BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 2 von 3 ErsteErste 123 LetzteLetzte
Ergebnis 11 bis 20 von 27

State Investigation and Protection Agency Bosnia // SIPA // СИПА

Erstellt von Emir, 21.11.2010, 04:56 Uhr · 26 Antworten · 20.182 Aufrufe

 1. #11
  Kingovic
  Zitat Zitat von Zvornicanin Beitrag anzeigen
  evo true story


 2. #12
  Zvornicanin
  Zitat Zitat von Kingovic Beitrag anzeigen
  evo true story

  jbg znam da je nasa policija skoro za nista ali sam postavijo samo radi SIPE koja se vidi u Videou

 3. #13
  Zvornicanin

 4. #14
  Kingovic
  Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas, 03.08.2011. godine, na području Banje Luke, Prijedora, Gradiške i Kozarske Dubice lišili slobode 11 osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo organiziranog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelom zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja i krivičnim djelom carinske prevare.


  Tokom pretresa 12 lokacija koje su koristile osobe lišene slobode pronađen je i oduzet dokazni mateijal u vidu mobilnih aparata, SIM kartica, računara, USB-ova, te dokumenata.
  Nakon kriminalističke obrade u prostijama SIPA-e, osobe lišene slobode, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 250. KZ BiH (Organizirani kriminal), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 216. KZ BiH (Carinska prevara) i 220. KZ BiH (Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja), bit će predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH po čijoj naredbi je akcija i izvedena.
  Akcija je izvedena u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje i MUP-om RS i predstavlja nastavak aktivnosti policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu čiji je cilj sprečavanje zloupotreba tokom međunarodnog transporta roba i usluga između BiH i susjednih zemalja.
  Policijski službenici Agencije će nastaviti sa sličnim aktivnostima i ubuduće.

 5. #15
  Kingovic

 6. #16
  Kingovic

 7. #17
  Zvornicanin
  U akciji "Grand" uhapšena tri pripadnika Granične policije i po jedan SIPA-e i UIOBiH  Ukupno je, na području Hercegovine, uhapšena 21 osoba
  U združenoj policijskoj akciji u BiH jutros je uhapšeno 21 lice, među kojima tri službenika Granične policije, jedan iz Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ i jedan pripadnik Uprave za indirektno oporezivanje, zbog sumnje da su oštetili budžet BiH za višemilionski iznos.
  Prema do sada prikupljenim dokazima, osumnjičeni su se duži vremenski period bavili krijumčarenjem raznih vrsta visokotarifnih roba, a najviše krijumčarenjem cigareta, čime je budžet BiH oštećen za višemilionski iznos, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.
  Po nalogu Tužilaštva BiH, Granična policija BiH provodi akciju na području Bileće, Trebinja, Foče, Širokog Brijega i Istočnog Sarajeva.
  Na više od 40 lokacija na području Hercegovine u toku su pretresi. U ovoj akciji oduzeta je veća količina eksploziva, oružja, municije i novca, saznaje se u Graničnoj policiji BiH.

  Pripadnici Granične policije BiH ovu akciju po operativnim nazivom ''Grand'' provode po nalogu Tužilaštva BiH, a riječ je o aktivnostima usmjerenim na otkrivanje i krivično procesuiranje više lica osumnjičenih za organizovani kriminal i krijumčarenje visokotarifne robe.
  U popodnevnim časovima očekuje se više detalja.
  Prema nezvaničnim informacijama, među dvadesetak uhapšenih su i četiri pripadnika Granične policije i jedan pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu /SIPA/.
  Nosilac akcije je Granična policija BiH kojoj asistiraju pripadnici SIPA-e, potvrđeno je SIPA-e.
  Tokom rada na ovom predmetu ostvarena je i značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim i policijskim agencijama Crne Gore.
  Dnevni Avaz - U akciji "Grand" uhap?ena tri pripadnika Grani?ne policije i po jedan SIPA-e i UIOBiH

 8. #18

 9. #19
  Avatar von Enver M.

  Registriert seit
  01.08.2011
  Beiträge
  53
  Velika akcija SIPA-e i Tužilaštva BiH, Keljmendi pobjegao u Crnu Goru

  Više stotina pripadnika SIPA-e učestvuje jutros u jednoj od najvećih policijskih akcija u BiH, kodnog naziva Lutka, usmjerenih protiv više grupa koje su se bavile organizovanih kriminalom. Cilj akcije bio je i hapšenje Nasera Keljmendija, koji je izbjegao akciju i pobjegao u Crnu Goru.

  Prema dostupnim informacijama bliskim istrazi, pripadnici SIPA-e prema nalogu Odjela za organizovani kriminal Tužilaštva BiH vrše pretres više objekata u Istočnom Sarajevu, Sarajevu i Zvorniku. U akciji je ukupno uhapšeno oko 20 osoba.

  Akcija je usmjerena protiv tri organizovane grupe i više osoba koje su učestvovale u ubistvima i razbojništvima. Jedan od objekata u kojima se vrši pretres je i objekat Casa Grande, vlasništvo Nasera Keljmendija, jednog od osumnjičenih u akciji protiv organizovanog kriminala. U Sarajevu je pretresen i stan u ulici Marka Marulića.

  Između ostalih, u Bijeljini je uhapšen Marko Krajišnik, a uhapšeni su i Bojan Cvijan, bivši šef odjela za narkotike u SIPA-i te Zoran Pušara.

  Na području Istočnog Sarajeva tokom noći uhapšeno je više osoba koje se dovode u vezu sa neriješenim ubistvima koja su se dogodila proteklih godina na ovom području, saznaje Srna.

  Osobe koje su uhapšene tokom noćašnje policijske akcije na području grada Istočno Sarajevo, dovode se u vezu i sa drugim krivičnim djelima, kao i sa Darkom Elezom, kojem je Apelacioni sud u Beogradu prošle godine potvrdio presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora.


 10. #20
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  73.647
  Zitat Zitat von Ero Beitrag anzeigen
  Wie nur die Nase rausguckt

Seite 2 von 3 ErsteErste 123 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. СРБИЈА | SERBIEN - Natur & Städte
  Von Der_Buchhalter im Forum Landschaft, Tier- und Pflanzenwelt
  Antworten: 93
  Letzter Beitrag: 26.10.2011, 10:08
 2. Antworten: 41
  Letzter Beitrag: 07.06.2010, 09:38
 3. Jna parada 1975 - ЈНА ПАРАДА 1975
  Von Mastakilla im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 63
  Letzter Beitrag: 05.06.2010, 15:43
 4. СРБИЈА - SERBIEN NEWS
  Von StankovicD im Forum Politik
  Antworten: 35
  Letzter Beitrag: 01.02.2010, 08:21
 5. СЕРБИЈАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Von Šaban im Forum Rakija
  Antworten: 9
  Letzter Beitrag: 23.12.2008, 20:59