BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 130 von 134 ErsteErste ... 3080120126127128129130131132133134 LetzteLetzte
Ergebnis 1.291 bis 1.300 von 1338

Tourismus im Aufwind - Griechenland

Erstellt von El Greco, 28.02.2011, 21:51 Uhr · 1.337 Antworten · 94.792 Aufrufe

 1. #1291
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Το παρατεταμένο σπριντ που έκανε φέτος ο ελληνικός τουρισμός στην αγορά της Γερμανίας τον κατέταξε πρώτο μεταξύ των κύριων προορισμών της Μεσογείου, με βάση το ποσοστό αύξησης επιβατών που αναχώρησαν από τα αεροδρόμια της χώρας.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013 που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας (DeStatis), οι επιβάτες που ταξίδεψαν από αεροδρόμια της Γερμανίας προς τη χώρα μας αυξήθηκαν 8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Ακόμα μεγαλύτερη, σχεδόν διπλάσια, ήταν η αύξηση επιβατών που κατευθύνθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια, η οποία έφθασε το 14,1%.

  Στο εντεκάμηνο της χρονιάς που πέρασε οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία που κατευθύνθηκαν σε ελληνικούς προορισμούς έσπασαν το φράγμα των 2 εκατ. φθάνοντας τα 2.099.726. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και τον Νοέμβριο ταξίδεψαν από τη Γερμανία στη χώρα μας σχεδόν 58.000 επιβάτες (+6,8%). Ενθαρρυντικό, κυρίως για την τάση που αποτυπώνει, ήταν το γεγονός ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των ταξιδιωτών από τη Γερμανία που κατευθύνθηκε στα ελληνικά νησιά τον Νοέμβριο (1.247, αύξηση 99,2%).

  Θα πρέπει να αναφέρουμε, πάντως, πως ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει επιτύχει ακόμα την ολική επαναφορά στις επιδόσεις περασμένων ετών στη γερμανική αγορά. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η συνολική τουριστική κίνηση (όλα τα μέσα μεταφοράς) από τη Γερμανία είχε φθάσει το 2006 τα 2.877.000 επισκέπτες.

  Την ώρα που η Ελλάδα ανέβαζε στροφές, οι βασικοί ανταγωνιστές της κατέβαζαν ταχύτητα:

  Η Τουρκία εμφανίζει σημάδια κόπωσης στη γερμανική αγορά μετά την ξέφρενη κούρσα των τελευταίων χρόνων, που της απέφερε 6,5 εκατ. επισκέπτες μέσω γερμανικών αεροδρομίων στο περυσινό εντεκάμηνο (+0,4%).

  Τα πιο έντονα σημάδια κούρασης εμφάνισε το 2013 η μητρόπολη του μαζικού τουρισμού της Τουρκίας, Αττάλεια, που κατέγραψε μείωση 2,8% των αερομεταφερόμενων επισκεπτών από τη Γερμανία.

  Μια ολόκληρη... Ελλάδα (10,8 εκατ.) πέταξε την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου από τη Γερμανία στην Ισπανία, 400.000 περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά (+3,8%). Έτσι, η Ισπανία διατήρησε τα σκήπτρα της στη γερμανική αγορά.

  Την ακολούθησαν στις προτιμήσεις των Γερμανών επιβατών το Ηνωμένο Βασίλειο με 5,6 εκατ. επιβάτες (+3%), η Ιταλία με 5,2 εκατ. επισκέπτες (+2%) και η Γαλλία με 3,2 εκατ. επιβάτες, παρότι κατέγραψε μείωση αφίξεων 3,2%.

  Σταθερά, αυξάνει, ταυτόχρονα, ο αριθμός των Γερμανών που προτιμούν ευρωπαϊκές χώρες εκτός Ε.Ε. (13,4 εκατ. επιβάτες, +1,1%).

 2. #1292
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Κοντά στα 18 εκ. τουρίστες θα κλείσει το 2013

  08/02/2014 - 15:07

  Ο τουρισμός είναι ο πρώτος τομέας της οικονομίας που έδωσε το σήμα για την ανάπτυξη της χώρας, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την έναρξη της 3ης γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

  "Είναι η πρώτη ΄ατμομηχανή΄, να το πω έτσι, που ΄πήρε μπρός΄ κι άρχισε να τραβά ολόκληρη την Οικονομία μας από μια οδυνηρή ύφεση που κράτησε έξη χρόνια", σημείωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

  "Τώρα φαίνεται ότι σιγά-σιγά ακολουθούν κι άλλοι τομείς, γιατί ο Τουρισμός έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα οριζόντια παντού, σε όλες τις διαστάσεις της οικονομικής δραστηριότητας.

  Το 2013 ήταν, λοιπόν, μια χρονιά ρεκόρ για τον Ελληνικό τουρισμό.

  Με εφαλτήριο την περασμένη χρονιά, το 2014 μπορεί να γίνει έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

  Πέρσι σπάσαμε κάθε ρεκόρ. Φέτος μπορούμε να πάμε ακόμα πιο πάνω…

  Θα ήθελα να υπογραμμίσω τρία πράγματα που ήδη αλλάξαμε και ήδη απέδωσαν:

  --Την εμφανή ριζική βελτίωση του κλίματος για τη χώρα μας στο εξωτερικό
  --Την σταθεροποίηση της χώρας μας στο εσωτερικό.
  --Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ξένων τουριστικών οργανισμών και των κλαδικών μέσων ενημέρωσης προς τη χώρα μας.

  Και τα τρία πρέπει να τα διαφυλάξουμε στο εξής με κάθε τρόπο.

  Άλλωστε, η Ελλάδα, έχει αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους...

  Ως χώρα με τουριστική παράδοση, θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τη δυναμική και την σημασία του τουρισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.

  Το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας μετατοπίζεται στην Ασία, ενώ αυξανόμενη είναι η οικονομική επιρροή
  της Ρωσίας, αλλά και χωρών της Λατινικής Αμερικής. Και να μη ξεχνάμε, βέβαια, την Κίνα που αναπτύσσεται συνεχώς και έχει μπει δυναμικά στην διεθνή τουριστική αγορά.

  Ζούμε, λοιπόν, σε μία πολιτική και οικονομική συγκυρία, που τα πάντα αλλάζουν στον κόσμο. Ολόκληρη η Ευρώπη και πολύ περισσότερο η Ελλάδα, πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

  Εμείς έχουμε να αλλάξουμε ακόμα πολλά μέσα στη χώρα. Αλλά το πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής το έχουμε ξεπεράσει.

  Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν ασφαλώς, αλλά θα γίνονται πλέον σε συνθήκες ανάκαμψης, όχι μέσα στο τέλμα της ύφεσης, όπως συνέβαινε ως τώρα…

  Ο Τουρισμός θα ωφεληθεί σε πρώτη φάση τα περισσότερα και θα ωφελήσει τη χώρα περισσότερο.

  Κι αυτό βέβαια, βρίσκεται εξαρτάται από σας, από τη συνεργασία σας με την κυβέρνηση - που να τη θεωρείται δεδομένη - και από τις προσπάθειες όλων μας να μεταρρυθμίσουμε στη χώρα μας τα πάντα και να τη βγάλουμε από την κρίση οριστικά.

  Ο. Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης

  "Όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης", ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην ίδια συνέλευση.

  "Συμβάλλει δυναμικά στην ανάκαμψη, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικό μερίδιο επιτυχίας κατέχουν οι έλληνες ξενοδόχοι και επιχειρηματίες οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων. Η επιτυχία στο τουρισμό, δεν είναι υπόθεση ενός.
  Είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς που έγινε τον τελευταίο χρόνο, απ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού. Είναι επιτυχία δικιά σας.

  Είναι επιτυχία όλων όσων εργάζονται και προσφέρουν στον τουριστικό κλάδο.

  Με συντονισμένες κινήσεις και μεταρρυθμίσεις, κράτος και κλαδικοί φορείς, εργαστήκαμε ώστε να διασφαλίσουμε καλύτερους όρους για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και γενικότερα για την στήριξη της οικονομίας. Με ενότητα και συνεργασία προχωρούμε μπροστά. Καθιστούμε τον τουρισμό εθνική υπόθεση. Τον θωρακίζουμε θεσμικά. Τον εκσυγχρονίζουμε ριζικά. Τον κάνουμε πρωταγωνιστή στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

  Κυρίες και κύριοι,

  Στην κρίσιμη σημερινή ιστορική συγκυρία, και με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας, οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση της τουριστικής ροής από τις νέες αγορές, με τη βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν ευρωπαϊκούς προορισμούς.

  Στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό νότο, οι εισπράξεις από τον τουρισμό μπορούν να αναδειχθούν σε βασικό καταλύτη της ανάπτυξης.

  Γι’ αυτό και αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα για τις χώρες του Νότου, να ενισχύσουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

  Να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.
  Να διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα.
  Να προσελκύσουν επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.
  Με αυτήν την αντίληψη,
  ενισχύουμε την δυναμική του σημαντικότερου προϊόντος μας βάσει ενός συντονισμένου Εθνικού Σχεδίου.

  Η νέα τουριστική πολιτική, συνδιαμορφώνεται με τους επαγγελματίες του κλάδου, που στάθηκαν όρθιοι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

  Παραμένει σταθερή επιδίωξή μας, η δυναμική συμβολή της τουριστικής επιχειρηματικότητας ...
  στην αύξηση των εσόδων,
  στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας,
  στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  Με παρακαταθήκη την σχεδόν ογδοντάχρονη πορεία του, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, επιδεικνύει σήμερα αξιοσημείωτο δυναμισμό, στην προώθηση και επίλυση των τουριστικών θεμάτων".


  Η Ολγα Κεφαλογιάννη ανέφερε επιγραμματικά σημαντικές παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν χρονίζοντα προβλήματα του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, όπως:

  - Την εισαγωγή νέων προϊόντων, δηλαδή οι Οργανωμένοι Υποδοχείς Τουριστικών δραστηριοτήτων, τα Condo Hotels και οι Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων.
  - Τη θεσμοθέτη συντονιστικών επιτροπών για θέματα τουρισμού και ελέγχου παραβατικότητας.
  - Τη ρύθμιση θεμάτων ειδικών τουριστικών υποδομών
  - Την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών εξωτερικού του ΕΟΤ.

  Επιπλέον, πρόσθεσε "προσαρμόσαμε το αντάλλαγμα απλής χρήσης αιγιαλού από τα ξενοδοχειακά καταλύματα. στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.

  Ρυθμίσαμε θέματα που αφορούν ειδικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα τον Ιαματικό Τουρισμό, τον τουρισμό για γκολφ, τον αλιευτικό και τον Ιατρικό Τουρισμό.

  Τέλος, στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, συγκροτήσαμε Υπηρεσία Γενικού Μητρώου και Υπηρεσία Μιας Στάσης,
  επιτρέψαμε την εγγραφή νέων μελών που δεν δραστηριοποιούνται στα ξενοδοχεία ή τα κάμπινγκ, αλλά μπορούν να συνεισφέρουν με τεχνογνωσία και επιχειρησιακή εμπειρία και ρυθμίσαμε το ζήτημα των διαθέσιμων κεφαλαίων του.

  Παράλληλα, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν την ξενοδοχειακή επιχειρηματικότητα:
  - Μειώσαμε κατά 40% τα δικαιολογητικά και το χρόνο για τη χορήγηση αδείας σε τουριστικά καταλύματα.
  -Προωθούμε Προγράμματα και Μέτρα αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων για «Εκσυγχρονισμό Ξενοδοχειακών Μονάδων»,
  - Διερευνούμε νέο Σύστημα Αξιολόγησης των Ξενοδοχειακών Μονάδων με αστέρια καθώς και τρόπους καταπολέμησης κάθε παραπλανητικής διαφήμισης στο διαδίκτυο.
  Τέλος, ρυθμίζουμε το θεσμικό πλαίσιο ελέγχου τουριστικών καταλυμάτων με την αναθεώρηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

  Οι παρεμβάσεις αυτές, και σειρά άλλων, με την απαραίτητη ανταπόκριση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, θεωρούμε ότι οριοθετούν ένα νέο επενδυτικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, ικανό να σταθεί επάξια στο διεθνή ανταγωνισμό.

  Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ολοκληρώσαμε το νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού, διευρύνοντας τις περιοχές και τις δυνατότητες ανάπτυξης τουρισμού και δίδοντας κίνητρα για την απόσυρση παλαιών τουριστικών καταλυμάτων.

  Ήδη έγιναν σημαντικά βήματα, με στόχο:

  να δημιουργηθούν σωστές υποδομές,
  να απαλειφθεί η άναρχη τουριστική ανάπτυξη,
  να αναπτυχθεί σε στέρεες βάσεις η εγχώρια επιχειρηματικότητα.
  ώστε να μεταβούμε από ένα μονοθεματικό τουρισμό περιορισμένης απόδοσης,
  σε έναν ποιοτικό και πολυθεματικό τουρισμό.
  Σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, επεξεργαζόμαστε Σχέδιο Αναβάθμισης των Υποδομών και Υπηρεσιών των Λιμένων της Χώρας.

  Με τον ξενοδοχειακό κλάδο, υλοποιούμε εγκαίρως το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” στηρίζοντας την απασχόληση και τις οικονομίες της περιφέρειας.

  Με το Υπουργείο Πολιτισμού, προωθούμε την επέκταση του ωραρίου από τον Απρίλιο έως το τέλος της τουριστικής περιόδου σε 30 μουσεία υψηλής επισκεψιμότητας.

  Μεγάλη συμμετοχή στη συνέλευση

  Με τη συμμετοχή πλέον των 1.300 ξενοδόχων, πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo η 3η Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

  Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του τόνισε ότι το 2013 ο τουρισμός απέδειξε ότι αποτελεί την σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας και συγχρόνως τον κύριο αιμοδότη της απασχόλησης.

  Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της έρευνας συνόρων της ΤτΕ για το 2013, όταν τα νούμερα οριστικοποιηθούν θα δείξουν περίπου 11,9 δις άμεσα έσοδα και περίπου 17,9 εκατ. επισκέπτες.

  Ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι για το 2014, τα μηνύματα από τις βασικές αγορές προέλευσης των επισκεπτών της Ελλάδας, υπό την πάγια προϋπόθεση της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και συγχρόνως της καλής εικόνας της χώρας μας, δείχνουν, πως η χώρα δύναται επιτύχει περαιτέρω αυξητικές τάσεις.

  Χρονιά «καταλύτης» το 2013

  Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της Έρευνας του ΙΤΕΠ και του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού, του ΚΤΕΤ, για τις εξελίξεις στον παγκόσμιο και τον ελληνικό τουρισμό το 2013.

  Σύμφωνα με αυτά το 2013 αποτέλεσε χρονιά θεαματικής ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού. Όλες οι βασικές τουριστικές μεταβλητές κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό αύξησης. Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 15,4%, οι διανυκτερεύσεις κατά 14,5% και οι εισπράξεις κατά 18,1%. Τα τουριστικά έσοδα έφθασαν τα 11,9 δις ευρώ και οι αφίξεις τα 17,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

  Η Ευρώπη παραμένει η κύρια πηγή προέλευσης τουριστών στην Ελλάδα με ποσοστό 88%. Το μερίδιο όμως της Ευρώπης το 2013 σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με το 2012, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν τα μερίδια της Ασίας και της Αμερικής.

  Οι αφίξεις από την Κίνα αυξήθηκαν πάνω από 160%, από τη Ρωσία κατά 54% και από την Τουρκία κατά 35%. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, οι Γερμανοί τουρίστες εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική τουριστική αγορά με δεύτερους του Βρετανούς τουρίστες. Τα μερίδιά τους όμως σημειώνουν πτώση σε σχέση με το 2012. Αντίθετα αύξηση παρουσιάζουν τα μερίδια των Ρώσων και Γάλλων τουριστών. Η συνολική δαπάνη ανά ταξίδι διαμορφώθηκε στα 661 ευρώ, αυξημένη κατά 7,3% σε σχέση με το 2012.

  Σε σχέση με τις κυριότερες ανταγωνίστριες χώρες, η Ελλάδα σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις, με την Τουρκία και την Πορτογαλία να ακολουθούν.

  Τέλος, το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει αυξηθεί κατά 23% περίπου από το 2000 μέχρι σήμερα. Την περίοδο 2009-2013 άνοιξαν 914 νέα ξενοδοχεία, το 73% των οποίων εντάσσεται στις 3 υψηλότερες κατηγορίες.

 3. #1293
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Auf zu neuen Rekorden.....


  Πολύ πάνω από 18 εκ. τουρίστες στην Ελλάδα το 2014

  11/02/2014 - 11:37

  Με «όχημα» την πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα, ο ελληνικός τουρισμός στοχεύει σε νέο ρεκόρ αφίξεων μέσα στο 2014, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 18 εκατομμύρια.

  Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, για την Αθήνα μέσα στο 2014 αναμένουμε 500.000 περισσότερες αφίξεις από το 2013, γεγονός που σημαίνει ότι θα ξεπεράσουν τα 3 εκατ., αφού πέρυσι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 2,6 εκατ. τουρίστες.

  Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος σημείωσε ότι για την Αθήνα φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε σταθερά ανοδική πορεία.

 4. #1294
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Danke Gott für diese traumhafte Heimat.
  Gleich fünf griechische inseln in der top ten.

  Best Island in Europe

 5. #1295

  Registriert seit
  03.03.2013
  Beiträge
  385
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Danke Gott für diese traumhafte Heimat.
  Gleich fünf griechische inseln in der top ten.

  Best Island in Europe
  Echt schöne Inseln. Ich würde gerne mal Urlaub drauf machen

 6. #1296
  Avatar von Allissa

  Registriert seit
  07.08.2009
  Beiträge
  44.232
  wirklich wunderschöne inseln...mir hat es korfu angetan. dort könnte ich leben....

 7. #1297
  Avatar von Poliorketes

  Registriert seit
  30.12.2012
  Beiträge
  6.965
  Spanien, Italien, Griechenland: Die Reisetrends für den Sommer - SPIEGEL ONLINE

  Griechenland:
  Kommt die Rede auf Griechenland, überschlagen sich die Touristiker derzeit fast: "Rückkehr zu alter Stärke" (TUI), "Comeback" (DER-Touristik-Pauschalveranstalter), "Vorkrisenniveau erreicht" (Thomas Cook) - so lauten die Schlagworte. Nachdem aufgrund der politischen Unruhen die Nachfrage 2012 deutlich eingebrochen war, läuft es derzeit fast bei allen Anbietern in Hellas sehr gut.
  So gut, dass sich Urlauber teilweise bereits beeilen müssen, um noch ein Bett zu bekommen. "Das wird definitiv kein Spätbucher-Jahr in Griechenland", sagt FTI-Chef Dietmar Gunz. "Das wird das erste Land, das voll ist."
  Denn auch Urlauber aus Osteuropa drängen wieder massiv nach Griechenland. "Es läuft vor allem auf den Inseln sehr gut - Kreta,Rhodos und Kos", sagt auch Thomas-Cook-Mann Leutner. "Da wird es teilweise jetzt schon eng. Wir müssen Betten nachkaufen."

 8. #1298
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.633
  Χρονιά - ρεκόρ και το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό, στόχος οι 24 εκ. τουρίστες έως το 2021

  28/02/2014 - 13:27

  Ο τουρισμός στην Ελλάδα, ο οποίος αντιστοιχεί στο περίπου ένα έκτο της οικονομίας, αναμένεται να φθάσει σε επίπεδο-ρεκόρ για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη χώρα που υπέστη πλήγμα από έξι χρόνια ύφεσης, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  «Οι προβλέψεις εμφανίζουν ότι το 2014 θα είναι άλλο ένα έτος-ρεκόρ», δήλωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Περίπου 18,5 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος, σε σχέση με τους 17,9 εκατομμύρια το 2013, αποφέροντας 13 δισ. ευρώ σε έσοδα, δήλωσε. «Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και οι νέες αγορές, εμφανίζουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια».

  Σύμφωνα με τις απαντήσεις του Α. Ανδρεάδη που εστάλησαν μέσω email στο Bloomberg, εάν η Ελλάδα ξεπεράσει το στόχο των 24 εκατ. επισκεπτών μέχρι το 2021, θα προσθέσει άλλες 9 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ ενώ θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας.

  Ο τουρισμός το 2012 αντιστοιχούσε στο 16,4% του ελληνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία του World Travel and Tourism Council. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα εργάζονται στον κλάδο μέχρι το 202, σύμφωνα με το ΣΕΤΕ. Ο Α. Ανδρεάδης δήλωσε ακόμη ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για τον τουρισμό βασίζονται στις εκτιμήσεις για πολιτική και μακροοικονομική βελτίωση στη χώρα.

  «Η πολιτική σταθερότητα εντός της Ελλάδας και η επίτευξη των υπόλοιπων εθνικών μας στόχων, θα εξασφαλίσουν ότι οι στόχοι του 2021 θα επιτευχθούν και θα υπερβληθούν», δήλωσε. Η Ελλάδα θα χρειαστεί επίσης να επενδύσει 3,3 δισ. ευρώ ετησίως, κυρίως σε υποδομές, πρόσθεσε.

 9. #1299

  Registriert seit
  02.04.2011
  Beiträge
  13.079
  Griechenland : Beste Urlaubsort

 10. #1300
  Avatar von Albokings24

  Registriert seit
  08.05.2012
  Beiträge
  6.598
  Zitat Zitat von Archimedes Beitrag anzeigen
  Griechenland : Beste Urlaubsort
  Wie sind die Preise in Griechenland ?? Hab von einem Familienmitglied gehört das es extrem teuer wäre bei Autobahn Taxen (Maut) und in Restaurants.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 55
  Letzter Beitrag: 21.05.2012, 08:04
 2. Tourismus 2008
  Von Adriatic im Forum Politik
  Antworten: 12
  Letzter Beitrag: 22.02.2008, 11:57
 3. Kroatien im Aufwind!
  Von Popeye im Forum Wirtschaft
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 24.01.2008, 16:55
 4. Nationalisten in der Türkei im Aufwind
  Von Grieche im Forum Politik
  Antworten: 26
  Letzter Beitrag: 03.04.2005, 18:58