BND Chef August Hanning greift den grossen Rassismus und die hohe Kriminalität der Albaner an! Hanning wies auf die Weltweiten Kriminellen Netze der Albaner hin, welche sich von Skandinavien bis Australien spannen.

Das war jetzt auf einer Sicherheits Konferenz in Budapest mit Politischen Foundationens und Stiftungen.

Die Zeitschrift kohajone, gehört zu den ältesten Zeitungen in Albanien. Deren Redaktion wurde schon einmal vom Staats Präsidenten Salih Berisha/Tritan Shehu im Februar 1997 abgebrannt.

Bei dieser Konferenz forderten dann ebenso Javier Solana eine grundsätzliche Politische Reform von den Albanern.E Hene, 18 Tetor 2004


"AKUZAT NDAJ SHQIPTAREVE, NJE HAP LARG RACIZMIT"

Nje konference mbajtur ne Budapest dhe e organizuar nga fondacionet e partive te qendres se djathte ne Hungari, Fidesz dhe Gjermani, CDU, duket se sherbeu si platforme qe kryetari i PDR-se te shprehte pakenaqesine e tij ndaj disa qendrimeve te zyrtareve europiane. Duke marre fjalen ne panelin "Krimi i organizuar dhe terrorizmi ne Europen Juglindore" krahas Nadjezhda Mihailova, shefe e opozites ne Bullgari dhe Mate Granic, ish-Minister i Jashtem i Kroacise, Pollo tha se "ishte e pakuptueshm qe autoritetet politike belge te refuzojne ekstradimin e vrasesit te punonjesit te shtetit qe gjithashtu eshte i akuzuar si drejtues bande pergjegjese per krime te renda dhe te proceduar penalisht ne fillim nga qeveria e djathte e sot nga ajo e majte. Gjithashtu ai i quajti deklarimet e shefit te zbulimit gjerman "Bundesnachrichtendienst) August Hanning, se krimi i shqiptareve perben nje kercenim per te gjithe qe nga Skandinavia deri ne Australi, si nje "qendrim qe eshte nje hap larg racizmit dhe gjysme hapi larg fantashkences". Ne kete panel u krahasua edhe ligji "antimafia" i aprovuar para nje jave me konsensus te plote ne Kuvend me pervojen bullgare e kroate.

Ne pergjigje te komenteve te Aleksander Yanni, perfaqesues i zyres se Havier Solanes per mosperparim te refomave ne Shqiperi dhe per deklaraten e bere nga Hollanda ne emer te BE-se per kete ceshtje, Pollo tha se kjo deklarate ishte objektive dhe do t'i ndihmonte elektoratit shqiptar te bente zgjedhjen e duhur ne votimet e pranveres se vitit 2006. Ai theksoi nevojen qe vendet e Ballkanit Perendimor te kene perkrahje me te madhe financiare se tani ose te krahasueshme me ate qe vende si Hungaria moren ne fazen e paraanetaresimit. Gjithashtu ai theksoi se duke u nisur nga rrethanat konkrete keto fonde duhet te synojne me shume zhvillimin e pergjithshem dhe paralel me te zhvillimin e institucioneve.

http://www.kohajone.com/lexo.php?id=24982