BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Šešelju je “život ugrožen” u Hagu, a zatvorska hrana je ključ

Erstellt von Emir, 17.10.2010, 17:57 Uhr · 1 Antwort · 1.013 Aufrufe

 1. #1
  Emir

  Šešelju je “život ugrožen” u Hagu, a zatvorska hrana je ključ

  Krasić je rekao da su u Komitetu za odbranu Šešelja alarmirali domaću i svjetsku javnost kako se ne bi ponovila situacija sa bivšim predsjednikom Srbije i Savezne republike Jugoslavije Slobodanom Miloševićem koji je 2006. umro u Haškom tribunalu zbog “neadekvatnog liječenja”


  Zoran Krasić, šef odbrane zločinca Vojislava Šešelja izjavio je danas u Zemunu da je lideru SRS ugrožen život u Haškom tribunalu jer boluje od povišenog krvnog pritiska, aritmije i tahikardije.


  Stručnjaci ne isključuju mogućnost da neki ljekovi koje Šešelj u Tribunalu dobija, predstavljaju uzrok aritmije i tahikardije, rekao je visoki funkcioner SRS Krasić na konferenciji za novinare.

  Krasić je podsjetio da je Šešelj prije godinu i po dana imao problema s jetrom koji su prestali onog trenutka kada je prestao da uzima zatvorsku hranu i počeo da se hrani u kantini.

  Krasić je rekao da su u Komitetu za odbranu Šešelja alarmirali domaću i svjetsku javnost kako se ne bi ponovila situacija sa bivšim predsjednikom Srbije i Savezne republike Jugoslavije Slobodanom Miloševićem koji je 2006. umro u Haškom tribunalu zbog “neadekvatnog liječenja”.  Krasić: Šešelj ne želi završiti kao Milošević

  Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja pozvao je sve koji mogu da pomognu “da bi se spriječilo ubistvo".

  Funkcioner SRS je optužio i ministra odbrane Dragana Šutanovca "da opstruira i zabranjuje korištenje i savjetovanje stručnjaka sa VMA".

  Ministarstvo odbrane Srbije najoštrije je demantovalo ovakve navode predstavnika SRS.

  “Posljednji zahtjev Šešelja u vezi sa angažovanjem ljekara sa VMA radi pregleda, prema evidenciji Ministarstva odbrane, upućen je jula 2009. i tom zahtjevu se izašlo u susret”, navodi se u saopćenju ministarstva.

  Krasić je još dodao da je tužilaštvo Haškog tribunala podnijelo žalbu na odluku Pretresnog vijeća od 29. juna kojim se nalaže imenovanje prijatelja suda radi sprovođenja istrage protiv pojedinih predstavnika tužilaštva zbog pritiska na svjedoke.

  “Ta žalba pokazuje na šta su sve u Haškom tribunalu spremni da bi se opravdali pred javnošću zašto je Šešelj osam godina u pritvoru”, zaključio je Krasić.

  Dnevni Avaz -

 2. #2
  Avatar von LuckyLuke

  Registriert seit
  22.01.2010
  Beiträge
  1.609
  ALs ich das letzte mal unten war hab ich Seselj im TV gehört wie er gesagt hat "Es tut mir Leid dass es im haager Tribunal nicht die Todesstrafe gibt denn würd eman mich hinrichten würde meine Ideologie bis in alle Ewigkeiten gefestigt werden".

  Also ihn killen ist quasi das Beste was sie tun können.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 06.08.2010, 14:00
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 20.06.2010, 19:30
 3. HR: Ugrožen život obolelog od H1N1
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 28.10.2009, 22:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.09.2009, 15:00
 5. Devoj?icama ugrožen život
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 29.10.2007, 19:00