BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 16 1234511 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 158

Bog, Bosna i Bosnjaci (Das Bosniakentum)

Erstellt von DZEKO, 14.05.2010, 01:42 Uhr · 157 Antworten · 8.491 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  56.166

  Bog, Bosna i Bosnjaci (Das Bosniakentum)

  Biti istinski nacionalni Bosnjak znaci imati, narodni, nacionalni i teritorijalni identitet koji se manifestuje kroz pripadnost zemlji Bosni, narodu bosnjackom, kroz bosnjacki jezik, kulturu, tradiciju, itd... znaci pripadati necemu sto istinski, kako kroz geografiju tako i istoriju, duhovno i svjetovno povezuje, zblizava i unapredjuje.

  Ogromna vecina Bosnjaka nema izgradjen nacionalni identitet iz razloga sto se taj identitet izvlaci iz identiteta naroda i drzave.

  Ako znamo da je proslost ta koja odredjuje identitet a znamo kako su u proslosti, bar u zadnjih 600 godina, Bosnjaci zivjeli pod okupacijom, znaci u tudjim drzavama i da su sto milom sto silom svrstani u razlicite religije koje su im nametnute od strane okupatora, kako Turaka tako i susjednih i jezicki slicnih naroda, onda nije cudo da nemaju izgradjen narodni identitet. Visevjekovna okupacija je uz pomoc uvezenih semitskih religija ( Islam, Krscanstvo i Hriscanstvo ) od jedinstvenog bosnjackog naroda izfabrikovala tri posebna naroda, tzv. bosanske Srbe, tzv.bosanske Hrvate i tzv.bosanske Muslimane.

  Geografski identitet je spoznaja naroda da mu pripada odredjena teritorija koju on naslijedjuje od predaka da bi je ustupio u naslijedje potomcima. Obzirom da Bosnjaci jos nemaju u potpunosti definisan i afirmisan narodni identitet nije ni cudo da nemaju svijest o svom geografskom identitetu. Domovina je zemlja jednog naroda, njegova bastina na kojoj zivi i koju brani od tudjina.

  Drzava nije domovina, drzave dolaze i odlaze a zemlja, domovina, otadzbina i narod na njoj ostaju i opstaju. Bosnjaci kroz istoriju nisu uspjeli da ostanu i opstanu na velikom dijelu svoje domovine, zemlje Bosne, pa im je zbog toga i toliko stran domovinski, otadzbinski, geografski identitet.

  Biti "nacionalni" Bosanac i Hercegovac znaci imati BiH drzavljanstvo ( pasos ) i pripadati necemu sto je bar za sada svacije i nicije a ponajmanje bosnjacko. Nacionalna svjest i pripadanje naciji je jace i vaznije od zivljenja u odredjenoj drzavi. To nacionalnim Bosancima i Hercegovcima, iz njima samo poznatih razloga nije jasno. Nacionalno bosanstvo i hercegovstvo je hibrid koji se pokusava podmetnuti Bosnjacima umjesto originalnog, izvornog, nacionalnog bosnjastva.

  Biti nacionalni Musliman znaci pripadati Ummetu i boriti se za Kalifat sto u prevdu znaci biti arapski nacionalista. To za Bosnjake znaci boriti se za nesto sto je tudje i zrtvovati sebe i Bosnu za interese arapskog nacionalizma i ekspanzionizma. Muslimanstvo i pripadnost Islamu su surogat iz kojeg su Bosnjaci crpili svoj narodni identitet i cuvali razlicitost od njima slicnih a susjednih naroda ne sluteci da se tako odricu sami sebe i svoga istorijskog prava na zemlju Bosnu. Na tim premisama su nacionalni Bosanci i Hercegovci instalirali krilaticu da je Bosna i Srpska i Hrvatska i muslimanska. Time su Bosnjaci pristankom svojih muslimana ne samo izbaceni iz bosanskog politickog zivota vec istovremeno i ostali bez prava na zemlju Bosnu.

  Sloboda Bosne i izgradnja bosnjacke drzave Bosne na cijelom njenom teritoriju je jedini bosnjacki imperativ. Samo pod tim uslovom, znaci, slobodna bosnjacka drzava Bosna i Bosnjaci ce biti slobodni. Ova premisa nema alternative sto znaci da se Bosnjaci moraju bezuslovno i odmah okrenuti sebi, svojoj Bosni, promociji bosnjastva i borbi do konacne pobjede.

  Samo Bosnjaci mogu i moraju osloboditi Bosnu i osigurati vlastiti opstanak na svojoj djedovini. Zemlja Bosna je bosnjacko istorijsko naslijedje i samo su Bosnjaci ti koji je mogu oteti nazad od okupatora i izdajnika. Bosnjaci moraju osigurati svoju egzistenciju na svetoj zemlji Bosni i osigurati buducnost bosnjackim pokoljenjima. To im niko nece pokloniti jer je poznato da se sloboda i drzava ne poklanjaju, za njih se mora boriti i izboriti. Sve druge varijante vode prema konacnom nestanku Bosnjaka i podijeli zemlje Bosne izmedju njenih vijekovnih neprijatelja i okupatora Srba, Hrvata i M(m)uslimana.

  Ni pod kojim uslovima Bosnjak ne smije pokazati da se boji svojih neprijatelja. I najmanje pokazivanje straha i davanje ustupaka neprijateljima je korak nazad na putu koji vodi konacnom cilju, koji vodi prema slobodi.

  Cinjenica je da su mnogi koji se deklarisu Bosnjacima nacionalno nesvjesni i slijepi kad su u pitanju opasnosti po bioloski opstanak Bosnjaka i geografski opstanak Bosne. Bosnjaci moraju posvetiti svo svoje raspolozivo vrijeme na licnom obrazovanju, strucnom usavrsavanju, proucavanju istorije Bosne i na promociji bosnjastva.

  Sve religije i ideologije koje nisu kompatibilne sa idejom bosnjacke drzave Bosne imaju se smatrati bosnjackim neprijateljima i prema njima se mora tako i odnositi.

  Bosnjak vjeruje da ima sva prava, bonjackim bogom data prava, da bude Bosnjak i da Bosna bude bosnjacka.

  Deset bosnjackih zapovjedi:


  1. Bosnjacki bog je jedini bog u kojeg vjeruju, kojem se klanju i koga za pomoc mole Bosnjaci. Bosnjastvo je bosnjacka vjera.

  2. Bosnjacka domovina, domovina svih Bosnjaka svijeta, je zemlja Bosna. Granice zemlje Bosne su granice bosanskog kraljevstva iz doba vladavine kralja Tvrtka I Kotromanica.

  3. Agresori, okupatori i neprijatelji Bosne ( Srbi, Hrvati i Muslimani ) su i bosnjacki neprijatelji. Prema neprijateljima se treba odnositi onako kako i zasluzuju, neprijateljski.

  4. Svaki Bosnjak na planeti zemlji je nacionalni brat svim Bosnjacima. Nacionalno bratstvo, bosnjastvo, je jedini put koji Bosnjak smije da slijedi.

  5. Sve dok su Bosna i bosnjastvo okupirani, porobljeni i podijeljeni, Bosnjak ima samo obaveze i duznosti, a to je sloboda Bosni i bosnjastvu.

  6. Bosnjak ima nebrojeno razloga da bude ponoson sto je Bosnjak. Bosnjaci su u Bosni od iskona i nasa je sveta duznost da ostanemo tu zauvjek.

  7. Sva neprijateljstva uperena protiv Bosne i bosnjastva moraju biti docekana kao licna neprijateljstva. Boreci se za licnu i porodicnu slobodu Bosnjaci se bore i za slobodu Bosne i bosnjastva. Izgubljenu slobodu i bosnjacka prva na zemlju Bosnu mozemo povratiti samo ako budemo udarali neprijatelja visestruko jace i bolnije nego sto on udara nas.

  8. Bosnjak ne smije biti sebican. Rijecju i djelom pokazivati ljubav prema Bosnjacima, Bosni i bosnjastvu. Sve sto nije u prilog bosnjastva i slobodne bosnjacke Bosne mora biti odbaceno i prezreno.

  9. Svaki Bosnjak mora usmjeriti svoja dijela i aktivnosti u pravcu slobodne Bosne i konacne pobjede bosnjastva. Buducnost Bosne i bosnjastva zavisi od svakog Bosnjaka i Bosnjakinje pojedinacno i to mora da bude deviza koja ce da okrupnjava i objedinjuje sveukupno bosnjastvo.

  10. Bezrezervna vjera u bosnjackog boga, slobodnu bosnjacku Bosnu i bosnjastvo su sveto bosnjacko trojstvo. Bog, Bosna i Bosnjaci.

  Sve za Bosnjastvo, Bosnjastvo ni za sta !!!

  Bosnjacki pozdrav.

  Mustafa Mujo Spahalic


  Was haltet ihr vom Bosniakentum, für sie gibt es nur den Bosniakischen Gott, Bosnien und die Bosniaken ?

 2. #2
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  56.166
  Hier geht es nur um das Bosniakentum, also keine alten story von Abstammung da es diese Leute eh nicht jucken würde was ihr denkt oder sagt.

 3. #3
  602
  Avatar von 602

  Registriert seit
  16.02.2010
  Beiträge
  291
  son Scheiss habe ich schonlange nichtmehr gelesen ..

 4. #4
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  56.166
  Schon komisch nicht mal Moslem dürfte ich sein oder Christ, mein Gott müsste der Bosniakische sein.

 5. #5
  Bushido
  naja.. das is nich so mein fall.. ich kenne nur einen gott, allah und kein bosniakischen.. und für mich sind alle moslems meine brüder, vorallem die auf dem balkan..

 6. #6
  IbishKajtazi
  Klingt bischen nach dem Albanien Enver Hoxhas, könntet ihr bischen mehr erzählen, ich kapiert nicht alles.

  MfG

  Ibish...

 7. #7
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  56.166
  Zitat Zitat von IbishKajtazi Beitrag anzeigen
  Klingt bischen nach dem Albanien Enver Hoxhas, könntet ihr bischen mehr erzählen, ich kapiert nicht alles.

  MfG

  Ibish...

  Genau so wie das Albanertum, es gibt nur den Bosniakischen Gott, Bosnien und die Bosniaken, Ziel ist es ein Bosnisches Land zu schaffen in den Grenzen des Bosnischen Königreichs vor den Osmanen, ein jeder Bosniake ist dem anderen ein Bruder und ihm muss das Bosniakentum das wichtigste sein, kein Religion wie Islam oder Christentum.


 8. #8
  IbishKajtazi
  Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
  Genau so wie das Albanertum, es gibt nur den Bosniakischen Gott, Bosnien und die Bosniaken, Ziel ist es ein Bosnisches Land zu schaffen in den Grenzen des Bosnischen Königreichs vor den Osmanen, ein jeder Bosniake ist dem anderen ein Bruder un muss das Bosniakentum das wichtigste sein.
  Ich hatte mal von zwei Jahren einen Thread eröffnet wo ich sozusagen aufgefordert hatte, dass sich die Bosnier, egal ob Moslems, Orthodoxe oder Katholiken als Bosnier sehen nach dem Vorbild Albaniens. Religion sollte Privatsache bleiben.


  MfG

  Ibish...

 9. #9

  Registriert seit
  01.05.2010
  Beiträge
  607
  bosniaken von dzekos sorte sollte es mehr geben
  der hat nen guten musik geschmack und ist mein glaubensbruder und scheisst nicht auf gott

 10. #10
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  56.166
  Zitat Zitat von IbishKajtazi Beitrag anzeigen
  Ich hatte mal von zwei Jahren einen Thread eröffnet wo ich sozusagen aufgefordert hatte, dass sich die Bosnier, egal ob Moslems, Orthodoxe oder Katholiken als Bosnier sehen nach dem Vorbild Albaniens. Religion sollte Privatsache bleiben.


  MfG

  Ibish...

  Das wäre schön wen das möglich wäre, vielleicht eines Tages, den Bosnien (vor 1000 Jahren das erste mal als Staat erwähnt) hat schon vieles durchgemacht, was auf uns noch zukommt schaffen wir auch noch.

Seite 1 von 16 1234511 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 146
  Letzter Beitrag: 12.08.2011, 15:33
 2. Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 28.02.2011, 17:07
 3. Krvavi ples po šeheru(Bosnjaci Sandzaka - Branioci Bosne i Hercegovina)
  Von hamza m3 g-power im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 22.03.2010, 15:33
 4. Bosnjaci u obrani Hrvatske
  Von B0šNjAk im Forum Politik
  Antworten: 67
  Letzter Beitrag: 01.12.2009, 01:07
 5. Tadic: A Hrvati i Bosnjaci?
  Von BitterSweet im Forum Politik
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.01.2006, 17:35