BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 30 von 30 ErsteErste ... 202627282930
Ergebnis 291 bis 293 von 293

Kroatien bekommt weitere Moschee

Erstellt von DZEKO, 18.01.2011, 10:13 Uhr · 292 Antworten · 16.526 Aufrufe

 1. #291
  -Mačak-
  Zitat Zitat von BosnaHR Beitrag anzeigen
  grad gefunden:

  Poznata zagrebačka džamija na Trgu Kulina-bana ili drugim imenom - Poglavnikova džamija, koju je Poglavnik dr. Ante Pavelić izgradio u čast Hrvatima islamske vieroizpoviedi da u njoj klanjaju u svojoj vieri i mole Boga za sreću i slobodu Nezavisne Države Hrvatske i naroda hrvatskog.

  Jugo-partizanski agresori su 1945. godine kada su okupirali Nezavisnu Državu Hrvatsku, ubili zagrebačkog muftiju Ismeta ef. Muftića na najokrutniji način - vješanjem na minaret.

  1948. godine su isti ti komunistički agresori srušili minarete i opljačkali i uništili skupocjeni inventar džamije.


  A jetzt weiß ich wo das ist

 2. #292
  Avatar von Climber

  Registriert seit
  12.01.2009
  Beiträge
  6.256
  Položaj muslimana u Hrvatskoj primjer je Europi

  Objavljeno dana: 06.11.2011. / 19:08

  Autor: Hina (Hina – Nacional.hr)

  Položaj muslimana u Hrvatskoj može poslužiti kao primjer europskim zemljama, suglasili su se u nedjelju u Zagrebu potpredsjednik vlade Gordan Jandroković i prvi čovjek islamske zajednice u Hrvatskoj Ševko Omerbašić.

  Ševko Omerbašić (Foto: Ivica Galović/PIXSELL)
  Položaj muslimana u Hrvatskoj može poslužiti kao primjer europskim zemljama, suglasili su se u nedjelju u Zagrebu potpredsjednik vlade Gordan Jandroković i prvi čovjek islamske zajednice u Hrvatskoj Ševko Omerbašić.

  "Hrvatska može biti primjer europskim državama kako graditi toleranciju i vjerske slobode te uklopiti građane muslimanske vjere u ukupni život zemlje", izjavio je Jandroković novinarima nakon sastanka s muftijom Švekom efendijom Omerbašićem u povodu muslimanskog vjerskog blagdana Kurban bajrama.

  "Dobar položaj muslimana i islama kao religije u Hrvatskoj je dragi kamen. Mi ćemo djelovati tako da vjera pomaže u općem dobru", rekao je Omerbašić, predsjednik Mešihata islamske zajednike Hrvatske zaželjevši svim muslimanima i građanima Hrvatske napredak i boljitak.

  Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković je kao izaslanik premijerke Jadranke Kosor posjetio Omerbašića u povodu Kurban bajrama u sjedištu mešihata u Zagrebu i izrazio zadovoljstvo tako dobrim ocjenama o suradnji države s muslimanskom zajednicom u zemlji.

  Omerbašić je ocijenio da su muslimani svugdje u Europi na marginama društva, a neke europske zemlje, kako je rekao, koje se pozivaju na demokraciju ne dopuštaju gradnju džamija na svome teritoriju i ne priznaju islam kao službenu religiju.

  "U Hrvatskoj je položaj muslimana najbolji u Europi. Ovo je naša zemlja, borimo se i zalažemo za nju koliko možemo", istaknuo je Omerbašić.

  U Hrvatskoj postoje dvije džamije, u Zagrebu i Gunji, a u tijeku je gradnja džamija u Sisku i Rijeci, koja će po Omerbašićevim riječima biti najljepša s obje strane Jadrana.

  Jandroković i Omerbašić su se suglasili da upravo džamija u Rijeci, koja se financira donacijama katarskog emira, može biti "veza" između Hrvatske i arapskog svijeta i doprinijeti jačanju njihovih gospodarskih odnosa.

  Članak je preuzet sa Polo

 3. #293
  Kingovic
  Hrvatska: Jadranka Kosor posjetila Islamsku zajednicu u Dubrovniku


Seite 30 von 30 ErsteErste ... 202627282930

Ähnliche Themen

 1. Weitere Soldaten in den Kosovo
  Von Bloody_Alboz im Forum Kosovo
  Antworten: 6
  Letzter Beitrag: 25.08.2012, 12:16
 2. Langenthaler Moschee bekommt kein Minarett
  Von Gjidoda im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 62
  Letzter Beitrag: 06.04.2012, 10:39
 3. Berliner Moschee bekommt volksverhetzenden Brief
  Von Muratoğlu im Forum Politik
  Antworten: 67
  Letzter Beitrag: 23.02.2012, 16:14
 4. Weitere Tumulte im Kroatien
  Von Karadjordje im Forum Politik
  Antworten: 27
  Letzter Beitrag: 18.08.2006, 05:37