BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 3 von 3

Bosnjaci,Bojkotujmo protiv Nadire Avdic Vllasi !!

Erstellt von Mayumi, 28.02.2011, 16:42 Uhr · 2 Antworten · 4.316 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  25.12.2010
  Beiträge
  3.196

  Bosnjaci,Bojkotujmo protiv Nadire Avdic Vllasi !!

  Naime, Nadira Avdic Vllasi prema nekim informacijama potice iz Bosne i Hercegovine, ne zelimo niti o njenom zivotu da komentarisemo jer je potpuno nevazna osoba da bi se na njenu biografiju trosilo vrijeme.

  Ono sto je vazno je da se pojavila kao blagoreceno poslanik dogadjaja i ostalih problema Bosnjaka Kosova na Tv programu R T K ( radio televizija kosovo ).
  Vec godinama je ostala a istoj poziciji, prima veoma dobru platu na racun Bosnjaka, i sto je najgore, nikada nije one prave probleme Bosnjaka iznela, a to su, ubistva, maltretiranja, progon od strane Albanaca.
  Sobzirom da joj je i muz Albanac Azem Vllasi, neprihvatljivo je onda uopsteno i stupiti u ovakvoj poziciji ako se zeli izneti istina pa makar ona i bolna bila.

  Nazalost, mnogi Bosnjaci su na pocetku vjerovali njenim lazima, te mnogim slucajevima gde su Bosnjaci bili prebijani od strane Albanaca, i gdje god je u pitanju Albanac kao krivac tuce ili ubistva nekog Bosnjaka, to bi se prekrilo ili se nebi uopsteno objavilo.

  Mi Bosnjaci Kosova trazimo njenu ostavku, da odstupi iz svoje pozicije na kojoj se nalazila godinama i punila debelom platom na racun napacenih i prevarenih Bosnjaka. Mi smo zelili i ZELIMO samo istinu, a ne kako se Albancima svidja da je iznesu, i odlucili smo prije svega da se istina, svaka istina mora saznati, da za nju mora i svijet cuti, a uskoro ce se cuti, niste samo vi izvor medija, i mi imamo svoje kamere, montazere koji ce napraviti uskoro dokumentarac na Kosovu, intervju sa Kosovskim Bosnjacima o SVIM dogadjajima koji su ih zadesili !!!

  Ovaj video posvecujemo i prije svega BiH nasoj matici da malo bolje pogleda koga to oni u Bosni primaju na gostovanju i ostalim Bosnjackim manifestacijama, neka malo bolje razmisle da se uvek izdajica moze lako pronaci i objaviti.


 2. #2

  Registriert seit
  25.12.2010
  Beiträge
  3.196


 3. #3

  Registriert seit
  25.12.2010
  Beiträge
  3.196
  Kosovo

  Pretučena žena zato što je govorila ”srpski”  Objavnjeno Petak 25.02.2011. u 22:54
  Arlinda Klokoci-Konichanin iz Ajvalije povrijeđena je u incidentu sa policajcima KPS-a, nakon što je kosovska policija u Vučitrnu zaustavila vozilo kojim je upravljao njen muž Bošnjak Dževad Konichanin sa registracijom NP zbog neupaljenih svijetala. Njen muž nije znao dobro albanski, pa je ona pokušala da mu pomogne prevođenjem – prenose kosovski mediji. Albanki Arlindi Klokoći-Koničanin je povrjeđena ruka, a ima i modrice po čitavom tijelu, bila maltretirana i šikanirana. „Sto udaraca sam dobila po glavi dok sam bila u policijskim kolima. Rekla sam im, ja sam majka troje djece i da nije u redu to što mi rade. Oni su me, potom, upitali zašto pričam srpski i s kim sam tu djecu pravila. S jednim, dvojicom ili petoricom?“ „Tukli su mi suprugu i ja sam nisam mogao da joj pomognem. Suprugu su mi tukli pred očima, čupali, udarali sa leđa, obarali na zemlju sve dok je na silu nisu ugurali u kola. Teško mi je što sam bio nemoćan da zaštitim svoju ženu jer je zakon stajao ispred mene”, izjavio je za kosovske medije Dževad. Nakon što je Arlinda kod sudije za prekršaje dala izjavu, dozvoljeno joj je da, sa suprugom, ode kući. Bračni par Koničanin najavljuje da će protiv policajaca podnjeti tužbu i da će oni morati da odgovaraju za neprofesionalno ponašanje. Prema rječima portparola Kosovska policijske službe Arbera Beke, svako ko smatra da su policajci u obavljanju svojih radnih zadataka prekršili svoja ovlašćenja, može da podnese tužbu.

  Vijesti | Alem Magazin | Alem - Nezavisni magazin na bosanskom jeziku | Vijesti sa Kosova

Ähnliche Themen

 1. Bog, Bosna i Bosnjaci (Das Bosniakentum)
  Von DZEKO im Forum Politik
  Antworten: 157
  Letzter Beitrag: 15.05.2010, 09:33
 2. Krvavi ples po šeheru(Bosnjaci Sandzaka - Branioci Bosne i Hercegovina)
  Von hamza m3 g-power im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 22.03.2010, 15:33
 3. Bosnjaci u obrani Hrvatske
  Von B0šNjAk im Forum Politik
  Antworten: 67
  Letzter Beitrag: 01.12.2009, 01:07
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 25.10.2007, 14:40
 5. Tadic: A Hrvati i Bosnjaci?
  Von BitterSweet im Forum Politik
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.01.2006, 17:35