BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 4 von 4

Arapski CNN "El-Džazira" želi tri novinarske zvijezde iz BiH, Srbije i Hrvatske!

Erstellt von Emir, 21.05.2010, 13:29 Uhr · 3 Antworten · 1.978 Aufrufe

 1. #1
  Emir

  Arapski CNN "El-Džazira" želi tri novinarske zvijezde iz BiH, Srbije i Hrvatske!

  Sjedište ove medijske kuće najvjerovatnije će biti u zgradi "Importannea" u Sarajevu
  -

  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -

  Sarajevo "Importanne Business Center"

  Predstavnici katarske televizijske kuće "El-Džazira" najvjerovatnije će naredne sedmice stići u Sarajevo i zvanično potpisati ugovor o kupovini NTV 99, saznaje "Dnevni avaz".

  Mada se sve još drži u velikoj tajnosti, izvori uključeni u dovođenje arapskog CNN-a u BiH potvrdili su za naš list da imovinskopravni odnosi u NTV 99 Adila Kulenovića više nisu problem i da ne postoje nikakve zapreke za realizaciju ovog vrijednog projekta.

  Odabir lokacije

  Da se dolazak "El-Džazire" u Sarajevo uveliko priprema, svjedoči i činjenica da je u toku završni odabir lokacije u Sarajevu gdje će biti smještena utjecajna medijska kuća. Od ukupno sedam lokacija koje su bile u razmatranju, došlo se do tri optimalne. Najvjerovatnije buduće sjedište "El-Džazire" tako će biti u zgradi novootvorenog "Importannea", iako nisu definitivno odbačeni ni "Bosmalovi" neboderi. Ali, zato jeste BBI centar, koji je ocijenjen kao tehnički nepogodan za ovu TV kuću.

  U toku je i priprema konkursa za upošljavanje 100 radnika sjedišta "El-Džazire" u Sarajevu, među kojima su i novinari.

  - "El-Džazira" želi u svoj projekt uključiti tri velike novinarske zvijezde iz BiH, Hrvatske i Srbije, koje bi trebale privući gledanost ove TV kuće na našem prostoru. Kada je BiH u pitanju, do sada jeste bilo određenih kontakata, ali nikome ništa nije ponuđeno ili obećano. Razgovori koji su obavljeni, rađeni su većinom informativno da bi se osjetio puls unutar medijskih krugova. Informacije da su već angažirani pojedini urednici s Javnog RTV servisa ili novinari drugih redakcija nisu tačne - kazao je "Avazov" izvor.

  Kako saznajemo, konkretno, nikakvu ponudu od Arapa nije dobio urednik magazina "60 minuta" Bakir Hadžiomerović, o čemu se u sarajevskoj čaršiji uveliko pričalo.

  Putem satelita

  Emitiranje "El-Džazire" u Sarajevu počet će definitivno u novembru ove godine, dakle nakon izbora, čime otpadaju i sve špekulacije o uključivanju medijske kuće u predizbornu utakmicu!

  - U toku je prevođenje 600 do 800 sati "El-Džazirinog" materijala na ovdašnje jezike. Uskoro će krenuti i eksperimentalno emitiranje. Program će se emitirati putem satelita i kablovskih operatera, tako da televizija, jasno, neće biti ograničena samo na Sarajevo. "El-Džazira" želi da se čuje i da jednako bude utjecajna i u Sarajevu i BiH, ali i širom Srbije i Hrvatske - kazao je "Avazov" sagovornik.

  Vjerovatno ime "Balkan - El-Džazira"


  U toku su, saznajemo, pregovori s nekoliko agencija koje će raditi široku promotivnu kampanju "El-Džazire". Iako će sjedište arapskog CNN-a biti u Sarajevu, kako nam je potvrđeno, ona će biti okrenuta cijelom području Balkana. Tako se razmatra i nekoliko opcija budućeg imena projekta, od kojih je najvjerovatnije "Balkan - El-Džazira".
  DNEVNIAVAZ.BA - Dogadjaji - Arapski CNN "El-D?azira" ?eli tri novinarske zvijezde iz BiH, Srbije i Hrvatske!  Älter News in Verbindung dazu (März 2010): Al Jazeera pokreće regionalni program iz Sarajeva!?
  -
  -
  -
  -
  -

  Nachdem die Sparkasse Sarajevo nun in Sarajevo angekommen ist (im "Importanne Business Center") ist nun der Sender Al-Jazeera mit dabei.

  Hab gehört, das die dann B92 in Serbien abkaufen möchten und sobald die halt Einfluss auf dem Balkan haben wird es höchstwahrscheinlich "Balkan Al Jazeera" heißen.

 2. #2
  Avatar von Serbian Eagle

  Registriert seit
  09.06.2009
  Beiträge
  15.715
  B92 ist doch schon längst Balkan Al JAzeera.
  Serbenfeindliches Fernsehen

 3. #3

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  und was wird dann mit Hayat ?

 4. #4
  Emir
  Was soll mit den sein?

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 01.05.2010, 23:30
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 03.04.2010, 22:30
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 19.12.2009, 15:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.10.2009, 09:30
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.09.2009, 10:00