpristupačnijim cenama. Domaći proizvodi činiće 70% ponude prehrambenog asortimana.


 9. #9

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Banja Vrujci, 07. jula 06. U Banji Vrujci promovisan je projekat " Prve nove banje" u Srbiji, koja ce biti kompletno izgradjena do 2007.godine, na povrsini od 9,5 hektara i po modelu najsavremenijih evropskih banja. Gosti ce biti mladi, a razlog dolaska bice zabava, relaksacija i provod.
 10. #10

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte im engeren Serbien + Kosovo

  Reconstruction of hotel "Mona Zlatibor"
  UNDER RECONSTRUCTION

  ENGLISH
  Company “Mona” is a known as a fashion company for over 16 years however this season the owners will venture into the tourist market. That is how hotel “Zlatiobor Mona” which was once owned by the “Beograd” department store has become the property of Mona fashion. Before the New Year holidays the renovated part of the hotel was promoted. After the reconstruction of rooms the company also promoted the new restaurant. Like in the good old days guest will be seated around fireplaces. Skilled cooks will prepare specialities.
  For now over 30 million of Dinars have been put into the project while by the end of the project another 30 million will be spent. For next fall a congress room, club for kids, pool area and other hotel facilities will be constructed.

  SERBIAN
  Kompanija "Mona" je već 16 godina poznata modna kuća ali od ove sezone vlasnici kompanije rešili su da se oprobaju i u turističkim vodama. Tako se hotel "Zlatibor-Mona" koji je nekada pripadao Robnim kućama "Beograd" našao u njihovom vlasništvu.
  Pred početak novogodišnjih praznika promovisan je renovirani deo hotela. Posle uređenja soba i postavljanja novog inventara, televizora i mini barova, ovog puta predstavljen je i nacionalni restoran. Kao u dobra stara vremena, gostima okupljenim oko ognjišta, vrsni kuvari pripremaće razne specijalitete, teletinu ispod sača, pečeno prase, kuvani kiseli kupus i druge zlatiborske đakonije. Za one koji preteraju sa hranom tu je i teretana opremljena najsavremenijim spravama za vežbanje.
  Za sada hotel ima tri zvezdice ali se nadaju da će za godinu i po dana dobiti i četvrtu zvezdicu. Do sada je uloženo više od 30 miliona dinara, a do završetka radova očekuje se da će biti potrošeno bar još toliko novca. Za narednu jesen najavljena je i kongresna sala, animir klub za decu, izgradnju bazena i mnoge druge hotelske sadržaje.


Seite 1 von 6 12345 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 78
  Letzter Beitrag: 10.07.2011, 02:13
 2. Antworten: 36
  Letzter Beitrag: 27.03.2009, 21:43
 3. Projekte in der Serbischen Provinz Kosovo
  Von Gospoda im Forum Wirtschaft
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 31.08.2006, 19:26
 4. Antworten: 19
  Letzter Beitrag: 01.06.2006, 22:17
 5. Projekte in Serbien *Dagegen ist HOT Eiskalt*
  Von Mare-Car im Forum Wirtschaft
  Antworten: 18
  Letzter Beitrag: 15.01.2006, 15:34