BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 69 von 665 ErsteErste ... 195965666768697071727379119169569 ... LetzteLetzte
Ergebnis 681 bis 690 von 6647

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

Erstellt von Dikefalos, 07.06.2011, 15:51 Uhr · 6.646 Antworten · 382.756 Aufrufe

 1. #681
  Avatar von Leonidas300

  Registriert seit
  26.07.2011
  Beiträge
  637
  Τεράστια οφέλη για την οικονομία αποδίδει η επένδυση των κινέζων στον ΟΛΠ

  24-01-2012 18:03:15
  8
  Αυξημένες κατά 73,56% ήταν το 2011 οι φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά τους οποίους διαχειρίζεται η κινεζική εταιρεία Cosco. Παράλληλα στον προβλήτα ΙΙ η εταιρεία ξεκίνησε τα έργα αναβάθμισης ύψους 200 εκατ. ευρώ τα οποία συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του λιμανιού.
  Από την άλλη πλευρά ωφελημένος βγαίνει και ο ΟΛΠ από την συγκεκριμένη συμφωνία αφού τα έσοδα του ΟΛΠ από την σύμβαση παραχώρηση αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από την σύμβαση παραχώρησης, το οποίο υπενθυμίζεται πως μαζί με τις δεσμεύσεις για επενδύσεις και τις άλλες προβλέψεις αποτελεί μια επένδυση ύψους 5 δισ. δολ. στον Πειραιά.
  Πιο συγκεκριμένα οι κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά αφορούν την κατασκευή του ανατολικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ αξίας 110 εκατ. ευρώ και την αναβάθμιση του προβλήτα ΙΙ αξίας 100 εκατ. ευρώ. Και τα δύο έργα έχουν ήδη περάσει στη φάση της υλοποίηση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης και οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου 2011.
  Στόχος της εταιρείας με τα νέα έργα είναι η αύξηση της δυναμικότητας των δύο σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του ΙΙ και του υπό ανάπτυξη ΙΙΙ από 1,1 εκατομμύρια teu στα 3,7 εκατ teu. Δυστυχώς όμως και εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ελληνικές αρμόδιες αρχές δεν φροντίζουν για την βελτίωση της απόδοσης της κινεζικής επένδυσης στον Πειραιά καθώς δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με τον εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο.
  Κάθε ημέρα καθυστέρησης ενός τόσο μικρού έργου κοστίζει στο κράτος πολλά χρήματα αφού οι μεταφορές εισαγμένων από την Ασία αγαθών μέσω λιμανιών της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, όπου προωθούνται σιδηροδρομικώς, αυξάνουν με ρυθμό 7,7% ετησίως ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης μέσω Βορείου Ευρώπης είναι 4,6%. Η Αθήνα δυστυχώς δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το θετικό ρεύμα καθώς δεν υπάρχει ακόμα η σύνδεση των ΣΕΜΠΟ με το Θριάσιο πεδίο, από όπου και μπουν να προωθηθούν σιδηροδρομικά τα εμπόρευμα στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα από ότι εάν πιάσουν σε οποιοδήποτε άλλο λιμάνι της Μεσογείου.

 2. #682
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703
  Neue regierung Nea Dimokratia-Laos?


  Το ΠΑΣΟΚ στο ποσοστό του 1974 - Στο κατώφλι της Βουλής οι "σκληροί" της δεξιάς

  25-01-2012 19:02:25
  25

  Συγκλονιστικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον αυτό που καταγραφόταν στις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα καταγράφονται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, όπου το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με αναγωγή των αναποφάσιστων επιστρέφει στο ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του ... 1974 ή για την ακρίβεια ελάχιστα κάτω από το ποσοστό των εκλογών εκείνων, με 12%!
  Το κυβερνητικό κόμμα κανονικά πρέπει να θεωρείται πλέον "πολιτικό απολίθωμα" και τίποτα, ούτε η αλλαγή αρχηγού δείχνει να μπορεί να το διασώσει, όπως μαρτυρούν όλα τα ποιοτικά στοιχεία, αφού σε όλες τις περιπτώσεις και με όποιον αρχηγό από τους τρεις βασικούς υποψηφίους (Ε.Βενιζέλο, Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοϊδη) και αν ερωτηθούν οι πολίτες, κερδίζει ελάχιστα (2-3% επάνω στην καλύτερη περίπτωση). Εκλέγει, δε, περί τους 35-40 βουλευτές!

  Ένα δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η άνοδος της εθνικής δεξιάς, όπου ο βασικότερος πολιτικός εκφραστής της το κόμμα της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στο κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 2,5%, όσο δηλαδή και η Δημοκρατική Συμμαχία, που όμως παρουσιάζουν αντίστροφη δυναμική: Οι δυνάμεις και το ποσοστό των "σκληρών" της δεξιάς ανεβαίνουν ως απόρροια και της αδυναμίας Ν.Δ και ΛΑΟΣ να προσελκύσουν αυτό που λέγεται "κόσμος της πατριωτική δεξιάς"!
  Κατά τα λοιπά, η Αριστερά και σε αυτή την δημοσκόπηση σαρώνει: Δημοκρατική Αριστερά, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι συγκεντρώνουν συνολικά 40,5%! Μαζί με το Άρμα Πολιτών και άλλα μικρά αριστερά κόμματα φτάνουν το 45%!

  Η ΝΔ, λοιπόν, προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5% για το κάθε κόμμα, ενώ στην πέμπτη θέση, όπως προείπαμε, κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό μόλις 12%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, με σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το 2009, 6%.Οι Οικολόγοι οριακά σε αυτή την δημοσκόπηση μαπίνουν στην Βουλή με το 3%.

  Η Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή, στην δημοσκόπηση εμφανίζονται με ποσοστά περίπου στο 2,5%, ενώ 1% κερδίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  Ν.Δ. και ΛΑΟΣ έχουν απωλέσει πλήρως την δυναμική που είχαν μέχρι το Νοέμβριο και με ελαφρά μειωμένα ποσοστά παραμένουν στα ίδια επίπεδα που τους δίνουν συνολικά το πολύ 153 έδρες (135+18) περίπου.

 3. #683
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Ελλάκτωρ: Ανάληψη έργου 168 εκατ. ευρώ για κοινοπραξία της ΑΚΤΩΡ

  Την κατασκευή του τμήματος Micasasa- Coslariu της Σιδηροδρομικής γραμμής Brasov – Simeria ανέλαβε η θυγατρική της Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ως leader με συμμετοχή 51%, σε κοινοπραξία με την ρουμανική εταιρεία ARCADA.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό της Σύμβασης ανέρχεται σε 168 εκατ. ευρώ πλέον Φ.Π.Α., και η περίοδος κατασκευής του έργου είναι 3 χρόνια.

  Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 85% και από τη Ρουμανική κυβέρνηση κατά 15%.

  Quelle: capital.gr


  Die griechische Baufirma Aktor baut für 168 Millionen Euro den Teil Micasasa - Coslariu der Bahnstrecke Brasov - Simeria in Rumänien. Das Projekt soll in 3 Jahren fertiggestellt werden.  Hippokrates


 4. #684
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703

  Σαμαράς: «Ο Πούτιν θέλει να βοηθήσει την χώρα μας»  26.01.2012
  19:21
  0
  6Share

  -A +A


  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στην Μόσχα, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και οι δυο άντρες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα τις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και για την πρόθεση της Ρωσίας να βοηθήσει την Ελλάδα.
  «Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική σε όλα τα ζητήματα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση στους Έλληνες δημοσιογράφους. «Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμη για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη όλους τους φίλους της και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος φίλος», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
  Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ ο Ρώσος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Α. Σαμαρά υπό την ιδιότητα του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας, «αδελφού» κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ. προφανώς για να γίνει δυνατή η αναγκαία υπέρβαση του αυστηρού ρωσικού πρωτοκόλλου). Κατά τη συνάντηση, ανέφερε, συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία στους πλέον ποικίλους τομείς, ενώ οι δύο ηγέτες «αντήλλαξαν αναλυτικά και απόψεις σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη».
  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την οικονομική τους διάσταση, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κατά εκτιμήσεις ρωσικών διπλωματικών πηγών έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πιθανώς και σιδηροδρόμους.
  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στο θέμα της κατασκευής της νότιας διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, η κατασκευή του οποίου επιταχύνεται και θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012, αντί της άνοιξης του 2013, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Ο Β. Πούτιν υπογράμμισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο συνομιλητή του ότι έως τότε η Ρωσία επιθυμεί να έχουν ληφθεί από τις χώρες εταίρους του έργου, όπως η Ελλάδα, όλες οι σοβαρές αποφάσεις, που απαιτούνται (π.χ. ποσότητες, διαδρομές κλπ), θέμα, που συζητήθηκε νωρίτερα το πρωί και μεταξύ του Α. Σαμαρά και του προέδρου του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.
  Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Μάκης Παπαγεωργίου και κατά τη διάρκειά της τέθηκε στο τραπέζι από πλευράς Gazprom και μια νέα ιδέα για κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, το περισσεύων ηλεκτρικό ρεύμα της οποίας θα μπορούσε να εξάγεται στην Ιταλία.
  Στη συζήτηση Σαμαρά - Πούτιν, στην οποία συμμετείχε επίσης και ο υποδιευθυντής του γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού Γιούρι Ουσακόφ, επανήλθε και το ζήτημα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που έχει παγώσει λόγω της αρνητικής στάσης της Βουλγαρίας, αλλά συνεχίζει, ως φαίνεται, να ενδιαφέρει τη ρωσική πλευρά.
  Από ελληνικής πλευράς τέθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της διευκόλυνσης της πρόσβασης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, όπου παρατηρείται ενθαρρυντική αύξηση για τις ελληνικές εξαγωγές, γεγονός για το οποίο ήταν καλά ενημερωμένος και ο Β. Πούτιν, όπως και για τις υπάρχουσες δυσκολίες στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού, οι οποίες συνδέονται συχνά και με την ταλαιπωρία των Ρώσων πολιτών, που υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν μεγάλες μετακινήσεις για να εξασφαλίσουν μια βίζα για τις διακοπές τους.

 5. #685
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703
  H ειδική αποστολή του Α.Σαμαρά στην παγωμένη, απ'όλες τις απόψεις, Μόσχα...

  26-01-2012 21:00:07
  3

  Ο Α.Σαμαράς δεν πήγε τυχαία στην Μόσχα. Ούτε η επίσκεψη ήταν για «δημόσιες σχέσεις» προκειμένου να εκμεταλλευθεί την υψηλή δημοφιλία του Β.Πούτιν και της Ρωσίας γενικότερα, μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα των ψηφοφόρων της παράταξής του.

  Πήγε κατόπιν συνεννόησης με τον Λ.Παπαδήμο και με σαφείς «οδηγίες», ας πούμε, για να πείσει την ρωσική πολιτική ηγεσία να «μαλακώσει» την συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτή ήταν η βασική αποστολή του σε ένα ταξίδι που έδειχνε πραγματικά άκαιρο.

  Σε μια στιγμή που η προεκλογική εκστρατεία στη Ρωσία έχει «φουντώσει» στην Ελλάδα επικρατεί η μεγαλύτερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική αναταραχή και κρίση των τελευταίων 50 χρόνων, μόνο καιρός για δημόσιες σχέσεις δεν ήταν.
  Και σε τελική ανάλυση η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη του Α.Σαμαρά θα ήταν μετά τις εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία και πριν τις εκλογές στην Ελλάδα για να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την συνάντηση και να θέσει τις βάσεις για μετέπειτα συνεργασία.

  Σε τελική ανάλυση στη Ρωσία γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο Α.Σαμαράς δεν είναι Κ.Καραμανλής με την έννοια ότι δεν είναι αυτός που θα ακολουθήσει την πολιτική των ισορροπιών στην σχέση Δύσης-Ρωσίας, αλλά τοποθετείται πολύ εγγύτερα στο υπερατλαντικό κέντρο, τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοί του.
  Άλλωστε γι αυτό και το ταξίδι το έκλεισε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr αφού από την Μόσχα δεν υπήρχε κάποια αγωνία για συνάντηση με τον Α.Σαμαρά. Να σημειώσουμε ότι και ο ίδιος ο Κ.Καραμανλής έχει παράπονα γιατί δεν υπερασπίστηκε αρκούντως ο Α.Σαμαράς την ενεργειακή και αμυντική συνεργασία που είχε πετύχει με την Ρωσία και άφησε την προηγούμενη κυβέρνηση να καταστρέψει αυτή την σχέση

  Το αν θα έχει επιτυχία η προσπάθεια του Α.Σαμαρά να πείσει τον Β.Πούτιν να αναλάβει να πείσει και τα άλλα μέλη των BRICS να πάψουν να μπλοκάρουν την συναίνεση του ΔΝΤ στο PSI, θα φανεί.
  Όπως και θα φανεί αν στο πρόσωπο του Α.Σαμαρά η Μόσχα θεωρήσει ότι βρήκε, αν όχι έναν «φίλο» - είπαμε, δεν είναι Κ.Καραμανλής – αλλά κάποιον που δεν θα μιλάει για το "πόσο κακό κάνει το κάπνισμα" και το "πόσο σημαντικό πράγμα είναι η οικολογία" όπως έκανε ο Γ.Παπανδρέου όταν ο Β.Πούτιν του πρόσφερε 25 δισ. ευρώ για την διάσωση της χώρας τον Φεβρουάριο του 2010.

  Κατά την διάρκεια της επίσκεψης δεν ήταν ευδιάκριτος κάποιος ενθουσιασμός από ρωσικής πλευράς. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις κατά της Ρωσίας από το υπουργείο Εξωτερικών του Σ.Δήμα που συνόδευε τον Α.Σαμαρά, με αφορμή την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, αλλά και την πρωτοφανή κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ-ΥΠΕΚΑ για τον αγωγό IΤGI, ήταν αρκετές για να κάνουν το ταξίδι πιο δύσκολο.

  Σε ότι αφορά την μελλοντική συνεργασία των δύο χωρών, ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος, σημείωνε ότι «Περνάνε από την υλοποίηση των όσων έχει υπογράψει η Ελλάδα (σ.σ. αναφερόμενος στην διακρατική συμφωνία προμήθειας των BMP3HEL και τις μετέπειτα προσθήκες των SHORADS). Πρώτα θα τιμηθούν εκείνες οι υπογραφές και μετά θα έρθουν όλα τα άλλα».
  Και ο ίδιος όταν ερωτήθηκε από το defencenet.gr για την προμήθεια γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα απάντησε λέγοντας: «Εμείς είχαμε προτείνει να αποπληρώσετε τα BMP-3 με αγροτικά προϊόντα με επιστολή του ίδιου του Πούτιν στην Γ.Παπανδρέου και αδιαφορήσατε. Όταν εσείς δεν θέλετε να πουλήσετε αγροτικά προϊόντα, πώς να θέλει η Ρωσία να τα αγοράσει;»…

 6. #686
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.970
  Zitat Zitat von greekleon Beitrag anzeigen
  h ειδική αποστολή του Α.Σαμαρά στην παγωμένη, απ'όλες τις απόψεις, Μόσχα...

  26-01-2012 21:00:07
  3

  Ο Α.Σαμαράς δεν πήγε τυχαία στην Μόσχα. Ούτε η επίσκεψη ήταν για «δημόσιες σχέσεις» προκειμένου να εκμεταλλευθεί την υψηλή δημοφιλία του Β.Πούτιν και της Ρωσίας γενικότερα, μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα των ψηφοφόρων της παράταξής του.

  Πήγε κατόπιν συνεννόησης με τον Λ.Παπαδήμο και με σαφείς «οδηγίες», ας πούμε, για να πείσει την ρωσική πολιτική ηγεσία να «μαλακώσει» την συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτή ήταν η βασική αποστολή του σε ένα ταξίδι που έδειχνε πραγματικά άκαιρο.

  Σε μια στιγμή που η προεκλογική εκστρατεία στη Ρωσία έχει «φουντώσει» στην Ελλάδα επικρατεί η μεγαλύτερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική αναταραχή και κρίση των τελευταίων 50 χρόνων, μόνο καιρός για δημόσιες σχέσεις δεν ήταν.
  Και σε τελική ανάλυση η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη του Α.Σαμαρά θα ήταν μετά τις εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία και πριν τις εκλογές στην Ελλάδα για να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την συνάντηση και να θέσει τις βάσεις για μετέπειτα συνεργασία.

  Σε τελική ανάλυση στη Ρωσία γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο Α.Σαμαράς δεν είναι Κ.Καραμανλής με την έννοια ότι δεν είναι αυτός που θα ακολουθήσει την πολιτική των ισορροπιών στην σχέση Δύσης-Ρωσίας, αλλά τοποθετείται πολύ εγγύτερα στο υπερατλαντικό κέντρο, τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοί του.
  Άλλωστε γι αυτό και το ταξίδι το έκλεισε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr αφού από την Μόσχα δεν υπήρχε κάποια αγωνία για συνάντηση με τον Α.Σαμαρά. Να σημειώσουμε ότι και ο ίδιος ο Κ.Καραμανλής έχει παράπονα γιατί δεν υπερασπίστηκε αρκούντως ο Α.Σαμαράς την ενεργειακή και αμυντική συνεργασία που είχε πετύχει με την Ρωσία και άφησε την προηγούμενη κυβέρνηση να καταστρέψει αυτή την σχέση

  Το αν θα έχει επιτυχία η προσπάθεια του Α.Σαμαρά να πείσει τον Β.Πούτιν να αναλάβει να πείσει και τα άλλα μέλη των brics να πάψουν να μπλοκάρουν την συναίνεση του ΔΝΤ στο psi, θα φανεί.
  Όπως και θα φανεί αν στο πρόσωπο του Α.Σαμαρά η Μόσχα θεωρήσει ότι βρήκε, αν όχι έναν «φίλο» - είπαμε, δεν είναι Κ.Καραμανλής – αλλά κάποιον που δεν θα μιλάει για το "πόσο κακό κάνει το κάπνισμα" και το "πόσο σημαντικό πράγμα είναι η οικολογία" όπως έκανε ο Γ.Παπανδρέου όταν ο Β.Πούτιν του πρόσφερε 25 δισ. ευρώ για την διάσωση της χώρας τον Φεβρουάριο του 2010.

  Κατά την διάρκεια της επίσκεψης δεν ήταν ευδιάκριτος κάποιος ενθουσιασμός από ρωσικής πλευράς. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις κατά της Ρωσίας από το υπουργείο Εξωτερικών του Σ.Δήμα που συνόδευε τον Α.Σαμαρά, με αφορμή την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, αλλά και την πρωτοφανή κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ-ΥΠΕΚΑ για τον αγωγό iΤgi, ήταν αρκετές για να κάνουν το ταξίδι πιο δύσκολο.

  Σε ότι αφορά την μελλοντική συνεργασία των δύο χωρών, ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος, σημείωνε ότι «Περνάνε από την υλοποίηση των όσων έχει υπογράψει η Ελλάδα (σ.σ. αναφερόμενος στην διακρατική συμφωνία προμήθειας των bmp3hel και τις μετέπειτα προσθήκες των shorads). Πρώτα θα τιμηθούν εκείνες οι υπογραφές και μετά θα έρθουν όλα τα άλλα».
  Και ο ίδιος όταν ερωτήθηκε από το defencenet.gr για την προμήθεια γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα απάντησε λέγοντας: «Εμείς είχαμε προτείνει να αποπληρώσετε τα bmp-3 με αγροτικά προϊόντα με επιστολή του ίδιου του Πούτιν στην Γ.Παπανδρέου και αδιαφορήσατε. Όταν εσείς δεν θέλετε να πουλήσετε αγροτικά προϊόντα, πώς να θέλει η Ρωσία να τα αγοράσει;»…


  ο πουτιν θελει αυτο που θελουν ολοι τα πετρελαια μας και τιποτα αλλο.

 7. #687
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703
  Zitat Zitat von Achillis TH Beitrag anzeigen
  ο πουτιν θελει αυτο που θελουν ολοι τα πετρελαια μας και τιποτα αλλο.
  Koita,
  emeis apo moni den ehoume tis gnoseis oute thn texnologia na bjaloume to petreleo.
  Alla ja emena oi rossia den eine mono enas energeiakos syneteros,alla borei me tous polites tis na ferei mia terastia anaptiksi sto tourimo.
  Mi ksehnane kai thn megali agora oso afora tha agrotika mas prointa.
  Emeis tous ehoume pio poly anagi,para aftoi emas.

 8. #688
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703
  Ενδιαφέρον για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Πούτιν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την οικονομική τους διάσταση, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κατά εκτιμήσεις ρωσικών διπλωματικών πηγών έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πιθανώς και σιδηροδρόμους.

  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στο θέμα της κατασκευής της νότιας διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, η κατασκευή του οποίου επιταχύνεται και θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012, αντί της άνοιξης του 2013, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.
  Ο Β. Πούτιν υπογράμμισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο συνομιλητή του ότι έως τότε η Ρωσία επιθυμεί να έχουν ληφθεί από τις χώρες εταίρους του έργου, όπως η Ελλάδα, όλες οι σοβαρές αποφάσεις, που απαιτούνται (π.χ. ποσότητες, διαδρομές κλπ), θέμα, που συζητήθηκε νωρίτερα το πρωί και μεταξύ του Α. Σαμαρά και του προέδρου του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

 9. #689

  Registriert seit
  21.09.2011
  Beiträge
  28
  Otan me to kalo o antonakis tha gini prothipourgos den nomizw na leei ta idia ...

 10. #690
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.703
  Zitat Zitat von Bleint Beitrag anzeigen
  Otan me to kalo o antonakis tha gini prothipourgos den nomizw na leei ta idia ...
  Den yparhi to meta alloTelos !!!!

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 4405
  Letzter Beitrag: Gestern, 12:21
 2. Antworten: 319
  Letzter Beitrag: 13.06.2018, 16:50
 3. Antworten: 1129
  Letzter Beitrag: 12.06.2017, 20:07
 4. Antworten: 208
  Letzter Beitrag: 26.04.2017, 12:55
 5. Wirtschaft der Türkei - Türkiye Ekonomisi - Economy of Turkey
  Von Kelebek im Forum Die Wirtschaftskrise
  Antworten: 680
  Letzter Beitrag: 29.05.2011, 15:16