BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 10 von 24 ErsteErste ... 6789101112131420 ... LetzteLetzte
Ergebnis 91 bis 100 von 238

ZAGREB - Croatia - [Pictures & Projects]

Erstellt von cro_Kralj_Zvonimir, 13.11.2007, 19:32 Uhr · 237 Antworten · 95.223 Aufrufe

 1. #91
  cro_Kralj_Zvonimir
  Gradnja mosta Jarun počinje najkasnije ujesen  Pripreme za gradnju pristupnih prometnica teku sporije i pitanje je hoće li se produžena Vrapčanska graditi istodobno s mostom Jarun

  Pripreme za gradnju mosta Jarun počet će najkasnije na jesen. »Očekujem da će se skorim rebalansom proračuna osigurati novac za pripremne radove na lokaciji mosta«, rekao nam je u ponedjeljak pročelnik za izgradnju Grada Davor Jelavić. Premošćivanje Save pričekat će 2009., kada će Poglavarstvo u proračunu osigurati novac potreban za gradnju mosta. Gradnja mosta i pristupnih prometnica s obje obale Save procjenjuje se na iznos od 40 do 57 milijuna eura.

  »Glavni projekt mosta je gotov i uskoro očekujem da ćemo dobiti lokacijsku dozvolu«, kaže Jelavić. No, pripreme za gradnju pristupnih prometnica teku sporije i pitanje je hoće li se produžena Vrapčanska graditi istodobno s mostom Jarun. Ured za izgradnju grada napravio je idejni projekt produžetka Vrapčanske od Ilice do Jadranske avenije te će se još pričekati s izradom glavnog projekta potrebnog za izdavanje lokacijske dozvole. A bez lokacijske dozvole, nije moguće početi otkupljivati zemljišta potrebna za gradnju produžetka Vrapčanske.

  No, tek s otkupom zemljišta Poglavarstvo će zaboljeti glava. Koridor predviđen za produženu Vrapčansku većinom je u privatnom vlasništvu, a jednim dijelom prolazi stotinjak metara od jarunskog jezera. Sigurno je da će pojedini vlasnici svoja zemljišta htjeti prodati za cijenu puno veću od tržišne.
  Slično je bilo i prilikom gradnje Domovinskog mosta koji je sagrađen puno prije od pristupne ceste pa je jedno vrijeme bio gotovo neupotrebljiv. Vidjet ćemo hoće li se isti scenarij ponoviti i u slučaju mosta Jarun, čiju gradnju gradonačelnik Bandić požuruje zbog niza projekata u jugozapadnom Zagrebu - Arene Zagreb, Terma Zagreb i stambenih nebodera uz Savu.

  Most Jarun ključan je za rasterećivanje Jadranskog rotora i mosta, a skratit će i put iz zapadnog Zagreba prema autoputu za Jadran. Uskoro se očekuje početak rekonstrukcije Jadranske avenije i okolnih prometnica oko Arene, a vrijednost radova je oko 150 milijuna kuna.

  Potkraj 2009. počet će i rekonstrukcija rotora pa će do 2010. Zagreb napokon raspetljati jedan od prometnih gordijskih čvorova. Most Jarun i produžetak Vrapčanske bit će kruna tih zahvata. Na natječaju za izradu idejnog projekta 2007. pobijedio je rad ekipe profesora Jure Radića s Građevinskog fakulteta i arhitekata iz Studija BF. Prema viziji arhitekata, most je dug 625 metara i ima pilon visok 80 metara. Ima tri traka u svakom smjeru, a po sredini je ostavljen prostor za laku gradsku željeznicu ili metro te pješačke staze.
  Posebnost mosta je »slomljeni« pilon koji je šupljikav i kroz čije će proreze prolaziti sunčeva svjetlost. Gradnja mosta i pristupnih prometnica, prema procjenama iz Grada, trajat će oko 18 mjeseci.

  Natječaj: Most Bundek
  Na početku tekućeg mandata gradonačelnik Bandić najavio je gradnju dvaju mostova. Uz most Jarun spominje se i most Bundek. Autori idejnog rješenja mosta Bundek saznat će se početkom svibnja, do kada će Ocjenjivački sud Hrvatskog društva građevinskih konstruktora odabrati pobjednički rad. Na taj natječaj javilo se osam projektnih ureda. Most Bundek premostit će rijeku Savu, a gradit će se u sklopu produžene Ulice Republike Njemačke. Spojit će produženu Strojarsku ulicu na sjevernoj strani i produženu Ulicu Republike Njemačke na južnoj. Uz jezero Bundek most će se podići na visinu nasipa i prijeći Savu.

  Tomislav Marinović

  http://www.vjesnik.hr/html/2008/04/2....asp?r=zag&c=1

 2. #92
  Cvrcak
  Bei uns wird nicht nur neues gebaut sondern vieles wird auch neu Saniert und ausgebessert hier z.B. die Autobahnbruecke an der Ausfahrt Zapresić also die Autobahn A2 und finde sowas auch richtig das fuer Wartung und Instandsetzung Geld ausgegeben wird
  lalalal 022.jpg

 3. #93
  Cvrcak
  Hier ein Foto fuer Zahnfleischbluter! Šta si to napravio! vidiš to više nije tvoje, i to zbog Bandića, nadam se da se nečeš jednog dana zaljubiti u jednu lijepu Hercegovku pa se kajati
  lalalal 024.jpg  to ti je slikano kod Zaprešića

 4. #94

  Registriert seit
  20.01.2008
  Beiträge
  9.282
  Split ist trotzdem besser^^

 5. #95
  cro_Kralj_Zvonimir
  Zitat Zitat von arto_saari Beitrag anzeigen
  Split ist trotzdem besser^^

  Kommt drauf an.
  Split´s großes Plus ist das es direkt am Meer liegt.
  Aber ansonsten ist Zagreb Party,Shopping,Kultur,etc.. 1,2 Millionen Einwohenr Metropole!

 6. #96
  cro_Kralj_Zvonimir
  ULAGANJA ZAGREBAČKA PERIFERIJA PRIVLAČNA STRANIM GRADITELJIMA

  Američka Atia gradi u Samoboru naselje vrijedno 50 milijuna eura

  Na 8 hektara gradit će se naselje sa 320 stanova u kućama u nizu, s parkom i mnoštvom zelenila  Američko-izraelska investicijska grupa Atia u Samoboru gradi novo naselje obiteljskih kuća i kuća u nizu u koje će uložiti 50 milijuna eura. Nakon što su otkupili 80.000 četvornih metara zemljišta uz budući sportski centar Šmidhen, financirali urbanistički plan uređenja, gradnja bi trebala početi u proljeće sljedeće godine.

  Najveće ulaganje
  Grupi Atia naselje naziva Samobor gardens bit će najveća investicija u Hrvatskoj nakon što su prethodno u građenje vila na dvije lokacije u Puli uložili oko osam milijuna eura. Tvrtka je specifična po tome što su im zasad ciljane zemlje ulaganja jedino Sjedinjene Američke Države, Hrvatska i Izrael. U SAD-u su gradili naselje u Las Vegasu, dok u Izraelu još nemaju realiziranih i dovršenih investicija. Tvrtka je izlistana na burzi u Londonu i Tel Avivu.

  Posebnost novog naselja u Samoboru je gradnja kuća u nizu koje će ukupno imati 320 stanova veličine od 110 do 180 četvornih metara te će mu, prema riječima Mladena Poropata, menadžera za Hrvatsku, zaštitni znak biti zelenilo. Atia će istovremeno s gradnjom naselja početi graditi i park, drvorede, a svaki dvoetažni stan imat će svoj vrt. Samobor s novim projektom postaje mjesto na kojemu investitori žele napraviti objekte bez iskorištavanja maksimalnih koeficijenata izgrađenosti. Daleko manja naselja od projekta grupe Atia gradi Top home na drugoj strani Samobora, a u susjednoj Sv. Nedjelji je HOTO grupa sagradila prvo naselje zatvorenog tipa - Hoto ville. "Osnovna ideja je napraviti naselje u kojem će se moći humano živjeti.

  Na sadašnjoj ledini od 80.000 četvornih metara gradimo obiteljske kuće koje će ukupno imati 40.000 četvornih metara bruto izgrađene površine. Park i zelenilo radit ćemo istovremeno kako bi dočekale kupce. Gradnjom od prizemlja, jednog kata i potkrovlja s prostranim sobama postižemo jedan drukčiji koncept. Želimo graditi u skladu sa samoborskom urbanom matricom", kaže Mladen Poropat.

  Cijene za sada tajna
  Svaki dvoetažni stan također će imati garažu, parkirališno mjesto i poseban ulaz. Po kojoj će se cijeni prodavati još nije poznato jer će to ovisiti o tržištu. Međutim, u grupi Atia su uvjereni kako će konceptu humanog življenja, daleko od gradske vreve, ali opet u blizini grada uvijek biti interesantan kupcima. "Cijene će u svakom slučaju biti prihvatljive, ali će standardi građenja i uređenja biti visoki", kaže Poropat.

  Još dosta mlada grupa Atia je od cijele regije odlučila ulagati u Hrvatsku jer smatra da tržište ima najviše potencijala. Također planiraju razvijati nove projekte u zemlji, a nije isključeno širenje u regiju. O projektima koji još nisu ušli u fazu gradnje ili nisu u visokoj fazi pripreme ne žele govoriti, ali će se držati uvijek istog koncepta. "Naše iskustvo nam pokazuje kako ljudi uvijek žele živjeti u prigradskim, prometno dobro povezanim i lijepo uređenim naseljima. Stanovi u takvim naseljima uvijek će držati cijenu" rekao je Darren Dunckel, direktor međunarodnih poslova grupe Atia.

  Poslovni dnevnik - AmeriÄŤka Atia gradi u Samoboru naselje vrijedno 50 milijuna eura

 7. #97
  cro_Kralj_Zvonimir
  Zagreb dobiva novi trgovački centar  Osim 50 tisuća četvornih metara trgovačkog prostora za najam, kompleks na Radničkoj cesti imat će hotel, urede i stanove. Investicija LS Propertyja vrijedna je 150 milijuna eura.


  London - Sofia Property (LS Property), međunarodna razvojna investicijska tvrtka sa sjedištem u Bugarskoj, gradit će uz Radničku cestu u Zagrebu novi trgovački centar tzv. treće generacije, piše Poslovni dnevnik. Iako je bilo najava njihova dolaska u Split, zagrebački trgovački centar koji bi se trebao početi graditi krajem godine bit će im prvi započeti projekt u Hrvatskoj.

  Investiciju čija se vrijednost procjenjuje na 150 milijuna eura u ponedjeljak je šturo najavila Ivana Božičević, voditeljica podružnice LS Propertyja za Hrvatsku.

  "Ne treba previše govoriti o projektu prije nego dobijemo građevnu dozvolu, ali mogu najaviti kako planiramo u istočnom dijelu grada urediti trgovački centar koji će imati 50 tisuća četvornih metara trgovačkog prostora za najam i dodatne sadržaje. Trgovački centar će se sastojati od prizemlja i dva kata i potrudit ćemo se ponuditi nešto novo za one koji se vole baviti i fizičkom aktivnošću i koji vole dolaziti s djecom", rekla je Božičević.

  LS Property na svojim internetskim stranicama projekt najavljuje pod radnim nazivom Mercury centar sa ukupnom izgrađenošću od 60 tisuća četvornih metara. Čak navode i točnu lokaciju uz Radničku cestu u Zagrebu.

  Na 4. međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina iznesene su procjene po kojima će u sljedeće tri godine u Hrvatskoj biti sagrađeno oko milijun novih četvornih metara prostora za najam u trgovačkim centrima, od čega gotovo polovica u Zagrebu. Procjenjuje se kako je u Hrvatskoj oko 520 tisuća četvornih metara trgovačkih centara među kojima nisu lanci poput Getroa, Bille, Mercatora i sličnih, nego oni poput Avenue Malla, City centar One, Importannea, Tower ili Esseker centra, piše Poslovni dnevnik.


  Net.hr
  06.05.2008.

  Net.hr  [Zagreb] – Construction update (2008) - Page 47 - SkyscraperCity

 8. #98
  cro_Kralj_Zvonimir
  LS Property gradi trgovački centar na 60 tisuća kvadrata

  Na zagrebačkoj Radničkoj cesti planira se izgraditi trgovački centar s hotelom i stanovima

  London - Sofia Property (LS Property), međunarodna tvrtka sa sjedištem u Bugarskoj, gradit će uz Radničku cestu u Zagrebu novi trgovački centar. Radi se o trgovačkom centru tzv. treće generacije, koji će osim 50 tisuća četvornih metara trgovačkog prostora za najam, uključivati i hotel, urede, čak i stambeni prostor. Sam centar trebao bi imati i ugostiteljski dio, teretanu i dječje igraonice. Investiciju je u ponedjeljak šturo najavila Ivana Božičević, voditeljica podružnice LS Propertyja za Hrvatsku. "Ne treba previše govoriti o projektu prije nego dobijemo građevnu dozvolu, ali mogu najaviti kako planiramo u istočnom dijelu grada urediti trgovački centar koji će imati 50 tisuća četvornih metara trgovačkog prostora za najam i dodatne sadržaje.

  Trgovački centar će se sastojati od prizemlja i dva kata i potrudit ćemo se ponuditi nešto novo za one koji se vole baviti i fizičkom aktivnošću i koji vole dolaziti s djecom", rekla je Božičević. Iako vrijednost investicije nije objavljena, u usporedbi sa sličnim projektima u Hrvatskoj, vrijednost ulaganja procjenjuje se, kako neslužbeno doznajemo, na 150 milijuna eura. Untatoč šturoj najavi na 4. međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina, LS Property na svojim internetskim stranicama projekt najavljuje pod radnim nazivom Mercury centar sa ukupnom izgrađenošću od 60 tisuća četvornih metara. Čak navode i točnu lokaciju uz Radničku cestu u Zagrebu.

  LS Property je razvojna investicijska tvrtka osnovana radi ulaganja u jugoistočnu Europu. Iako je bilo najava njihova dolaska u Split, zagrebački trgovački centar koji bi se trebao početi graditi krajem godine bit će im prvi započeti projekt u Hrvatskoj. U pet godina od osnivanja glavni ulagački fokus bila je Bugarska, gdje su pokrenuli desetak projekata različitih namjena - stambenih, trgovačkih i miješane namjene.

  Na konferenciji je istaknuto da će u sektoru prodaje u trgovačkim prostorima doći do promjena, podizanja kvalitete i većeg prilagođavanja unajmljivačima. Prema najavljenim projektima, procjenjuje se kako će u sljedeće tri godine u Hrvatskoj biti sagrađeno oko milijun novih četvornih metara prostora za najam u trgovačkim centrima, od čega gotovo polovica u Zagrebu. Procjenjuje se kako je u Hrvatskoj oko 520 tisuća četvornih metara trgovačkih centara među kojima nisu lanci poput Getroa, Bille, Mercatora i sličnih, nego oni poput Avenue Malla, City centar One, Importannea, Tower ili Esseker centra. Unajmljivači, tvrtke koje financiraju izgradnju i arhitekti na konferenciji su pokušali odgovoriti kako uskladiti međusobne potrebe.

  Zaključeno je i da unajmljivačima najviše odgovaraju centri koji će ujedno biti i mjesto zabave, ugostiteljstva, trgovine i čak rekreacije kroz fitness klubove. "Kroz sustavno bavljenje arhitekturom trgovačkih centara pokušali smo odgonetnuti što ih razlikuje jedne od drugih i zaključili smo da se radi o lifestyleu i emocijama. Napravili smo čak i razradu po tim kriterijima od jedan do pet. Jedinica su oni koji nude prehranu i dva-tri dućančića i u kojima nema života, nego ljudi samo ispunjavaju svoje dnevne potrebe za kupnju osnovnih namirnica. Petice još nema u Hrvatskoj, a to su trgovački centri koji stvaraju umjetni svijet, nešto poput Las Vegasa. Takvi umjetni svjetovi su stvoreni u trgovačkim centrima u Istanbulu i Abu Dhabiju i oni dodatno pričaju priču. Većina naših centara kreće se između tri i četiri", kazao je arhitekt Otto Barić.

  Poslovni dnevnik - LS Property gradi trgovački centar na 60 tisuća kvadrata

 9. #99
  Cvrcak
  Das wird Kaufland in Pula. Bald fuehlen sich die deutschen Touristen nicht mehr wie in Kroatien.
  pula 022.jpg

 10. #100
  cro_Kralj_Zvonimir
  Zitat Zitat von Cvrcak Beitrag anzeigen
  Das wird Kaufland in Pula. Bald fuehlen sich die deutschen Touristen nicht mehr wie in Kroatien.
  pula 022.jpg
  Kaufland,Lidl,Obi,Bauhaus demnächst vielleicht noch Aldi,etc. na ja sie schaffen Arbeitsplätze und bieten vernünftige Ware zu vernünftigen Preisen!

  Aber Konzum ist und bleibt die Nr.1
  Aus Dalmatien gibt es ja eine neue Kette "Tommy" hab ich in Trogir,Split und eine Baustelle in Zagreb letztes Jahr gesehen!

Seite 10 von 24 ErsteErste ... 6789101112131420 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. SARAJEVO - Bosnia [pictures & projects]
  Von CoolinBan im Forum Bauprojekte
  Antworten: 486
  Letzter Beitrag: 24.08.2015, 00:42
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 17.06.2010, 09:00
 3. Turkish Army Pictures
  Von Memedo im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 264
  Letzter Beitrag: 03.06.2010, 02:53
 4. SARAJEVO - Bosnia [pictures & projects]
  Von CoolinBan im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 91
  Letzter Beitrag: 12.11.2007, 23:24
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 13.10.2007, 21:30