BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 117 von 134 ErsteErste ... 1767107113114115116117118119120121127 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1.161 bis 1.170 von 1338

Tourismus im Aufwind - Griechenland

Erstellt von El Greco, 28.02.2011, 21:51 Uhr · 1.337 Antworten · 94.672 Aufrufe

 1. #1161
  Yunan
  Όχι, αλλά να παίρνουμε το μέλλον στα χερια μας και να ανεξαρτιόμαστε απο άλλες χώρες. Μια χώρα να ζεί απο τουρισμό είναι χώρα που ζεί απο ελεημοσύνη. Και τώρα με την κρίση έρχοντε λεγομένει επενδύτες και αρπάζουν τα σημαντικά σημεία της οικονομίας για να μην έχουμε ποτέ ευκαιρία να αναπτύσσουμε δικά μας έργα.


  Και τι κάνεις εσύ; Ονειρεύεσαι και χαίρεσε για τον κάθε φράγκο που μας πέτανε καθός οι πολιτικοί μας ζητιανεύουν όχι για τον λαό αλλά για τον κώλο τους. Με τον τουρισμό είναι τα ίδια όπως και με τα πετρέλαια, έτσι δεν θα υπάρχει ποτέ ανάπτυξη απο μέσα. Δεν καταλαβαίνεις πώς τα οικονομικά θέματα που δημοσιεύουν είναι απλά ψέμα για πιστευετε εσείς ότι κάτι γίνετε.


  Εσύ ρώτας τι να κάνουμε; Αυτή είναι η πρώτη σωστή ερώτηση. Πρέπει να αλλάξουν εντελός τα πράγματα και σταματήσει αυτή η φιλδυτική προπαγάνδα που τρώει την κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες. Εμένα δεν ενδιαφέρει αν οικονομική καλυτέρεψη έρχετε σε δυο χρόνια η σε 20, εμένα ενδιαφέρει αν είμαστε ανεξάρτητη χώρα και αυτό είναι το μόνο που θα έπρεπε να εδιαφέρει και εσάς.

 2. #1162
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.631
  Πάνω από 1 εκ. Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2013!

  03/01/2013 - 14:37

  Πάνω από 1 εκατ. θα είναι οι αφίξεις από τη Ρωσία προς τον ελληνικό τουριστικό προορισμό για το 2013, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την πλέον ανερχόμενη για τη χώρα μας αγορά άντλησης επισκεπτών.

  Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 20% που καταγράφεται μέχρι στιγμής στις κρατήσεις από τη γερμανική αγορά, εκτιμάται ότι θα είναι εκ των βασικών παραμέτρων για την υπερκάλυψη των περυσινών απωλειών στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση και την επίτευξη του ρεκόρ των 17 εκατ. αφίξεων για τη φετινή σεζόν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δείχνουν ότι οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό προς τη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2012 μειώθηκαν κατά 4,1%, φθάνοντας σε 12,9 εκατ. έναντι 13,4 εκατ. την ίδια περίοδο του 2011. Για τον Νοέμβριο η πτώση έφθασε σε ποσοστό 5,3%. Μεγαλύτερη ήταν η πτώση του εγχώριου τουρισμού. Οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού στο εντεκάμηνο πέρυσι μειώθηκαν κατά 7,1%, φθάνοντας σε 4,8 εκατ. έναντι 5,2 εκατ. την ίδια περίοδο του 2011. Για τον Νοέμβριο η πτώση έφθασε σε ποσοστό 1,3%.

  Σύμφωνα με στοιχεία των προξενικών μας αρχών στη Μόσχα από τις αρχές του έτους έως και τις 20 Νοεμβρίου πέρυσι ο αριθμός των θεωρήσεων είχε αυξηθεί κατά 27,3%, φθάνοντας σε 574.143 από 451.197 το ίδιο διάστημα του 2011. Σημαντική αύξηση κατά 90,1% παρουσίασαν και οι θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων, φθάνοντας σε 152.685 από 80.307. Για το 2013 οι εκτιμήσεις δείχνουν διατήρηση της ανοδικής τροχιάς της τουριστικής κίνησης. Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines ανακοίνωσε ήδη τη δρομολόγηση επιπλέον τριών τακτικών δρομολογίων για την τουριστική σεζόν του 2013 που θα συνδέουν ελληνικούς προορισμούς με τη Μόσχα, ενώ εξετάζει τη δρομολόγηση κι άλλων δρομολογίων. Παράλληλα, ο όμιλος Μouzenidis Travel, που διατηρεί 51 γραφεία στη Ρωσία και διακίνησε πέρυσι προς τη χώρα μας 300.000 τουρίστες από τη ρωσική αγορά και τις άλλες αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Χωρών, ανακοίνωσε ότι οι προκρατήσεις του για το 2013 από τη Ρωσία προς τον ελληνικό προορισμό είναι μέχρι στιγμής αυξημένες κατά 100% σε σχέση με πέρυσι.

  Σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά, με τη θετική εξέλιξη που μέχρι στιγμής καταγράφουν οι κρατήσεις για το 2013 μπορεί να καλυφθούν οι απώλειες της περυσινής σεζόν.

 3. #1163
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.631
  Έχουμε μια ώριμη εξαγωγική βιομηχανία που παράγει εισόδημα παρά την κρίση: τον Τουρισμό. Έχουμε ήδη πληρώσει όλες τις βασικές υποδομές: αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, ξενοδοχεία, μαγαζιά και μουσεία. Ακόμη κι αν αυτές οι υποδομές δεν είναι όσο καλές θα θέλαμε, εξυπηρετούν 9 εκ. αφίξεις μέσα σε τρεις μόλις μήνες. Όλον τον υπόλοιπο χρόνο δεν εξυπηρετούν ούτε 8 εκ.
  Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης χωρίς να απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις και δραστική αναδιοργάνωση του παραγωγικού ιστού, όπως στην υπόλοιπη οικονομία.
  Υπάρχουν τρεις βασικές και σχετικά εύκολες πολιτικές για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας: η πολιτική χορήγησης βίζα, η πολιτική αερομεταφορών, και η πολιτική θαλάσσιου τουρισμού. Αν λύσουμε τα χέρια της τουριστικής βιομηχανίας στους τρεις αυτούς τομείς, τότε θα εισπράξουμε επιπλέον τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ (σχεδόν 3% του ΑΕΠ) την επόμενη χρονιά που θα εφαρμοστούν. Με μιάς θα ανακοπεί η ύφεση.
  Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η σημερινή διαδικασία χορήγησης βίζα στερεί στην Ελλάδα ως και 2,7% του ΑΕΠ, καθώς και 80-100χιλ θέσεις εργασίας. Για τις χώρες που καταργήθηκε η απαίτηση βίζας, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος ήταν θεαματική. Ξέρατε πως οι αφίξεις από την «ΠΓΔΜ» είναι πλέον τρίτες σε πλήθος, πίσω από Γερμανία και Αγγλία, και πάνω από Ιταλία και Γαλλία;
  Και δε μιλάμε για εργαζόμενους, παρά μόνο για τουρίστες! Και τα νούμερα αυξάνονται αν θεσμοθετηθεί και η χορήγηση βίζας μακράς διάρκειας ή και άδειας παραμονής σε όσους αγοράζουν σπίτια άνω των 300.000 ευρώ. Έχουμε ήδη 180 χιλιάδες αδιάθετα ακίνητα: αν το 5% πουληθεί σε τέτοια τιμή, προστίθενται άλλα 2,7δισ. ευρώ.
  Η δεύτερη πολιτική επέμβαση που πρέπει να εφαρμόσουμε άμεσα αφορά στο 70% του Τουρισμού που φτάνει στη χώρα μας από αέρος. Είναι προφανές πως χωρίς αερομεταφορές δεν υφίσταται τουριστική βιομηχανία. Το μόνο μέσο άμεσης αποτελεσματικότητας για τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης είναι η μείωση του κόστους των εισιτηρίων, και ειδικά για τους 9 μήνες εκτός υψηλής περιόδου, με έμφαση στα περιφερειακά αεροδρόμια.
  Ο πιο αποδοτικός κι εφαρμόσιμος τρόπος είναι η μείωση των φόρων, οι οποίοι αποτελούν πάνω από το 50% του κόστους των εισιτηρίων. Οι αεροπορικές εταιρείες δε φέρνουν μόνο ανθρώπους αλλά και τα χρήματα στις τσέπες τους, που τα ξοδεύουν όλα εδώ. Με βάση τη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη (639 ευρώ) και πετυχαίνοντας 20% αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις με μείωση φόρων 35%, η οικονομία θα είχε επιπλέον 1,5δις¤ άμεσα έσοδα (χωρίς να υπολογίζουμε το όφελος στο εμπόριο και την παραγωγή) ενώ το Δημόσιο θα αντιστάθμιζε πλήρως τα φορολογικά έσοδα.
  Η τρίτη πολιτική άμεσης ανταπόδοσης για τη ραγδαία αύξηση των εσόδων από τον Τουρισμό είναι η άμεση άρση οποιουδήποτε καμποτάζ στο θαλάσσιο τουρισμό. Δε θέλουμε να διώχνουμε κανένα μα κανένα πλοίο, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, ό,τι σημαία και να έχει. Τα πλοία είναι απλώς ένα μέσον: τους ανθρώπους θέλουμε να φέρουμε. Θέλουμε να γεμίσουν τα Ελληνικά νησιά και τα παράλιά μας, τα λιμάνια και οι μαρίνες, από τουριστικά σκάφη αναψυχής, ποστάλια και κρουαζιερόπλοια.
  Ο ανταγωνισμός για τις θέσεις ελλιμενισμού θα δώσει ανάπτυξη στις περιφερειακές μαρίνες, και σε συνδυασμό με φθηνές πτήσεις σε ακριτικούς προορισμούς θα φέρει τους επιβάτες από τον Άραξο ως τη Σκιάθο, κι από τη Λήμνο ως τη Σητεία.
  Ο ΣΕΤΕ υπολογίζει ότι μόνο από την κρουαζιέρα χάνουμε 1δις¤ έσοδα λόγω του καμποτάζ, καθώς και 40χιλ. θέσεις εργασίας. Ακόμη και η Τουρκία μας έχει ήδη ξεπεράσει στο θαλάσσιο τουρισμό, έχοντας πολύ λιγότερα παράλια και νησιά. Η Γαλλία έχει σχεδόν 20 φορές περισσότερες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. Έχουμε καταντήσει ουραγοί σε έναν τομέα της οικονομίας μας που υποτίθεται ότι έχουμε σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα.
  Και ο λόγος είναι οι περιοριστικές διατάξεις που προστατεύουν μερικές μικρές προνομιούχες συντεχνίες και την κρατική γραφειοκρατία. Όταν το ΠΑΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι λιμενεργάτες κινητοποιούνται, είναι μόνο για τα δικά τους προνόμια και όχι για το καλό της πατρίδας μας. Δεν είναι τυχαίο πως εκεί που πιάνουν τα κρουαζιερόπλοια, οι τοπικές κοινωνίες τους πετάνε στη θάλασσα όταν πάνε να κλείσουν τον λιμάνι.
  Δε θα σταματήσω να το γράφω: οι μελέτες δείχνουν πως η μισή μας ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία θα προέλθει από τον Τουρισμό. Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα. Με τρεις καίριες πολιτικές παρεμβάσεις μπορούμε να ανακόψουμε την ύφεση. Αν ήμασταν πραγματικά προοδευτικοί και σκεφτόμασταν το καλό της χώρας, θα λύναμε τα χέρια στον Τουρισμό για να μας βγάλει από την κρίση.

 4. #1164
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.631
  Höchstwahrscheinlich.....wird das jahr 2013 sehr erfolgreich.
  Schon in den ersten tagen des jahres.....gibt es positive signale.
  Zuwächse England 20% Deutschland 15.....Russland rechnet man 30% und aus der Türkei wird es die größte überraschung geben.

  Μία από τις μεγάλες ελπίδες για ανάπτυξη είναι ο τουρισμός
  14/01/2013 - 14:34

  Αυξημένες κατά 15% έως 20% καταγράφονται οι τουριστικές κρατήσεις από Γερμανία και Μ. Βρετανία σε σχέση με την περυσινή περίοδο, όπως δηλώνει στην ΕΞΠΡΕΣ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ρυθμός που συνεχίστηκε και κατά το κρίσιμο πρώτο δεκαήμερο του 2013. Διευκρινίζει μάλιστα ότι κατά τις πρώτες δέκα μέρες του Ιανουαρίου παραδοσιακά ο όγκος των κρατήσεων ισοδυναμεί με αυτόν που γίνεται καθ'Α όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, οπότε μεγαλώνει το διαθέσιμο δείγμα δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων.

  «Μπήκαμε στον σκληρό πυρήνα της περιόδου κρατήσεων για τις δύο σημαντικότερες αγορές μας και τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι θα εκπληρωθεί ο στόχος των 17 εκατ. τουριστών που έχουμε θέσει για το 2013», επεσήμανε ο κ. Ανδρεάδης και συμπλήρωσε «αύξηση των αφίξεων κατά ένα εκατ. συνεπάγεται μια μονάδα αύξηση στο ΑΕΠ».

  Υπενθυμίζεται ότι 17 εκατ. διεθνείς αφίξεις αντιστοιχούν σε αύξηση 6% σε σχέση με τα περίπου 16 εκατ. του 2012, ενώ σε επίπεδο εσόδων ο πήχης έχει ανέβει στο 10%, με προσδοκία για 11 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ανδρεάδη, η βρετανική αγορά «τρέχει» με αύξηση 20%, ενώ η γερμανική κινείται αυξητικά με διψήφιο ποσοστό που αγγίζει το 15%.

  Την ίδια στιγμή, αν και είναι νωρίς για να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, δυναμικά προχωρούν οι κρατήσεις από τη Ρωσία, την ανερχόμενη τουριστική δύναμη, ενώ εκτιμάται ότι οι αφίξεις για το 2013 θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. από τις 600.000 του 2012. Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια του 2012 εκδόθηκαν 30% περισσότερες θεωρήσεις εισόδου σε σχέση με το 2011, ενώ οι πολλαπλές θεωρήσεις αυξήθηκαν κατά 90%.

  Ο κ. Ανδρεάδης εκτιμά ότι η Τουρκία θα κάνει τη «θετική έκπληξη», επισημαίνοντας όμως ότι η αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας θα μπορούσε να «απογειώσει» τον αριθμό των αφίξεων. Ακόμα, ανοδικά κινείται η Ουκρανία, ενώ αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις και από τη Γαλλία, όπου ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων δείχνει θετικά σημάδια.

  Παράλληλα, για τους Αυστριακούς η Ελλάδα παραμένει ο πρώτος σε προτίμηση προορισμός με τις μέχρι στιγμής κρατήσεις να σημειώνουν αύξηση της τάξεως του 20%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας και εκπρόσωπο της TUI Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ. Ο κ. Ανδρεάδης διευκρινίζει ότι στις αρχές Μαρτίου θα έχουμε σαφή εικόνα για τις υπόλοιπες αγορές, ενώ τονίζει ότι προϋπόθεση για την επιβεβαίωση των προσδοκιών είναι η πολιτική σταθερότητα.

  Σημειώνεται ότι το 2012 έκλεισε με οριακές απώλειες 3,34% σε διεθνείς τουριστικές αφίξεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, παρά τις αρνητικές προβλέψεις για την εξέλιξη της σεζόν και τη συνεχή δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό. Ο ΣΕΤΕ είχε θέσει ως ρεαλιστικό στόχο τις περίπου 16 εκατ. αφίξεις, δηλαδή 3%-5% μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τις απώλειες σε επίπεδο εσόδων να αγγίζουν το -5%, δηλαδή περίπου 10 δισ. ευρώ.

 5. #1165
  economicos
  Griechenland liegt vorn  Was sind die Trends bei FTI für den nächsten Sommerurlaub? Wir setzen im nächsten Sommer ganz klar auf Griechenland. Unser Flugangebot an beliebten Wochenendterminen auf die Inseln Korfu, Kreta und Rhodos erhöht sich um rund 55 Prozent. Obwohl es im vergangenen Sommer eine leichte Buchungszurückhaltung gab, sind wir davon überzeugt, dass Urlauber im kommenden Jahr wieder vermehrt in die vielfältige Destination reisen. Ein weiteres Trendziel sind die Vereinigten Arabischen Emirate. Hier konnten wir unsere Gästezahlen vom Geschäftsjahr 2009 / 10 zu 2011 / 12 verdoppeln. Das Erfolgsgeheimnis liegt für mich in der Flugflexibilität und der Produktvielfalt in den Emiraten. Wir bieten unseren Gästen derzeit 181 Direktflüge pro Woche aus Deutschland, Österreich und der Schweiz an. Durch die klimatischen Voraussetzungen und die enorme Angebotsvielfalt sind die Emirate absolut als Ganzjahresreiseziel anzusehen. Neben Dubai oder Abu Dhabi sind auch kleinere Emirate wie Ras Al Khaimah...

  Wiesbadener Kurier - Griechenland liegt vorn


  Auch aus Österreich erwartet man ein Zuwachs von 15-20 Prozent habe ich vor paar Tagen gerechnet

 6. #1166
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.631
  Θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης (Ολλανδία), που έγινε από τις 8-13 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της περίπτερο.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στελέχους του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Γιάννη Λέσση, ο οποίος στήριξε τη λειτουργία του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. και έκανε τις επαφές με τους Ολλανδούς επισκέπτες, έχει αλλάξει το κλίμα συνολικά για την Ελλάδα, όπου αναμένεται αύξηση του ποσοστού τουριστών από την Ολλανδία από 5-10%.

  Σε ότι αφορά στα Ιόνια Νησιά, η Κεφαλονιά φαίνεται να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ενώ για την Κέρκυρα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνέδεαν με την Ιταλία, απ’ όπου διακινούνται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που επέλεγαν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησής τους.

  Στην έκθεση της Ουτρέχτης παραβρέθηκαν από την Κέρκυρας ο Γιώργος Δούκας, ταξιδιωτικός πράκτορας, από τη Λευκάδα οι ξενοδόχοι Παναγιώτης Σκληρός και Ζαχαρίας Κατωπόδης, από την Κεφαλονιά οι Νέστορας Γιουλάτος και Γεράσιμος Ευαγγελάτος και από τη Ζάκυνθο ο Παναγιώτης Μαμφρέδας (από το Δήμο) και οι Θεόδωρος Κολποδίνος και Γιάννης Λουκίσσας.

  Σημαντικές επαφές Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη στη Βιέννη – Αύξηση και στις κρουαζιέρες
  Με αύξηση στις προκρατήσεις, της τάξης του 20%, η Ελλάδα ανακάμπτει και επιστρέφει στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών.

  Αυτό είναι το αρχικό και συνάμα το βασικό συμπέρασμα από την έκθεση της Βιέννης, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το δικό της περίπτερο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Ι.Ν. Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, πραγματοποίησε επαφές με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ χαιρέτισε στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος της Κέρκυρας, προσκαλώντας παράγοντες του τουρισμού να επισκεφτούν τα Ιόνια Νησιά.

  Επίσης, ο κ. Σκούρτης έδωσε Συνέντευξη Τύπου σε κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της Αυστρίας, σε συνέχεια της φιλοξενίας των δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά, καθώς επίσης και σε τοπικά ραδιόφωνα με στόχο την καλύτερη προβολή των νησιών.

  Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο κ. Σκούρτης, συμφώνησε να φιλοξενηθούν στην Περιφέρεια δημοσιογράφοι κρατικού καναλιού, με την υποχρέωση από την πλευρά τους να γυρίσουν ντοκιμαντέρ σχετικά με τα Ιόνια Νησιά.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης, σε στενή συνεργασία που είχε με το Δ/ντή του ΕΟΤ στη Βιέννη, Παν. Σκορδά, προγραμμάτισε μελλοντικές δράσεις της Π.Ι.Ν., με στόχο την αυστριακή αγορά.

  Σημαντική ήταν η συνάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη με στελέχη των Μινωικών Γραμμών, Μ. Χατζάκη (μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας) και Ελ. Ηλιάδη, υποδιευθυντή πωλήσεων στην Ευρώπη, με θέμα συζήτησης την απευθείας σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία και την έκδοση ενιαίου εισιτηρίου μέχρι την Κέρκυρα.

  Βάρος έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης και στη συνάντηση με το Διευθυντή της MSG, Thomas Boem. Πρόκειται για το Διευθυντή κορυφαίας εταιρείας με επιχειρηματική δραστηριότητα στις κρουαζιέρες από τον οποίο ζήτησε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα νησιά του Ιονίου, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι η αύξηση για τη φετινή περίοδο στα Ιόνια Νησιά θ’ αγγίξει το 10%.

  Τέλος, ο κ. Σκούρτης είχε συνάντηση με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας ΝΙΚΙ και συζήτησε τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των πτήσεων, καθώς και τη αύξηση της συχνότητας των πτήσεων από την Αυστρία.

 7. #1167

  Registriert seit
  02.04.2011
  Beiträge
  13.079
  Aegean Airlines: Mehr Flüge von Deutschland nach Griechenland


  Aegean Airlines plant für den Sommerflugplan neue Strecken zwischen Deutschland und Griechenland. Aktuellen Medienberichten zufolge kehrt die griechische Fluglinie auch wieder nach Berlin zurück. Bereits 2009 stand die Strecke Berlin-Athen in den Flugplänen der Airline, wurde aber im Januar 2012 wieder eingestellt. Ab dem 30. April soll es nun wieder drei Flüge pro Woche zwischen den Hauptstädten geben.
  Aegean Airlines: Mehr Flüge von Deutschland nach Griechenland

  Für mich die beste Airlines!

 8. #1168

  Registriert seit
  02.11.2011
  Beiträge
  3.316
  Wo sollen sonst die Touristen hinfliegen/fahren wenn ich Nachrichten lese ist Griechenland was der Sicherheit betrifft stabiler als manche andere Staaten in der Nachbarschaft weit vorne. Mag sein dass die Medien in letzter Zeit mit negativen Nachrichten übertrieben haben aber wie man sieht und liest ist Griechenland dass URLAUBZIEL Weltweit an oberste Stelle. Nicht nur dass, wir haben auch vieles zu bieten. Kultur, Sonne, Strand und Meer und dass 4 Jahre in Folge die saubersten strände Europas. Na, ob dass Neider auf den Plan ruft!!!

  ALSO, GO TO GREECE


 9. #1169
  Avatar von Lilith

  Registriert seit
  15.04.2010
  Beiträge
  20.054
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Πάνω από 1 εκ. Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2013!


  03/01/2013 - 14:37

  Πάνω από 1 εκατ. θα είναι οι αφίξεις από τη Ρωσία προς τον ελληνικό τουριστικό προορισμό για το 2013, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την πλέον ανερχόμενη για τη χώρα μας αγορά άντλησης επισκεπτών.

  Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 20% που καταγράφεται μέχρι στιγμής στις κρατήσεις από τη γερμανική αγορά, εκτιμάται ότι θα είναι εκ των βασικών παραμέτρων για την υπερκάλυψη των περυσινών απωλειών στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση και την επίτευξη του ρεκόρ των 17 εκατ. αφίξεων για τη φετινή σεζόν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δείχνουν ότι οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό προς τη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2012 μειώθηκαν κατά 4,1%, φθάνοντας σε 12,9 εκατ. έναντι 13,4 εκατ. την ίδια περίοδο του 2011. Για τον Νοέμβριο η πτώση έφθασε σε ποσοστό 5,3%. Μεγαλύτερη ήταν η πτώση του εγχώριου τουρισμού. Οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού στο εντεκάμηνο πέρυσι μειώθηκαν κατά 7,1%, φθάνοντας σε 4,8 εκατ. έναντι 5,2 εκατ. την ίδια περίοδο του 2011. Για τον Νοέμβριο η πτώση έφθασε σε ποσοστό 1,3%.

  Σύμφωνα με στοιχεία των προξενικών μας αρχών στη Μόσχα από τις αρχές του έτους έως και τις 20 Νοεμβρίου πέρυσι ο αριθμός των θεωρήσεων είχε αυξηθεί κατά 27,3%, φθάνοντας σε 574.143 από 451.197 το ίδιο διάστημα του 2011. Σημαντική αύξηση κατά 90,1% παρουσίασαν και οι θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων, φθάνοντας σε 152.685 από 80.307. Για το 2013 οι εκτιμήσεις δείχνουν διατήρηση της ανοδικής τροχιάς της τουριστικής κίνησης. Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines ανακοίνωσε ήδη τη δρομολόγηση επιπλέον τριών τακτικών δρομολογίων για την τουριστική σεζόν του 2013 που θα συνδέουν ελληνικούς προορισμούς με τη Μόσχα, ενώ εξετάζει τη δρομολόγηση κι άλλων δρομολογίων. Παράλληλα, ο όμιλος Μouzenidis Travel, που διατηρεί 51 γραφεία στη Ρωσία και διακίνησε πέρυσι προς τη χώρα μας 300.000 τουρίστες από τη ρωσική αγορά και τις άλλες αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Χωρών, ανακοίνωσε ότι οι προκρατήσεις του για το 2013 από τη Ρωσία προς τον ελληνικό προορισμό είναι μέχρι στιγμής αυξημένες κατά 100% σε σχέση με πέρυσι.

  Σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά, με τη θετική εξέλιξη που μέχρι στιγμής καταγράφουν οι κρατήσεις για το 2013 μπορεί να καλυφθούν οι απώλειες της περυσινής σεζόν.
  Ich weiß, dass russische Touristen wahrscheinlich auch nicht ohne Grund weithin einen schlechten Ruf haben. Laut, trinkend, unmögliches Verhalten am Buffet usw. Leider denken wirklich viele nach dem Motto: "Ich bezahle, ich darf mir alles erlauben".:-( Hoffentlich "lernen" unsere Leute auch mal etwas Urlaubmachen im Ausland Aber die meisten sind eigentlich nicht "böswillig" und oft auch nicht geizend, bereit, Geld auszugeben.

  Und gerade nach Griechenland besteht neben den Party/Strand-Gästen bei Russen großen Potenzial an "Kultururlaubern", die sich je nach Möglichkeit auch oder vor allem Kirchen, Klöster usw. ansehen wollen. Wird mich freuen, wenn die Buchungszahlen zunehmen. Hatte selbst gute Erinnerungen und werd es auch gern jedem Landsmann empfehlen

 10. #1170
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.079
  Zitat Zitat von Lilith Beitrag anzeigen
  Ich weiß, dass russische Touristen wahrscheinlich auch nicht ohne Grund weithin einen schlechten Ruf haben. Laut, trinkend, unmögliches Verhalten am Buffet usw. Leider denken wirklich viele nach dem Motto: "Ich bezahle, ich darf mir alles erlauben".:-( Hoffentlich "lernen" unsere Leute auch mal etwas Urlaubmachen im Ausland Aber die meisten sind eigentlich nicht "böswillig" und oft auch nicht geizend, bereit, Geld auszugeben.

  Und gerade nach Griechenland besteht neben den Party/Strand-Gästen bei Russen großen Potenzial an "Kultururlaubern", die sich je nach Möglichkeit auch oder vor allem Kirchen, Klöster usw. ansehen wollen. Wird mich freuen, wenn die Buchungszahlen zunehmen. Hatte selbst gute Erinnerungen und werd es auch gern jedem Landsmann empfehlen  Mein Bruder hat auf Thassos keine schlechten Erfahrungen mit Russen gemacht!

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 55
  Letzter Beitrag: 21.05.2012, 08:04
 2. Tourismus 2008
  Von Adriatic im Forum Politik
  Antworten: 12
  Letzter Beitrag: 22.02.2008, 11:57
 3. Kroatien im Aufwind!
  Von Popeye im Forum Wirtschaft
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 24.01.2008, 16:55
 4. Nationalisten in der Türkei im Aufwind
  Von Grieche im Forum Politik
  Antworten: 26
  Letzter Beitrag: 03.04.2005, 18:58