BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 58 von 134 ErsteErste ... 84854555657585960616268108 ... LetzteLetzte
Ergebnis 571 bis 580 von 1338

Tourismus im Aufwind - Griechenland

Erstellt von El Greco, 28.02.2011, 21:51 Uhr · 1.337 Antworten · 94.646 Aufrufe

 1. #571
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.630
  Russen werden höchstwahrscheinlich in naher zukunft die spitze im griechischen tourismus sein.

  Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πρώτο προορισμό για Ρώσους τουρίστες
  Πηγή: Express.gr 24/04/12-16:53
  Πρώτο προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες μπορεί να αποτελέσει η Ελλάδα, καθώς οι Ρώσοι γενικώς και οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης ειδικότερα, επιθυμούν να ταξιδεύουν σε «ζεστά μέρη, όπου υπάρχει θάλασσα», όπως τόνισε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Επιτροπής Επενδύσεων της ρωσικής πόλης, Νικολάι Ισάεφ (Nikolay Isaev).

  Ο ίδιος κάλεσε την Ελλάδα «να παραμερίσει τους ανταγωνιστές της σε ό,τι αφορά τον τουρισμό από Ρωσία, αξιοποιώντας τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών», ενώ ανέφερε τις χρονοβόρες διαδικασίες τής βίζας ως τον κυριότερο περιοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ρωσικού τουρισμού προς τη χώρα μας.

  Οι χρονοβόρες αυτές διαδικασίες «κόβουν τα φτερά» του τουρισμού, δεδομένου ιδίως ότι -σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού- το 75% των Ρώσων τουριστών αποφασίζουν πού θα ταξιδέψουν μόλις δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρησή τους.

  Ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργεί στον ελληνικό τουρισμό το θέμα της βίζας είναι και το γεγονός ότι εντός μιας πενταετίας στην Ελλάδα έφτασαν 2 εκατ. Ρώσοι, όταν στη γειτονική Τουρκία, που δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εισόδου στη χώρα, άγγιξαν τα 14 εκατ., σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Νίκο Σαπουντζή.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών του Πέντροβετς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγίας Πετρούπολης, Σεργκέι Φεντόροφ (Sergey Fedorov) σημείωσε ότι «100.000.000 Ρώσοι είναι έτοιμοι να επισκεφτούν την Ελλάδα».

  Οι κύριοι Ισάεφ, Σαπουντζής και Φεντόροφ ήταν ομιλητές στο φόρουμ Ελλάδας-Ρωσίας, που συνδιοργάνωσαν σήμερα το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ) και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων συνεργασίας της πόλης με την Αγία Πετρούπολη.

  Αύξηση 19%, σε σχέση με πέρυσι,

  στην έκδοση βίζας για Ελλάδα

  «Η Ρωσία εξελίσσεται ταχέως σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως», σημείωσε ο κ.Σαπουντζής και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο εισερχόμενος τουρισμός από τη συγκεκριμένη αγορά θα αυξηθεί κατά 30%-40% το 2012, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι από την πρεσβεία της Μόσχας, τον ΕΟΤ και τα Visa Centers έχουν εκδοθεί 19% περισσότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι».

  Το 2011, συνέχισε, η Ελλάδα υποδέχθηκε περίπου 650.000 Ρώσους τουρίστες, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σχέση με το 2010, χάρη και στην επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας. «Τα παραπάνω μεγέθη είναι ενδεικτικά της δυναμικής που διαθέτει η ρωσική αγορά, με την προϋπόθεση [...]να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη με την έκδοση βίζας, στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν», είπε ο κ. Σαπουντζής.

  Οι πυκνότερες απευθείας πτήσεις

  δίνουν φτερά στον τουρισμό

  Ανέφερε ακόμη ότι «πέρυσι διέμειναν στη Θεσσαλονίκη 39.486 Ρώσοι, καταγράφοντας αύξηση 63% σε σχέση με το 2010». Οι Ρώσοι τουρίστες στην πόλη αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, δεδομένου ιδίως ότι από τις 28 Απριλίου ξεκινάει η απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αγία Πετρούπολης κάθε Σάββατο, από την Aegean Airlines. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πρωτοάνοιξαν οι αεροδιάδρομοι μεταξύ των δύο πόλεων, το 2006, με τις πτήσεις τσάρτερ της Pulkovo η τουριστική κίνηση από Ρωσία προς Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι είχε διπλασιαστεί σε σχέση με το 2005!

  Σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή, σημαντικό πεδίο δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού από Ρωσία μπορεί να προσφέρει -λόγω της κοινής θρησκείας- ο θρησκευτικός τουρισμός, που «παγκοσμίως διακινεί κεφάλαια ύψους 15 δισ. ευρώ ετησίως».

  Πώς η Αγία Πετρούπολη αύξησε τους τουρίστες

  κατά 2 εκατ. σε πέντε χρόνια

  Στο μεταξύ, κατά ...2 εκατομμύρια άτομα σε μόλις πέντε χρόνια, κατόρθωσε να αυξήσει τον τουρισμό της η Αγία Πετρούπολη, μέσα από αποφασιστικές κινήσεις, που εντάσσονταν στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης "5-5-5". Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2005, με στόχο σε μια πενταετία να "μπει" η πόλη στους πέντε κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, με τουλάχιστον 5 εκατομμύρια τουρίστες.

  Έτσι, ενώ το 2006 ο τουρισμός στην πόλη δεν ξεπερνούσε τα 3,5 εκατ. άτομα (περίπου 50% αλλοδαποί), το 2011 είχε φτάσει στα 5,5 εκατ. και η προοπτική για τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι να ξεπεράσει τα 8 εκατ. Για να πετύχει τους στόχους της, η πόλη «επιστράτευσε» εργαλεία όπως η «κάρτα επισκέπτη», που δίνει πρόσβαση σε μουσεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, η δημιουργία δικτύου 10 κέντρων πληροφόρησης, οι υπάλληλοι-«άγγελοι» για την προστασία και ενημέρωση των τουριστών και τα δωρεάν -για κατοίκους και επισκέπτες- τηλεφωνικά κέντρα για πληροφορίες.

  Παράλληλα, χάρη σε υποδομές που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι της πόλης, η Αγία Πετρούπολη υποδέχτηκε 522.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια, έναντι 299.000 το 2007, όπως τόνισε στην εκδήλωση ο Λεβ Κιουζνέτζοφ (Lev Kuznetzov).

  Στους βασικούς στόχους του στρατηγικού σχεδίου για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε, τέλος, ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Όπως υπενθύμισε, οι στόχοι που έχουν τεθεί προς το 2020 είναι: Η Ελλάδα να συγκαταλέγεται μέσα στους 10 πρώτους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, η άμεση και έμμεση τουριστική Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία να ανέλθει σε 50 δισ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας στον κλάδο ν' ανέλθουν σε 1.000.000

 2. #572
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.630
  Geh vergina eier kacken

 3. #573

  Registriert seit
  31.01.2009
  Beiträge
  6.317
  Zitat Zitat von leyla89 Beitrag anzeigen
  Wegen WirtschaftskriseGriechenland-Urlaub fast ein Drittel billiger.:-( :-(

  Kreta, Rhodos, Mykonos: Wer schon immer mal nach Griechenland reisen wollte, sollte das in diesem Sommer tun. Denn wegen der Wirtschaftskrise locken die Veranstalter mit attraktiven Preisabschlägen....

  Wegen Wirtschaftskrise: Griechenland-Urlaub fast ein Drittel billiger - Griechenland - FOCUS Online - Nachrichten
  Geh Döner & Ayran trinken, süzze.

 4. #574
  evropi
  Gythio soll dreckig sein..... ich wohne im Sommer ganz in der Nähe und ich kann nur sagen, dass die ganze Maniregion eine der ursprünglichsten ganz Griechenlands ist. Solche unberührten Küstenabschnitte gibt es am Mittelmeer höchstens noch in Albanien, Algerien und Libyen....
  Menschenleere Strände, verlassene Bergdörfer und eine unglaubliche Landschaft.
  Zran schreib nicht von Dingen von denen du keine Ahnung hast.... plansch mal lieber weiter in deiner großen Ohridbadewanne!!!
  Ich kann nicht beurteilen ob Grechenland die saubersten Strände in Europa hat.... sowohl Griechenland als auch andee Länder haben teilweise vedreckte Strände...aber dies ist eine Ausnahme!!!
  Auch ist es weithin bekannt, dass das Mittelmeer ibsgesamt nicht das sauberste ist....
  Sieht man sich es mal an stellt man fest, dass es es nur einen natürlichen Zufluss bzw Abfluss in Richtung des Atlantiks aufweist und dieser ist gerade mal 20 km breit. Somit kann das Meerwasser nicht zirkulieren und die enormen Abfälle aller Anrainerstaaten werden regelmäßig an die Strände gespült...
  Deshalb kann man nicht sagen die Türkei hat saubere Stränbde und Griechenland dreckige bzw umgekehrt.. wir sind teilen uns alle dasselbe Meer und sitzen im selben Boot. Schließlich macht der Plastikmüll nicht Halt vor einer Landesgrenze er schwimmt mit der Strömung.

  PS: Ich habe sogar schon einmal ne Plastikflasche aus Spanien in Griechenland gesehen...traurig aber war... die Strömungen müssen schon enorm im Mittelmeer sein!!!

 5. #575
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.630
  Eventuell bringt mal eine strömung penelope cruz nach griechenland:PPP

 6. #576
  leylak
  26. 04. 12. - 16:06
  Greek crisis scares away Austrians

  Significantly fewer Austrians will travel to Greece this summer, preliminary booking records show.

  Greek crisis scares away Austrians - Business News - Austrian Independent Online News - English Newspaper

 7. #577
  Avatar von demokrit

  Registriert seit
  15.04.2010
  Beiträge
  2.307
  heist der thread eigentlich " crisis in the greek tourism sector"?

 8. #578
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Eventuell bringt mal eine strömung penelope cruz nach griechenland:PPP
  Da gibt´s schon Geilere als sie.
  Hippokrates

 9. #579
  leylak
  Nein,aber ich helfe dir gerne bei deinen Verständnisproblemen weiter.Es geht hier um den gr. Tourismus.
  Gibt nichts positives zu berichten,leider.:-(

 10. #580
  Avatar von demokrit

  Registriert seit
  15.04.2010
  Beiträge
  2.307
  Zitat Zitat von leyla89 Beitrag anzeigen
  Nein,aber ich helfe dir gerne bei deinen Verständnisproblemen weiter.Es geht hier um den gr. Tourismus.
  Gibt nichts positives zu berichten,leider.:-(
  danke, aber ich brauche keine Hilfe. War eine semantische Frage, da ich davon ausging, dass der Thread "Aufwind" und nciht "crisis" heisst. Hmm. komisch.. vllt. liegt es in deiner gefühlten Lebenswelt, dass es nichts positives zu berichten gibt. aber andere quellen, die user belgen, dokumentieren was anderes

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 55
  Letzter Beitrag: 21.05.2012, 08:04
 2. Tourismus 2008
  Von Adriatic im Forum Politik
  Antworten: 12
  Letzter Beitrag: 22.02.2008, 11:57
 3. Kroatien im Aufwind!
  Von Popeye im Forum Wirtschaft
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 24.01.2008, 16:55
 4. Nationalisten in der Türkei im Aufwind
  Von Grieche im Forum Politik
  Antworten: 26
  Letzter Beitrag: 03.04.2005, 18:58