BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 26 von 68 ErsteErste ... 1622232425262728293036 ... LetzteLetzte
Ergebnis 251 bis 260 von 674

Griechische Bauprojekte

Erstellt von El Greco, 19.05.2008, 21:34 Uhr · 673 Antworten · 106.550 Aufrufe

 1. #251
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Αθήνα: μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου με τα έργα σε Φάληρο, Ελληνικο, Βουλιαγμένη
  21-11-2011

  Επενδυτικά προγράμματα-μαμούθ κυοφορούνται, εν μέσω κρίσης, στο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής, από το Νέο Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη. Πρόκειται για τρία μεγάλα projects, με αιχμή το Ελληνικό, το συνεδριακό κέντρο στο Τάε Κβο Ντο και την περιοχή της Βουλιαγμένης.
  Το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο όλων είναι το πρόγραμμα αξιοποίησης του Ελληνικού. Για το οποίο αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός, στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, από την Εταιρεία Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται, τελευταία, ως προς τη μετατροπή της ολυμπιακής εγκατάστασης του Τάε Κβο Ντο, στο Δέλτα Φαλήρου, σε συνεδριακό κέντρο.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυροί τουριστικοί όμιλοι σχεδιάζουν να αναλάβουν από κοινού τη διαχείριση και λειτουργία, καθώς και την υλοποίηση ολόκληρου του project, με στόχο την τουριστική άνοδο της περιοχής της πρωτεύουσας. Ενδείξεις επ? αυτού έδωσαν, με τις δύο σχεδόν πανομοιότυπες ανακοινώσεις τους, στο χρηματιστήριο της Αθήνας, η εταιρεία Λάμψα (συμφερόντων της Alpha Bank), στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Χίλτον, και η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines.
  Στις ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για «πρόθεση συμμετοχής ως μέλος ένωσης προσώπων σε διαδικασίες ανάληψης έργων ή/και προμηθειών ή/και υπηρεσιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3310/2005», του νόμου, δηλαδή, για τη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις.
  Διεθνής διαγωνισμός
  Πιο σαφής ήταν η ανακοίνωση της Ιονικής Ξενοδοχειακής (συμφερόντων Λασκαρίδη), που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Επισημαίνει ότι «η εταιρεία έχει την πρόθεση να συμμετάσχει άπαξ στην προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού σε δύο φάσεις, με την κλειστή διαδικασία, με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του έργου ?Μελέτη, χρηματοδότηση, μετασκευή, κατασκευή, τεχνική διαχείριση, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των χώρων και εγκαταστάσεων της Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου?, ως μέλος ένωσης προσώπων σε διαδικασίες ανάληψης έργων ή/και προμηθειών ή/και υπηρεσιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3310/2005».
  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη, ο τελικός πλειοδότης (αυτός που θα δώσει τη μεγαλύτερη προσφορά) θα αποκτήσει τον παραπάνω χώρο για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών (δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το 2041). Στόχος είναι η δημιουργία υπερσύγχρονου συνεδριακού κέντρου, ώστε να καταστεί η Αθήνα σημαντικός προορισμός στον συνεδριακό τουρισμό!
  Στο προς παραχώρηση ακίνητα περιλαμβάνονται η Πλατεία Νερού με τα κτίρια εξυπηρέτησής της, το κλειστό γυμναστήριο Τάε Κβο Ντο Φαλήρου με τον περιβάλλοντα χώρο, τμήμα της «Εσπλανάδας» στην κατάληξη της λεωφόρου Ποσειδώνος, και τμήμα της παραλιακής ζώνης που, έως σήμερα, παραμένει αδιαμόρφωτη. Παλαιότερα ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η Ελλάκτωρ και η J&P Άβαξ.
  Στη Βουλιαγμένη έρχεται το Κατάρ μέσω της Αρχιεπισκοπής
  Τα σενάρια περί πιθανού ενδιαφέροντος του Εμιράτου του Κατάρ για την περιοχή της Βουλιαγμένης, αναζωπύρωσε η πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Κατάρ, όπου συναντήθηκε με τον εμίρη Αλ Θανί. Η Εκκλησία της Ελλάδας κατέχει στην περιοχή περίπου 80 ακίνητα συνολικής έκτασης 240 στρεμμάτων, τα οποία αποδεσμεύθηκαν, μετά πολυετή δικαστικό αγώνα.
  Η αξία τους υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Άραβες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός συνολικού επενδυτικού προγράμματος στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Το οποίο θα περιλάβει, πέραν της εκκλησιαστικής περιουσίας, τον Αστέρα και τη μαρίνα Βουλιαγμένης, η παραχώρηση της οποίας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.
  Στον διαγωνισμό, που έχει προκηρύξει η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα/ΕΤΑ, η θυγατρική του ομίλου της Εθνικής, Αστήρ Παλλάς, έχει καταθέσει φάκελο δεσμευτικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διαδικασίας. Άλλος διεκδικητής είναι η Lamda Development (που κατά περίπου 77% ελέγχεται από τον όμιλο EFG, συμφερόντων Λάτση). Ο διαγωνισμός προβλέπει την παραχώρηση της μαρίνας για 40 χρόνια.
  Η μαρίνα Βουλιαγμένης έχει δυναμικότητα 106 σκαφών, μήκους έως 45 μέτρων και φιλοξενεί, κυρίως, μεγάλες ιδιωτικές θαλαμηγούς. Το υπό παραχώρηση συγκρότημα, περίπου 35 στρεμμάτων, περιλαμβάνει γραφεία (εμβαδού 250 τ.μ.), εστιατόριο, καταστήματα (110 τ.μ.), βοηθητικούς χώρους και αποθήκες (300 τ.μ.). Σε ό,τι αφορά την πώληση του Αστέρα, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (ελέγχει το 85% των μετοχών), οι ανάγκες για κεφάλαια, λόγω της συγκυρίας, και η συνακόλουθη προσπάθεια απομόχλευσης περιουσιακών στοιχείων, είναι πιθανόν να την οδηγήσουν σε επανεξέταση της πολιτικής της για τον Αστέρα.
  Η μητέρα των μαχών για το Ελληνικό
  Το μεγαλύτερο «φιλέτο» για τους ισχυρούς των κατασκευών είναι το Ελληνικό, ο διαγωνισμός του οποίου αναμένεται στις αρχές Δεκεμβρίου. Βασική προϋπόθεση είναι να έχει εξομαλυνθεί το κλίμα στην ελληνική οικονομία. Εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα προσέλθει σοβαρός επενδυτής, για ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ, με την κατάσταση που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες.
  Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, η ανάπτυξη του χώρου θα περιλαμβάνει τεχνολογικό πάρκο, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και, ίσως, χρηματοοικονομικό κέντρο, μαζί με ξενοδοχεία, μία μαρίνα στον Άγιο Κοσμά και ένα χώρο πρασίνου, τόσο μεγάλο, όσο είναι το Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο.

 2. #252
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Το Υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζει το 'Μουσείο της Αθήνας'!
  29-11-2011

  Διαθέτει δεκάδες μεγάλα και μικρότερα μουσεία, μεταξύ των οποίων μερικά από τα σημαντικότερα της χώρας, αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, και είναι παγκοσμίως γνωστή ως γενέτειρα της πολιτικής σκέψης και του δυτικού πολιτισμού. Ωστόσο, η Αθήνα εξακολουθεί να μη διαθέτει ένα μουσείο αφιερωμένο στη μακρά ιστορία της, η οποία ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους και συνεχίζεται σχεδόν αδιάλειπτα ώς τις μέρες μας.
  Αυτό το «κενό» φιλοδοξεί να καλύψει το υπουργείο Πολιτισμού με τη δημιουργία ενός διαχρονικού Μουσείου των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου ήδη πραγματοποιούνται εργασίες για τη διαμόρφωση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.
  Με εκθεσιακούς χώρους 5.400 στρεμμάτων και ορατές αποθήκες αρχαιολογικού υλικού, το υπό σχεδίαση μουσείο θα προσφέρει στέγη σε περισσότερα από 90.000 ευρήματα από ανασκαφές σε όλους τους αρχαίους δήμους της Αθήνας. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει πληροφορίες για λιγότερο προβεβλημένες φάσεις κατοίκησης της πόλης, όπως η βυζαντινή αλλά και η νεότερη. Προκειμένου να μη διαταράξει το φυσικό τοπίο, το νέο οικοδόμημα θα είναι όσο γίνεται πιο διακριτικό και εναρμονισμένο με το περιβάλλον του.

  Σύμφωνα με τη μελέτη των βασικών μουσειολογικών αρχών, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο Μουσείων, η μόνιμη έκθεση θα διερευνά θέματα όπως η ταυτότητα της Αθήνας στο πέρασμα του χρόνου, η γέννηση της φιλοσοφίας και οι τρόποι, με τους οποίους οι καλλιτέχνες αντιμετώπισαν την πόλη ως τόπο έμπνευσης ανά τους αιώνες.
  Το αν τελικά το μεγαλόπνοο όραμα θα γίνει πραγματικότητα παραμένει υπό συζήτηση, αφού ακόμα και οι ίδιοι οι μελετητές παραδέχονται ότι όλα εξαρτώνται από την εύρεση χρηματοδότη. Το ενδεχόμενο ένταξης του σχεδίου σε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα έχει αποκλειστεί, ενώ προς το παρόν οι διαθέσιμοι πόροι, προερχόμενοι από χορηγία της περιφέρειας Αττικής, επαρκούν μόνο για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού αρχιτεκτονικών προτάσεων, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.
  Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον τρία χρόνια, όμως ο ρυθμός υλοποίησης του σχεδίου δεν εκπλήσσει - πρόκειται άλλωστε για ένα μουσείο, που ιδρύθηκε το 1989, χωροθετήθηκε το 2000 και απέκτησε κτιριολογικό πρόγραμμα μόλις το 2009.

 3. #253
  Avatar von -JD-

  Registriert seit
  19.10.2008
  Beiträge
  1.005
  Ξεκινάει ο διαγωνισμός για το Ελληνικό

  Την Πέμπτη αναμένεται να να δημοσιευθεί στο διεθνή τύπο η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

  Την Πέμπτη αναμένεται να να δημοσιευθεί στο διεθνή τύπο η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
  Το ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
  Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης πως θα θωρακίσει θεσμικά την επένδυση αυτή, δηλαδή θα υπάρξει συγκεκριμένος νόμος για το Ελληνικό, ο οποίος θα έρθει στη Βουλή για να ψηφιστεί με απόλυτη διαφάνεια, έτσι ώστε να είναι γνωστό σε όλους τι ακριβώς θα γίνει, με ποιους όρους θα γίνει αυτό το θεσμικό πλαίσιο.
  Με τις πρώτες προσφορές έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τις οικονομικές προσφορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ο ιδιώτης που θα επιλεγεί για την αξιοποίηση της περιοχής. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, δηλαδή του τιμήματος που θα εισπράξει η ελληνική πλευρά, τοποθετείται το αργότερο το 2013.
  Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε επίσης πως προγραμματίζεται ένα πολύ μεγάλο μέρος της τάξης του 40-50% της συνολικής έκτασης θα γίνει πράσινο, ενώ τόνισε πως γίνεται σαφές στους υποψήφιους επενδυτές ότι δεν μιλάμε για μια έκταση η οποία είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη πόλη, αντίθετα στόχος είναι να ενταχθεί οργανικά μέσα στην πόλη έχοντας χρήσεις oικιστικές, εμπορικές και αναψυχής.  ÎåêéíÜåé ï äéáãùíéóìüò ãéá ôï Åëëçíéêü | ïéêïíïìéá | v2.imerisia.gr

 4. #254
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Kyrie eleison...

  2012: έρχονται πολύ μεγάλα έργα, ελπίδα για ανάπτυξη και απασχόληση
  05-12-2011

  Καθώς οι τελευταίες εβδομάδες του 2011 περνούν γίνεται όλο και κατανοητό ότι το κλίμα αλλάζει και η συζήτηση από την θεωρεία περνά στην πράξη μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα.
  Το τέλμα στο Μετρό της Αθήνας φαίνεται να φτάνει επιτέλους στο τέλος του ενώ και το θέμα των αυτοκινητόδρομων που έχουν παγώσει δείχνει να μπαίνει και αυτό σε μία σειρά αν και η λύση δεν θα είναι τόσο άμεση καθώς θα χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, να υπογραφούν νέες συμβάσεις, να καθοριστεί εκ νέου το αντικείμενο των έργων, να υπάρξει χρηματοδότηση και τελικά να αρχίσουν τα έργα.
  Την χρονιά που έρχεται περιμένουμε την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 από το Άλσος Βείκου μέχρι τον Ευαγγελισμό.
  Εκτός από τους Αυτοκινητόδρομους έχουμε και άλλα έργα που «πάγωσαν» λόγω κρίσης. Ένα από αυτά είναι έργα στην Εγνατία, στον Μαλιακό και σε άλλες περιοχές της χώρας. Φως αρχίζει να φαίνεται και στην υπόθεση του Σιδηρόδρομου με την εργολαβία σκούπα στο τμήμα Τιθορέα- Λιανοκλάδι- Δομοκός να παίρνει σειρά καθώς πριν από λίγες μέρες εντάχθηκε όλο το έργο στο ΕΣΠΑ.
  Για τον Σιδηρόδρομο τον δρόμο της δημοπράτησης παίρνει και η το τμήμα Ροδοδάφνη- Ψαθόπυργος στην Πελοπόννησο που φέρνει το σύγχρονο τρένο ακόμα πιο κοντά στην Πάτρα ενώ και το τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο ωριμάζει μελετητικά.

  Την επόμενη χρονιά θα δούμε όμως και την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, την πρώτη από τις συνολικά 5 που θα γίνουν μελλοντικά να αρχίζει να κατασκευάζεται. Σημαντικό είναι και το γεγονός της αναζωπύρωσης των έργων αναβάθμισης της Περιφερειακής της πόλης με τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ16 στην είσοδο της πόλης να είναι η αρχή.
  Αναφορικά με την Εξωτερική Περιφερειακή, το μεγάλο όνειρο των Θεσσαλονικέων φαίνεται πως το πρώτο της τμήμα θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2012 και θα αφορά το τμήμα Ευκαρπία- Πεύκα μήκους 7χλμ.
  Στην Αθήνα τώρα οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού 11 χρόνια μετά την πρώτη εξαγγελία τους παραμένουν σε θολό τοπίο και δεν φαίνεται να παίρνουν μπρος, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η κατασκευή το πολύ 35 χλμ αυτοκινητόδρομου από τους αρχικούς υπολογισμούς για σχεδόν 70χλμ.
  Στην Περιφέρεια, αίνιγμα παραμένει το μεγάλο έργο του Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου που εφόσον δεν δημοπρατήθηκε το 2009 όταν ακόμα οι καταστάσεις επέτρεπαν έργα τέτοιου βεληνεκούς με αυτοχρηματοδότηση, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα του «παγώματος».
  Ερωτηματικό παραμένει και η κατασκευή του ΒΟΑΚ που η τακτική της δημοπράτησης πολύ μικρών τμημάτων και η «αιώνια» κατασκευή του άξονα να παραμένει σημαντικό πρόβλημα. Σε άλλους οδικούς άξονες αναμένεται η δημοπράτηση ενός ακόμα τμήματος του κάθετου της Εγνατίας Λάρισα-Κοζάνη-Νίκη αυτή τη φορά κοντά στην Λάρισα.
  Αυτά θα είναι και τα σημαντικότερα έργα για το 2012 το οποίο έρχεται πολύ ελπιδοφόρο για την κατασκευαστική κοινότητα. Είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες για την στροφή της χώρας στην Ανάπτυξη και την παύση της ύφεσης παρά τις αντίθετες προβλέψεις.
  Τα μεγάλα έργα που περιμένουμε να δημοπρατηθούν και να αρχίσουν να κατασκευάζονται το 2012 ΕΡΓΟ 1.Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ράχες Φθιώτιδας -Κλειδί Ημαθίας + σήραγγες Τεμπών) 2.Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα) 3.Κεντρική Οδός Ε65 (Λαμία- Καρδίτσα-Καλαμπάκα-Παναγιά Γρεβενών) 4.Ιόνια Οδός (Αντίρριο-Αγρίνιο-Ιωάννινα) 5.Ολοκλήρωση Μαλιακού Κόλπου (Σπερχειος- Ροδίτσα + Στυλίδα-Ράχες) 6.Επέκταση Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά (Πατρικίου-Μίκρα) 7.Πρώτο τμήμα Γραμμής 4 Μετρό Αθήνας (Άλσος Βείκου- Ευαγγελισμός) 8.Ολοκλήρωση Σιδηροδρομικού έργου Τιθορέα- Λιανοκλάδι-Δομοκός 9. Σιδηροδρομικό έργο Ροδοδάφνη (Αίγιο)- Ψαθόπυργος 10.Τμήμα ΒΟΑΚ Γούρνες- Χερσόνησος 11.Ολοκλήρωση κάθετου Εγνατίας Ορμένιο-Αρδάνιο 12.Νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου (Καστέλι) 13.Δυτικό Τμήμα Εσωτερική Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (έως Ευκαρπία) 14.Πρώτο τμήμα Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης Ευκαρπία- Πεύκα 15. Επεκτάσεις Αττικής Οδού 16.Αξιοποίηση Ελληνικού 17.Ανάπλαση Φαληρικού Δέλτα (Εθνική Βιβλιοθήκη- Νέα Λυρική Σκηνή- Πάρκο) 18. Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου

 5. #255
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  ημοσιεύθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς επενδυτές για τη μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό!
  08-12-2011

  Ξεκινά, μετά από μήνες αναμονής και φημολογίας ημερομηνιών, η διαδικασία για το μεγάλο διαγωνισμό της ανάπλασης του Ελληνικού!
  Tην έναρξη του διαγωνισμού για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό ΑΕ., ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνικό Α.Ε. θα επιδιώξει την αξιοποίηση της έκτασης 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων του Ελληνικού, μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσει ο επιλεγμένος επενδυτής και θα περιλαμβάνει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης και ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων. «Η συνολική έκταση», σημειώνεται, «βρίσκεται στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αττικής, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, με άμεση πρόσβαση στα ελληνικά νησιά και σε κοντινή απόσταση με το αεροπλάνο από άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή».
  Στόχος της διαδικασίας, τονίζει το Ταμείο, είναι να αναμορφωθεί πλήρως η συνολική έκταση, ώστε να αναδειχθεί σε ορόσημο για την περιοχή, ενισχύοντας την ελκυστικότητα της Αθήνας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού και ως κομβικού σημείου για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
  Όπως επισημαίνεται, το Ελληνικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, τρεις φορές μεγαλύτερο σε έκταση από το μέγεθος του Μονακό, δύο φορές μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου και διπλάσιο από το Central Park της Νέας Υόρκης. «Η διαδικασία αξιοποίησης στοχεύει στην προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι θα διαμορφώσουν σαφείς προτάσεις για την επιτυχημένη ανάπλαση της προνομιακής αυτής έκτασης, σε μητροπολιτικό πόλο διεθνούς εμβέλειας και υψηλών προδιαγραφών, πλήρως ενταγμένο στον αστικό ιστό», ενώ εκτιμάται πως «η ανάπλαση αυτή, θα απαιτήσει υψηλές επενδύσεις και θα αποφέρει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα».
  Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, διευκρινίζεται, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια οικονομικής βαρύτητας και αξιοπιστίας, προκειμένου να επιλεγούν για το επόμενο στάδιο.
  Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 17.00 ώρα Ελλάδος στις 30 Μαρτίου 2012. Οι υποψήφιοι επενδυτές, που πληρούν τα κριτήρια της πρώτης φάσης, θα κληθούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, στο τέλος του οποίου θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και τις δυνατότητες χρηματοδότησης της επενδυτικής πρότασης.
  Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένα ή μέσω συμπράξεων/ κοινοπραξιών. Ο προτιμώμενος επενδυτής είναι πιθανόν να ανακοινωθεί κατά το τέλος του 2012.
  Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για το διαγωνισμό ενεργούν η Citigroup Global Markets και η Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] Σχετικά άρθρα .
  Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα διατίθενται από την 8η Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα Putting the Greek Economy back in motion | Hellenic Republic Assets Development Fund στην κατηγορία «Πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος».
  Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «μετά από τόσα χρόνια ξεκινά η διαδικασία για ένα ελκυστικό και στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας», εξέφρασε ο Κώστας Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. «Είναι», είπε, «μία εξαιρετική ευκαιρία για να αναπτυχθεί ένας προορισμός παγκοσμίου επιπέδου, που θα ωφελήσει την Αθήνα, την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο» και πρόσθεσε ότι αναμένει πως «θα υπάρξει ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για αυτή τη διαδικασία και η επένδυση θα αποτελέσει ένεση ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

 6. #256
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Μέσα Σταθερής Τροχιάς Αστική Ανάπτυξη Αθλητικές Υποδομές Ενέργεια Λιμάνια - Αεροδρόμια Άλλες Υποδομές Υποδομές Εξωτερικού
  AEK: πρώτος στόχος της νέας διοίκησης το νέο γήπεδο στη Ν.Φιλαδέλφεια
  06-12-2011

  Ο δικηγόρος των υποψήφιων επενδυτών για την ΠΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Βλάχος μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό χθες βράδυ και έθεσε ως πρώτο στόχο της μελλοντικής διοίκησης το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  Επιπλέον, υποστήριξε πως αν τα χρέη του "Δικεφάλου" είναι στα 34.000.000 ευρώ όπως τους έχει ενημερώσει ο Σταύρος Αδαμίδης, δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και θα προχωρήσει κανονικά η πώληση ενώ αναφέρθηκε εμμέσως και στις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.
  Για την ανυπομονησία του κόσμου της ΑΕΚ:
  "Το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μια διαπραγμάτευση για να μπορέσει να ανακοινωθεί κάτι, δεν σημαίνει τίποτα. Κατανοείται η αγωνία του κόσμου, αλλά οι σοβαρές προτάσεις χρειάζεται χειρισμούς κατάλληλους και εχεμύθεια -που είναι το ?α και το ω? σε αυτές τις περιπτώσεις".
  Για το πότε θα ξεκινήσει ο έλεγχος:
  "Σήμερα με ενημέρωσε ο κ. Αδαμίδης ότι έδωσε εντολή στο λογιστήριο να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε ν? αρχίσει ο έλεγχος. Θέλουμε να μειωθεί όσο γίνεται ο χρόνος για να αποφευχθεί η σεναριολογία. Το πρώτο βήμα είναι να μπει ο επενδυτής στην ΠΑΕ και μετά θα αποφασιστεί πως θα διοικηθεί η ομάδα".
  Για τη χώρα προέλευσης του επενδυτή:
  "Δεν βοηθάει κανένα να κάνουμε εικοτολογίες. Δεν έχει νόημα να πούμε τη χώρα, δεν παίζει κανένα ρόλο. Το θέμα είναι να λυθεί το ταμειακό πρόβλημα και να μπει η ΑΕΚ σε λογική εταιρείας, με σφιχτούς προϋπολογισμούς, δύναμη και φυσικά νίκες, νίκες, νίκες στο γήπεδο και πρωτάθλημα. Ο κάθε επενδυτής, εξάλλου, θέλει να πιάνουν τόπο τα λεφτά του".
  Για τις φήμες ότι εκπροσωπεί τους Τούρκους επενδυτές:
  "Ασχέτως αν θα ήταν η πιο συμφέρουσα λύση η συγκεκριμένη εταιρεία, η ιστορία της ΑΕΚ απαγορεύει την πώληση σε Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγκριτος συνάδελφος που έχει αναμειχθεί στο παρελθόν με τα διοικητικά της ομάδας με ρώτησε με αγωνία στο δικαστήριο "είναι οι Τούρκοι από πίσω, μόνο αυτό πες μου". Του το απέκλεισα κατηγορηματικά. Μάλιστα, υπαγορεύτηκε η παρουσία μου στη Γενική Συνέλευση και από το να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του κόσμου μήπως ο σύλλογος καταλήξει σε χέρια που θα ξυπνούσαν άλλες μνήμες και επιλογές που δεν ταιριάζουν με αυτά που εκπροσωπεί η ΑΕΚ".
  Για τις προτεραιότητες του επενδυτή:
  "Οι εκκρεμότητες στο διοικητικό τομέα είναι το πιο εύκολο να διευθετηθούν. Τα χρέη πρέπει να δούμε και τους διακανονισμούς -είτε αυτούς που υπάρχουν, είτε αυτούς που πρέπει να γίνουν. Η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί αδιαλείπτως, έχει πάντα την προοπτική της νίκης και συνδυάζοντας το γήπεδο με μια σφιχτή και ορθολογική διαχείριση, αποτελεί καλή επένδυση. Ασφαλώς και είναι προτεραιότητα το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, αλλά τα χωροταξικά θέματα δεν ξέρουμε αν το επιτρέπουν εκεί. Η κατασκευή του γηπέδου είναι η καρδιά της επενδυτικής πρότασης".
  Για το αν έχει γνώση ο επενδυτής των χρεών:
  "Αυτή τη στιγμή χρέη και ΑΕΚ πάνε μαζί. Δεν ξέρουμε πως θα διακανονιστούν τα χρέη, ώστε το ταμείον να μην είναι μείον. Να υπάρχει ρευστότητα και να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους. Ο πρόεδρος μας έθεσε υπόψη χρέη 34 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό μπορούμε να προχωρήσουμε. Αν στην πορεία προκύψουν "μαύρες τρύπες" ή πρωτόγνωρα οικονομικά στοιχεία, κάθε επενδυτής θέλει να δει και μετά να το εξετάσει. Δεν έχει βάλει κάποιο πλαφόν ο επενδυτής. Αν τα χρέη, όμως είναι στα 34 εκατ. ευρώ που μας έχει πει ο κ. Αδαμίδης, τότε νομίζω ότι θα προχωρήσουμε κανονικά και δεν υπάρχει πρόβλημα".
  Για το πότε έγινε η προσέγγιση με την ΠΑΕ:
  "Ο χρόνος που έχει περάσει μετά την πρώτη επαφή είναι λίγος. Και πρέπει να πούμε ότι αυτή έγινε κάποιες μέρες πριν την γενική συνέλευση. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι ήταν 24 ώρες πριν, όπως ακούστηκε".
  Για το αν ο επενδυτής δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα:
  "Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας. Είναι εξαιρετικός γνώστης, όμως, της ελληνικής πραγματικότητας λόγω στενών σχέσεων που έχει με την χώρα μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν έχει ασχοληθεί με καμία ιδιότητα με τον χώρο του ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα, αλλά είναι πλήρως ενήμερος για τα τεκταινόμενα. Όταν ακούσετε το όνομα, δεν θα σας είναι άγνωστο".
  Για τις μέρες που θα χρειαστούν ώστε να υπάρχουν νεότερα:
  "Να γίνει κατανοητό από τον κόσμο της ΑΕΚ ότι σοβαρές προτάσεις χρειάζονται εχεμύθεια. Βλέπουμε διάφορα που συμβαίνουν τριγύρω, κελεμπίες να ανεμίζουν, χρειάζεται υπομονή. Είναι κατανοητή η αγωνία τους, αλλά πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι όλες οι προτάσεις ίδιες".

 7. #257
  Avatar von -JD-

  Registriert seit
  19.10.2008
  Beiträge
  1.005

  Athen hin oder her, es sieht einfach besser aus wie die in Patras..

 8. #258
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Mετά το Ελληνικό, παίρνουν σειρά ακίνητα σε Ρόδο, Κέρκυρα και το IBC στην Αθήνα!
  12-12-2011

  Εντός των προσεχών ημερών το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων βγάζει στον αέρα άλλους τρεις διαγωνισμούς για την παραχώρηση ακινήτων, στο πλαίσιο των επτά διαγωνισμών που επιδιώκει να προχωρήσει μέχρι τις αρχές τους επόμενου έτους.
  Πρόκειται για το ακίνητο της Αφάντου Ρόδου, για τουριστική έκταση στην Κέρκυρα και για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC). Παράλληλα, εξετάζονται μικρές αλλαγές στον κατάλογο με τα 39 κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και στη διαδικασία πώλησής τους.
  Το «στοιχειωμένο» τουριστικό ακίνητο της Αφάντου (γήπεδο γκολφ, που κατασκευάστηκε το 1973, και κτιριακές εγκαταστάσεις προς εξυπηρέτηση των πελατών-παιχτών, σε παραλιακή έκταση εμβαδού περίπου 1.500 στρ., που βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου, στην ανατολική πλευρά του νησιού), διατίθεται για 4η φορά σε ιδιώτες μέσω διαγωνισμού. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διαγωνισμοί για τη μακροχρόνια εκμίσθωση της έκτασης, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί καμία διαδικασία.
  Όσον αφορά το IBC, στο μεγαλύτερο τμήμα του στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall, το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης για 40 χρόνια.
  Στην Κέρκυρα, η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ), που πέρασε στον έλεγχο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, διαθέτει αρκετές παραλιακές εκτάσεις.
  Όσο για τη διαδικασία πώλησης των 39 κτιρίων, που πέρασε προ διμήνου στη δικαιοδοσία του Ταμείου, ετοιμάζονται μικρές αλλαγές στον κατάλογο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κτίρια όπως αυτά του υπουργείου Εξωτερικών (Βασ. Σοφίας και Ακαδημίας), τα οποία θεωρείται δύσκολο να πωληθούν αφού έχουν ειδικό καθεστώς ασφάλειας. Το ίδιο ισχύει, έστω και σε μικρότερο βαθμό, για κτίρια των Σωμάτων Ασφαλείας. Γι? αυτόν τον λόγο ενδέχεται ο κατάλογος να αναπροσαρμοστεί.
  Επίσης, όπως έχει γράψει την προηγούμενη εβδομάδα το Euro2day, επιδιώκεται η πώληση των ακινήτων όχι ως ενιαίο πακέτο, αλλά σε μικρότερα τμήματα.
  Για το Ελληνικό και την πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στελέχη της παρούσης κυβέρνησης υποστηρίζουν πως ήταν λάθος η εμμονή με το (πραγματικό ή φανταστικό) ενδιαφέρον του Κατάρ. «Έτσι αποτρέπεις άλλους σοβαρούς επενδυτές, οι οποίοι δεν θα έρθουν γιατί θα θεωρήσουν πως η δουλειά θα δοθεί ούτως ή άλλως στο Εμιράτο», υποστηρίζουν.
  Γι? αυτό και τους τελευταίους μήνες χρειάστηκε προσπάθεια για να ανατραπεί η συγκεκριμένη εντύπωση η οποία είχε καλλιεργηθεί, σε βαθμό υπερβολής, την προηγούμενη διετία. Για την ιστορία, εκπρόσωποι του Κατάρ ουδέποτε πέρασαν την πόρτα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, στο οποίο μεταβιβάστηκε προ μηνών η Ελληνικό Α.Ε.

 9. #259
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.632
  Halleluja.....

  Αθήνα: ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση στο Φαληρικό Δέλτα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!
  19-12-2011

  Πέντε χρόνια αφότου το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και δύο χρόνια μετά την κύρωση της σύμβασης με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το έργο αρχίζει να υλοποιείται, με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Εργασίες εκσκαφής πρόκειται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος για την κατασκευή, η οποία προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2012.
  Η αρχική αυτή φάση της κατασκευής συμπίπτει με μία πολύ κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και γεννά μία αίσθηση αισιοδοξίας και ελπίδας, καθώς επίσης επιφέρει μία σειρά από σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα. Η αρχική δέσμευση για την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ θα αποφέρει 1 δις ευρώ οικονομικής δραστηριότητας, ενώ 1.500 με 2.400 άτομα θα απασχολούνται ετησίως για την υποστήριξη της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ και όλων των σχετικών οικονομικών τομέων.
  Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει να καλύψει το συνολικό κόστος της κατασκευής και του εξοπλισμού του ΚΠΙΣΝ, το οποίο υπολογίζεται στα ?566 εκατομμύρια. Με την ολοκλήρωσή του, στα τέλη του 2015, το ΚΠΙΣΝ θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο για δημόσια χρήση.

 10. #260
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Zitat Zitat von greekleon Beitrag anzeigen
  halleluja.....

  Αθήνα: ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση στο Φαληρικό Δέλτα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!
  19-12-2011

  Πέντε χρόνια αφότου το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και δύο χρόνια μετά την κύρωση της σύμβασης με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το έργο αρχίζει να υλοποιείται, με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Εργασίες εκσκαφής πρόκειται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος για την κατασκευή, η οποία προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2012.
  Η αρχική αυτή φάση της κατασκευής συμπίπτει με μία πολύ κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και γεννά μία αίσθηση αισιοδοξίας και ελπίδας, καθώς επίσης επιφέρει μία σειρά από σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα. Η αρχική δέσμευση για την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ θα αποφέρει 1 δις ευρώ οικονομικής δραστηριότητας, ενώ 1.500 με 2.400 άτομα θα απασχολούνται ετησίως για την υποστήριξη της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ και όλων των σχετικών οικονομικών τομέων.
  Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει να καλύψει το συνολικό κόστος της κατασκευής και του εξοπλισμού του ΚΠΙΣΝ, το οποίο υπολογίζεται στα ?566 εκατομμύρια. Με την ολοκλήρωσή του, στα τέλη του 2015, το ΚΠΙΣΝ θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο για δημόσια χρήση.
  Καιρός ήταν...άντε να δει κι ο κόσμος καμιά καινούργια θέση εργασίας.  Ιπποκράτης

Ähnliche Themen

 1. Bauprojekte in Mazedonien
  Von MaKeDoNiJa e VeCnA im Forum Bauprojekte
  Antworten: 1840
  Letzter Beitrag: 25.05.2017, 09:58
 2. Zenica Bauprojekte
  Von bosmix im Forum Bauprojekte
  Antworten: 53
  Letzter Beitrag: 26.09.2009, 00:22
 3. Zenica Bauprojekte
  Von bosmix im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 36
  Letzter Beitrag: 28.11.2007, 21:23
 4. Sarajevo Bauprojekte
  Von CoolinBan im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 49
  Letzter Beitrag: 03.10.2007, 00:57