Skandalozno: Udario šakom Berlusconija i raskrvario mu lice!
Italijanski premijer napadnut danas u Milanu
Autor: Redakcija/Tanjug/Onasa
13.12.2009. 19:39Foto: Reuters
Italijanski premijer napadnut je danas u Milanu nakon što je održao govor tokom mitinga PDL stranke.
Policija je uhapsila muškarca koji je premijera udario pesnicom u lice, izvještava agencija ANSA.
Udarac je izazvao manju ranu kraj usta premijera iz koje je curila krv, javili su svjetski mediji.
Berlusconi je odmah prebačen u bolnicu, prenio je Reuters pozivajući se na neimenovanog premijerovog službenika.
Berlusconi, koji je pod velikim pritiskom posljednjih nekoliko sedmica, u petak je odbacio optužbe kojima ga dovode u vezu s mafijom i nazvao ih "farsom".
Sram vas bilo!

Prema izjavama očevidaca na koje se poziva Agencija Ansa, šef italijanske Vlade posrnuo je poslije udarca, a njegovi pratioci su ga okrvavljenog odmah automobilom prebacili u bolnicu.
Jedan očevidac izjavio je informativnoj TV stanici Skaj TG-24, da je napadač udario pravo u lice Berlusconija, kome se vidjela krv oko usta.
Na početku izbornog mitinga, grupa od desetak ljudi izviždala je Berlusconija nazivajući ga "lakrdijašem", na šta im je premijer više puta uzvratio "Sram vas bilo!".
Došlo je do koškanja između ove grupe demonstranata i pripadnika Berlusconijevog obezbjeđenja, pa je intervenisala i policija.
Silvija Berlusconija već je jednom prije nekoliko godina u Rimu napao jedan mladić koji mu je nanio povredu glave gađajući ga stativom foto-aparata.
Izgubio mnogo krvi, ima rasjekotine na glavi i dva polomljena zuba


Udarac je izazvao povredu kraj usta premijera iz koje je curila krv, a italijanska policija je uhapsila napadača navodeći da je riječ o Masimu Tartalji iz Milana, koji je odranije poznat snagama reda, prenijela je italijanska agencija Ansa.
Reuters prenosi da je italijanska policija prvo saopštila da je mladić udario Belusconija u lice, ali je kasnije precizirano da je napadač vjerovatno s male udaljenosti bacio predmet na premijera.
Ljekari u bolnici San Rafaele, gdje je prmijer prebačen, konstatovali su da je on izgubio veću količinu krvi, da ima povrede i kontuzije i rasjekotine po glavi, kao i dva polomljena zuba.
Berlusconi je, ipak, sve vrijeme ostao u svjesnom stanju.


DNEVNIAVAZ.BA - Dogadjaji - Skandalozno: Udario ?akom Berlusconija i raskrvario mu lice!