BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 78 von 665 ErsteErste ... 286874757677787980818288128178578 ... LetzteLetzte
Ergebnis 771 bis 780 von 6642

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

Erstellt von Dikefalos, 07.06.2011, 15:51 Uhr · 6.641 Antworten · 381.707 Aufrufe

 1. #771
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.694
  Δείτε που πάνε τα λεφτά που μας δανείζουν.Αναλυτικό γράφημα!
  Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν αναφέρει: «Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...».

  Έτσι όπως αναφέρει ο Ντάνιελ Τζον Χάναν, κάτι το οποίο είναι απόλυτα ακριβές θα συμπληρώναμε εμείς, από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.


  «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. «Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)».
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι κλείνοντας το σχόλιο του ο Χάναν αναφέρει ότι «γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους». Μάλλον μεγάλο δίκαιο έχει.

 2. #772
  Avatar von Leonidas300

  Registriert seit
  26.07.2011
  Beiträge
  637
  Ελλάδα-Αίγυπτος: Διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ!

  Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Ελλάδας Αιγύπτου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Η καλή αυτή είδηση βγήκε από την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Καμέλ Αμρ, στα πλαίσια της συμμετοχής της χώρας μας στη σύνοδο του Μεσογειακού Φόρουμ.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η Αθήνα και το Κάιρο, συμφώνησαν να επαναλάβουν τις διμερείς διαβουλεύσεις «σε τεχνοκρατικό επίπεδο» για την οριοθέτηση των «θαλασσίων ζωνών Ελλάδας-Αιγύπτου», δηλαδή για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

  Είναι σαφές πως το Κάιρο έχει κάθε λόγο να επιζητά την φιλία της Αθήνας, για μία σειρά λόγων οι οποίοι έχουν να κάνουν τόσο με την οικονομική συνεργασία, δύο λαών οι οποίοι ιστορικά βρίσκονται σχεδόν πάντα στην ίδια πλευρά του ποταμού (να εξαιρέσουμε την περίοδο του Ιμπραήμ), όσο όμως και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

  Ας ελπίσουμε πως η Αίγυπτος θα επιδείξει την ίδια λογική με αυτή που επέδειξε με την Κύπρο, και δεν πρόκειται να προβάλει απαιτήσεις οι οποίες στην ουσία θα λειτουργούν ως το «όχημα» προώθησης των νεοθωμανικών φιλοδοξιών στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε δηλαδή πως η Αίγυπτος θα λειτουργήσει αναλόγως με το ειδικό της βάρος στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι ως ο «βαστάζος» της Υψηλής Πύλης, «προνομιακό» ρόλο τον οποίο μονοπωλούσε τα τελευταία έτη το καθεστώς Άσαντ.

 3. #773
  Avatar von Leonidas300

  Registriert seit
  26.07.2011
  Beiträge
  637
  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα
  22/02/2012 14:00 | Κατηγορίες: Main,Ενέργεια & Οικονομία  Αποστολή με email |
  Print PDF


  Με ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» αλλά και με τη βοήθεια του κάθε Έλληνα πρόκειται να σωθεί η Ελλάδα από τα δεινά της, και κατ’ επέκταση η ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ: European Investment Bank), Βέρνερ Χόιερ, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο Β. Χόιερ, ανέφερε πως ο οργανισμός στον οποίο είναι επικεφαλής σχεδιάζει να παράσχει δάνειο 2 δισ. ευρώ στην ελληνική «πραγματική» οικονομία για το 2012 και συνέχισε λέγοντας πως «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Σχέδιο Marshall» μαζί, φυσικά «με ένα αναπόφευκτο πρόγραμμα εξοικονόμησης» – δηλαδή μαζί με το πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος – όπως αυτό έχει σκιαγραφηθεί από την χθεσινή συμφωνία της Ελλάδας με την Τρόικα.  Από τη πλευρά μας κρατάμε το πρώτο σκέλος των δηλώσεων του Β. Χόιερ ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος πως «Μόνο αυτό μπορεί να πετύχει στην ανανέωση των δομών της χώρας από την αρχή», ενώ συμπλήρωσε πως «Οι τράπεζες χρειάζονται βοήθεια από έξω προκειμένου να δώσουν δάνεια στις εταιρείες, και η ΕΙΒ ξεκινάει ένα ειδικό πρόγραμμα για αυτό» και κατέληξε λέγοντας πως στην χώρα μας «υπάρχουν projects που πραγματικά φωνάζουν για την εφαρμογή τους», όπως για παράδειγμα η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.

  Επιπροσθέτως, για να επαυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει ο κάθε Έλληνας ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες να συνδράμει για την ανόρθωση της χώρας, ειδικά αυτοί που εργάζονται στο εξωτερικό θα πρέπει να τους δοθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν να επαναπατριστούν και να προσφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους στο σκοπό για την αναγέννηση της Ελλάδας.
  Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της χώρας ο Β. Χόιερ εκτίμησε πως δέκα με είκοσι έτη κρίνονται ως το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την επιτυχή περαίωση των αλλαγών.

  Εν κατακλείδι, το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται με την εκτίμηση πως η Ευρώπη θα έκανε ένα τεράστιο λάθος στρατηγικού μεγέθους εάν επέτρεπε στην Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αφού άμεσα θα ξεκινούσε μία διαδικασία ντόμινο αφού οι «κερδοσκόποι» θα πείθονταν πως μπορούν να εξωθήσουν τόσο την Ένωση όσο και ένα κράτος σε τέτοιου είδους ενέργειες με ότι αυτό σημαίνει για την γεωοικονομική και γεωπολιτική θέση της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

 4. #774
  Avatar von Salvador

  Registriert seit
  13.05.2011
  Beiträge
  3.342
  Austria: Greeks should sell isolated and uninhabited Greek Islands to Turkey
  Greek Islands on sale, Turkey has made several bids ?

  Greece rescue plan has finally an alternative. Head of Austrian Commerce Chamber suggests Greece should sell Greek Islands and non other than to Turkey !

  Vienna / NationalTurk – The head of the Austrian Federal Economic Chamber, Christoph Leitl, made a interesting proposal to Greeks, that regards the sale of some isolated and uninhabited Greek islands to Turkey. Leitl believes that such an action may improve the fading Greece economy and the tense atmosphere existing between Athens and Europe.

  Greece : Greek islands to Turkey


  ‘ The purchase of Greek Islands is not about the money, it is about the good spirit that Greeks will show through this action, something that may increase the supporters of Greece in these dark days they have to endure, ‘ Leitl said.
  Leitl also rejected a potential sovereign default of Greece, emphasizing that it would not be a suitable alternative option at the moment.

  Germany and Austria to Greece : Put Greek Islands on sale


  Christoph Leitl concluded that the European Union faces an unprecedented challenge in the case of Greece that demands innovations and investments in education and research for the benefit of the new generation.
  Germany has already made an attempt to purchase some Greek islands. Greece must consider a fire sale of land, historic buildings and art works to cut its debts, two rightwing German politicians had said what exacerbated tensions between Athens and Berlin recently. The Greek Islands of Acropolis and the Parthenon are first to go, claimed German Tabloid ‘ Bild ‘.

  Turkish Businessmen eager to buy Greek Islands


  Turkish businessmen are eager to buy Greek islands which were put up for sale. Turkey is planning to purchase at least three of six Greek islands put up for sale, and to set up a company in Greece in order to buy the islands in case of any obstacle he may face during the purchasing process.
  With Greece’s economy in shambles, the Greek government is turning to one of the few natural resources it has, the land. The Greek Isles are comprised of some 6,000 islands, of which only 227 are inhabited.

  wird langsam Zeit der Druck der EU wird immer größer. wenn man keine rohstoff besitzt muss man halt zu denn inseln greifen.

 5. #775
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211

  Hippokrates

 6. #776
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von leonidas300 Beitrag anzeigen
  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα
  22/02/2012 14:00 | Κατηγορίες: Main,Ενέργεια & Οικονομία Αποστολή με email |
  print pdf


  Με ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» αλλά και με τη βοήθεια του κάθε Έλληνα πρόκειται να σωθεί η Ελλάδα από τα δεινά της, και κατ’ επέκταση η ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ: European investment bank), Βέρνερ Χόιερ, στη γερμανική εφημερίδα handelsblatt. Ο Β. Χόιερ, ανέφερε πως ο οργανισμός στον οποίο είναι επικεφαλής σχεδιάζει να παράσχει δάνειο 2 δισ. ευρώ στην ελληνική «πραγματική» οικονομία για το 2012 και συνέχισε λέγοντας πως «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Σχέδιο marshall» μαζί, φυσικά «με ένα αναπόφευκτο πρόγραμμα εξοικονόμησης» – δηλαδή μαζί με το πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος – όπως αυτό έχει σκιαγραφηθεί από την χθεσινή συμφωνία της Ελλάδας με την Τρόικα.  Από τη πλευρά μας κρατάμε το πρώτο σκέλος των δηλώσεων του Β. Χόιερ ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος πως «Μόνο αυτό μπορεί να πετύχει στην ανανέωση των δομών της χώρας από την αρχή», ενώ συμπλήρωσε πως «Οι τράπεζες χρειάζονται βοήθεια από έξω προκειμένου να δώσουν δάνεια στις εταιρείες, και η ΕΙΒ ξεκινάει ένα ειδικό πρόγραμμα για αυτό» και κατέληξε λέγοντας πως στην χώρα μας «υπάρχουν projects που πραγματικά φωνάζουν για την εφαρμογή τους», όπως για παράδειγμα η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.

  Επιπροσθέτως, για να επαυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει ο κάθε Έλληνας ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες να συνδράμει για την ανόρθωση της χώρας, ειδικά αυτοί που εργάζονται στο εξωτερικό θα πρέπει να τους δοθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν να επαναπατριστούν και να προσφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους στο σκοπό για την αναγέννηση της Ελλάδας.
  Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της χώρας ο Β. Χόιερ εκτίμησε πως δέκα με είκοσι έτη κρίνονται ως το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την επιτυχή περαίωση των αλλαγών.

  Εν κατακλείδι, το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται με την εκτίμηση πως η Ευρώπη θα έκανε ένα τεράστιο λάθος στρατηγικού μεγέθους εάν επέτρεπε στην Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αφού άμεσα θα ξεκινούσε μία διαδικασία ντόμινο αφού οι «κερδοσκόποι» θα πείθονταν πως μπορούν να εξωθήσουν τόσο την Ένωση όσο και ένα κράτος σε τέτοιου είδους ενέργειες με ότι αυτό σημαίνει για την γεωοικονομική και γεωπολιτική θέση της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
  Καιρός είναι...
  Ιπποκράτης

 7. #777
  Avatar von Deimos

  Registriert seit
  27.08.2011
  Beiträge
  2.254
  Zitat Zitat von Königsrasse Beitrag anzeigen
  Austria: Greeks should sell isolated and uninhabited Greek Islands to Turkey
  Greek Islands on sale, Turkey has made several bids ?

  Greece rescue plan has finally an alternative. Head of Austrian Commerce Chamber suggests Greece should sell Greek Islands and non other than to Turkey !

  Vienna / NationalTurk – The head of the Austrian Federal Economic Chamber, Christoph Leitl, made a interesting proposal to Greeks, that regards the sale of some isolated and uninhabited Greek islands to Turkey. Leitl believes that such an action may improve the fading Greece economy and the tense atmosphere existing between Athens and Europe.

  Greece : Greek islands to Turkey


  ‘ The purchase of Greek Islands is not about the money, it is about the good spirit that Greeks will show through this action, something that may increase the supporters of Greece in these dark days they have to endure, ‘ Leitl said.
  Leitl also rejected a potential sovereign default of Greece, emphasizing that it would not be a suitable alternative option at the moment.

  Germany and Austria to Greece : Put Greek Islands on sale


  Christoph Leitl concluded that the European Union faces an unprecedented challenge in the case of Greece that demands innovations and investments in education and research for the benefit of the new generation.
  Germany has already made an attempt to purchase some Greek islands. Greece must consider a fire sale of land, historic buildings and art works to cut its debts, two rightwing German politicians had said what exacerbated tensions between Athens and Berlin recently. The Greek Islands of Acropolis and the Parthenon are first to go, claimed German Tabloid ‘ Bild ‘.

  Turkish Businessmen eager to buy Greek Islands


  Turkish businessmen are eager to buy Greek islands which were put up for sale. Turkey is planning to purchase at least three of six Greek islands put up for sale, and to set up a company in Greece in order to buy the islands in case of any obstacle he may face during the purchasing process.
  With Greece’s economy in shambles, the Greek government is turning to one of the few natural resources it has, the land. The Greek Isles are comprised of some 6,000 islands, of which only 227 are inhabited.

  wird langsam Zeit der Druck der EU wird immer größer. wenn man keine rohstoff besitzt muss man halt zu denn inseln greifen.
  Könnt ja versuchen die euch zu holen, mal schauen was passiert
  (Und ein Österreicher entscheided nicht über griechisches Territorium

 8. #778
  economicos
  Zitat Zitat von Königsrasse Beitrag anzeigen

  wird langsam Zeit der Druck der EU wird immer größer. wenn man keine rohstoff besitzt muss man halt zu denn inseln greifen.
  Ihr könnt soviel von einer Isel haben:  PS: Wer hat gesagt, dass GR keine Rohstoffe hat? Und wer sagt, dass man Land verkaufen muss? Bei solch ein Szenario geht man lieber vorher bankrott, was eig. jetzt schon mehr Sinn macht.

  Und ist es nicht peinlich als Türke, sowas zu posten. Es kommt mir vor, dass du dein Land hässlig findest und ein Stück gr. Land unbedingt haben möchtest.

 9. #779
  economicos
  Zitat Zitat von Deimos Beitrag anzeigen
  Könnt ja versuchen die euch zu holen, mal schauen was passiert
  (Und ein Österreicher entscheided nicht über griechisches Territorium
  Betonung auf Österreicher
  Jeder Hong kann irgendwas behaupten und es veröffentlichen.

 10. #780
  Avatar von H3llas

  Registriert seit
  18.04.2010
  Beiträge
  17.118
  Zitat Zitat von economicos Beitrag anzeigen
  Ihr könnt soviel von einer Isel haben:  PS: Wer hat gesagt, dass GR keine Rohstoffe hat? Und wer sagt, dass man Land verkaufen muss? Bei solch ein Szenario geht man lieber vorher bankrott, was eig. jetzt schon mehr Sinn macht.

  Und ist es nicht peinlich als Türke, sowas zu posten. Es kommt mir vor, dass du dein Land hässlig findest und ein Stück gr. Land unbedingt haben möchtest.
  das kommt davon wenn man das meer aus einem fernglas betrachten muss.
  das wuerde mich auch voll ankotzen...entlang der aegeis alles griechisch und nichts davon ist tuerkisch

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 4403
  Letzter Beitrag: Heute, 09:06
 2. Antworten: 319
  Letzter Beitrag: 13.06.2018, 16:50
 3. Antworten: 1129
  Letzter Beitrag: 12.06.2017, 20:07
 4. Antworten: 208
  Letzter Beitrag: 26.04.2017, 12:55
 5. Wirtschaft der Türkei - Türkiye Ekonomisi - Economy of Turkey
  Von Kelebek im Forum Die Wirtschaftskrise
  Antworten: 680
  Letzter Beitrag: 29.05.2011, 15:16