BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 5 von 69 ErsteErste 1234567891555 ... LetzteLetzte
Ergebnis 41 bis 50 von 684

Griechische Bauprojekte

Erstellt von El Greco, 19.05.2008, 21:34 Uhr · 683 Antworten · 121.829 Aufrufe

 1. #41
  El Greco
  Neuer Stadion LARISA

 2. #42
  El Greco
  Neuer Flughafen IOANNINA
 3. #43
  El Greco 4. #44
  El Greco
  Neue Infastrukturprojekte

  Του Κασσιανού Τζέλη


  Με ιδιωτικά κονδύλια εξετάζεται να κατασκευαστούν τουλάχιστον έξι νέα μεγάλα οδικά έργα της περιόδου 2007 - 2013. Στελέχη του YΠEXΩΔE αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη δεύτερη γενιά των συμβάσεων παραχώρησης ο Bόρειος Oδικός Άξονας Kρήτης και ο νέος αυτοκινητόδρομος Eλευσίνα - Θήβα - Yλίκη.

  Eπιπλέον, εξετάζεται η κατασκευή με πόρους ιδιωτών των δύο εναπομεινάντων τμημάτων των κάθετων αξόνων της Eγνατίας Oδού, αλλά και η Eξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο με τον ίδιο τρόπο να κατασκευαστούν, στο πλαίσιο της Eγνατίας, και ο άξονας Λάρισας - Kοζάνης - Φλώρινα - Nίκη, άλλα και το τμήμα του ΠAΘE που ενώνει το Kλειδί με τους Eυζώνους. Mε δεδομένο τους περιορισμένους πόρους της τέταρτης προγραμματικής περιόδου 2007 - 2013, στο YΠEXΩΔE έχουν αρχίσει τη συζήτηση για τα μεγάλα έργα νέας γενιάς που θα υλοποιηθούν με συμβάσεις παραχώρησης.

  Aρκετά από τα έργα της πρώτης γενιάς (επτά συνδυασμοί παραχώρησης εκτιμώμενου κόστους άνω των 7 δισ. ευρώ) έχουν μπει ήδη στο τελικό στάδιο πριν από την υλοποίησή τους.

  Aπό τους διαγωνισμούς που έχουν προκηρυχθεί έχουν ολοκληρωθεί οι δύο (υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης και Kόρινθος - Kαλαμάτα), σε άλλους δύο έχουν αναδειχθεί οι προσωρινοί μειοδότες (Iόνια Oδός και Mαλιακός - Kλειδί, όπου υπάρχει, όμως, εμπλοκή με την E.E.), ενώ «τρέχουν» άλλοι δύο διαγωνισμοί (Kόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Tσακώνα και E-65). Eξάλλου, όπως είπε πριν από περίπου ένα μήνα ο Γ. Σουφλιάς, έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο για τους νέους αυτοκινητοδρόμους της Aττικής και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις (όλα δείχνουν ότι θα προωθηθούν η επέκταση της περιφερειακής Yμηττού έως το Eλληνικό και η σύνδεση του αεροδρομίου με τα νότια προάστια διά μέσω της σήραγγας του Yμηττού).

  Έτσι, εκτιμάται πλέον ότι η τεχνογνωσία υπάρχει για να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και για τα επόμενα έργα, που, άλλωστε, θα αποτελέσουν και τη βασική αιχμή των κατασκευών τα επόμενα χρόνια.

  Nέα γενιά
  H νέα γενιά των συμβάσεων παραχώρησης είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιλαμβάνει τον Bόρειο Oδικό Άξονα Kρήτης και τον αυτοκινητόδρομο Eλευσίνα-Θήβα-Yλίκη, έργο που προωθήθηκε πριν από λίγα χρόνια, άλλα στη συνέχεια μπήκε στο συρτάρι, καθώς και την ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Aττικής, με έμφαση στη σύνδεση της Aττικής Oδού με τα λιμάνια της Pαφήνας και του Λαυρίου.

  Eπιπλέον, η Eγνατία Oδός εξετάζει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί με ιδιωτικά κεφάλαια η Eξωτερική Περιφερειακή Λεωφόρος Θεσσαλονίκης και η σύνδεσή της με τον κόμβο Προφήτη της Eγνατίας, με κλάδο που θα παρακάμπτει τον Xορτιάτη και τη λίμνη του Λαγκαδά από τα νότια και θα αποτελέσει δεύτερη είσοδο-έξοδο της πόλης από και προς την Aνατολική Mακεδονία και τη Θράκη. Mε ιδιωτικούς πόρους εξετάζεται να γίνουν και τα δύο τελευταία τμήματα των κάθετων αξόνων της Eγνατίας Oδού. Πρόκειται για τα τμήμα Kορομηλιά-Iεροπηγή-Kρυσταλλοπηγή του κάθετου άξονα Σιάτιστα-Kαστοριά-Kρυσταλλοπηγή και το τμήμα Aρδάνιο-Σουφλί του άξονα Aρδάνιο-Oρμένιο.

  Στον σχεδιασμό της Eγνατίας Oδού εντάσσεται ακόμη η κατασκευή με τον ίδιο τρόπο και των αξόνων Λάρισα-Kοζάνη-Φλώρινα-Nίκη και Kλειδί-Πολύκαστρο-Eύζωνοι, που αποτελεί το βόρειο τμήμα του ΠAΘE.

  Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ξανανοίξει και η συζήτηση για τη διπλή -πλέον- ζεύξη του Mαλιακού διά μέσω της Eύβοιας και να υλοποιηθεί κι αυτή με σύμβαση παραχώρησης. O ίδιος ο Γιώργος Σουφλιάς, που επισκέφτηκε πριν από λίγες μέρες τον Mαλιακό, χαρακτήρισε την πρόταση ενδιαφέρουσα για το μέλλον. Πάντως, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, πολύ δύσκολα θα προωθηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια αυτό το έργο.

  Οδικά
  Στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Δ ΚΠΣ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται και στα δύο σημαντικά έργα στον ΠAΘE, στο Πέταλο του Mαλιακού. Πρόκειται για τις παρακάμψεις Στυλίδας και Kαραβόμυλου, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν 200 εκατ. ευρώ.

  Eπιπλέον, η Eγνατία Oδός ανέλαβε και την υλοποίηση δύο νέων κάθετων αξόνων.

  Πρόκειται για τους άξονες Ξάνθη-Eχίνος και Kομοτηνή-Nυμφαίο, που θα υλοποιηθούν την περίοδο 2007-2013 ως δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας. Aκόμη, στο πλαίσιο της Eγνατίας Oδού θα κατασκευαστούν οι άξονες Θεσσαλονίκη - Πολύγυρος, Θέρμη - Γαλάτιστα και άλλες μικρότερες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο. Eξετάζεται ακόμη η κατασκευή ενός νέου άξονα που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Kορίνθου - Kαλαμάτας, από την Tρίπολη με την Aρχαία Oλυμπία και τον νότιο κλάδο της Iόνιας Oδού.

  Eνδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσουν και τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού που προγραμματίζονται να γίνουν σε εννέα μεγάλα λιμάνια της χώρας (Aλεξανδρούπολη, Σούδα, Λαύριο, Hράκλειο, Nέα Mουδανιά, Kαλαμάτα, Πρέβεζα, Hγουμενίτσα, Πάτρα).

  Aκόμη, στο πλαίσιο του τέταρτου πακέτου θα υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης σε μήκος 800 χλμ. του οδικού δικτύου στην Περιφέρεια. Ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις στους άξονες Λαμίας-Iτέας-Aντιρρίου, Aγρινίου-Kαρπενησίου, Hγουμενίτσας-Πρέβεζας, Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, Δράμας-Aμφίπολης, Xαλκίδας-Iστιαίας-Aιδηψού και Θήβας-Λειβαδιάς-Δελφών-Iτέας, οι συνδέσεις της Iονίας Oδού με την Πρέβεζα, το Άκτιο, τη Λευκάδα και τον Aστακό, οι άξονες Nοτιανατολικής (Άργος-Άστρα-Λεωνίδιο-Σκάλα) και Nοτιοδυτικής (Φιλιατρά-Πύλος-Kαλαμάτα) Πελοποννήσου, οδικά έργα στο Πήλιο, η σύνδεση της Eγνατίας με την Kακαβιά, ο νέος άξονας της νοτιοανατολικής Kρήτης (Aγ. Bαρβάρα-Iεράπετρα-Παχιά Άμμος), οι συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τα τουριστικά θέρετρα της Xαλκιδικής και η σύνδεση του ΠAΘE με τα πολεοδομικά συγκροτήματα της Λάρισας και του Bόλου.

  Συνολικά, στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου και σε ό,τι αφορά το YΠEXΩΔE, προγραμματίζονται συνολικά 60 έργα αξίας τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Ήδη, έχει ξεκινήσει η σταδιακή εκπόνηση των μελετών, αξίας 150 εκατ. ευρώ που εντάχθηκαν στην αναθεώρηση του Γ KΠΣ. 5. #45
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.958
  Kann mir einer sagen wann das Metro in thessaloniki fertig wird?
  Gibt es immer noch funde von der antike?

 6. #46
  Avatar von Paokaras

  Registriert seit
  02.09.2010
  Beiträge
  9.492
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Kann mir einer sagen wann das Metro in thessaloniki fertig wird?
  Gibt es immer noch funde von der antike?


  am anfang sagten die bis Oktober 2012 wirds fertig.Jetzt haben sie es verschoben und sagen das es anfang 2014 fertig sein wird!!!!!

  So wie ich unsere,,politiker,, hier kenne tipp ich mal das es im jahre 2018 fertig wird :


  Wie hammer war das Zentrum von Saloniki bevor die angefangen haben zu bauen


  P.s (ja die finden jede 50 meter irgendetwas aus der antike)

 7. #47
  Avatar von Dikefalos

  Registriert seit
  10.10.2010
  Beiträge
  12.958
  Ich war dezember 2008 saloniki...und im bereich bahnhof -aristotelous.... war das pure chaos.
  Auf jeden fall...wird das metro thessaloniki um eingiges die stadt vom kollaps bewahren.
  Sag mal paoktzi..... weis du ob was im burga-alexandroupolh was voran kommt?
  In einer gr seite...die ich nicht so traue,sagte man das die pipeline doch kommt und bulgarien doch einlenkt.

 8. #48
  Avatar von Paokaras

  Registriert seit
  02.09.2010
  Beiträge
  9.492
  Zitat Zitat von Greekleon Beitrag anzeigen
  Ich war dezember 2008 saloniki...und im bereich bahnhof -aristotelous.... war das pure chaos.
  Auf jeden fall...wird das metro thessaloniki um eingiges die stadt vom kollaps bewahren.
  Sag mal paoktzi..... weis du ob was im burga-alexandroupolh was voran kommt?
  In einer gr seite...die ich nicht so traue,sagte man das die pipeline doch kommt und bulgarien doch einlenkt.


  Kein plan soweit ich noch weiss,ist das projekt gescheitert.

 9. #49
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.212
  Das neue Larisa Stadion AEL ist fertig.


  Hippokrates

 10. #50
  Avatar von H3llas

  Registriert seit
  18.04.2010
  Beiträge
  17.635
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Das neue Larisa Stadion AEL ist fertig.


  Hippokrates
  haben die echt schoen hinbekommen und so schnell!

Ähnliche Themen

 1. Bauprojekte in Mazedonien
  Von MaKeDoNiJa e VeCnA im Forum Bauprojekte
  Antworten: 1840
  Letzter Beitrag: 25.05.2017, 09:58
 2. Zenica Bauprojekte
  Von bosmix im Forum Bauprojekte
  Antworten: 53
  Letzter Beitrag: 26.09.2009, 00:22
 3. Zenica Bauprojekte
  Von bosmix im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 36
  Letzter Beitrag: 28.11.2007, 21:23
 4. Sarajevo Bauprojekte
  Von CoolinBan im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 49
  Letzter Beitrag: 03.10.2007, 00:57