BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 2 von 2 ErsteErste 12
Ergebnis 11 bis 12 von 12

Varazdin die kroatische Stadt mit der geringsten Arbeitslosigkeit!

Erstellt von cro_Kralj_Zvonimir, 19.06.2008, 15:22 Uhr · 11 Antworten · 1.645 Aufrufe

 1. #11

  Registriert seit
  13.05.2007
  Beiträge
  18.328
  liegt ja auch in zagorje

 2. #12
  Avatar von Knutholhand

  Registriert seit
  15.07.2004
  Beiträge
  4.882
  Vara?din dobio prekrasnu novu sportsku dvoranu za 5000 ljudi


  USPJEH Zagorje-Tehnobeton s partnerima u roku završilo gradnju dvorane na Dravi Varaždin dobio prekrasnu novu sportsku dvoranu za 5000 ljudi Autor MIHAELA ZAGORŠĆAK
  Foto: Marko Jurinec

  Unutrašnjost živih boja, velika dvorana s 5000 sjedećih mjesta i mala dvorana s dvjestotinjak sjedala, suvremena kuglana sa šest staza, restoran i fitness centar samo su neki od sadržaja koji posjetitelje i sportaše očekuju u novoj Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin na obalama Drave, za čije otvorenje 6. prosinca više nema ulaznica. Dvorana je građena prema modelu javno-privatnog partnerstva, što je za tvrtku Zagorje-Tehnobeton bio izazov.

  U projekt s Nijemcima
  - U tehničkom smislu to možda nije toliki izazov, koliko je to bio u stvaranju konstrukcije programa JPP-a. To podrazumijeva financiranje gradnje i ono što je sad pred nama u razdoblju od 25 godina, a to je upravljanje dvoranom i njezino održavanje - kaže Miroslav Bunić, direktor Zagorje-Tehnobetona.

  Gradnja sportskog kompleksa počela je lani u srpnju, dovršena je u rokovima, obavljen je tehnički pregled i ima uporabnu dozvolu.

  U kompleksu postoji i 4000 četvornih metara komercijalnih prostora, a tu su još i vanjski sportski tereni za rukomet, košarku, tenis i odbojku.

  - Drago nam je da se Grad izborio za domaćinstvo u Svjetskom rukometnom prvenstvu, što je bila prevaga da se takvo što izgradi. Varaždin je na taj način dobio dvoranu kakvu zaslužuje. Sama gradnja stajala je nešto više od 190 milijuna kuna. Mjesečna rata bit će 2,3 milijuna kuna, pola će financirati Grad, a pola Vlada - kaže Bunić.


  Foto: Darko Gorenak

  Zagorje je u taj projekt ušlo s tvrtkom Max Bögl Tehnobeton. Riječ je o tvrtki s njemačko-hrvatskim kapitalom, osnovanoj prije četiri godine i registriranoj u Varaždinu. U projekt s Nijemcima, kaže Bunić, ušli su zato što Max Bögl ima iskustva u takvim projektima u Njemačkoj.

  U “špici” gradnje na kompleksu je radilo otprilike 300 ljudi, a veliki doprinos dale su i druge varaždinske tvrtke.

  Suradnja s Gradom
  U gradnju su utrošene goleme količine materijala, od betona do čelika, s obzirom na to da je sama građevina kombinacija armirano-betonske i čelično-rasponske konstrukcije, čiji je raspon više od 60 metara.

  Bunić je uvjeren da je dvorana “pogođena” izgledom i arhitektonskim rješenjem. Zagorje je, inače, kod izbora lokacije za dvoranu ponudilo lokaciju svog bivšeg pogona, a svoj su pogon preselili.

  - Kod ovakvih velikih projekata nužna je suradnja Grada i gospodarskih subjekata, što je ovdje dalo rezultate. Neke javne potrebe, poput potrebe za ovakvim sadržajima, gdje će se mladi baviti sportom, ali i održavati koncerti te razne druge manifestacije, ne mogu čekati neko drugo vrijeme. Projekti JPP-a dobrodošli su za ovakve potrebe u uvjetima proračunskog ograničenja - rekao je Bunić.

  Gradonačelnik Ivan Čehok ističe da je grad ovim projektom napokon došao do rijeke i s njom se povezao.

  - Tu nije riječ samo o dvorani, već su tu i razni drugi sadržaji, poput šetnice, ali i male marine, koja će se graditi - rekao je Čehok. Napominje i da za komercijalne prostore u sportskom kompleksu postoji veliko zanimanje, pa vjeruje da će se dvorana i komercijalno isplatiti. Njenom su gradnjom, smatra, namirene potrebe građana u idućih 30 godina.

Seite 2 von 2 ErsteErste 12

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 27.04.2017, 19:17
 2. Antworten: 45
  Letzter Beitrag: 19.12.2012, 19:50
 3. Varazdin das Barocke Herz Kroatiens
  Von cro_Kralj_Zvonimir im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 12
  Letzter Beitrag: 10.10.2007, 21:10
 4. Stadt Kragujevac die 4 größte Stadt Serbiens!
  Von Biorac im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 07.10.2007, 12:01
 5. Kroatische Geshichte und kroatische Sprache
  Von Stipe im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 33
  Letzter Beitrag: 11.07.2006, 17:38