BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 8 12345 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 73

Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

Erstellt von Gospoda, 11.08.2006, 19:40 Uhr · 72 Antworten · 5.022 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina  Construction of "Metro" in Novi Sad has begun
  UNDER CONSTRUCTION


  ENGLISH
  The President of the Management Board of "Metro" company for South Eastern Europe, Damir Firsht and the Mayor of Novi Sad, Maja Gojkovic have placed t(June, 23rd, 2006) the ground stone for this new distributive centre of this German company, which is fourth store in Serbia.
  "Metro cash and carry" in Novi Sad will be similar to the two centres in Belgrade (Zemun and Krnjaca) and in Kragujevac, which is close to 547 of typical examples of Metro in 28 countries across the world.
  - We are coming to Novi Sad as partners, to the city as well as to the customers. We have chosen Novi Sad, as it is in second place by economic power in Serbia and represents a large investment potential - said Firsht.
  He added that this distributive centre, which lies on 40.300 square meters in total, would cost 15 millions EUR and would hire 230 people.
  The sales area would be on 9.800 m2, where would be offered around 25.000 articles, and concerning the food products 70% would be domestic. It is also planned to build a warehouse with 7 ramps and parking lot for 468 vehicles.
  The works on the object in Industrial zone, near "Novkabel", should be ended during the Fall of 2006.

  SRPSKI
  Predsednik Upravnog odbora "Metroa" za jugoistočnu Evropu Damir Firšt i gradonačelnik Novog Sada Maja Gojković položili su (23. jun 2006. godine) kamen temeljac za novi distributivni centar te nemačke kompanije, četvrti u Srbiji.
  Novosadski "Metro cash and carry" će nalikovati na ona dva u Beogradu (Zemun i Krnjača) i Kragujevcu, odnosno na 547 tipskih zdanja u 28 zemalja širom sveta.
  - Dolazimo u Novi Sad kao partneri, kako gradu, tako i kupcima. Odlučili smo se za Novi Sad, jer je on drugi grad po ekonomskoj snazi u Srbiji i predstavlja veliki investicioni potencijal - rekao je Firšt.
  On je dodao da će distributivni centar, na ukupno 40.300 m2, koštati 15 mil EUR i moći da zaposli 230 ljudi.
  Sam prodajni prostor će imati 9.800 m2, gde će se naći oko 25.000 artikala, a što se prehrambenih proizvoda tiče 70% će biti domaći. Planira se i izgradnja skladišta sa sedam rampi i parkinga za 468 vozila.
  Radovi na objektu u Industrijskoj zoni, nedaleko od "Novkabela", trebalo bi da se okončaju tokom jeseni 2006. godine.

 2. #2

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  New trade centre of Slovenian "Mercator" in Novi Sad
  UNDER CONSTRUCTION

  ENGLISH
  Slovenian "Mercator" will open its new trade centre on Liman III in Novi Sad during the summer of 2007. This was written in the invitation "Mercator" sent to the companies that are interested in renting office space in the future facility.
  A reminder - "Mercator" bought a building lot next to the business building of NIS in 2003 for 3m EUR. On that occasion "Mercator" announced quick construction and opening of a hypermarket, but that did not happen due to problems with the city authorities. Back then, the Slovenians and the authorities of Novi Sad could not reach an agreement about the future looks of the facility. Only a few months ago, the land-utilization plan that suits both sides was passed.
  In its invitation, "Mercator" seeks business partners who would fill the trade centre with the contents, such as post office, pharmacy, coffee shops, bookstores, toy stores, footwear and clothing stores for children and grown-ups, car parts shop, etc.

  SRPSKI
  Slovenački "Mercator" otvoriće svoj novi tržni centar na Limanu III u Novom Sadu tokom leta 2007. godine, navodi se u pozivu te kompanije firmama koje su zainteresovane da iznajme prostor u budućem objektu.
  Podsećanja radi, "Mercator" je 2003. godine za 3 mil EUR kupio plac pored poslovne zgrade NIS i najavio brzu gradnju i otvaranje hipermarketa, ali to se nije desilo zbog problema sa gradskim vlastima. Slovenci i novosadska uprava nisu mogli da postignu dogovor oko budućeg izgleda objekta i tek je pre nekoliko meseci donet urbanisticki plan koji je odgovarao obema stranama.
  U pozivu "Mercator" traže se poslovni partneri koji bi tržni centar popunili sa sadržajima, poput pošte, apoteke, kafića, knjižare, prodavnice opreme i igračaka za decu, odeće i obuće za decu i odrasle, auto delova i slično.
 3. #3

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  Nova Međumesna autobuska stanica u Novom sadu biće završena do jula, vrednost radova između 10 i 12 miliona evra

  Izgradnja Međumesne autobuske stanice, prema projektu arhitekte Radoja Cvetkova, na uglu Puta Novosadskog partizanskog odreda i Sentandejskog puta treba da se završi u julu - izjavio je vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević na čijem je zemljištu nedavno počela gradnja objekta.Vrednost radova je između 10 i 12 miliona evra, a izvođač radova je novosadsko građevinsko preduzeće "Budućnost".
  Dević kaže da će to biti jedna od najlepših autobuskih stanica u Evropi. Mada "Budućnost" nije bila najjeftiniji ponuđač, odlučili su se za ovo preduzeće, smatrajući da najbolje može da odgovori zahtevima. Prema projektu autobusi će na peron ulaziti i izlaziti preko Partizanske ulice i moći će do perona da se kreću u dva smera. Stanica će imati 22 perona, 40 parking mesta za autobuse, šalter salu, čekaonicu, restoran, poslastičarnicu, banku, apoteku i butike.
  Na šest hektara placa u neposrednoj blizini stanice već se gradi i servis za "mercedes" i "setru", a u drugoj fazi od leta planirana je gradnja hotela i benzinske stanice. Predviđa se da hotel ima 36 soba i šest aprtmana.
  Po njegovim rečima, uvešće se i kompletna infrastruktura u krugu ATP "Vojvodina", a dovođenje infrastrukture van prostora ovog preduzeća je obaveza Grada, o čemu je u decembru potpisan ugovor s ZIG-om.

  Render (los)


 4. #4

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  Novi Sad fair

 5. #5

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  Privatnici preuzimaju inicijativu
  20.02.2006 dnevnik2


  Za razliku od prošle godine, kada je u Novi Sad najviše investirano iz budžeta grada, ova godina će, po svemu sudeći, proteći u znaku privatnih investicija. Ako ne odmah po početku građevinske sezone u martu, onda na leto, oživeće gradilišta tržnih centara kompanija "Merkator", "Metro" i "Delta M", zatim stambeno-poslovnog "Hypo" centra na Bulevaru oslobođenja, a počeće i izgradnja sporstkog centra i doma zdravlja na Klisi i sportsko-poslovnog centra na Novom naselju. Sva je prilika da će biti završena izgradnja sportske hale u Futogu, tržnog centra "Šop šop" i nove Međugradske autobuske stanice.
  Direktor Zavoda za izgradnju grada Igor Mirović za "Dnevnik" kaže da na leto počinje izgradnja tržnog centra "Merkator" na Bulevaru cara Lazara kod zgrade NIS-a. Grad je ustupio zemljište površine10,5 ari za 194 miliona dinara, a zatim je usledilo skoro trogodišnje pregovaranje oko izmena urbanističkih uslova, a ako se zna da 30. juna ističe rok za započinjanje izgradnje po Zakonu o planiranju i izgradnji, onda se može nazreti kada će biti otvoreno gradilište.

  U neposrednoj blizini buduće zgrade "Merkatora" gradi se tržni centar "Šop šop", prva "pametna" zgrada u Novom Sadu. Oko 350 parking mesta nalaziće se u podrumu, na drugom, trećem spratu i na krovu, a poslovni prostori će zauzimati površinu od 2.500 metara kvadratnih i nalaziće se u prizemlju i na prvom spratu. Mada je gradnja trebala da bude završena prošle godine, zbog tehničkih problema, završetak radova je predviđen u junu ove godine.

  - U toku je pribavaljanje plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju "plati i nosi" tržnog centra "Delte" u blizini bivše "Centroslavijine" hladnjače, i taj proces će biti završen najkasnije do jeseni, i tada može da započne izgradnja. ZIG je komunalno opremio i ustupio predviđeno zemljište. Iz "Delte" kažu da je izrada idejnog projekta u toku, da će se centar prostirati na 16.000 kvadrata, a da ovo preduzeće planira da uloži oko 18 miliona evra.

  „Hladnjača” značajna za privredu regiona

  U neposrednoj blizini placa koji je prošle godine kupila kompanija "Delta M", nalazi se nekadašnja Centroslavijina "Hladnjača", sada u vlasništvu kompanije "Brazda kop", čija je površina od oko 25.600 kvadrata. U "Hladnjači" je prošle godine lagerovano oko sedam miliona tona raznovrsne robe.
  Pošto se nalazi na dobroj lokaciji pored autoputa Beograd - Novi Sad - Subotica, kanala Dunav -Tisa - Dunav , Slobodne carinske zone, Luke Novi Sad, značajna je za privredu celog područja.
  Izgradnjom "Deltinog" tržnog centra, "Hladnjača" će dobiti još više na značaju. Postoji i idejnu projekat za adaptaciju objekta, što bi, kada se Tržni centar završi, dalo sasvim novu sliku prilazu u grad. Z. D.


  Još jedan tržni centar na principu “plati i nosi” gradiće “Metro” u saradnji sa “Limproduktom” na zemljištu ovog preduzeća. Prema najavama, gradnja bi trebala da počne ove godine, nakon što bude pribavljena dokumentacija.

  Ako se ostvare najave iz "Neimara", ovo preduzeće bi trebalo da krajem leta nastavi izgradnju "Hypo" centra na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Novosadskog sajma. Banka, stanovi, garaže i poslovni prostor, prostiraće se na 18.000 kvadarata sedmospratne zgrade. "Neimar" je pre 11 godina započeo izgradnju poslovnog centra, da bi 2004. godine prodao i zemljište i započetu zgradu Hypo-Alpe-Adria grupi za nešto manje od tri miliona evra. Tada su iz Hypo grupe najavili da će do 2007. godine biti završena prva faza radova u kojoj bi bilo izgrađeno 14.000 kvadrata, da bi ostatak bio završen do 2009. godine.

  Mirović kaže da će, ako bude zadržana sadašnja dinamika radova, sportska hala u Futogu biti završena do 30. maja, iako je prvobitni rok bio 30. jun. Na početku je procenjeno da će radovi koštati 85 miliona dinara, da bi sada uređenje zemljišta i hala, koja je prerasla u sportsko poslovni centar u okviru kojeg se planira izgradnja bazena i motela, koštali oko 219 miliona dinara.

  Izgradnja sportsko-poslovnog centra na Klisi bi, prema Mirovićevim rečima, trebalo da počne između juna i septembra, pošto je u toku rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. Slovenačka firma “Tuš“ krajem prošle godine kupila je za 62 miliona dinara prostor za sportski centar na Novom naselju, a Mirović kaže da su Slovenci uplatili celokupan iznos, i predviđa da će im biti potrebno još oko šest meseci da pribave dokumentaciju.

  Do kraja leta, biće završena i nova Međugradska autobuska stanica na zemljištu ATP “Vojvodina”, a vlasnik ovog preduzeća Ilija Dević najavio je da će uložiti oko 10 miliona evra.

 6. #6

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  U Inđiji počinje izgradnja italijanske industrijske zone

  Izgradnja Italijanske industrijske zone u Inđiji, jedan je od već ugovorenih projekata koji je pobudio veliku pažnju italijanskih privrednika učesnika manifestacije "Italija u Beogradu 2005". Predstavnik konzorcijuma "Zona industriale Italiana" Nebojša Kaljević, istakao je da je 15 italijanskih firmi spremno da investira u ovu zonu. One bi se bavile proizvodnjom, a velika prednost je dobar geografski položaj Inđije, najniži porez na dobit u Evropi, kao i slobodna zona trgovine Srbije sa sedam zemalja regiona i Rusijom. Italijanska industrijska zona prostire se na 98 hektara, a investitorima su ponuđene parcele od 2.000 do 200.000 kvadratnih metara, opremljene svim infrastrukturnim objektima kao i internet mrežom poslednje tehnologije. Prema rečima Kaljevića, 70 odsto zemljišta biće namenjeno komercijalnoj industriji, što podrazumeva trgovačke lance, banke i restorane, dok će 30 odsto biti namenjeno pogonima lake industrije. Cilj je da se formira najveći i najsavremeniji distributivni centar u Istočnoj Evropi za prodaju kompletne proizvodnje italijanske industrijske zone. Pored investitora iz Italije predstavnici konzorcijuma će pokušati da privuku privrednike i iz drugih zemalja EU, kao i domaće investitore. Vrednost ukupne investicije je 500 miliona evra, a završetak projekta se očekuje do 2014. godine.

 7. #7

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  Here is a little update for the construction of the Galleria in Subotica.
 8. #8

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  UNDER CONSTRUCTION

  ENGLISH
  Company Milšped, in cooperation with the Logistics Department of the Faculty of Transportatio, organized two-day seminar named "Logistics-the factor of success". The participants in the symposium were presented the preliminary project for the first modern logistic center whose construction will start on March 1st. The opening is schedulled for December 2006.
  The facility is intended for big world export-import companies that will be able to carry out all works related to storaging, customs procedures, manipulation, transportation and distribution of goods into neighboring countries from this logistic center.
  The logistic center of about 20,000 square meters will be built on six hectares in the industrial zone of Stara Pazova, in the vicinity of highway.

  SERBIAN
  Kompanija Milšped, u saradnji sa Odsekom za logistiku Saobraćajnog fakulteta je organizovala dvodnevni simpozijum pod nazivom "Logistika-faktor uspeha". Učesnicima simpozijuma predstavljen je i idejni projekat prvog modernog logističkog centra čija će gradnja početi 1.marta dok je otvaranje najavljeno za decembar ove godine.
  Objekat je namenjen velikim svetskim uvozno-izvoznim firmama koje će skladištenje, carinske procedure, manipulaciju, transport i distribuciju robe u okolne zemlje moći da obavljaju iz ovog logističkog centra.
  Logistički centar od oko 20.000 kvadrata biće izgrađen u industrijskoj zoni Stare Pazove, u neposrednoj blizini autoputa, na šest hektara površine. Vrednost investicije je 10 miliona evra.

 9. #9
  Nedd


  Spitze!

 10. #10

  Registriert seit
  26.02.2006
  Beiträge
  2.296

  Re: Projekte in der Serbischen Provinz Vojvodina

  Počinje rekonstrukcija „Norka“

  27.10.2005 dnevnik2


  Rekonstrukcija Robne kuće „Nork“počinje naredne sedmice preuređenjem 300 kvadrata prizemlja, izjavio je direktor novosadske filijale AIK banke iz Niša Slobodan Racić, čija je banka vlasnik ovog objekta u najužem centru grada. Mada je svojevremeno bilo najavljeno da će radovi krenuti početkom ovog meseca, omeli su ih veliki administrativni poslovi koji prethode dobijanju građevinske dozvole. Dok ona ne stigne, što se očekuje tek u decembru, radiće se uređenje unutrašnjeg dela.  -Deo u prizemlju namenjen je AIK banci. Postavićemo trezore, sefove, spustiti stepenište i napraviti šalter salu. Završetak građevinskih radova očekuje se do 30. septembra naredne godine - kazao je Racić, napominjući da će AIK banka za adaptaciju izdvojiti oko tri miliona evra. Suinvestitor u uređenju nekadašnje Robne kuće biće „Beneton“ koji je zainteresovan za poslovni prostor od nekoliko stotina kvadrata. Uz „Beneton“ veći deo prostora zauzeće i „strejt“ kafe namenjen kulturnim radnicima, umetnicima i intelektualnoj eliti Novog Sada.

  Iz „Norka“ su već izašli zakupci, osim prodavnice obuće „Metro“pošto će se rekostrukcija obavljati u etapama.
  - Uvešće se nova instalalcija, sanirati ravan krov i izgraditi jedan sprat. Umesto 5.700 kvadrata, kolika je sada površina objekta, adaptirana zgrada imaće 7.500 kvadrata. Biće u staklu i aluminijumu i, kako kaže, Racić neće se štediti na materijalu i novcu. Lep izgled novog poslovnog prostora AIK banke upotpuniće i zgrada pošte, što će, po njegovim rečima, biti oplemljeno i posebnim noćnim osvetljenjem.Seite 1 von 8 12345 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 35
  Letzter Beitrag: 29.06.2011, 00:22
 2. Autonome Provinz Westbosnien
  Von Viva_La_Pita im Forum Rakija
  Antworten: 15
  Letzter Beitrag: 10.08.2009, 14:31
 3. Projekte in der Serbischen Hauptstadt !>BELGRAD<!
  Von Gospoda im Forum Wirtschaft
  Antworten: 132
  Letzter Beitrag: 17.02.2007, 14:54
 4. Projekte in der Serbischen Provinz Kosovo
  Von Gospoda im Forum Wirtschaft
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 31.08.2006, 19:26
 5. Vojvodina will Rücktritt der serbischen Regierung!!
  Von Montenegrin im Forum Politik
  Antworten: 16
  Letzter Beitrag: 06.05.2006, 11:40