BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 29 von 57 ErsteErste ... 1925262728293031323339 ... LetzteLetzte
Ergebnis 281 bis 290 von 565

Armee Bosnien-Herzegowina // OSBIH (Oružane snage BIH) // ОСБИХ (Оружане снаге БИХ)

Erstellt von Emir, 22.08.2009, 08:44 Uhr · 564 Antworten · 154.382 Aufrufe

 1. #281
  Avatar von SRB_boy

  Registriert seit
  02.09.2009
  Beiträge
  9.844
  Zitat Zitat von zmaj Beitrag anzeigen
  für deinen humor würdest du dir bei mir ein paar fangen
  ahahahaaahhahahahahaahhaha

 2. #282
  Emir
  Zitat Zitat von SRB_boy Beitrag anzeigen
  ahahahaaahhahahahahaahhaha
  Threadban :wink:

 3. #283
  Emir
  Zitat Zitat von Emir88 Beitrag anzeigen


  Air Force and Anti-Aircraft Defence of
  Bosnia and Herzegovina
  Zračne Snage i Protivzračna Odbrana
  Bosne i Hercegovine
  Ваздушне Снаге и противваздушне одбране
  Босне и Херцеговине

  FIM-92 Stinger -> 50 Stück (Made in USA)  ahja  2xMi-8 Made in Russia kommen 2011 noch dazu (14 sind schon in BIH)

 4. #284

  Registriert seit
  31.12.2009
  Beiträge
  9.979
  Zitat Zitat von Emir88 Beitrag anzeigen
  Gibt es nicht. Damals stand da nur Made in SFRJ
  man wird doch wohl wissen welche waffen von der vrs, arbih und hos kamen?

 5. #285
  Emir
  [h1]Četiri podoficira naših Oružanih snaga pojačavaju misiju u Afganistanu[/h1]
  [h2]Podoficiri bi bili stacionirani u sastavu "Komande sjever" kojom rukovodi Njemačka[/h2]
  Veličina slova:
  FENA 09/06/2010 15:09:00
  (Foto: Arhiv)

  - Predsjedništvo BiH usaglasilo je proširenje misije BiH u Afganistanu s četiri podoficira - izjavio je danas na konferenciji za medije upriličenoj po završetku 73. redovne sjednice, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.
  Potrebno je uraditi niz stvari prije realizacije ovakve odluke, ali Radmanović ističe da bi ova četiri podoficira bila stacionirana tamo gdje je već osam oficira OSBiH - u sastavu Komande Sjever kojom rukovodi Njemačka.
  Usaglašene su i posjete Predsjedništva BiH Kuvajtu, 19. juna gdje će, uime Predsjedništva BiH otputovati Haris Silajdžić i Željko Komšić, te Istanbulu gdje će 23. juna biti održan Summit šefova država i vlada o procesu za suradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).
  - BiH će u Istanbulu predstavljati predsjedavajući Haris Silajdžić, a Predsjedništvo je danas usaglasilo platformu nastupa te je saglasno i da se Proces za saradnju proširi sa Slovenijom koja je podnijela zahtjev. Predsjedništvo je odlučilo i da će podržati kandidaturu Makedonije za predsjedavajućeg SEECP-a u periodu 2011.-2012. - kazao je Radmanović.
  U isto vrijeme, u Istanbulu će biti održan i skup u organizaciji UNESCO-a "Kulturni koridori".
  Članovi Predsjedništva donijeli su odluku o davanju agremana ambasadorima Kine, Albanije, Novog Zelanda, Afganistana i Kanade.

 6. #286
  Emir
  [h1]Skandal: Bh. vojnici u Stocu postrojavani uz hrvatsku himnu![/h1]
  [h2]Ako su navodi tačni, onda je to neprimjereno, kaže Cikotić. Milojčić bez komentara[/h2]
  Veličina slova:
  S. R. - N. B. 15/06/2010 07:55:00
  Pripadnici OSBiH: Slušaju himnu "Lijepa naša"
  Novi skandal tokom vikenda potresao je Oružane snage BiH! Naime, bh. vojnici prilikom otkrivanja spomenika poginulim pripadnicima HVO-a u Stocu postrojeni su uz intoniranje himne Republike Hrvatske.

  Bez bh. himne

  Skandal je još veći ako se uzme u obzir da nikako nije intonirana himna BiH i da su se od ovog čina ogradili svi koji su trebali biti odgovorni.

  "Hrvatskoj smotri" u BiH prisustvovali su i visoki hrvatski dužnosnici BiH i FBiH. Između ostalih, ovu sramotu nijemo su posmatrali federalni dopremijer Vjekoslav Bevanda i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Ilija Filipović.

  O ovome smo jučer zatražili mišljenje i načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnika Miladina Milojčića. Međutim, i on, ali i prvi čovjek Ministarstva odbrane BiH Selmo Cikotić bili su izvan zemlje kada je došlo do skandala.

  - Najbolje da se obratite Ministarstvu odbrane, jer je angažovanje sigurno išlo uz odluku ministra. To je jedino što mogu da vam kažem. Ja sam bio na Četvrtoj konferenciji načelnika generalštabova u Bukureštu i vratio sam se nazad. Sada sam u Helsinkiju gdje učestvuje više od 50 zemalja i gdje je stolica BiH morala biti popunjena - rekao nam je jučer Milojčić.

 7. #287
  Emir

 8. #288

  Registriert seit
  31.12.2009
  Beiträge
  9.979

 9. #289
  Emir
  [h1]Srbijanski graničari uhapsili pripadnika OSBiH Mirsada Salkića zbog navodne krađe oružja![/h1]
  [h2]Iako je uhapšen još u subotu 12. juna, Salkića srbijanske vlasti nisu obavijestile o njegovom pravu da ostvari kontakt s konzularnim predstavnicima BiH[/h2]
  Veličina slova:
  fena/srna 15/06/2010 12:26:00

  Pripadnik Oružanih snaga BiH, starješina voda Mirsad Salkić (39) uhapšen je 12. juna pri ulasku u Srbiju, odnosno na granici između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

  Salkić nije uhapšen u Srbiji zbog sumnje da je počinio ratni zločin u Hrvatskoj, nego zbog optužbe da je otuđio oružje, potvrdio je Srni ambasador BiH u Beogradu Boriša Arnaut.

  "Nekadašnje Vojno tužilaštvo tadašnje SFRJ u Zagrebu ga je optužilo za otuđenje oružanih sredstava za borbu, dvije puške i nešto pištolja. Hrvatska nikada nije pokrenula taj postupak, da bi srpsko pravosuđe 2005. godine raspisalo potjernicu po tom djelu na teritoriji Hrvatske", rekao je Arnaut.

  On je dodao da je Ambasada BiH juče saznala da je Salkić uhapšen, iako se hapšenje desilo još u subotu.

  "Nismo bili obaviješteni da je uhapšen još u subotu, što je u suprotnosti sa Bečkom konvencijom", dodao je Arnaut, navodeći da je Salkić uhapšen na graničnom prelazu iz Hrvatske u Srbiju.

  On je naveo da je odmah po saznanju o hapšenju, konzularni radnik Ambasade, otišao u posjetu Salkiću, koji se nalazi u beogradskom pritvoru i kojem je određen advokat po službenoj dužnosti.

  Arnaut je rekao da je u četvrtak, 17. juna, zakazano ročište, kada će se Salkić pojaviti pred sudijom.

  "Nadamo se da će u četvrtak mnogo toga biti jasnije", dodao je Arnaut.
  Silajdžićev kabinet: Nastavak nasilja srbijanskog pravosuđa

  Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića ocijenio je potpuno bespravnim hapšenje pripadnika Oružanih snaga BiH Mirsada Salkića od srbijanskih graničara, smatrajući to nastavkom nasilja srbijanskog pravosuđa nad građanima BiH, te ističe da ovakvo ponašanje Srbije predstavlja ključnu prepreku za normalizaciju odnosa između dvije zemlje.

  Kako se navodi u saopćenju, kabinet je zabrinut činjenicom da srbijanske vlasti, iako je uhapšen još u subotu 12. juna, Salkića nisu obavijestile o njegovom pravu da ostvari kontakt s konzularnim predstavnicima BiH, kao i činjenicom da je Ambasada BiH u Beogradu tek jučer obaviještena o ovom hapšenju.

  Ambasada BiH u Beogradu je stoga, kako je saopćeno, danas uputila protestnu notu zvaničnom Beogradu zbog ovih grubih kršenja Bečke konvencije o konzularnim odnosima.

  Ambasada je još sinoć zatražila pristup Salkiću koji Srbija tada nije odobrila, ali su se dužnosnici naše ambasade odmah jutros uputili u beogradski zatvor i uspjeli ostvariti kontakt s ovim bh. državljaninom.

  Kako navodi kabinet Silajdžića, Salkiću je osiguran branitelj po službenoj dužnosti, a bit će saslušan u četvrtak.
  Optužnica za "krađu oružja i borbenih sredstava"

  U kontaktu s organima Republike Hrvatske, Silajdžićev kabinet je obaviješten da, suprotno medijskim tvrdnjama, za Salkićem nije raspisana potjernica od Republike Hrvatske, te da on nije predmet istrage u toj zemlji.

  Protiv Salkića je, naime, zagrebačko Vojno tužilaštvo tadašnje SFRJ još 1991. godine podiglo optužnicu za navodnu "krađu oružja i borbenih sredstava", odnosno "osam pištolja i dviju automatskih pušaka.“

  Tu optužnicu je reaktiviralo 2005. godine Okružno tužilaštvo u Beogradu i Salkić je uhapšen po potjernici koje su raspisale srbijanske vlasti na osnovu te optužnice.

  Kabinet predsjedavajućeg Silajdžića veoma ozbiljno shvata pokušaje Srbije da vodi postupke za navodne imovinske prekršaje protiv JNA na teritorijama sada suverenih država, što je u direktnoj suprotnosti sa Sporazumom o sukcesiji bivše SFRJ.
  hahahahahahahahaha

 10. #290

  Registriert seit
  29.01.2010
  Beiträge
  1.546
  Hmm... gut ausgestattet aber ich denke mal die meisten werden Bosniaken sein in der Armee. Oder ?

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 133
  Letzter Beitrag: 15.08.2018, 16:48
 2. Ђурађ Кастриот Скендербег
  Von El Malesor im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 52
  Letzter Beitrag: 05.07.2011, 00:07
 3. Antworten: 454
  Letzter Beitrag: 20.04.2011, 16:09
 4. Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 28.02.2011, 22:48
 5. Antworten: 65
  Letzter Beitrag: 09.11.2010, 23:29