Erstellt von FREEAGLE, 19.02.2008, 12:39 Uhr · 5.969 Antworten · 522.930 Aufrufe
Pacolli: Swaziland njeh pavarėsinė e Kosovės
Kryetari i Aleancės Kosova e Re Behxhet Pacolli paralajmėroi sot njohje tė reja pėr shtetin e Kosovės. Ai tha se mbretėria e Svazilandit nga Afrika, veē e ka njohur Kosovėn, ndėrsa paralajmėroi edhe tri njohje tė tjera sė shpejti. ...Postuar: 03:20:15 / 08.04.2010 Kryetari i Aleancės Kosova e Re Bexhet Pacolli njoftoi se ka marr konfirmimin pėr njohjen e shtetit tė Kosoves nga Mbretėria e Svazilandit nga Afrika. Kjo u bė e ditur nė konferencėn pėr media, nė tė cilėn kryetari Pacolli tha se ėshtė duke lobuar edhe pėr njohje tė reja.
Unė nuk e kam ndal lobimin tim, jam duke lobuar edhe pse me vėshtirėsi shumė tė mėdha. Por sot jam i gėzuar se shteti i Kosovės ėshtė njohtė edhe nga Svasilandi dhe kanė premtuar se nė javėn e ardhshme do ta dėrgojnė edhe notėn te ministri i jashtėm. Dua te them se sė shpejti do tė takohemi edhe pėr njohje tė tjera, tha Pacolli.
Kryetari Pacolli tha se do i dėrgoj njė letėr ministrit tė jashtėm, Skender Hyseni, pėrmes tė cilės do tė kėrkojė sqarime rreth letrės, qė sipas Pacollit, mban datėn 17 dhjetor 2009 dhe e cila konfirmon edhe njė njohje pėr shtetin e Kosovės.
Kam letrėn e dėrguar nga PapaNnju Guinea, e cila ėshtė dėrguar nga ministri i punėve tė jashtme nėpėrmes ambasadorit tė tyre nė ambasadėn e Republikės sė Kosovės, qė ata e njohin shtetin e Kosovės. Ne nuk dimė asgjė, kjo njohje nuk ėshtė konfirmuar ende. Do kisha pyetur zotin ministėr qė tė gjen kėtė letėr, tė punojnė pak dhe tė na informojnė se ēka po ndodh me kėtė njohje prej kėtij shteti shumė tė rėndėsishėm, tha Pacolli.
Pacolli bėri tė ditur se ėshtė duke lobuar edhe tek tė paktėn tri shtete tė cilat sė shpejti mund tė njohin Kosovėn. Mirėpo ai nuk saktėsoi se pėr cilat shtete bėhet fjalė.
![]()
Pacolli hat wohl Berisha gelauscht der bei seinem Besuch in Kuwait von 68 Anerkennungen sprach, obwohl offiziell nur 65 bestätigt sind. Ergo ist Pacolli von 3 neuen Anerkennungen in naher Zukunft ausgegangen.![]()