BalkanForum - das Forum fr alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum fr alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum fr alle Balkanesen.
Seite 47 von 68 ErsteErste ... 3743444546474849505157 ... LetzteLetzte
Ergebnis 461 bis 470 von 674

Griechische Bauprojekte

Erstellt von El Greco, 19.05.2008, 21:34 Uhr 673 Antworten 106.674 Aufrufe

 1. #461
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beitrge
  12.634
  Ενα τεράστιο χωμάτινο σκάμμα με 500 εργαζόμενους και εκατοντάδες οχήματα και μηχανήματα, είναι αυτή τη στιγμή το σημείο από όπου αναπνέει η Αθήνα. Στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκεί που χτίζεται το ομορφότερο λυρικό θέατρο του κόσμου και μια εθνική βιβλιοθήκη συνώνυμη της καινοτομίας, σε σχέδια του σούπερ σταρ της αρχιτεκτονικής Renzo Piano.

  Διασχίζοντας την Συγγρού ή την παραλιακή στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, το βλέμμα πέφτει στους επτά τεράστιους γερανούς (σύντομα θα γίνουν δέκα) που μοιάζουν με χέρια τεντωμένα στον ουρανό. Η περιέργεια για το Κέντρο Πολιτισμού με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το μεγάλο Πάρκο μεγαλώνει, όμως η αποκάλυψη που βιώνει ο επισκέπτης του εργοταξίου είναι μοναδική. Μια τέτοια περιήγηση έγινε σήμερα, με αφορμή την έναρξη του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Κοινωφελή Δράση που διοργανώνει σήμερα και αύριο το Ιδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

  Το μυστηριώδες αρχαϊκό νεκροταφείο των μωρών και των κακοποιημένων
  500 εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη μέσα στο χώρο και σύντομα θα γίνουν 1.500, ήδη εργάζονται 150 μηχανικοί, ενώ το απολύτως εντυπωσιακό είναι πως απασχολούνται εκεί 70 αρχαιολόγοι και συντηρητές. Μέσα στο χώρο εντοπίστηκε ένα αρχαϊκό νεκροταφείο με τουλάχιστον 200 χρόνια συνεχούς χρήσης και μεγάλο βάθος που φτάνει τουλάχιστον στα δύο μέτρα. Εκεί ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου περίπου 600 σώματα. Η συνύπαρξη αυτής της ανοιχτής ενεργούς ανασκαφής με τα μηχανήματα που χτίζουν το θηριώδες κέντρο με τα πιο καινοτόμα κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι μοναδική στον κόσμο. Πουθενά αλλού ο διάλογος της κατασκευής μιας συνθήκης έκρηξης των δημιουργικών δυνάμεων, δεν συνυπάρχει τόσο αναπάντεχα και ζωτικά με την ιστορία και την απαρχή. Και όλα έχουν στο κέντρο τον άνθρωπο. Οχι μόνο οι δράσεις του κέντρου, αλλά ακόμη και η ανάδειξη και μελέτη του αρχαϊκού νεκροταφείου!

  Ο άνθρωπος είναι στο κέντρο του ευρήματος, τόνισε χαρακτηριστικά η Στέλλα Χρυσουλάκη, επικεφαλής των αρχαιολόγων, η οποία περιέγραψε με τρόπο συγκλονιστικό τα ευρήματα και τις δυνατότητες ερμηνείας που παρέχουν. Μεγάλα δοχεία ή χύτρες όπου θάβονταν τα μωρά – καθόλου τυχαία επιλογή, αφού η κουζίνα ήταν το κέντρο του σπιτιού στην αρχαιότητα και η χύτρα ήταν πάντα στην εστία για να μαγειρεύει φαγητό, να συντηρεί τη ζωή. Οταν τα μωρά πέθαιναν τα έθαβαν στις χύτρες και για συμβολικούς λόγους, ως δοχεία ζωής. Δίπλα δεκάδες κτερίσματα, κάποια εκ των οποίων βρέθηκαν σχεδόν άρτια. Αυτό το ενεργό νεκροταφείο κρύβει εκπλήξεις και μυστικά: κάποιοι σκελετοί αντρών είχαν ύψος 1.86, γεγονός που μαρτυρά πως δεν ήταν Ελληνες άλλα μάλλον δούλοι από την Αφρική. Πολλά σώματα βρέθηκαν θαμμένα σε ασυνήθιστες στάσεις, σε ελεύθερη ταφή, δεμένα πισθάγκωνα, κακοποιημένα. Η συνύπαρξη αυτή προκαλεί ακόμη και τους ίδιους τους ερευνητές που χάρη σε ειδική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που καλύπτει ένα σύνολο πρωτοποριακών ερευνών. Ετσι για παράδειγμα, η εξέταση συγκεκριμένων σκελετών φανερώνει προβλήματα σκορβούτου, διάχυτη έλλειψη βιταμίνης C δηλαδή, ή μια ομάδα ανδρών που είναι προφανές ότι έκαναν εξαιρετικά κοπιαστική εργασία.
  Οπως διαβεβαίωσαν οι ιθύνοντες του Ιδρύματος και σήμερα, θα υπάρξει έκθεση των ευρημάτων μέσα στο χώρο του Κέντρου, προκειμένου να είναι συνεχής ο διάλογος του αρχαίου με το σύγχρονο.

  Αναζητώντας πολίτες για συμμετοχή
  Λίγο παρακάτω μας μιλούν για την οπλισμένη γη. Ορος καθαρά τεχνικός, που φέρει όμως μια ποιητική διάσταση μέσα σε αυτό το εργοτάξιο πολιτισμού. Παρακολουθούμε τη δημιουργία ενός τεχνητού λόφου ύψους 15 μέτρων που θα συνεχίζει και πάνω από τα κτίρια που θα δημιουργηθούν, ενώ κάτω από τον λόφο βρίσκονται 3.500 χαλκοπάσσαλοι. Παραδίπλα υπάρχουν οι χώροι δημιουργίας του thermocement, μιας πρώτης ύλης που θα χρησιμοποιηθεί εδώ όπως πουθενά αλλού στον κόσμο για τη δημιουργία του στεγάστρου διαστάσεων 100 επί 100 (10 τ.μ.). Η εμφάνιση της ονειρικής βλάστησης που βλέπουμε στα σχέδια του Renzo Piano, θα έρθει αργότερα και θα περιλαμβάνει 1.200 ψηλά δέντρα και 300.000 χαμηλούς θάμνους.

  Καθώς η περιήγηση μας στο εργοτάξιο προχωρά, όπως και η περιγραφή των εργασιών για τη θεμελίωση των κτιρίων και τη δημιουργία της αγοράς, στο μυαλό απηχεί η επανάληψη της λέξης κρίση που είχαμε ακούσει λίγο νωρίτερα, κατά τις παρουσιάσεις που προηγήθηκαν της ξενάγησης στο εργοτάξιο. Αναζητώντας απεγνωσμένα εκκινήσεις, στο χωμάτινο σκάμμα του Φαλήρου όπου η γη σχεδόν αναπνέει, βρίσκεις μια σημαντική αρχή. Οπου η κρίση υποχωρεί επειδή ένας ιδιώτης, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν χάνει την ελπίδα, δείχνει πίστη στο κράτος, όπως διαβεβαίωσε ο Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με στόχο να βελτιωθεί η συλλογική ευημερία. Εδώ δεν θέλουμε απλούς επισκέπτες, δεν μας ενδιαφέρει το box office της Λυρικής για παράδειγμα. Θέλουμε να προωθήσουμε και να προκαλέσουμε τη δημιουργικότητα, να δημιουργήσουμε κοινό, συνεχίζει ο Γιάννης Τροχόπουλος. Δεν θέλουμε επισκέπτες, θέλουμε πολίτες που θα συμμετέχουν.

  Το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την πρόοδο του εργοταξίου από το Κέντρο Επισκεπτών (εικόνα επάνω) που θα δημιουργηθεί στην Εσπλανάντα και όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται, αλλά και να έχουν απόλυτη οπτική πρόσβαση στο εργοτάξιο. Το Κέντρο Επισκεπτών – που προέκυψε μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό μεταξύ φοιτητών με τον Renzo Piano να επιλέγει τον νικητή- θα είναι έτοιμο τον Αύγουστο και θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.

  (Φωτογραφίες του Γιώργου Γερόλυμπου, εκτός της τρίτης και της πέμπτη

  Πηγή: Μπήκαμε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού στο Φάληρο: Ενα θαύμα εν τη γενέσει του [εικόνες] | iefimerida.gr Μπήκαμε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού στο Φάληρο: Ενα θαύμα εν τη γενέσει του [εικόνες] | iefimerida.gr

 2. #462
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beitrge
  12.634
  Κέντρο Πολιτισμού Σ.Νιάρχος: Το εντυπωσιακό βίντεο από το εργοτάξιο-μαμούθ στο Φάληρο

  Το ypodomes.com ήταν εκεί

  12/07/2013 - 10:00

  Το ypodomes.com ήταν εκεί, στο εργοτάξιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Αθήνα, στο χώρο του πρώην Ιππόδρομου, στο Φαληρικό Δέλτα. Δείτε εντυπωσιακές λήψεις από το εργοτάξιο-μαμούθ με τους 7 τεράστιος γερανούς.

  Εκεί κατασκευάζονται η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Λυρική Σκηνή (Όπερα) και ένα νέο τεράστιο αστικό πάρκο με την ονομασία "Σταύρος Νιάρχος".

  Το έργο χρηματοδοτείται 100% από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το ποσό ρεκόρ των 566εκ.ευρώ.


  Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 3. #463
  economicos
  Athens metro extension, four new Line 2 stations to open at noon on Friday

  The extension of Line 2 on the Athens metro, from Aghios Dimitrios to Elliniko, will be open to passengers from noon on Friday, it has been announced.

  Four new stations will be in operation in southeastern Athens: Ilioupoli, Alimos, Argyroupoli and Elliniko.
  Seventeen new trains are to be introduced into the Athens metro network to coincide with the opening of the Elliniko extension.
  The South Korean-manufactured trains were bought at a cost of 155 million euros to cope with the increase in the number of passengers expected once the Elliniko extension, as well as the ones toward Haidari, Peristeri and Piraeus are completed. The latter is not due until 2017.The Hyundai Rotem-Hanwha trains have a smart start and stop system that is designed to save energy.
  It is expected that an extra 80,000 people will use the metro system once the four new stations on Line 2 open. This will mean 50,000 fewer trips by car in Athens each day, according to transport experts. Passengers will be able to travel from Elliniko in southeastern Athens to Syntagma in the city center in 14 minutes.
  ekathimerini.com | Athens metro extension, four new Line 2 stations to open at noon on Friday
 4. #464
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beitrge
  12.634

 5. #465
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beitrge
  12.634
  Ηταν τον περασμένο Μάρτιο όταν ο Renzo Piano, σε ζωντανή σύνδεση ανακοίνωνε χειροκροτώντας μάλιστα τα ονόματα δυο φοιτητών αρχιτεκτονικής που κέρδισαν το βραβείο για την κατασκευή του Κέντρου Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μια γενναιόδωρη χειρονομία του Piano και του Ιδρύματος με μια μεγάλη φόρτιση: Να είναι αυτή η εφήμερη, διαφανής κατασκευή ο προπομπός του Κέντρου Πολιτισμού. Από αύριο το κοινό της Αθήνας – και όχι μόνο- θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Κέντρο Επισκεπτών, να μάθει τα πάντα για το έργο που δημιουργείται και κυρίως να βυθιστεί στις εργασίες που γίνονται μέσα στο εργοτάξιο που θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και βέβαια το Πάρκο Πολιτισμού.


  Ολο το καλοκαίρι, οι δύο αυτοί φοιτητές αρχιτεκτονικής (ο ένας στην Αθήνα ο άλλος στην Πάτρα) που ένα πρωί πίνοντας καφέ άκουσαν στο ραδιόφωνο για την προκήρυξη του Ιδρύματος Νιάρχος και αποφάσισαν να λάβουν μέρος, βρίσκονταν μέσα στο εργοτάξιο επί ατελείωτες ώρες παρακολουθώντας τα συνεργεία να οικοδομούν το σχέδιό τους. Ο Αγις Παναγιώτης Μουρελάτος και ο Σπύρος Γιωτάκης (φωτογραφία κάτω), ευτυχείς, λιγότερο ζαλισμένοι απ'ότι τον περασμένο Μάρτιο, υποδέχθηκαν σήμερα τους δημοσιογράφους μέσα στο ολοκληρωμένο Κέντρο.

  Τους ρωτάω πως αισθάνονται τώρα που δεν θα πηγαίνουν κάθε μέρα στο εργοτάξιο. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για εμάς λέει ο Αγις γελώντας αλλά και με μια ξεκάθαρη χροιά απόλυτης ειλικρίνειας. Κρατάνε στα χέρια τις σημειώσεις για την ομιλία τους. Tον περασμένο Μάρτιο στο κατάμεστο μουσείο Μπενάκη μας είχαν πει αφοπλιστικά: "Πήραμε μέρος στον διαγωνισμό γιατί είμαστε παιδικοί φίλοι και πάντα θέλαμε να συνεργαστούμε, κάψαμε την εξεταστική αλλά δεν το μετανιώνουμε."

  Με την ίδια πρώτη ύλη-της φιλίας, της συνεργασίας, της συνδημιουργίας- παρέδωσαν σήμερα το έργο τους, κρατώντας μια ιδιότητα που ιδιαιτέρως τόνισε ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Γιάννης Τροχόπουλος (φωτογραφία κάτω): τη σεμνότητά τους.

  Μέσα στα 170.000 τ.μ του εργοταξίου, με τους δεκάδες γερανούς να δουλεύουν αδιάλειπτα σε κλίμακες ανοίκειες στα μάτια μας και με δεδομένα τα 566 εκατομμύρια ευρώ της δωρεάς, ο Τροχόπουλος, οι νέοι φοιτητές, ο ίδιος ο Piano επιμένουν να ποντάρουν στην σεμνότητα. Στόχος τους είναι να αγαπηθεί ο χώρος από το κοινό, να κατοικηθεί από αυτό, ή όπως μου λένε ο Αγις και ο Σπύρος το μόνο που θέλουμε τώρα είναι να το ζήσει ο κόσμος το κέντρο.

  Κατά την παράδοση του Κέντρου Επισκεπτών ο Γιάννης Τροχόπουλος αναφέρθηκε στα καλύτερα μυαλά της χώρας, στις δημιουργικές δυνάμεις που θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία μέσω του κέντρου να γνωρίσουν, να στοχαστούν και να ετοιμαστούν για τη νέα εποχή του Φαλήρου.

  Αναφέρθηκε όμως ιδιαίτερα και στις γειτονιές που αγκαλιάζουν το κέντρο και που στόχος του Ιδρύματος είναι να αγαπήσουν το Κέντρο και να βρουν ευκαιρίες ανάπτυξης και ευζωίας μέσα από αυτό : Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω με μία μόνο λέξη το Κέντρο Επισκεπτών, θα επέλεγα τη λέξη "διάφανο". Με διάφανο σχεδιασμό και κυρίως διάφανη λειτουργία, το Κέντρο Επισκεπτών επινοήθηκε και υλοποιήθηκε έχοντας έναν διπλό στόχο: να προσφέρει ελεύθερη και ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό και να φέρει ακόμα πιο κοντά τους πολίτες στη μεγαλόπνοη ιδέα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σχεδιασμένο από δύο δημιουργικούς εκπροσώπους της νέας γενιάς της χώρας μας και με τη φροντίδα του Οργανισμού ΚΠΙΣΝ, το Κέντρο Επισκεπτών ευχόμαστε να αποτελέσει έναν φιλικό χώρο ψυχαγωγίας για τους κατοίκους της πόλης, ένα μέσο συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόοδο του υπό κατασκευή μεγάλου έργου, του ΚΠΙΣΝ.

  Η εμπειρία της περιήγησης στο Κέντρο Επισκεπτών
  Περπατώντας στην Εσπλανάδα, φτάνει κανείς στην διάφανη, ήρεμη κατασκευή του Κέντρου Επισκεπτών. Τον υποδέχονται ο θαλασσινός αέρας και τα αρώματα των μεσογειακών φυτών που βρίσκονται φυτεμένα στα παρτέρια στην είσοδο του κέντρου: Πρόκειται για χαρακτηριστικά είδη των φυτών που θα κατακλύσουν το πάρκο, αφού θα ανέλθουν στα 1300 δέντρα και στους 400.000 θάμνους.

  Μπαίνοντας στον διαφανή χώρο με την απροσπέλαστη θέα στο εργοτάξιο και βέβαια στη θάλασσα – στην Bella Vista (Καλή Θέα) που υποσχέθηκε ο Piano να επιστρέψει στους κατοίκους της περιοχής- ο επισκέπτης θα βρεις 4 διαφορετικές περιοχές, που αντιστοιχούν σε 4 διαφορετικές θεματικές ενότητες, οι οποίες μέσω διαδραστικών οθονών, ειδικών κατασκευών και παιχνιδιών θα μεταφέρουν στο κοινό τις καλλιτεχνικές προοπτικές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την ερευνητική και κοινωνική διάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης, καθώς και την περιβαλλοντική ταυτότητα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η τέταρτη και τελευταία γωνιά του Κέντρου είναι αφιερωμένη στα παιδιά και επικεντρώνεται στη σταδιακή, αλλά και διαδραστική γνωριμία τους με το ΚΠΙΣΝ. Οσοι έφτασαν λίγο νωρίτερα σήμερα στο Κέντρο, είδαμε τον Γιάννη Τροχόπουλο στο χώρο αυτό, ανάμεσα στα μαξιλάρια και τα παιδικά βιβλία, με χαρτιά στα χέρια να δουλεύει. Από βήματος μας εξομολογήθηκε ότι είναι ο αγαπημένος του χώρος για να δουλεύει – από τους λίγους χώρους που δεν κινδυνεύει να συγχιστεί!

  Κάθε ενότητα έχει και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και από ένα ειδικά σχεδιασμένο επιτραπέζιο παιχνίδι– όπου κάθε άλλο παρά απαγορεύεται στους ενηλίκους να παίξουν με αυτά και να μάθουν έτσι τα πάντα για το Κέντρο Πολιτισμού. Φεύγοντας οι επισκέπτες θα παίρνουν μαζί τους σπόρους από βότανα που θα υπάρχουν στο πάρκο.Οπως εξήγησε ο Γιάννης Τροχόπουλος "Αυτο το Κέντρο και αργότερα το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπως οι σπόροι της Μαντζουράνας, του Δενδρολίβανου, του ορθόκλαδου και του φασκόμηλου που θα παίρνουν μαζί τους φευγοντας οι επισκέπτες, θέλουν φροντίδα και υπομονή για να ευδοκιμήσουν και να αποδώσουν τους αναμενόμενους καρπούς. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε."

  Κάθε δεύτερη Πέμπτη θα διοργανώνονται επισκέψεις με πούλμαν μέσα στο εργοτάξιο (θα πρέπει να δηλώνετε νωρίτερα συμμετοχή,) ενώ φυσικά θα γίνουν ειδικές επισκέψεις από σχολεία ή άλλες ομάδες που το επιθυμούν. Ο χώρος αναμένεται να γίνει το νέο σημείο συνάντησης των Αθηναίων, περίεργων, δημιουργικών, ανυπόμονων για μια κατάκτηση των δυνάμεων του καλού. Σύντομα εξάλλου αναμένεται να ανακοινωθούν και ειδικές δράσεις που θα διοργανωθούν στο Κέντρο αναδεικνύοντας πτυχές της μελλοντικής του δράσης, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως μέσα στο 2016. Περισσότερες πληροφορίες, στοιχεία και νεότερα στο www.snfcc.org.
  Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη τύπου για τα εγκαίνια του Κέντρου Επισκεπτών
  Φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος

 6. #466

  Registriert seit
  02.04.2011
  Beitrge
  13.079
  Zitat Zitat von Archimedes Beitrag anzeigen
  Weitere Bilder:


  Omonia Platz


  - - - Aktualisiert - - -

  Re-Think Athens Winning Proposal / OKRA | ArchDaily


  Η νέα Πανεπιστημίου: Πεζόδρομος ήπιας κυκλοφορίας, ανασχεδιασμός πλατειών και κυριαρχία του τραμ

  Η νέα Πανεπιστημίου: Πεζόδρομος ήπιας κυκλοφορίας, ανασχεδιασμός πλατειών και κυριαρχία του τραμ - NEWS247
 7. #467
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beitrge
  12.634
  Όπως σας υποσχεθήκαμε, σήμερα μέσα από το ypodomes.com , θα δείτε ένα φωτορεπορτάζ, τις τελευταίες φωτογραφίες από την πρόοδο των έργων στο Φαληρικό Δέλτα για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο διανύει τον 16ο μήνα κατασκευής και σε 2 χρόνια από σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ενώ λίγους μήνες αργότερα θα ανοίξει για το κοινό. Προς το παρόν δείτε τις τελευταίες φωτογραφίες από το εργοτάξιο. Όλες οι φωτογραφίες είναι του Γιώργη Γερόλυμπου για λογαριασμό του Ιδρύματος Νιάρχου. 8. #468

  Registriert seit
  02.04.2011
  Beitrge
  13.079
  Machen richtig schnelle Fortschritte... Ein wichtiges und richtig schnes Projekt !

 9. #469

  Registriert seit
  02.04.2011
  Beitrge
  13.079

 10. #470

  Registriert seit
  02.04.2011
  Beitrge
  13.079

hnliche Themen

 1. Bauprojekte in Mazedonien
  Von MaKeDoNiJa e VeCnA im Forum Bauprojekte
  Antworten: 1840
  Letzter Beitrag: 25.05.2017, 09:58
 2. Zenica Bauprojekte
  Von bosmix im Forum Bauprojekte
  Antworten: 53
  Letzter Beitrag: 26.09.2009, 00:22
 3. Zenica Bauprojekte
  Von bosmix im Forum Balkan-Stdte
  Antworten: 36
  Letzter Beitrag: 28.11.2007, 21:23
 4. Sarajevo Bauprojekte
  Von CoolinBan im Forum Balkan-Stdte
  Antworten: 49
  Letzter Beitrag: 03.10.2007, 00:57