BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Ergebnis 1 bis 5 von 5

Stranke o hapsenju Karadzica

Erstellt von Beograd, 22.07.2008, 00:55 Uhr · 4 Antworten · 854 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von Beograd

  Registriert seit
  23.06.2008
  Beiträge
  743

  Stranke o hapsenju Karadzica

  Stranke o hapšenju Karadžića 22. jul 2008. | 00:37 | Izvor: Beta, Tanjug Beograd -- Dok pojedine stranke u Srbiji smatraju da je hapšenje Radovana Karadžića korak bliže ka EU, drugi kažu da je to loša vest.

  Lider NS Velimir Ilić izjavio je da je "iznenađen hapšenjem Radovana Karadžića", ali i ocenio da to hapšenje za Srbiju "predstavlja korak bliže EU". SPS saopštila je da saradnja sa Haškim tribunalom mora biti dvosmerni proces i da se ne sme svoditi samo na izručivanje optuženika. Aleksandar Vučić iz SRS-a ocenio je da hapšenje Radovana Karadžića predstavlja "jezivu vest" za Srbiju.

  Velimir Ilić pita, međutim, "šta će nam ta EU doneti". "Smatram da narod treba da se izjasni o ulasku u EU, a ne da to vodi jedan političar ili jedna partija", rekao je Ilić.

  Lider Nove Srbije istovremeno ocenjuje da hapšenje Karadžića dokazuje da će "sve što je srpsko biti izručeno i predato Haškom tribunalu".

  "Haški tribunal je oslobodio sve one koji su bili protiv Srbije. Oslobođen je i Ramuš Haradinaj i neki hrvatski generali. Haški tribunal nije bio pravedan kada su u pitanju zločini počinjeni nad Srbima. Taj sud nije bio iskren prema Srbiji", kazao je Ilić.

  On je rekao da se pred Haškim sudom "sudilo samo Srbiji i srpskim optuženicima, dok su svi ostali oslobadajani i sklonjeni, što nije korektno prema jednom narodu koji je kažnjen i uzimanjem dela teritoreije".

  "Poslednji vid revolta Srbije bilo je skrivanje Karadžića i Ratka Mladića", smatra Ilić i navodi da "srpsko rukovodstvo ispunjava sve obaveze, a ne pita zašto se ne ispunjavaju obaveze prema Srbiji".


  SPS za dvosmernu saradnju

  Socijalistička partija Srbije saopštila je da saradnja sa Haškim tribunalom mora biti dvosmerni proces i da se ne sme svoditi samo na izručivanje optuženika.

  U saopštenju SPS-a, koje je usledilo nakon objavljivanja informacije o hapšenju bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, navodi se da se ta stranka protivi izručivanju građana Srbije, i pored toga što je saradnja sa tim sudom međunarodna obaveza Srbije i što su promenom zakonskih i ustavnih rešenja posle 2000. godine stvorene mogućnosti za izručenje.

  "SPS će razmotriti okolnosti pod kojima je uhapšen Radovan Karadžić i tražiti da se javnost Srbije upozna sa podacima od kada se Radovan Karadžić nalazi u Srbiji pod kontrolom službi bezbednosti", navodi se u saopštenju te stranke.

  SPS, kako se navodi, neće dozvoliti da bude predmet političke manipulacije, jer su punu saradnju sa Haškim tribunalom, uključujući i izručenja, podržavale i sve stranke koje su činile prethodnu Vladu Srbije.

  Ta stranka navodi da MUP Srbije, kojim od nedavno rukovodi lider SPS Ivica Dačić, nema nikakve veze sa lociranjem i hapšenjem Karadžića.


  Vučić: Jeziva vest

  Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da hapšenje haškog optuženika Radovana Karadžića predstavlja "jezivu vest" za Srbiju.

  Vučić je rekao da je Srbija na putu nestanka, jer je predsednik Srbije Boris tadić počeo da učvršćuje diktaturu i naveo da on ovim hapšenjem vraća uslugu onima koji su mu pomogli da formira neprirodnu vladu sa socijlistima.

  Kako je rekao, prva usluga je vraćanje ambasadora u zemlje EU iz kojih su povučeni nakon priznanja nezavisnosti Kosova, druga je hapšenje Karadžića, a treća usluga će, prema njegovoj oceni, biti priznavanje nezavisnosti Kosova za godinu dana.

  "Tadić je učinio sve da Srbija nestane i da ljudi koji su simbol patriotizma nestanu", kazao je Vučić.

 2. #2
  Avatar von Beograd

  Registriert seit
  23.06.2008
  Beiträge
  743
  SRS preti Tadiću zbog izdaje 25. jul 2008. | 15:02 -> 16:59 | Izvor: B92 Beograd -- Srpska radikalna stranka poručila je Borisu Tadiću da može da prođe kao Obrenović i Zoran Đinđić zbog izdaje.

  Vjerica Radeta, visoka funkcionerka SRS-a, poslanica radikala u skupštini i predstavnica Srbije u Savetu Evrope, uputila je pretnje predsedniku Srbije. "U Srbiji se izdaja nikada nije praštala", rekla je Radeta na konferenciji za novinare. Za proteste protiv hapšenja Radovana Karadžića funkcionerka radikala je rekla da su usmereni protiv Tadićeve diktature.

  Hapšenje haškog optuženika i vraćanje srpskih ambasadora u zemlje EU, danas su bili povod za to da se na konferencije za novinare Srpske radikalne stranke ponovo čuju reči poput izdajnika, prokletstva i kazne.

  "Podsećamo i Borisa Tadića, žutog diktatora, da se u Srbiji izdaja nikada nije praštala. Ne pretimo, ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo. Podsećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića. Bog kažnjava do sedmog kolena i o tome bi trebalo da vode računa", rekla je Vjerica Radeta.

  Na ovu izjavu Vjerice Radete burno su reagovali i novinari domaćih i stranih medija, koji su tražili da pojasni šta znači poredjenje sudbine, kako ih zove, izdajnika sa dinastijom Obrenovića, koji su u majskom prevratu ubijeni.

  Ona je dodala da SRS poziva Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike da se izjasne jer jedino oni imaju pravo i obavezu po crkvenim kanonima da izdajnike srpstva izopšte iz SPC i da ih anatemišu.

  Na pitanje novinara da li misli da takve izjave funkiconera radikala pozivaju na linč pojedinih političara i novinara koje SRS naziva prorežimskim i i idajničkim, Radeta kaže da se njena stranka na demokratski način bori protiv vladajućeg režima i ne misli da njene izjave i izjave ostalih članova SRS-a podgrevaju atmosferu linča novinara u Beogradu.

  Radeta kaže da Srpska radikalna stranka nikome ne preti i da su demonstracije u Beogradu protest zbog hapšenja Radovana Karadžića, koji se, kako kaže, uvek završava mirnom šetnjom.

  "Da li ja vama delujem da sam pijana ili maloumna? Ja sam vrlo svesna onoga što govorim. A da li ste onda zapazili da sam zamolila Borisa Tadića da ne šalje provokatore", rekla je ona.

  Ona objašnjava da nije primetila da je bilo koji nacionalista ili navijač napao novinare. Ona kaže da su to provokatori koje je poslao Boris Tadić.

  Radikali kažu da ce nastaviti sa protestima i da će u tome tražiti podršku DSS-a, NS, ali i dela glasača SPS-a. Podršku protestima je i najavio DSS. kao i nova Srbija, što možete čitati u posebnoj vesti.

 3. #3

  Registriert seit
  12.04.2007
  Beiträge
  16.107
  Typisches Sommerloch.

 4. #4
  Avatar von PeeDeeZemunac

  Registriert seit
  04.01.2008
  Beiträge
  21

  HELP!!!!!!!!

  Wie kann man B92 gratis im internet hören????

  war auf der site aber die wollen da immer irgend eine registration!

 5. #5
  Avatar von Serbpac

  Registriert seit
  22.08.2008
  Beiträge
  16
  B92 ist ein Propaganda Sender das war er schon seit den Milosevic zeiten.
  Und jetzt ist er es für Boris Tadic, obwohl er Demokrat ist.
  Die Radikalen in Serbien werden unterdrückt,Demonstrationen werden aufgelöst.
  Die Leute die gegen ihren willen in die EU gezwungen werden, die von der westlichen Politik nicht gelenkt werden wollen, werden festgenommen und von den Polizisten werden sie in der zelle zusammengeschlagen!

  B92:
  Hooligans zerstören Beograd.

  Aber fackt ist das es keine Hooligans waren sondern protestanten die gegen den EU weg sind und sie währen sich gegen die Unterdrückung!

  Ich denke das in Serbien ein neuer Bürgerkrieg entstehen könnte zwischen den Demokraten und den Radikalen. Ich denke mir das sie sich das nicht lange gefallen lassen und die Wahlen das war auch Wahl betrug das weiß ganz Serbien. Die Serben werden nicht lange in einem vom Westen geführten Staat leben sondern die Regierung stürzen und die Radikalen kommen an die macht und werden mit Russland änger zusammen arbeiten und niemals in die EU gehen ohne das Kosovo!

  das es jeder weiß ich bin Serbpac!

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.10.2011, 00:15
 2. Policija u Moskvi uhapsila Eduarda Limonova, prijatelj od Karadzica
  Von Posavljak im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 9
  Letzter Beitrag: 01.04.2011, 17:06
 3. 22 stranke dosatvile izveštaje
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 30.04.2010, 15:00
 4. Izveštaje dostavile 34 stranke
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.05.2009, 21:00
 5. Stranke zamaskirale donatore
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.05.2009, 03:00