BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 19 von 49 ErsteErste ... 915161718192021222329 ... LetzteLetzte
Ergebnis 181 bis 190 von 487

SARAJEVO - Bosnia [pictures & projects]

Erstellt von CoolinBan, 18.06.2006, 17:57 Uhr · 486 Antworten · 126.903 Aufrufe

 1. #181

 2. #182
  bosmix


  Na vrhu Bjelašnice bit će restoran

  Izgradnja žičare kabinskog tipa koja će ići od Babinog dola do vrha Bjelašnice, te restorana na samom vrhu planine, zatim nabavka topova za pravljenje vještačkog snijega i natkrivanje dvorane za brzo klizanje su prioritetni projekti Olimpijskog centra ZOI 84.

  Ovo je nakon jučerašnje posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića
  izjavila Muamera Šehić, portparol Centra.

  - Također, planiramo dati prostor civilnoj avijaciji na upotrebu. Za sve ove projekte dobili smo potporu Vlade KS - kazala je Šehić te dodala da će realizacija uskoro početi.

  Kako najavljuju iz ZOI, u narednom periodu bit će formiran savjet ove firme koji će imati savjetodavnu ulogu prema Skupštini, Nadzornom odboru i generalnom direktoru. U ovom odboru bit će utjecajni ljudi iz političkog i sportskog života, a predsjedavajući Komšić obećao je da će biti član savjeta.

 3. #183
  bosmix
  Under construction apartments-offices complex.

  Construction of the new complex has reached a phase II.
  Location is in a desired area in the city.

  Expected completion date (key in the hands) is August 2008.
  Total of 14 office spaces and 25 apartments are being built.
  12 office spaces and 10 apartments have already been sold.
  2 office spaces left for sale are 100m2 and 50m2 big.
  15 apartments left for sale are around 100m2 big.

  Office spaces have 5m high ceiling!
  Apartments are build to the best of standards.


 4. #184
  bosmix
  Restauracija BASCARSIJE

  VIJECNICA

  Radovi na fasadi Vijećnice počinju u drugoj polovici godine

  Za završetak sanacije Vijećnice nužno je osigurati još 17,850.000 maraka. U protekloj godini je završena priprema projektne dokumentacije za jedan od najznačajnijih simbola Sarajeva. Nakon izbora izvođača radova i prikupljanja nužnih sredstava za sanaciju, obnova fasade počet će u drugoj polovici godine.


  Svjetska kulturna baština
  Nakon što je prije sedam godina u prvoj fazi sanacije stabilizirana zgrada i zaštićena od propadanja, u ovoj godini radit će se grubi unutarnji radovi i sanacija fasade.
  \"Prema predračunu radova nužno je osigurati 17,850.000 maraka za završetak sanacije cijelog objekta Vijećnice. Na osnovi izrađene projektne dokumentacije, sad možemo lakše ići u iduće faze ovog važnog projekta grada, te u pronalaženje nedostajućih sredstava kako kod domaćih institucija, tako i kod gradova i prijateljskih zemalja u svijetu\", istaknula je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac. Prema njezinim riječima, Vijećnica je samo dio lokacije stare jezgre grada Baščaršije, kojoj se u ovoj godini namjerava dati novi sjaj i u potpunosti je pripremiti za nominaciju upisa na UNESCO-ovu listu svjetske kulturne baštine. Španjolska vlada je još prošle godine donirala milijun eura za početak rekonstrukcije fasade. Grad Sarajevo će u proračunu za ovu godinu za tu namjenu izdvojiti 5 milijuna maraka. Drugi dio sredstava treba osigurati iz domaćih izvora, županijskih, federalnog i državnog proračuna.

  Ugroženi spomenik svijeta
  \"Pripremamo plan za osiguranje financijskih sredstava za obnovu fasade objekta Vijećnice, te za izvođenje grubih građevinskih i kamenorezačkih radova u unutarnjosti objekta\", istaknuo je glasnogovornik Gradske uprave Denis Zaimović. Uskoro treba biti raspisan tender za odabir izvođača radova. Izbor izvođača će se završiti do ožujka. \"Najprije će početi grubi radovi unutar objekta i na vanjskoj stolariji. U drugoj polovici godine počet će radovi na fasadi Vijećnice\", istaknuo je Zaimović.
  Planirano je da se ova faza arhitektonskog uređenja Vijećnice završi za godinu dana. Budući da je prije godinu dana uvrštena na World Monuments Watch listu 100 najugroženijih spomenika svijeta, vjerojatno će još pomoći stići i iz svijeta, jer se 70 posto objekata s te liste i obnovi. Tijekom 100 godina postojanja Vijećnica je mijenjala svoje funkcije od sjedišta gradske uprave, do Nacionalne univerzitetske biblioteke. Planirano je da se nakon rekonstrukcije u njoj smjesti sjedište gradskog poglavarstva, Nacionalne i univerzitetske biblioteke, te muzej o stradanju grada i Vijećnice. D.Z.

  Vijećnicu izgradio Ćiril M. Iveković
  Gradnju Vijećnice započeo je Karlo Paržik, nastavio Alexandar Witek, te završio Ćiril M. Iveković 1896. Zgrada Vijećnice je u potpunosti izgorjela u noći između 25. i 26. kolovoza 1992.


  Grad Sarajevo : Novosti
 5. #185
  bosmix


  Počinje izgradnja autoputa do Kaknja

  Završetak radova do kraja godine - U toku projektovanje dionice do Lašvanske petlje...

  Izgradnja četvrte dionica autoputa od Sarajeva do Zenice na koridoru 5C počinje krajem januara, potvrdio je za "Dnevni avaz" Nail Šećkanović, ministar prometa i komunikacija FBiH.

  - Trebamo riješiti još neke predmete iz imovinskopravnih odnosa, poslije čega će konzorcij koji će graditi ovu dionicu odmah, u skladu s vremenskih uvjetima, izaći na gradilište. Očekujem da bi se to moglo destiti oko 25. januara - kaže Šećkanović.

  Četvrta dionica autoputa koju gradi Vlada FBiH duga je 9,4 kilometra i ide od Dobrinja do Kaknja, a vrijednost radova je 64,5 miliona maraka.


 6. #186
  bosmix  Winterlandschaften in der Umgebung von Sarajevo 7. #187
  bosmix
  Avaz Twist Tower
 8. #188
  bosmix
  rekonstrukcija fasada
 9. #189
  bosmix

 10. #190
  bosmix
Ähnliche Themen

 1. ZAGREB - Croatia - [Pictures & Projects]
  Von cro_Kralj_Zvonimir im Forum Bauprojekte
  Antworten: 237
  Letzter Beitrag: 06.10.2012, 11:11
 2. TUZLA - Bosnia [construction & projects]
  Von insomniac im Forum Bauprojekte
  Antworten: 9
  Letzter Beitrag: 29.06.2010, 19:38
 3. SARAJEVO - Bosnia [pictures & projects]
  Von CoolinBan im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 91
  Letzter Beitrag: 12.11.2007, 23:24
 4. Sarajevo Bauprojekte (Last 5 Projects)
  Von bosmix im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 25
  Letzter Beitrag: 23.09.2007, 21:04
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 05.03.2005, 16:48