UGOVOR Varteks sponzor i dobavljač Univerzijade Beograd Varteks preuzima 1. maj iz Pirota?!


Zoran Košćec

Zoran Koščec, predsjednik uprave Varteksa, i Siniša Jasnić, direktor Univerzijade Beograd 2009., potpisali su u utorak ugovor kojim Varteks postaje ekskluzivni dobavljač službene odjeće i sponzor Univerzijade. Time je Varteks ušao u elitno društvo sponzora u kojemu su Siemens i Wolksvagen.

Najavljen novi ugovor
– Mogu najaviti slično potpisivanje s još jednom tvrtkom iz Hrvatske koja će također postati veliki partner Univerzijade. Siguran sam da će to biti poticaj i srpskim tvrtkama da se malo probude i počnu razmišljati o najvećem sportskom događaju u Beogradu u ovom desetljeću. Dobrodošli su i prijatelji, kao i pomoć koja nije samo deklarativna i protokolarna nego i financijska i materijalna – istaknuo je Jasnić.

Dodao je da je bilo pritisaka, ali nema tvrtke koja je u stanju povoljno i u kratkom vremenu za Univerzijadu u Bangkoku u kolovozu sašiti tisuću dijela, a pogotovo ne za sljedeću Univerzijadu u Srbiji.

Ovo ćemo iskoristiti da dodatno ojačamo poziciju Varteksa na srpskom tržištu i poziciju svojih robnih marki, a naravno i suradnju s tvrtkama s kojima surađujemo nekoliko godina – najavio je Koščec u Beogradu i dodao da Varteks u Srbiji ima odlične pozicije, Varteksove su prodavaonice na svim ozbiljnijim mjestima i budućim trgovačkim centrima, a godišnji rast izvoza iznosi oko 40 posto.

Veliki trud Varteksa oko srbijanskog tržišta ima smisla jer varaždinska komapnija dolazi u zemlju u kojoj je tekstilna industrija gotovo uništena. Od nekad poznatih konfekcija danas radi samo 1. maj iz Pirota, a ta bi tvrtka mogla uskoro postati Varteksova meta u preuzimanju.

U svakom slučaju, varaždinska tekstilna industrija, koja se pretvara u modnu industriju, ima vrlo jasne namjere preuzimanja nekih srbijanskih tvornica kako bi stekla status domaće tvrtke. Vjerojatno bi se to već i dogodilo da oko 100 milijuna kuna poticaja ne leži blokirano dok antimonopolska agencija ne da svoje mišljenje o tome.

http://www.vecernji.hr/home/manager/831405/index.do

Der kroatische Konzern Varteks aus Varazdin wird einer der Hauptsponsoren 2009 auf der Universiade in Belgrad sein.

Desweiteren geht es darum das Varteks eine spitzen Position auf dem serbischen Textil markt hat und dem nächst die letzte serbische Firma die Textilien herstellt aufkaufen!