BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 8 12345 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 76

Koran-Verbrennung in New York

Erstellt von Zvornicanin, 12.09.2010, 14:16 Uhr · 75 Antworten · 3.728 Aufrufe

 1. #1
  Zvornicanin

  Ausrufezeichen Koran-Verbrennung in New York

  Paljenje Kur'ana u New Yorku : Profanisanje žrtava i promocija bezumlja [+Video)

  Tragediju WTC-a su prodavali i profanisali mnogi, od raznih teoretičara zavjere do američkih političara, ali niko tako jeftino i ljigavo kao američki desničari i do jučer anonimni lažni "svećenici"

  Veličina slova:
  G. H. 01/03/2010 13:12:00
  Paljenje stranica Kur'ana: Čin bezumnika
  Jučerašnju ceremoniju obilježavanja tragičnog događaja, napada na Svjetski trgovinski centar u New Yorku, obilježile su i demonstracije raznoraznih opskurnih skupina kakvih je u Americi na pretek.
  Sve bi to uredno "pospremila" njujorška policija, navikla na sve moguće budale svijeta u vlastitom gradu, da cirkus nije predvodio fakin koji je počeo cijepati i paliti Kur'an...Anonimni fanatik, sljedbenik "svećenika" Džonsa sa Floride.
  Doskora nepoznati vođa male kvazivjerske skupine sa Floride,Teri Džons (Terry Jones) jedan od hiljada samoproglašenih "svećenika" nepostojeće "crkve"(za koju su naši mediji prvo zbunjeno tvrdili da je Baptistička, a zatim Evangelistička, a ni jedna ni druga nemaju veze sa fanatičnim Jonesom), skupa sa svojih 50-ak sljedbenika, postao je nacionalna sramota Amerike i predmet opservacije FBI, jer su njegove senzacionalističke budalaštine na volej dočekali razni talibanski ideolozi željni dokazivanja " američko-cionističke" zavjere- tako da su počele stizati prijetnje dizanjem u zrak ambasada, napada na bezbrojne američke baze.
  Počelo je paljenje zastava i cirkus sa pozivima na ubijanje "nevjernika", u isto vrijeme kad i pripreme evropskih fašista za posjetu sabraći u SAD.
  Sve je to uzbunilo i američki državni vrh, i stotine EU birokrata koji su se utrkivali ko će dati "tolerantniju" izjavu osude i "podrške" slobodi ispovijedanja islama.
  Jeftino licemjerje i bolesno reklamiranje fašizma
  Licemjerju nigdje kraja i sa jedne i sa druge strane,a za vrijeme ceremonije novinari su se utrkivali za spodobama koje su mahale Kur'anom i upaljačem, ne gledajući suze majki i supruga poginulih njujorških vatrogasaca, policajaca i desetina zdravstvenih radnika, te stotina članova obitelji poginulih u WTC-u.
  Željan još malo slave, suludi Džons, koji je zapravo živa parodija američkog televizijskog propovjednika neznalice, je čas odustajao, čas opet najavljivao paljenje Kur'ana, a novinari željni senzacija su živo raspravljali koliko će zbog toga granata da padne po američkim bazama, pa se za Džonsa zainteresovao i FBI.Naravno, Džons je uvidio da se FBI ne šali, i ostao je mudro u pozadini, puštajući svoje fanatike da se blamiraju u javnosti.
  Naravno, takvu priliku za reklamu nije propustio ni vođa evropskih fašista i desničara Geert Wilders, ušminkani holandski nacista i pobornik "EU kršćanske i liberalne tradicije kojoj prijeti napast agresivnog i zaostalog islama" kako se sam deklariše. Čak je i on "savjetovao" odustajanje od paljenja, dok su na internetu njegovi aktivisti slali hiljade mailova podrške američkim fanaticima, da bi na kraju i sam Wilders- podržao Jonesa i ostale fanatike, računajući tako na još jaču antireklamu i jačanje ugleda među ostalim ekstremistima.
  Tragediju WTC-a su prodavali i profanisali mnogi, od raznih teoretičara zavjere do američkih političara, ali niko tako jeftino i ljigavo kao američki desničari i do jučer anonimni lažni "svećenici":
  Paljenjem Kur'ana su zapalili i dio američke kulture, u koju je ugrađena i kultura i tradicija svih onih koji su u tu zemlju došli u potrazi za slobodom i boljim životom,a gdje spadaju i stotine hiljada američkih muslimana koje su jučer besprimjerno uvrijedili fanatični poklonici mračnih ideologija.


  http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/g...lja-Video.html 2. #2
  Avatar von Domoljub

  Registriert seit
  27.08.2008
  Beiträge
  4.883
  Ein mutiger Mann, der nicht nachgeben wollte. Der Typ hat Eier!

 3. #3
  IbishKajtazi
  An diesem Tag kochen halt die Emotionen, was wollt ihr erwarten? Vermeintlich Muslime greifen im Namen des Korans ein fremdes Land an und ihr erwartet das die Menschen alles schlucken? Forget it...

 4. #4
  Avatar von Ilan

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  10.227
  Trotz allem unnötig..

 5. #5
  CHE_vape
  gleich noch n flugzeug für die amis

 6. #6
  Kelebek
  Sure 98, Vers 6: Siehe, die Ungläubigen vom Volk der Schrift und die Götzendiener werden in Dschahannams Feuer kommen und ewig darinnen verweilen. Sie sind die schlechtesten der Geschöpfe.


 7. #7
  Avatar von Azrak

  Registriert seit
  18.08.2008
  Beiträge
  9.313
  Ist das auch ein Limewire-Nutzer mit Kinderpornos aufm Rechner?

 8. #8
  Zvornicanin
  Wiese diese anderen Idioten da einfach nur rumstehen wie Affen und nichts unternehmen. mamu him jebem americku

 9. #9
  Fan Noli
  Und, was soll der große Hyp danach? Es sterben täglich Menschen an was weiss ich was und hier wird die ganze Zeit ein riesen Thema darum gemacht ob irgendjemand irgend ein reiligiöses Buch verbrennt.

 10. #10
  ökörtilos
  Meine Fresse wie die Gegenwart suckt.Ich würde am liebsten vor 30 Jahren leben

Seite 1 von 8 12345 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Unruhen nach Koran Verbrennung
  Von Domoljub im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 201
  Letzter Beitrag: 25.02.2012, 15:44
 2. Antworten: 14
  Letzter Beitrag: 12.04.2011, 22:09
 3. Pol Pot Verbrennung
  Von ökörtilos im Forum Politik
  Antworten: 15
  Letzter Beitrag: 18.12.2010, 22:56
 4. Empörung über geplante Koran-Verbrennung
  Von Serbian Eagle im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 19
  Letzter Beitrag: 11.09.2010, 16:28
 5. Koran-Verbrennung am 11. September
  Von Carlito im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 93
  Letzter Beitrag: 04.09.2010, 19:44