Beograd, Maine - Belgrade, Maine je mesto locirano u Kenebek Okrugu, američkoj državi Mejn. Prema popisu iz 2000. godine, Belgrejd ima ukupno 2.978 stanovnika.

U Belgrejdu postoji više centara kao što je Severni Belgrejd (North Belgrade), Belgrejd Dipou (Belgrade Depot), i Belgrejdska Jezera (Belgrade Lakes). U znamenitosti grada se ubrajaju Village Inn, centar Hammond Lumber kompanije, Day's prodavnica i Belgrade Lakes Golf Course. Belgrejd zauzima ukupnu površinu od 150 km˛, od čega je 112 km˛ kopno, a 38 km˛ voda.

Prvi naseljenici su zabeleženi 1774. godine, a grad je osnovan 1796. godine.

Veza između srpskog Beograda i Belgrejda u Mejnu je Džon V. Dejvis, koji je proputovao Evropu u kasnom 18. veku. Ne zna se tačno da li je on i sam bio u Beogradu tokom boravka u Evropi ili je jednostavno čuo o gradu, ali je grad 1774. godine uživao veliki ugled u Evropi jer je te godine Hrišćanstvo zvanično vraćeno gradu nakon vladavine Turske nad regionom. I taj povratak Hrišćanstva je obeležio delimično slabljenje Otomanskog Carstva i tursku dominaciju u istočnoj Evropi.

Kada je objavljen referendum za imenovanje novoosnovanih gradova u državi Mejn, Džon V. Dejvis, inače žitelj države Mejn, je predložio da se jedan od gradova nazove Belgrejd. Prvi sastanak gradonačelnika i žitelja je održan 1796.

Belgrejd u saveznoj američkoj državi Mejn je dobio ime po Beogradu, glavnom gradu Srbije. Prema Nacionalnom geografskom atlasu sveta iz 1992. godine, na svetu postoji devet gradova sa imenom Beograd. Pored Beograda u Srbiji i Mejnu, postoje još i Beograd (ili Belgrejd, kako se kaže na engleskom) u saveznim američkim državama Minesoti (2), Montani, Severnoj Karolini, Teksasu, Misuriju i Nebraski.

Beograd, Minesota - Belgrade, Minnesota je mesto locirano u Sterns Okrugu, američkoj državi Minesoti. Prema popisu iz 2000. godine, Belgrejd ima totalnu populaciju od 750 stanovnika.


Beograd, Montana - Belgrade, Montana je grad unutar Galatin Okruga, američkoj državi Montana. Prema popisu iz 2000. godine, Belgrejd ima ukupno 5,728 stanovnika. Gallatin Field aerodrom se nalazi unutar granica grada Belgrejd. Osnovan je 1882. godine.

Beograd, Misuri - Belgrade, Missouri je mesto locirano u južnom delu Vašington okruga, u američkoj državi Misuri. Nalazi se na Missouri Supplemental Route C putu, nekih 9.6 kilometara zapadno od Kaledonije, Misuri, i nekih 16 kilometara južno od Potosija, takođe u Misuriju.

Naselje je osnovano 1876. godine i dobilo je ime po glavnom gradu Srbije, Beogradu.Beograd, Nebraska - Belgrade, Nebraska je grad unutar Nens Okruga, američkoj državi Nebraska. Prema popisu iz 2000. godine, ima ukupno 134 stanovnika.
Beograd, Valonija, Belgija - Belgrade, Wallonie, Belgique
Beograd je opstina u glavnom gradu Valonije, Namenu (Namuru). Ima 5.500 stanovnika. Od 1977 se nalazi u sklopu grada. Ime je dobio po Beogradu, 1718 kada su Habzburzi (kojima je pripadao Namen) preuzeli Beograd od Turaka. U gradu postoji klub "Crvena Zvezda".

Još postoje:
[LIST][*]Beograd, Minesota, Okrug Sent Luis - Belgrade, Minnesota, St. Louis County[*]Beograd, Severna Karolina - Belgrade, North Carolina[*]Beograd, Teksas - Belgrade, Texas

[hr:6860ca1763]

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v94/CrazySerb/Belgorod5.jpg[/IMG