BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 25 von 185 ErsteErste ... 152122232425262728293575125 ... LetzteLetzte
Ergebnis 241 bis 250 von 1841

Bauprojekte in Mazedonien

Erstellt von MaKeDoNiJa e VeCnA, 09.03.2010, 20:22 Uhr · 1.840 Antworten · 162.135 Aufrufe

 1. #241
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296
  Opstina Centar bekommt ein neues Hotel.

  „Амадеус груп“ ќе гради хотел во Центар  „Амадеус Груп“ ДООЕЛ Скопје понуди највисока цена за државното градежно земјиште наменето за изградба на хотелски комплекс во општина Центар, на денешното јавно наддавање во Министерството за транспорт и врски. За парцелата од 4.090 метри квадратни, предвидена со Детален урбанистички план за „Централно зеленило покрај река Вардар–Парк 2“, „Амадеус груп“ понуди 5.000 денари по метар квадратен или вкупно 20.450.000 денари. Почетната цена изнесуваше 61 денар за метар квадратен.
  Најповолниот понудувач е должен во рок од 15 дена од наддавањето да ги уплати парите согласно постигнатата крајна цена, по што министерот за транспорт и врски склучува договор за оттуѓување на земјиштето. Со договорот, купувачот се обврзува во рок од 30 дена од потпишувањето на договорот да го достави кај нотар заради солемнизација и во рок од 12 месеци од тоа да обезбеди одобрение за градба на објектот, согласно урбанистичкиот план по кој земјиштето е оттуѓено.
  Во спротивно, договорот еднострано ќе се раскине и 20 проценти од вкупната сума од отуѓувањето нема да се вратат на купувачот. Со договорот најповолниот понудувач се обврзува да го изгради објектот согласно урбанистички план по кој земјиштето е отуѓено во рок не подолг од 6 години од добиеното одобрение. Доколку објектот не се изгради во определниот рок по вина на купувачот, договорот ќе се раскине и ќе има обврска да плаќа договорна казна во висина од два проценти од вкупно постигнатата цена на јавното наддавање за предметното земјиште за секој изминат месец.
  ???????? ????? ?? ????? ????? ?? ??????

 2. #242

  Registriert seit
  08.05.2008
  Beiträge
  10.185
  Zitat Zitat von Makedonier91 Beitrag anzeigen
  Archiologisches Museum in Skopje, Bilder sind heute entstanden.  Überaus lächerlich!

 3. #243
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  :Penisneid:

 4. #244

  Registriert seit
  08.05.2008
  Beiträge
  10.185
  Zitat Zitat von Zoran Beitrag anzeigen
  :Penisneid:
  Falls du mich damit meinst:

  Auf was soll ich neidisch sein? Gebäude griechischer Architektur, die wahrscheinlich in FYROM propagandistischerweise als "makedonische Architektur" reklamiert werden, um die Attrappenidentität in Skopje aufrecht erhalten zu können?

  Ich finde es einfach nur lächerlich, weil es lächerlich ist!

 5. #245
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Neue Mittelschule in Ilinden.

  ФОТО: Интензивно се гради новото средно училиште
  Понеделник, 21 Ноември 2011 15:45

  Согласно предвидената динамика интензивно течат градежните активности за реализација на проектот Изградба на средното училиште во општина Илинден.


  Изградбата на ова училиште се врши со поставување на модуларни елементи кои се составени од највисока класа на еколошки вградени материјали од кои 99% од нив се рециклабилни, како и воедно ги исполнуваат највиските стандарди во делот на енергетска ефикасност и заштеда на енергија.  Целосната изградба на училиштето кој е единствен од ваков вид во Република Македонија е предвидена да се заврши за шест месеци.  Средното училиште е со капацитет за 300 ученици, и неговата изградба чини 1,5 милиони евра, од кои еден милион се обезбедени од Буџетот на Општината, додека остнатите 500 илјади евра се грант од словенечката влада, како дел од реализираната билатерална соработка меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Словенија.

  Š¤ŠžŠ¢Šž: Š˜Š½Ń‚ŠµŠ½Š·ŠøŠ²Š½Š¾ сŠµ Š³Ń€Š°Š“Šø Š½Š¾Š²Š¾Ń‚Š¾ срŠµŠ“Š½Š¾ учŠøŠ»ŠøштŠµ

 6. #246
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296
  Die Rekunstruktion des Feldes im Stadion in Skopje. 7. #247
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296
  Das Dach des Archeologischen Museums. 8. #248
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296
  Ploštad Karpošovo vostanie heute.

 9. #249
  Avatar von Černozemski

  Registriert seit
  05.09.2009
  Beiträge
  10.296
  Die nationale Bank Skopjes.

 10. #250
  Avatar von Deimos

  Registriert seit
  27.08.2011
  Beiträge
  2.254

Ähnliche Themen

 1. Griechische Bauprojekte
  Von El Greco im Forum Bauprojekte
  Antworten: 673
  Letzter Beitrag: 12.01.2018, 20:37
 2. Skopje - Bauprojekte
  Von mk1krv1 im Forum Bauprojekte
  Antworten: 640
  Letzter Beitrag: 16.02.2016, 19:53
 3. Zenica Bauprojekte
  Von bosmix im Forum Bauprojekte
  Antworten: 53
  Letzter Beitrag: 26.09.2009, 00:22
 4. Sarajevo Bauprojekte
  Von CoolinBan im Forum Bauprojekte
  Antworten: 55
  Letzter Beitrag: 28.09.2008, 23:45