BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 66 von 649 ErsteErste ... 165662636465666768697076116166566 ... LetzteLetzte
Ergebnis 651 bis 660 von 6485

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

Erstellt von Dikefalos, 07.06.2011, 14:51 Uhr · 6.484 Antworten · 363.206 Aufrufe

 1. #651
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.547
  "4 δισ. ευρώ ετησίως από τα ελληνικά κοιτάσματα"!

  20-01-2012 08:43:00
  12

  "Σε βάθος χρόνου η Ελλάδα θα μπορεί να καλύπτει έως και το 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από εγχώριες πηγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας και μη συνυπολογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες”, δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας που διοργανώθηκε από το ΕΕΤ.
  Τα ελληνικά οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα μπορεί λοιπόν να μην έχουν τα μεγέθη των αντίστοιχων στην Κύπρο και το Ισραήλ, όμως τα μέχρι σήμερα δεδομένα δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να σταματήσει την οικονομική της “αιμορραγία” για εισαγωγές καυσίμου που φτάνει τα 12 δισ. ευρώ το χρόνο με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών.
  Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μόνο από τα κοιτάσματα στις περιοχές όπου προωθούνται οι έρευνες μπορεί να εξασφαλιστεί το 1/3 των αναγκών της χώρας σε καύσιμα, σε απλά μαθηματικά δηλαδή ο λόγος γίνεται για 4 δισεκατομμύρια το χρόνο.

  Όλα δείχνουν ότι πλέον κάτι κινείται και μάλιστα γρήγορα, ως τις 2 Ιουλίου θα έχει κλείσει ο κύκλος με τις εταιρείες και θα υπάρχουν οι προσφορές για τις έρευνες σε Πατραϊκό κόλπο, Κατάκολο και Ιωάννινα.
  Οι τρεις περιοχές θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσουν κοιτάσματα, ενώ ως το Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προσφορές για γενικότερες έρευνες στο Ιόνιο και την Κρήτη.

 2. #652
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.547
  Qatar will milliarden in grüne energie und luxus resorts investieren.

  Να επενδύσει σε ακίνητα, ενέργεια και τουριστικές υποδομές θέλει το Κατάρ

  20-01-2012 17:52:40


  Το Κατάρ είναι έτοιμο να επενδύσει, κυρίως στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων και την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, συναντώντας το αντίστοιχο ενδιαφέρον της Ελλάδας για αποκρατικοποιήσεις, υπό τον όρο ότι θα ανοίξει ο δρόμος από τα εμπόδια της γραφειοκρατίας. Η Ελλάδα και το Κατάρ είναι σήμερα έτοιμες να συνεχίσουν και να ενισχύσουν την οικονομική τους συνεργασία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώπιον των Καταρινών και Ελλήνων επιχειρηματιών στο επενδυτικό και επιχειρηματικό φόρουμ των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Λαγονήσι.

  Το φόρουμ ανέδειξε ότι υπάρχει επίσης πρόσφορο έδαφος για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας- το Κατάρ είναι υπερδύναμη στο υγροποιημένο φυσικό αέριο και από ελληνικής πλευράς υπάρχουν αξιόπιστες εταιρείες που μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τους Καταρινούς- της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και του τομέα της υγείας, που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τη Ντόχα.

  Από πλευράς Κατάρ, μετείχαν περί τους 20 επιχειρηματικούς ομίλους και φορείς, ενώ από ελληνικής πλευράς, περίπου 80, με τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες μεταξύ των επιχειρηματιών να συνεχίζονται ως αργά το απόγευμα. Είναι η δεύτερη συνάντηση, στο πλαίσιο της επιδίωξης προόδου συνεργασίας με τις χώρες του Κόλπου, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, όπως και της αντίστοιχης που έγινε με τα Εμιράτα, λίγες μέρες πριν.

  Δίνοντας το πλαίσιο της συνεργασίας, ο κ. Πάγκαλος είπε: «Πιστεύουμε ειλικρινά ότι οι χώρες αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας αλλά και γιατί έχουν γίνει μεγάλοι επενδυτές και προωθούν την υψηλή τεχνολογία». Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε, από το βήμα του φόρουμ και στα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, δεχόμενος μάλιστα ότι για τις παρερμηνείες ή περιπλοκές που υπήρξαν, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρει η δική μας πλευρά. Αλλά, πρόσθεσε, δεν μένουμε σ΄ αυτά και η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

  Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας της χώρας του, ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Έλληνες επιχειρηματίες, δίνοντας το σχεδιάγραμμα της στρατηγικής που ακολουθεί το Εμιράτο. Μία δέσμη ευκαιριών προκύπτει από τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ντόχα το 2022, για την προετοιμασία του οποίου το Κατάρ είναι διατεθειμένο να δαπανήσει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές.

  Η στρατηγική που ακολουθεί το Εμιράτο, η οποία προσβλέπει στη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας, για να είναι έτοιμη για την μεταπετρελαϊκή εποχή, δίνει προτεραιότητα στην εκπαίδευση και την υγεία. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Καμάλ ότι σε ορισμένους τομείς της εκπαίδευσης- η οποία ακολουθεί τα πρότυπα των διασημότερων πανεπιστημίων του κόσμου- «δαπανούμε ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε σπουδαστή, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει, γιατί προσβλέπουμε στο μέλλον».

  Ο Γιουσέφ Καμάλ τόνισε επίσης ότι «αν και επιδιώκουμε υψηλή κερδοφορία επενδύοντας τα πλεονασματικά μας κεφάλαια, είμαστε διατεθειμένοι "να πληρώσουμε", αποδεχόμενοι λιγότερο κέρδος, προκειμένου να αποκτήσουμε γνώση και τεχνογνωσία».

  «Με την παγκόσμια οικονομία να αναμορφώνεται, τους ενεργειακούς πόρους να εξαντλούνται και άλλους να ανακαλύπτονται, έχουμε πολλά να κάνουμε», δήλωσε, στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος επισήμανε το ρόλο του Κατάρ όχι μόνον ως οικονομικού αλλά και πολιτικού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι «είναι και πιστεύουμε ότι θα παραμείνει παράγων σταθερότητας».

  Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είπε ότι ο τουρισμός αντιστέκεται στην κρίση, όπως έδειξαν εφέτος οι αριθμοί, σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε άνοδος γύρω στο 10% των αφίξεων και των τουριστικών εσόδων στην Ελλάδα και προέβλεψε νέα άνοδο και για την τρέχουσα χρονιά.

  Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του φόρουμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Καμάλ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή, την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και βεβαίως τις δυνατότητες επενδύσεων που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες.

  Κλείνοντας τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του από το βήμα του φόρουμ, ο κ. Πάγκαλος, «συνέστησε», με παιγνιώδη διάθεση, στον υπουργό Οικονομικών του Κατάρ, που βρίσκεται στην Ελλάδα εν μέσω περιοδείας προς αναζήτηση επενδύσεων, να «μην εμπιστεύεστε πάντα τους συμβούλους, γιατί μπορεί να σας στέλνουν σε "λάθος" προορισμούς, επιδιώκοντας…να σας πάρουν τη θέση».

 3. #653
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Παπουτσής: Σε πέντε μήνες έτοιμος ο φράχτης του Έβρου

  Υπεγράφη τελικά η σύμβαση για την ανάθεση κατασκευής του περίφημου φράκτη του Έβρου και σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης προβλέπεται το έργο να ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε ότι «η σημερινή υπογραφή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που υποστήριξαν ότι το έργο αυτό δεν θα ξεκινήσει ποτέ».  Σύμφωνα με τον Παπουτσή, ο φράχτης θα είναι μήκους περίπου 10,3 χλμ. στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας κατά μήκος των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία. Το τεχνητό εμπόδιο θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος επί στύλων που θα συνίσταται από χαλύβδινες και γαλβανισμένες πρότυπες τυπικές διατομές. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα συρματοπλέγματα (κονσερτίνες).
  Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει:

  - Προμήθεια 5 αυτοκινούμενων επιχειρησιακών κέντρων (VAN), εξοπλισμένα με ραντάρ και κάμερα θερμικής απεικόνισης και 4 αυτοκινούμενων μονάδων Xray, για την απεικόνιση (Scanning) του εσωτερικού των οχημάτων και τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες

  - Εγκατάσταση συστήματος αυτοματοποιημένης επιτήρησης των συνόρων με χρήση θερμικών καμερών επί ιστών σε σταθερά σημεία και αξιοποίηση ειδικού λογισμικού ανίχνευσης. Το σύστημα θα εγκατασταθεί στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή της Ορεστιάδας. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  - Προμήθεια 2 ελικοπτέρων, εξοπλισμένων με κάμερες θερμικής απεικόνισης, 40 φορητών καμερών θερμικής απεικόνισης. Προμήθεια 210 οχημάτων τύπου τζιπ 4Χ4, λογισμικού ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών i 2, μαζί με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Προμήθεια 44 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων περιπολίας μαζί με 44 ειδικά οχήματα μεταφοράς τους. Εγκατάσταση και λειτουργία του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν δεύτερης γενιάς (SIS II).

  - Προμήθεια 6 σκαφών παράκτιας περιπολίας του Ελληνικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (OPV), μήκους 20 μ., παντός καιρού και με ταχύτητα 30-40 κόμβων/ώρα. Προμήθεια ενός σκάφους ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ), μήκους 50 μ., με επιχειρησιακή ταχύτητα 25 κόμβων. Προμήθεια 2 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών (φουσκωτά). Εξοπλισμός για το Συντονιστικό Κέντρο του Λ.Σ. Εγκατάσταση συστήματος RADAR για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων στο βόρειο Αιγαίο. Προγραμματισμός προμήθειας για 25 φορητές διόπτρες (κιάλια) θερμικής απεικόνισης. Προμήθεια 15 διοπτρών νυκτερινής παρατήρησης, 30 οχημάτων τύπου τζιπ 4Χ4. Κατασκευή και εξοπλισμός κτηρίων για τη στέγαση των αστυνομικών τμημάτων συνοριοφύλαξης στις περιοχές Κόνιτσας, Δελβινακίου, Φερών και Διδυμοτείχου. Εξελίσσεται πρόγραμμα ανακαίνισης και εξοπλισμού περίπου 15 αστυνομικών υπηρεσιών σε Ήπειρο, βόρεια Ελλάδα και νησιά Αιγαίου.

  - Συμμετοχή με 4 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση του Συστήματος Θεωρήσεων (Visa Information System ), έργο προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται από το υπουργείο Εξωτερικών.
  Πρώτο ΘΕΜΑ online : Παπουτσής: Σε πέντε μήνες έτοιμος ο φράχτης του Έβρου - Ελλάδα


  Ιπποκράτης

 4. #654
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  10.10.2009
  Beiträge
  67.902
  ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ), μήκους 50 μ ταχύτητα 30-40 κόμβων/ώρα??

  Προμήθεια 6 σκαφών δίνοντας το σχεδιάγραμμα συστήματος αυτοματοποιημένης επιτήρησης των συνόρων της στρατηγικής που της χώρας του, ανέδειξε τις ευκαιρίες που :

 5. #655
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von WhiteJim Beitrag anzeigen
  ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ), μήκους 50 μ ταχύτητα 30-40 κόμβων/ώρα??

  Προμήθεια 6 σκαφών δίνοντας το σχεδιάγραμμα συστήματος αυτοματοποιημένης επιτήρησης των συνόρων της στρατηγικής που της χώρας του, ανέδειξε τις ευκαιρίες που :
  Versteh ich nicht ganz worauf du hinaus willst. Hast du vielleicht wahllos irgendwas kopiert?
  Hippokrates

 6. #656
  Avatar von -Troy-

  Registriert seit
  21.05.2009
  Beiträge
  5.112
  Das Teil müsste zehn mal länger sein, damit es was bringen könnte.

 7. #657
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von -Troy- Beitrag anzeigen
  Das Teil müsste zehn mal länger sein, damit es was bringen könnte.
  Entlang der griechisch-türkischen Grenze wird ein Graben gebaut (120 km Länge, 7 m Tiefe und 30 m Breite). An der oben besagten Stelle wird der Zaun unterstützend wirken.  Der Graben ist fast fertig und wird vom Militär gebaut.
  Hippokrates

 8. #658
  Avatar von -Troy-

  Registriert seit
  21.05.2009
  Beiträge
  5.112
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Entlang der griechisch-türkischen Grenze wird ein Graben gebaut (120 km Länge, 7 m Tiefe und 30 m Breite). An der oben besagten Stelle wird der Zaun unterstützend wirken.  Der Graben ist fast fertig und wird vom Militär gebaut.
  Hippokrates
  Dann ist ja gut. 30 Meter breit... huh... da werden es sich viele nochmal überlegen und umkehren.

 9. #659
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Die Breite hat militärische Gründe.
  Hippokrates

 10. #660
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.547
  Ein paar anacondas rein...und ruhe ist.lol

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 4091
  Letzter Beitrag: 09.03.2018, 07:04
 2. Antworten: 309
  Letzter Beitrag: 06.03.2018, 00:02
 3. Antworten: 1129
  Letzter Beitrag: 12.06.2017, 19:07
 4. Antworten: 208
  Letzter Beitrag: 26.04.2017, 11:55
 5. Wirtschaft der Türkei - Türkiye Ekonomisi - Economy of Turkey
  Von Kelebek im Forum Die Wirtschaftskrise
  Antworten: 680
  Letzter Beitrag: 29.05.2011, 14:16