BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 5 von 58 ErsteErste 1234567891555 ... LetzteLetzte
Ergebnis 41 bis 50 von 576

Akcija hapšenja u Preševu

Erstellt von Venom1, 26.12.2008, 09:06 Uhr · 575 Antworten · 19.046 Aufrufe

 1. #41
  Syndikata
  Zitat Zitat von dhjetshi Beitrag anzeigen
  wieso heulen die beiden Jungs? hat man ihnen das Spielzeug weggenommen?
  ich glaube sie haben geheult weil sie in den krieg gegen die UCK ziehen mussten

 2. #42
  Jehona_e_Rahovecit
  Zitat Zitat von dhjetshi Beitrag anzeigen
  wieso heulen die beiden Jungs? hat man ihnen das Spielzeug weggenommen?
  glaub ich auch
  sehr wahrscheindlich

 3. #43

  Registriert seit
  28.01.2008
  Beiträge
  4.024
  Zitat Zitat von dhjetshi Beitrag anzeigen
  wieso heulen die beiden Jungs? hat man ihnen das Spielzeug weggenommen?
  diese terroristen wurden in albanien festgenommen.
  tja...die jungs dachten das sie es nur mit kindern und frauen zu tun haben.

  kaum wehrt man sich dann einbisschen,schön haben sie pisse in den augen.
  "ich nix machen,milloshepick scheisse.... auuuuu kakauuuu majko bre"


  ps.
  und sollten diese 2 serb. terroristen freigelassen worden sein,
  dann haben sie bestimmt helden geschichten in serbien erzählt.^^

 4. #44
  Jehona_e_Rahovecit
  Ich finde es echt niveaulos und präbuertäre wie die serbischen User sich über diese starken Männer lustig machen.
  Das so etwas im 21.Jahrhundert noch in Europa geschehen kann ist erdrückend.

  Es wäre angebracht eine Schweigeminute über die misshandelten Patrioten zu halten.

 5. #45
  Syndikata
  Zitat Zitat von napoleon Beitrag anzeigen
  diese terroristen wurden in albanien festgenommen.
  tja...die jungs dachten das sie es nur mit kindern und frauen zu tun haben.

  kaum wehrt man sich dann einbisschen,schön haben sie pisse in den augen.
  "ich nix machen,milloshepick scheisse.... auuuuu kakauuuu majko bre"


  ps.
  und sollten diese 2 serb. terroristen freigelassen worden sein,
  dann haben sie bestimmt helden geschichten in serbien erzählt.^^

 6. #46
  Avatar von lulios

  Registriert seit
  27.02.2007
  Beiträge
  915
  kosovo sollte im gegenzug 100 serbische terroristen im kosovo verhaften und für 100 jahre einsperren das dürfte sogar ein kinderspiel werden.

 7. #47
  Avatar von lulios

  Registriert seit
  27.02.2007
  Beiträge
  915
  die serben im kosovo werden dafür bezahlen müssen 100%

 8. #48

  Registriert seit
  10.05.2007
  Beiträge
  1.916
  Ivica Dacic's Statement zur Festnahme der UCK Terroristen


 9. #49

  Registriert seit
  10.05.2007
  Beiträge
  1.916
  PREŠEVO, 27.12.2008
  PRESS
  POHAPŠENI OVK MONSTRUMI

  Žandarmi juče rano ujutro u Preševu uhapsili deset Albanaca koji su 1999. godine na zverski način mučili i ubijali Srbe u Gnjilanu!

  U akciji Žandarmerije u Preševu juče rano ujutro uhapšeno je deset Albanaca koji su od juna do oktobra 1999. u Gnjilanu počinili najjezivije zločine nad tamošnjim Srbima! Uhapšeni su Nazif Hasani, Ahmet Hasani, Faton Hajdari, Samet Hajdari, Ferat Hajdari, Kamber Sahiti, Aguš Memiši, Burim Gazliju, Selimon Sadiki i Fatmir Sahiti. Prema podacima Tužilaštva za ratne zločine, oni su kidnapovali 159 i ubili više od 50 nedužnih civila! Ova grupa je po zlu čuvena kao „OVK monstrumi"!
  Haradinaj naređivao zločine!
  Dosadašnja istraga je utvrdila da je stotinak pripadnika OVK bilo smešteno u školskom internatu u Gnjilanu i da su dobijali naređenja od svoje komande da pljačkaju, siluju, premlaćuju i ubijaju Srbe i druge nealbance.
  Kako saznajemo, postoje ozbiljni dokazi da je stravične zločine u Gnjilanu, preko posrednika, naređivao Ramuš Haradinaj, koji je u Hagu oslobođen optužbi!

  Više od 200 žandarma i policajaca učestvovalo je u akciji pod šifrovanim imenom „Halal". Oni su juče, pre zore, upali u kuće bivših pripadnika OVK i hapsili ih. Potraga za zločincima počela je pre više od godinu dana, a hapšenje je pripremano u najstrožoj tajnosti. Čekalo se, kako saznajemo, da osumnjičeni dođu u Preševo iz Zapadne Evrope, gde većina njih rade kao gastarbajteri. Tokom hapšenja i pretresa ukupno 17 objekata nije bilo nikakvog opiranja.
  Sprovedeni u Beograd
  Kako saznajemo, istragom MUP-a Srbije i Tužilaštva za ratne zločine obuhvaćeno je ukupno 25 osoba, od kojih neki nisu na teritoriji naše države. U bekstvu su i trojica vođa ove zločinačke grupe Fazli Hajdari, Redžep Ajiri i Šaip Šaćir, koji trenutno žive u Gnjilanu.
  Uhapšeni zločinci su juče pod jakom policijskom pratnjom sprovedeni u pritvor u Beograd, a biće im suđeno pred Sudom za ratne zločine. Inače, zbog ovog hapšenja na jugu Srbije juče su bili ministar i direktor policije Ivica Dačić i Milorad Veljović, kao i šef Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković.
  Ministar Dačić je potvrdio da su trojica prvoosumnjičenih u bekstvu u Gnjilanu, ali da za njima neće biti raspisana međunarodna poternica, „jer oni ne žive u drugoj državi".
  - Gnjilane se ne nalazi u drugoj državi da bi bila izdata međunarodna poternica, ali ćemo zatražiti pomoć od Misije UNMIK-a u ovom slučaju. Tužilaštvo za ratne zločine raspolaže i drugim saznanjima, tako da će „proces koji je započet imati ozbiljne i šire razmere od akcije koja je danas pokrenuta. Kidnapovani i ubijeni Srbi i drugi nealbanci zatvarani su i zverski mučeni na tri lokacije u Gnjilanu, među kojima su i prostorije srednjoškolskog internata, a sva pronađena tela ubijenih pokazuju da su umrli posle neviđene torture - kazao je ministar Dačić.
  Albanski političari ljuti
  Ministar za lokalnu samoupravu Milan Marković kazao je da je sa predsednicima opština Preševo i Bujanovac juče razgovarao o očuvanju stabilnosti na jugu Srbije. Kako nezvanično saznajemo, lokalni albanski funkcioneri protestovali su zbog hapšenja!?!
  - Lokalni Albanci rekli su da to nije trebalo raditi i da može biti problema. Međutim, njima je rečeno da ovde nema politike, da se radi po zakonu i da svi zločinci moraju odgovarati - otkrivaju izvori Pressa.
  Prebačeni u specijalni sud... Uhapšeni Albanci pod jakim obezbeđenjem juče prevezeni u Beograd u pritvor

  Na ulicama Preševa juče je bilo mirno, kao i u okolnim selima.
  Zverski zločini „Gnjilanske grupe"
  Čerečenje ljudi kolima
  Press je došao do dela službenih informacija Tužilaštva i policije o monstruoznim zločinima OVK. Prenosimo neke opise jezivih zločina albanskih terorista koji su načinjeni na osnovu iskaza očevidaca:
  Zločinci OVK stajali su ispred internata u Gnjilanu na pustom betonskom terenu, bili su postrojeni u „potkovicu" (latinično slovo U). Iz pravca grada dolaze dva automobila. Iz gepeka se vadi muškarac, a sa zadnjeg sedišta još dvoje (muškarac i žena).
  Pripadnici OVK obaraju ženu udarcem i potom joj približavaju dva automobila. Noge joj vezuju za branike kola. Automobili kreću u suprotnim pravcima („Polako, nemoj da žuriš„, viče jedan od zločinaca). Ženi tako kidaju noge. Zaustavljaju automobile, odvezuju noge. Zatim joj vezuju ruke, koje kidaju na isti način... Ostavljaju tako raskomadano telo i isto ponavljaju sa muškarcem iz gepeka. Potom sekirom, pred svima, komadaju tela preko grudi. Delove tela stavljaju u džakove i odnose na različita mesta. Treće lice iz automobila odvode u podrum.
  „Jeste li videli kako?", obraća se jedan od naredbodavaca postrojenim pripadnicima OVK. „Treba da ih zastrašimo. Onda će svi sami da odu."
  Munjevita akcija...Zločinci pohapšeni na spavanju

  U internatu je postojala i jedna prostorija za mučenje sa vinas pločicama, cevima na plafonu i stolom. Žrtve su vezivane za cevi. Skidali su ih, jednog po jednog, stavljali im ruke na sto, pa im šipkom, odnosno vrhom na četvrtastoj šipci, prebijali prste na rukama. One što vrište boli su noževima dok ne ućute, kleštima su im vadili zube.
  „Zabijanje upaljača u mozak"
  Jedan od zločinaca govori na srpskom: „Ne znate, bre, da bijete" i četvrtastom štanglom udari po glavi oštećenog. Kada lobanja pukne, zabije mu upaljač u mozak!
  „Koliko jedan pištolj može da probije tela"
  Poređaju nekoliko žrtava, jednu iza druge, ispaljuju hitac u stomak i gledaju koliku probojnu moć ima metak, odnosno koliko tela može da probije.
  Pucaju u stomak, a ne u grudi da bi žrtve dugo umirale i posle, kada podlegnu ranama, komadaju njihova tela, bacaju ih u džakove, a potom ih raznose na različite lokacije...
  „Albanski OVK Drakula"
  * Noževima su ubadali i sekli žrtve i prislanjali ranama staklenu čašu. Kada bi se čaša napunila krvlju, govore: „Hajde da se napijemo srpske krvi." Neki od prisutnih pripadnika OVK odbili su da piju krv iz čaše, ipak jedan koga zovu Drakula pije krv sa uživanjem!
  Takođe, žrtvama su često odsecani polni organi.

  VBA ima podatke o zločinima
  Bivši načelnik VBA, general Momir Stojanović, smatra da je posle pokretanje istrage o trgovini ljudskim organima ovo do sada najznačajnija akcija u rasvetljavanju zločina nad srpskim stanovništvom na Kosovu.
  - Zločini koji su albanski teroristi činili nad Srbima spadaju u najgnusnije, a upravo zlodela te takozvane gnjilanske grupe spadaju u najsvirepija. Naša služba je i u moje vreme imala podatke da su Albanci iz Preševa bili povezani sa teroristima s područja Gnjilana, Vitine i Kosovske Mitrovice - priča Stojanović.
  Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić takođe ne veruje da će doći do destabilizacije na jugu.
  - Akcija je izvedena vrlo profesionalno, i verujem da su MUP i BIA dobro procenili bezbednosnu situaciju i otklonili sve rizične elemente. Ova akcija je za svaku pohvalu - naveo je Dragišić.
  Kasapili su i trudnice
  Mladen Nikolić, predsednik Okružnog suda u Gnjilanu 1999. godine, kaže za Press da su u to vreme u ovom gradu počinjeni strašni zločini.
  - Ono što je najstrašnije u svemu tome jeste da su se ti zločini dešavali pred očima međunarodnih snaga. Konkretno, kada smo dobili informaciju da je u selu Ugljare pronađeno 15 osakaćenih tela Srba, izdao sam nalog da se uradi uviđaj i da naši ljudi zajedno sa Kforom izađu na lice mesta. Amerikanci nam nisu dali dozvolu za to. Dozvolili su nam samo obdukciju, koja je izvršena u jednoj hladnjači u Prištini. To su bila svirepa mučenja, sakaćenja... Pored Ugljara, leševi su pronađeni i na još nekoliko lokacija: u Fabrici baterija Gnjilane, u srednjoškolskom internatu u Gnjilanu, u selu Mališevo... Među iskasapljenim telima bilo je dece, žena, pa čak i trudnica... - priča Nikolić.

  S. VOJINOVIĆ, D. ISAILOVIĆ


  Press Online :: Najnovije Vesti iz Srbije i sveta, Politika, Hronika, Komentar dana, Beograd, Republika Srpska, Dzet Set, Sport, Kofer, horoskop, video, slike

 10. #50

  Registriert seit
  20.12.2004
  Beiträge
  6.421
  In Presevo wurde eine Gruppe von ehemaligen Angehörigen der UCK verhaftet 26.12.08 15:57
  Angehörige des Innenministeriums Serbiens haben heute Morgen 17 Objekte auf dem Territorium der Gemeinde Presevo, im Süden Zentralserbiens, durchsucht und zehn ehemaligen Angehörigen der selbst ernannten UCK verhaftet, die verdächtigt werden, in der Region von Gnjilane zwischen Juni und Oktober 1999 Kriegsverbrechen begangen zu haben, bzw. über 50 serbische Zivilisten und andere Nichtalbaner entführt und ermordet zu haben. Verhaftet wurden Nazif Hasani, Ahmet Hasani, Faton Hajdari, Samet Hajdari, Ferat Hajdari, Kamber Sahiti, Agus Memisi, Burim Gazliju und Selimon Sadiki. Der Innenminister Ivica Dacic erklärte bei der Pressekonferenz in Vranje, dass die Anführer der sog. Gruppe von Gnjilane, Fazli Hajdari, Redzep Ajiri und Saip Saciri, nicht verhaftet wurden, weil sie in Gnjilane im Kosovo leben. Es werde kein internationaler Steckbrief ausgestellt, denn sie leben nicht in einem anderen Staat, aber man werde die UNMIK um Hilfe ersuchen, sagte Dacic. Er fügte hinzu, dass die Staatsanwaltschaft für Kriegsverbrechen auch über andere Erkenntnisse verfüge, so dass dieser Prozess breitere Ausmaße haben werde. Dacic führte an, dass bei den Verhafteten Waffen und Beweismaterial gefunden worden seien, die von Verbrechen an Zivilisten zeugen. Die entführten und ermordeten Serben seien an drei Orten in Gnjilane eingesperrt und gefoltert worden, und alle gefundenen Körper zeigen, dass sie als Folge der Folterung gestorben seien, hob Dacic hervor.

Ähnliche Themen

 1. Akcija hapšenja pedofila
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 20.05.2010, 16:30
 2. Na?eno oružje u Preševu
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 23.09.2009, 13:00
 3. Eksplozija u Preševu
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.07.2009, 08:30
 4. Grafiti u Preševu
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 12.03.2009, 17:00
 5. Nova akcija hapšenja MUP-a
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 09.03.2009, 12:30