BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 12 von 24 ErsteErste ... 2891011121314151622 ... LetzteLetzte
Ergebnis 111 bis 120 von 238

ZAGREB - Croatia - [Pictures & Projects]

Erstellt von cro_Kralj_Zvonimir, 13.11.2007, 19:32 Uhr · 237 Antworten · 95.389 Aufrufe

 1. #111
  cro_Kralj_Zvonimir

  Ausrufezeichen

  Gläserne Türme für Zagreb

  [2008/05/14]Beim Wettbewerb zum Bau des höchsten Gebäudes Kroatiens in Zagreb ist das Düsseldorfer Architekturbüro AJF Architekten als Sieger hervorgegangen. Die beiden 110 Meter hohen gläsernen Türme sollen auf 81.000 qm Bruttonutzfläche den Hauptsitz zweier kroatischer Unternehmen beherbergen.


  Der Baukörper besteht aus zwei elliptischen Einzelformen, die in den unteren Ebenen miteinander verschmolzen sind. Ab dem 23. Geschoss wird die Verschmelzung aufgehoben und die Einzelbaukörper ragen separat aus der Basis heraus. Der Entwurf von AJF sieht zudem Geschäftsflächen für Dienstleistungsunternehmen, individuell teilbare Büroflächen, öffentliche „Sky Gärten“ wie auch Veranstaltungssäle und 670 Parkplätze westlichen Stadteingang Zagrebs vor.
  Der linsenförmige Grundriss des Gebäudes soll eine eine optimale Tageslichtausnutzung für alle Büros gewährleisten. Die gläserne Haut wird dabei als Doppelfassade mit integriertem Sonnenschutz ausgeführt, was neben einer natürlichen Belüftung in allen Ebenen die ganzjährig thermische Wirksamkeit des Sonnenschutzes ermöglicht.
  Die Fertigstellung ist für Mitte 2010 vorgesehen.  Gläserne Türme für Zagreb - DETAIL.de

 2. #112

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Was ich immer ziemlich schade finde an solchen Bauten: Die sehen alle gleich aus egal ob in Kroatien Deutschland oder USA.
  Trotzdem schön sind sie allemal

 3. #113
  cro_Kralj_Zvonimir
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  Was ich immer ziemlich schade finde an solchen Bauten: Die sehen alle gleich aus egal ob in Kroatien Deutschland oder USA.
  Trotzdem schön sind sie allemal

  Wie meinst du es die Baustoffe oder das Design?

  Gut gerade dieses Projekt ähnelt sehr anderen Bauten aus Paris oder den USA aber es gibt durchaus Gebäude die was eigenes haben.

 4. #114
  cro_Kralj_Zvonimir  Aus dem alten wird neues und aus den kleinen Hütten Glas-Paläste und Wolkenkratzer!
  [Zagreb] – Construction update (2008) - Page 52 - SkyscraperCity


 5. #115
  cro_Kralj_Zvonimir

  Ausrufezeichen

  NORVEŠKE INVESTICIJE Hotel, trgovački centar i 7 tornjeva do 2011. u Zagrebu Autor Antonio Mandir  Norveška financijska grupacija Verdispar prezentirala je danas u Zagrebu tri projekta koja planiraju u Hrvatskoj do kraja 2011. godine.

  Skromni Skandinavci
  Za više od 100 milijuna eura Norvežani planiraju u Zagrebu sagraditi pet poslovnih i stambenih nebodera do 24 kata, uz Savu između rotora na Remetincu i Arene Zagreb, te hotel od deset katova i dva poslovna tornja na Savskoj cesti 134-140 blizu Vjesnikova nebodera. U Varaždinu će Verdispar graditi trgovački centar s 27.500 četvornih metara neto prostora i garažom za 1360 automobila.

  Na Savskoj cesti Norvežani će graditi dva poslovna tornja od 13 i 15 katova u kojima će se na 30.000 četvornih metara iznad zemlje nalaziti uredski prostori. Između tornjeva sagradit će se i hotel s četiri zvjezdice s najviše 150 soba na 10.000 četvornih metara. Unutar kompleksa bit će i manji trgovački centar od 1500 kvadrata.

  Gradnja u Savskoj, ukupno 60.000 četvornih metara, trebala bi početi sredinom iduće godine. Koliko će stajati, znat ćemo početkom rujna, a procjenjujemo da je riječ o 70 milijuna eura. Projekt će biti dovršen za 24 mjeseca najavio je direktor Verdispara Hrvatska Erik Mohorović. Ispod novog poslovno-trgovačkog centra u Savskoj bit će podzemna garaža za 96 automobila.

  Mohorović je rekao kako će pod zemljom uz garaže sagraditi komercijalne sadržaje koji nedostaju na hrvatskom tržištu, a koji će biti u službi hotela, ali nije htio otkriti o čemu je točno riječ. Iako su po zagrebačkom GUP-u Norvežani na toj parceli mogli graditi i 17 katova i više zgrada, odustali su od takve mogućnosti.

  Najavljeno je da će Savska postati pješačka zona pa smo se odlučili za manje katova. S tri zgrade postigli smo optimum da ne izgleda preagresivno rekao je Mohorović i dao dobar primjer domaćim investitorima koji najčešće agresivno nasrću na prostor, pretrpavajući ga različitim sadržajima. Direktor Verdispara Halvor Olsen najavio je kako će na prostoru od Skandinavije preko Baltika do Balkana uložiti otprilike 400 milijuna eura.

  Hrvatska nam je baza za poslove u jugoistočnoj Europi rekao je Olsen. Financijski direktor Verdispara za JI Europu Edin Alešić kaže da će dolazak stranih investitora pridonijeti normalizaciji tržišta nekretnina u Hrvatskoj.

  Visoko za prestiž
  Do 15. lipnja Verdispar će raspisati arhitektonski natječaj za nebodere između Savskog i budućeg Jarunskog mosta, nedaleko od Arene.

  Projekt nazvan "Jarun panorama" odvojen je na poslovni i stambeni dio. Poslovni dio koncentriran je uz brzu prometnicu, a stambeni dio uz Savu. Zanimljivo je da će Verdispar prvi graditi stambene nebodere u Zagrebu nakon što je novi GUP ukinuo zabranu gradnje stambenih zgrada iznad devet katova iz 1986. Još je prije najavljeno da će u stambenim tornjevima biti luksuzni stanovi i penthousei po uzoru na svjetske metropole gdje je prestiž živjeti u modernim neboderima.

  Hotel, trgovački centar i 7 tornjeva do 2011. u Zagrebu

 6. #116
  cro_Kralj_Zvonimir
  Splitski Fonem gradi neboder od 50 katova

  U izgradnju zasad najvišeg objekta u Hrvatskoj uložit će se 100 milijuna eura

  Mlada i prilično nepoznata Fonem grupa iz Splita najavila je za Zagreb gradnju najvećeg nebodera u Hrvatskoj. Zagrebačko poglavarstvo u četvrtak je utvrdilo program po kojem će se raspisati natječaj koji će definirati izgled poslovno-hotelskog nebodra uz Ljubljansku aveniju. Dopuštena visina iznosi maksimalnih 50 katova, što je za pet katova više od dosad planiranih nebodera u zagrebačkim naseljima Savica, Podbrežje, jednoga uza Savsku ulicu i njih nekoliko uz Heinzelovu ulicu, a čak dvostruko više od sadašnjeg rekordera Eurotowera koji ima 23 kata. Neboder bi trebao niknuti na maloj parceli od samo 5600 četvornih metara na zapadnom dijelu grada, uz trgovački centar City Center One.

  Nisu paravan za velike
  Iz Fonem grupe koja je registrirana za posredovanje nekretnina i gradnju objekata su nam potvrdili kako će oni biti investitori novog nebodera, te da ne služe samo kao paravan za nekog velikog investitora. Dapače, direktor i vlasnik grupe Josip Komar, kaže kako osim nebodera u Zagrebu na jesen počinju i gradnju luksuznog obiteljskog hotela na splitskim Bačvicama, te spremaju za Split još nekoliko velikih projekata. "Prve procjene za izgradnju hotelsko-uredskog nebodera u Zagrebu kažu kako će biti potrebno investirati oko 100 milijuna eura za što smo već postigli dogovor s jednom stranom bankom. Već smo otkupili zemljište i obavili sve potrebne pretprocedure. Nadamo se da će gradnja početi 2009. i biti završena do ulaska Hrvatske u Europsku uniju. U većini nebodera će biti hotel koji će držati jedan poznati svjetski hotelski lanac s kojima već pregovaramo. Od 39. do 49. kata će biti uredi za koje smo sigurni da će biti veoma brzo iznajmljeni zbog svoje atraktivnosti. Smatramo kako Zagrebu i Hrvatskoj nedostaje jedan visoki reprezentativni objekt, a naš će biti među većima u ovom dijelu Europe. Iako smo mladi, ozbiljni smo građevni investitor koji se bavi razvojem projekta i pripremamo ih još nekoliko", izjavio je Josip Komar za Poslovni dnevnik. Na Bačvicama su također, kaže, otkupili zemljište i objekte od prijašnjih vlasnika i proveli u suradnji s Gradom Splitom svu potrebnu proceduru za izgradnju hotela. Ulaganje je procijenjeno na 12 milijuna eura, hotel će imati četiri zvjezdice i bit će prvi koji je izgrađen na Bačvicama nakon 1920. godine. Fonem grupa je nedavno zbog praćenja investicija otvorila i urede u Zagrebu.

  Niz novih nebodera
  Ako se realizira njihov plan o gradnji nebodera, bit će to još jedan u nizu nebodera koji se gradi uz zagrebačku Ljubljansku aveniju i Zagrebačku aveniju koja se na nju nastavlja. Pored King Crossa je Crodux generala Ivana Čermaka najavio gradnju 25 katova, Tomislav Antunović već je izgradio uredsko-poslovni neboder, Tehnika je izgradila stambeno trgovački, a uz njega Zagreb Montaža i Dalekovod dižu "twinse" od 30 katova. Na križanju sa Savskom planiran je neboder od 45 katova. Na južnoj strani dvije avenije visoki kompleks već je napravila Hypo grupa, a njihova nedavno prodana kći imena Consultants trebala bi pretvoriti bivšu zagradu Cimosa u visoku poslovnu zgradu. Na križanju Selske i Zagrebačke avenije gradit će se neboder od 123 metra. Gradski ured za strategiju je zaključio kako su avenije kojima se ulazi u Zagreb idealne za visoke objekte pa se mogu očekivati i novi projekti uz njih.
  --------------------------------------------------------------------------

  Pogoni Rudara postaju poslovni kompleks
  Bivši pogoni nekadašnje tvrtke Rudar na križanju Heinzelove ulice i Slavonske avenije u Zagrebu postat će poslovni kompleks sa zgradama visine do devet etaža. Poglavarstvo je za taj prostor od 14 tisuća četvornih metara također odobrilo natječaj za izgled. Investitor je sadašnja tvrtka Rudar d.o.o. u vlasništvu Ante Gucića koji je postao medijski eksponiran nakon propale razmjene zemljišta s Gradom Zagrebom.

  poslovni.hr - Splitski Fonem gradi neboder od 50 katova

 7. #117
  cro_Kralj_Zvonimir
  Rezultati urbanističko-arhitektonskog natječaja ZONE ´CENTAR 3´ U ZABOKU

  ZONE ´CENTAR 3´ U ZABOKU

  Investitor i raspisivač: GRAD ZABOK– GRADSKO POGLAVARSTVO
  Organizator i provoditelj: Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) objavljuju

  REZULTATE NATJEČAJA

  Na natječaj koji je trajao od 29.02.2008. do 06.05.2008. pristiglo je šesnaest (16) radova.
  Ocjenjivački sud koji je djelovao u sastavu: Ivan Hanžek, oec, gradonačelnik Zaboka (predsjednik OS-a) Ivan Mucko, dipl.ing.arh. (dopredsjednik OS-a), Hrvoje Hrabak, dipl.ing.arh, Dražen Boić, dipl.ing.arh, Alenka Piberčnik, dipl.ing.arh, Robert Jonathan Loher, dipl.ing.arh. (zamjenik člana OS-a) – na VII. plenarnoj sjednici održanoj 15. svibnja 2008. godine, većnom glasova donio je slijedeće odluke:

  1. NAGRADA
  u neto iznosu od 110.000,00kn dodjeljuje se radu pod šifrom "1"

  Autori:
  Ivona Jerković, dipl.ing.arh.
  Morana Manger, dipl.ing.arh.
  Damir Petric, dipl.ing.arh.
  Hrvoje Vidović, dipl.ing.arh.
  Petra Galić, dipl.ing.arh.
  Samel Ivanov, dipl.diz.

  Suradnica:
  Tatjana Petric, dipl.diz.

  ///// Društvo ///// Arhitekata ///// Zagreba /////

 8. #118
  cro_Kralj_Zvonimir
  The Supernova Zagreb shopping center is located directly next to the autobahn south ring and the main traffic junction between the inner city and the airport, approximately a 10-minute drive from the city center.

  Opening 2009/2010


  Lokacija u crvenom kvadratu;


  m2 Gruppe

 9. #119
  Avatar von Toxic

  Registriert seit
  02.07.2008
  Beiträge
  197
  Ich freue mich schon die ganzen Baustellen und Planungsorte Mitte August zu besichtigen.

  So muss Urbanisierung aussehen, Zagreb gehört zurzeit zu den führenden Städten in dieser Thematik, Planungstechnisch etc etc

 10. #120
  cro_Kralj_Zvonimir
  ZAGREB - U VIS Zeleno svjetlo zdanju koje će dominirati zonom prizemnica
  Još jedan neboder od 25 katova na Radničkoj
  Autor Marko Špoljar
  Ilustracija: M. Ambruš Kiš


  Najavljeni neboder u potpunosti će izmijeniti vizuru jugoistočnog dijela grada

  Nakon što je prošle godine novim GUP-om ukinut dvadesetogodišnji moratorij na gradnju nebodera, investitori su se razmahali najavivši gradnju desetak nebodera.

  Fantomski investitor
  Nakon Savske uz koju se planira izgraditi niz nebodera, a najviši 160-metarski bit će onaj na križanju sa Zagrebačkom, razni investitori najavili su gradnju nebodera uz Ljubljansku, na južnoj obali Save između Sveučilišne bolnice i Jadranskog mosta... Najnovija je informacija da će se neboder graditi i na Radničkoj cesti, istočno od raskrižja s Koledovčinom.

  Poglavarstvo je dalo zeleno svjetlo za provedbu javnog, anketnog i urbanističko-arhitektonskog natječaja. Koliko će biti visok neboder, zasad se ne zna. Broj nadzemnih etaža nije definiran, ali preporuka je da bude visok 25 katova. Hoće li to biti isključivo poslovni toranj ili se planiraju i drugi sadržaji, nismo doznali, jer naručitelj natječaja tvrtka Promisio ne postoji.

  Nema je u registru trgovačkih društava, nismo joj ušli u trag pretraživanjem interneta, nema je u telefonskim imenicima. Pronašli smo, međutim, tvrtku s jednim slovom “S” više – Promissio. No, ona je registrirana na adresi koja nije istovjetna onoj iz službenih dokumenata Poglavarstva, a osnivači su joj državljani Velike Britanije i Sjeverne Irske...

  Zadovoljno Poglavarstvo
  Bilo kako bilo, kad se sagradi, u potpunosti će promijeniti vizuru jugoistočnog dijela grada. Pokraj romskog geta u Strugama s jedne strane i Kozari boka s druge bit će pravo osvježenje, tvrde u Poglavarstvu.

  – Osobno sam iznimno zadovoljna inicijativom da se uz Radničku napokon počnu graditi neboderi – kaže pročelnica Jadranka Veselić Bruvo.

  http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...24167/index.do


Ähnliche Themen

 1. SARAJEVO - Bosnia [pictures & projects]
  Von CoolinBan im Forum Bauprojekte
  Antworten: 486
  Letzter Beitrag: 24.08.2015, 00:42
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 17.06.2010, 09:00
 3. Turkish Army Pictures
  Von Memedo im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 264
  Letzter Beitrag: 03.06.2010, 02:53
 4. SARAJEVO - Bosnia [pictures & projects]
  Von CoolinBan im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 91
  Letzter Beitrag: 12.11.2007, 23:24
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 13.10.2007, 21:30