BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 29 von 39 ErsteErste ... 19252627282930313233 ... LetzteLetzte
Ergebnis 281 bis 290 von 387

BELGRAD - Serbia - Bauprojekte

Erstellt von sky, 09.02.2009, 22:15 Uhr · 386 Antworten · 92.193 Aufrufe

 1. #281
  Dado-NS
  Na Vracaru
 2. #282
  Dado-NS 3. #283

  Registriert seit
  26.11.2009
  Beiträge
  2.501
  Wie heisst noch mal die serbische Mafia, die Geldwäsche betreibt indem sie Gebäude ohne Baugenehmigung errichtet?
  ZemunClan oder wie hießen sie alle ?

 4. #284
  Dado-NS
  Takodje na Zvezdari
 5. #285
  Dado-NS

 6. #286
  Dado-NS

 7. #287
  Dado-NS 8. #288
  Dado-NS
  Sa Careve ćuprije na most preko Ade


  Nadvožnjak kod Careve ćuprije jedini je saobraćajni infrastrukturni projekat čija gradnja počinje ove godine. Deo je Unutrašnjeg magistralnog poluprstena, „lek za glavobolju“ vozača koji čekaju da prođe voz ispred rampe kod Hipodroma, ali i veza Banovog Brda sa Bulevarom vojvode Mišića, preko Paštrovićeve ulice. Kad se podigne most preko Ade Ciganlije nadvožnjak će biti povezan sa njim, a time i Novim Beogradom.

  Posao je poveren srpskom konzorcijumu „Ratko Mitrović“ – „Novkol“ – „Hidromet inžinjering“, a ugovor sa izvođačem biće potpisan za nekoliko dana. Prvi radovi počeće u julu mesecu, najavljuju u Direkciji za građevinsko zemljište i i zgradnju Beograda. Radovi će trajati 475 dana, a nadvožnjak će se sastojati od 11 delova i isto toliko nosećih stubova. Vrednost radova je 2,1 milijarde dinara. Nadvožnjak će biti dugačak oko 660 metara, imaće po dve saobraćajne trake u oba smera, a važnost objekta vidi se iz najave da će on biti povezan sa novim mostom preko Ade Ciganlije, koji se uveliko gradi.
  - Nadvožnjak će biti povezan sa petljom Radnička, koja treba da se izgradi, i sa koje će se moći pristupiti novom mostu preko Ade Ciganlije. Izvođača možemo da uvedemo u posao kad dobijemo odobrenje za izgradnju. Očekujemo da radovi počnu u julu - kaže Nenad Bajić, PR Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.
  Do završetka izgradnje mosta i petlje u Radničkoj, vozačima će biti dozvoljen silazak sa nadvožnjaka u Bulevar vojvode Mišića. Kad most i petlja budu izgrađeni, neće biti moguće sići sa nadvožnjaka u Bulevar, a vozači koji idu iz pravca Banovog brda u Novi Beograd imaće na raspolaganju još jednu putanju. Do Novog Beograda stizaće preko Požeške, Paštrovićeve, novog nadvožnjaka kod Careve ćuprije, petlje u Radničkoj ulici i novog mosta preko Ade Ciganlije. Time će Bulevar vojvode Mišića i Radnička ulica biti rasterećeni.
  Važnost objekta vidi se i iz svakodnevnih gužvi na pružnom prelazu kod Hipodroma. Vozači gube vreme čekajući da voz prođe, na pružnom prelazu postoji rampa koja je često zbog vozova spuštena. Propisi zahtevaju da rampa bude spuštena tri do pet minuta pre prolaska voza, što nervira vozače koji prolaze ovom maršutom.
  Na savremenim prugama postoje detektori koji se nalaze pre pružnih prelaza. Kad voz prođe preko njih automatski se zatvaraju rampe. Na pružnom prelazu kod Careve ćuprije još uvek se praktikuje stari sistem podizanja rampe. Otpravnik vozova telefonom najavi prolazak voza, nakon čega čovek koji se nalazi u kućici kod kod pružnog prelaza spušta rampu.
  Zato mnogi svesno izbegavaju ovaj pravac pošto znaju da će izgubiti mnogo vremena ukoliko zateknu spuštenu rampu. Izgradnjom nadvožnjaka u velikoj meri će se poboljšati protok vozila iz pravca Banovog Brda ka gradu i obrnuto, a automobili koji se kreću iz pravca Banovog Brda ka gradu sa nadvožnjaka će imati dozvoljena skretanja u levo i desno u Bulevar vojvode Mišića.

  U planu već dve godine
  Plan o izgradnji nadvožnjaka kod Careve ćuprije postoji od septembra 2007. godine, ali je moralo da se sačeka usvajanje Plana detaljne regulacije za ovaj deo grada, rešenje imovinsko pravnih odnosa, a još predstoji odobrenje za radove, kažu u Direkciji za građevinsko zemljište.
  __________________

 9. #289
  Dado-NS
  New Street And Railway Bridge

  Posetili smo dva infrastrukturna gradilišta na Novom Beogradu, gde se izvode radovi koji bi trebalo da unaprede protok saobraćaja i reše pitanje jednog od važnijih uskih grla u ovom delu grada. Prva lokacija je u bulevaru Jurija Gagarina na raskrsnici sa bulevarom Milutina Milankovića, gde se gradi novi nadvožnjak koji će omogućiti proširenje za dodatne tri saobraćajne trake i bolju regulaciju saobraćaja na samoj raskrsnici. Druga lokacija je tik uz Belville, gde se probija nova ulica koja će povezati bulevar Jurija Gagarina sa bulevarom Milutina Milankovića.

  Nadvožnjak dobro napreduje, a gradilište je tokom naše posete bilo veoma aktivno. Svi noseći stubovi novog nadovžnjaka su završeni i sada se radi na postavljanju konstrukcije koja će nositi prugu. Možemo očekivati da uskoro dođe do spajanja dve strane nadvožnjaka kada sledi uređenje pristupa i postavljanje novog pružnog prelaza preko bulevara. Podsetićemo da je po ugovoru rok za završetak ovih radova novembar 2009, a izvodi ih "Energoprojekt Niskogradnja".

  Izgradnja nove ulice uz blok 67, u kome se nalazi Belville, već je poprilično odmakla i radnici ubrzano završavaju postavljanje ivičnjaka i popločavanje pešačkih staza. Tokom naše posete postavljan je asfalt u tramvajske baštice, a na većem delu kolovoza fali još samo habajući sloj. Na ukrštanju ulice Đorđa Stanojevića i nove saobraćajnice izgrađena je prostrana raskrsnica na kojoj se već uređuju zelene površine. Izvođac radova na ovom gradilistu je “Beogradput”.


 10. #290
  Dado-NS
  Universe City 2009
Ähnliche Themen

 1. KRAGUJEVAC - Serbia - Bauprojekte
  Von sky im Forum Bauprojekte
  Antworten: 8
  Letzter Beitrag: 30.11.2009, 19:51
 2. Partizan Belgrad - Roten Stern Belgrad
  Von Drobnjak im Forum Sport
  Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 28.02.2009, 17:08
 3. Visit Serbia - Enjoy Serbia (Clips)
  Von Der_Buchhalter im Forum Landschaft, Tier- und Pflanzenwelt
  Antworten: 22
  Letzter Beitrag: 06.07.2008, 14:40
 4. Sarajevo Bauprojekte
  Von CoolinBan im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 49
  Letzter Beitrag: 03.10.2007, 00:57