BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 70 von 76 ErsteErste ... 2060666768697071727374 ... LetzteLetzte
Ergebnis 691 bis 700 von 751

3. Entität für Bosnien & Herzegowina

Erstellt von Cobra, 31.07.2014, 23:53 Uhr · 750 Antworten · 27.581 Aufrufe

 1. #691
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.102
  Zitat Zitat von DarkoRatic Beitrag anzeigen
  Die Kids von heute hören auch nur diesen Hip-Hop Dreck, Faulenzen nur rum, nehmen Drogen oder haben noch nie im leben die Prügelstrafe erfahren
  Sollte man alles wieder einführen, dann werden die auch keine "Jugoslawen" ... strasno, jadna deca ...

 2. #692
  Avatar von Allissa

  Registriert seit
  07.08.2009
  Beiträge
  44.232
  Zitat Zitat von Dissention Beitrag anzeigen
  Heutzutage ist Motherfucker, Wixxer, Spast, Bitch etc. anscheinend ganz normal unter den Kiddies, kein Wunder also, dass die sich selbst als Jugos auffassen
  du als erwachsener mann bezeichnest frauen als vieh......also halt die klappe.


 3. #693
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.102
  Zitat Zitat von Allissa Beitrag anzeigen
  du als erwachsener mann bezeichnest frauen als vieh......also halt die klappe.

  Ich habe noch nie eine Frau als Vieh bezeichnet.

 4. #694
  Avatar von Allissa

  Registriert seit
  07.08.2009
  Beiträge
  44.232
  Zitat Zitat von Dissention Beitrag anzeigen
  Ich habe noch nie eine Frau als Vieh bezeichnet.
  lügner

 5. #695
  Avatar von Dr. Gonzo

  Registriert seit
  29.04.2012
  Beiträge
  10.897
  Wer beleidigt Frauen als Vieh?????

 6. #696
  Avatar von Allissa

  Registriert seit
  07.08.2009
  Beiträge
  44.232
  der hier......
  Dissention -.- Registriert seit 25.02.2010
  Beiträge 6.634
  Danke abgegeben 2.020
  Danke erhalten 2.069
  Land  du hast kein bißchen anstand....eine frau VIEH zu nennen sagt schon alles über dich....  Hetzt gegen Serben wann immer möglich und verlangt Respekt :

  Du serbenhassendes Hexenvieh kannst dir deine Unterstützung von Seiten der dummen User holen

 7. #697
  Avatar von Dr. Gonzo

  Registriert seit
  29.04.2012
  Beiträge
  10.897
  Mein lieber Scholli. Dissention...Unnötig!! Geh in die Ecke und schäm dich. Alternativ: Schau 2 minuten nicht in den Bildschirm

 8. #698
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.340
  Zitat Zitat von DocGonzo Beitrag anzeigen
  Mein lieber Scholli. Dissention...Unnötig!! Geh in die Ecke und schäm dich. Alternativ: Schau 2 minuten nicht in den Bildschirm

 9. #699

  Registriert seit
  30.01.2011
  Beiträge
  2.865
  Der serbische Präsident Nebojasa Radmanovic ist gegen eine Änderung des Daytona Abkommens weil es Bosnien destabilisieren würde. Er ist wohl dann auch dafür das bei den beiden Entitäten bleibt

 10. #700
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.849
  Bošnjaci u strahu. Srbi i Hrvati u BiH mogu ih pretvoriti u manjinu

  Bošnjaka ima 50 posto, a kontroliraju 30 posto teritorija. 
Iz straha od raspada BiH, izrasta kolektivna težnja za stvaranjem unitarne države u kojoj bi bili gospodari.

  Bošnjaci u BiH su većinski narod, Hrvati su najmalobrojniji, a Srbi drže pola države. Ovo su najčešći i najjednostavniji opisi stanja u BiH. No, ovakvo stanje se u različitim kontekstima pretvara u svoju suprotnost. U državi apsurda kakva je BiH većina se lako pretvori u manjinu i obrnuto.
  Naime, kada se udruže bh. federalni partneri, Bošnjaci i Hrvati lako pretvaraju Srbe u manjinu. Preglasa ih se 65 naspram 35 posto. Kada svaki narod u BiH pojedinačno glasuje unutar BiH, Hrvati su uvijek manjina. Imaju petnaestak posto. Kada se u BiH udruže kršćani, odnosno Srbi i Hrvati u BiH, onda su Bošnjaci, u religijskom smislu muslimani, manjina. Stavimo li još sve to u kontekst da Hrvati i Srbi imaju i dvije susjedne matične domovine (Hrvatska i Srbija), onda je jasno zašto postoji i strah bošnjačke većine od ugroženosti. Ne treba niti naglašavati koji će narod biti manjina kada BiH postane dio “kršćanske Europe”. Zapravo, sve ove usporedbe zorno pokazuju koliko je duboka dvojba o tome tko je manjina, a tko većina u BiH!? Odnosno, kako zaštititi većinu da ne postane manjina i manjinu da ih u svakom od ovih konteksta ne majorizira većina?

  BiH je u Daytonu dogovorena kao višenacionalna država čiji su vlasnici tri konstitutivna naroda: Hrvati, Srbi i Bošnjaci. Potom su Sejdić i Finci (Rom i Židov) presudom suda u Strasbourgu pokušali na mala vrata legalizirati prava nacionalnih manjina. U maratonskim dogovaranjima kako to ugraditi u Ustav na površinu je isplivalo pitanje Hrvata, kojima “građanski” bošnjački SDP izbornim inženjeringom i drugim makinacijama sustavno oduzima “daytonska prava”.

  Do sada su im ukrali člana Predsjedništva BiH, sastavili im federalnu Vladu, uzeli im javna poduzeća... Na sljedećim izborima plan je uzeti im sve, a onda na red dolaze Srbi i Bošnjaci. Zbog toga se zdušno zalažu i za provedbu “Sejdić – Finci”. Jer, manjinama će najlakše “opljačkati”. Takozvani građanski SDP je iskoristio rupe u višenacionalnoj državi i svojom većinom otima prava koja bi trebala pripadati narodima. Veliki broj građanskih partija prisiljen je zbog nedefiniranog ustavnog položaja u nacionalnoj državi baviti se hajdučijom. Samo tako mogu opstati. Možda i njih treba ustavno zaštititi.

  U BiH se, dakle, ni narodi ni građani ne osjećaju ugodno. Ni većine ni manjine. Baš nitko. Stoga bi umjesto traženja zaštite isključivo za manjinu, trebalo otvoriti pitanje etničke većine. U BiH su to Bošnjaci. Nezadovoljni su. Frustrirani su činjenicom što ih ima skoro 50 posto, a kontroliraju tek trećinu državnog teritorija. Vrlo mali broj ih se vratio na prostor RS-a. Mnogi od njih misle da je taj entitet za njih zauvijek izgubljen prostor. Bošnjaci se osjećaju i regionalno nezaštićenima, jer Hrvati, a posebno Srbi brojčano dominiraju u regiji. Stabilnost regije i strani dužnosnici prvenstveno promatraju kroz srpsko-hrvatski dijalog. Postoji mišljenje kod dijela bošnjačkog stanovništva da kršćanska Europa ne želi u svom okrilju zemlju u kojoj muslimani čine relativnu ili apsolutnu većinu. Stoga im je sve bliže Turska, ali ona je Bošnjacima više od pomoći verbalno i folklorno nego praktično.

  Često “dobro informirani” tvrde kako međunarodna zajednica ne da Hrvatima treći entitet baš zbog toga što bi onda ostatak države ostao Bošnjacima kao svojevrsna “muslimanska državica”. Većina Bošnjaka se boji raspada BiH jer vjeruju kako bi izravna posljedica toga bila minijaturna i izolirana bošnjačka državica u kojoj bi bilo “nagurano” skoro dva milijuna njihovih sunarodnjaka. Iz toga straha izrasla je dominantna kolektivna težnja Bošnjaka o stvaranju unitarne države BiH. U kojoj bi vrijedilo načelo jedan čovjek, jedan glas. Time bi svojom čistom nacionalnom i prikrivenom građanskom većinom Bošnjaci vladali BiH. Hrvati i Srbi nikada to neće prihvatiti.

  Ovakva međusobna neiskrenost i nadmudrivanje naroda i građana proizveli su opće nepovjerenje u BiH. Političari se boje kazati da su tri entiteta možda najbolje rješenje za očuvanje cjelovite BiH. Osobito ako bi NATO odmah primio takvu BiH u svoje članstvo, a EU joj dao specijalni status. Time bi se američka tvorevina (BiH) pod okriljem NATO-a u europskom ozračju mogla relativno brzo reformirati u modernu državu. U kojoj bi na početku entitetom Bošnjaci kao najbrojniji, na jednak način kao i najmalobrojniji Hrvati, zaštitili svoja nacionalna prava.

  Konačno bi se fokus s nacionalnog usmjerio na ekonomiju. EU bi entitetske granice za nekoliko godina učinio besmislenima. Jer, u toj europskoj zajednici manjina i većina vode druge ratove. Tamo je gospodarstvo vitalni i često jedini nacionalni interes.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 31
  Letzter Beitrag: 01.08.2014, 11:00
 2. Antworten: 30
  Letzter Beitrag: 05.06.2012, 21:54
 3. Neue Nationalhymne für Bosnien und Herzegowina?
  Von hamza m3 g-power im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 21
  Letzter Beitrag: 25.03.2011, 03:13
 4. EU-Finanzhilfe für Bosnien und Herzegowina
  Von Emir im Forum Wirtschaft
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 11.08.2009, 21:59
 5. Jubiläum für Bosnien-Herzegowina
  Von pravoslavac im Forum Sport
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 22.02.2005, 12:24