BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 4 1234 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 32

Boljkovac: Hadžić bio mirotvorac!

Erstellt von Gast829627, 30.05.2011, 15:23 Uhr · 31 Antworten · 1.664 Aufrufe

 1. #1
  Gast829627

  Ausrufezeichen Boljkovac: Hadžić bio mirotvorac!

  Boljkovac: Hadžić bio mirotvorac!


  Jedini preostali haški begunac Goran Hadžić sarađivao je, pre početka rata, sa hrvatskim vlastima u pronalaženju mirnog rešenja, rekao je u intervjuu za "Večernji list" nekadašnji hrvatski ministar unutrašnjih poslova Josip Boljkovac.
  Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Josip Boljkovac, koji je smenjen u julu 1991. godine, izjavio je da se bivši lider Republike Srpske Krajine i haški optuženik Goran Hadžić, uoči početka rata u Hrvatskoj, zalagao za mir i sarađivao s hrvatskim vlastima.  Boljkovac je za današnji zagrebački Večernji list rekao da je jedini preostali haški begunac pre početka rata bio zadužen za smirivanje situacije na terenu sa srpske strane.
  "Zauzimao se za mirotvorno rešenje, odnosno bio je na strani onih koji nisu želeli da bude rata", rekao je Boljkovac, koji o tome govori i u svojoj knjizi Istina mora izaći van.
  Prema njegovim rečima, još nekoliko osoba sa srpske strane bilo je za mirno rešenje, među kojima i Borivoje Savić, koji živi u Vukovaru kao slobodan čovek.
  Prvi ministar policije posle proglašenja nezavisnosti Hrvatske tvrdi da je Hadžić bio na brojnim sastancima na kojima se dogovaralo mirno rešenje - u Vukovaru, Vinkovcima, Obrovcu i u Bačkoj Palanki.
  Tuđman i Milošević odbacili mir
  Boljkovac je ispričao da se to sve događalo 1991. godine, do trenutka kada su zapravo tadašnji predsednici Hrvatske i Srbije, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević, odbacili mirno rešenje, kao i da je tada, kako je rekao, ukinuta Hadžićeva linija i počeo rat.
  Bivši hrvatski ministar unutrašnjih poslova dodao je da je Goran Hadžić tada uhapšen na Plitvicama zajedno sa saradnicima i da je "bez razloga pretučen, pa smešten na bolničko lečenje na 'Rebro' Zagrebu", odakle je kasnije pušten.
  Posle su, tvrdi Boljkovac, na obe strane ubijeni oni koji su se zauzimali za mirno rešenje, među kojima je, kako je naveo, bio i tadašnji šef osiječke policije Josip Rajhl-Kir.
  "To je istina i s njom se svi moramo suočiti. Ne ulazim u to zašto se posle Goran Hadžić priklonio Miloševićevom režimu i po naređenju činio zločine. Zbog toga mora odgovarati pred sudom, ali je, takođe, istina da se 1991. godine zauzimao za mir, a ne rat, i to u saradnji s hrvatskim vlastima", istakao je Boljkovac.
  Večernji list citira i izjavu jednog od najbližih saradnika tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, bivšeg premijera Josipa Manolića, u kojoj tvrdi da ne zna mnogo o ulozi Gorana Hadžića, ali da je on bio u nekoj vezi sa hrvatskom policijom.
  Hadžić je bio u vezi sa hrvatskom policijom, to je tačno, ali detalje ne znam, rekao je Manolić.  http://www.vecernji.hr/vijesti/boljk...-clanak-293813

  http://www.rts.rs/page/stories/sr/st...rotvorac!.html

 2. #2
  Esseker
  Jesas na Legija, wer soll das jetzt alles lesen und alles verstehen? Ich nicht Fass man alles auf deutsch zusammen. Aber objektiv und das man dich versteht!

 3. #3
  Gast829627
  Zitat Zitat von Esseker Beitrag anzeigen
  Jesas na Legija, wer soll das jetzt alles lesen und alles verstehen? Ich nicht Fass man alles auf deutsch zusammen. Aber objektiv und das man dich versteht!

  es ist n kroatische link angefügt da steht nochmal alles auf kroatisch
  aber kurz nur.....der damalige kroatische innenminister boljkovac hat aussgesagt das der gesuchte hadzic sich für den frieden zwischen kroaten und serben eingesetzt hat und das tudjman und slobo dies net zugelassen haben ...ausserdem wurde er mal bei nem treffen fetsgehalten und zusammengeschlagen so das er im krankenhaus wochenlang danach lag...es lag net im int.von franjo und slobo das man ne friedliche lösung fand

 4. #4
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.334
  immer die selbe Kacke, man sollte simple copy&paste-posts ohne geringste Zusammenfassung auf deutsch einfach in die Tonne treten

 5. #5

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  ...es lag net im int.von franjo und slobo das man ne friedliche lösung fand
  Karadjordjevo 1991....


 6. #6
  Dadi
  Tudjman und Milo waren 2 Brüder.

 7. #7
  Avatar von Josip Frank

  Registriert seit
  14.02.2011
  Beiträge
  9.778
  Hadzic, geboren 1958 im Osten Slawoniens, unweit von Vukovar, hatte vor den jugoslawischen Zerfallskriegen in einem Lagerhaus gearbeitet. Im Februar 1992 wurde er zum „Präsidenten“ der selbsternannten „Republik der serbischen Krajina“ gewählt


  Der Vorwurf gegen Hadzic: Bei den Angriffen gegen kroatische Dörfer und Städte erhielten die „jugoslawische“ (lies: serbische) Armee und die Freischärlerverbände Unterstützung von ortskundigen Einheiten, die zumindest formal Hadzic unterstanden.

  Goran Hadzic: Der letzte flüchtige Angeklagte - Ausland - Politik - FAZ.NET

  Goran Hadzic Präsident der Scherben Republik Krajina


  Ps. Boljkovac ist ne Ratte

 8. #8
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.849
  Hadzic bekommt den Friedensnobelpreis und Mladic ist ein wahrer Held der nur sein Volk beschützt hat und Frauen und Kinder rettete...

  Hätte ich auch von selbst drauf kommen können. Sorry Legija.

 9. #9
  kenozoik
  Zitat Zitat von Esseker Beitrag anzeigen
  Jesas na Legija, wer soll das jetzt alles lesen und alles verstehen? Ich nicht Fass man alles auf deutsch zusammen. Aber objektiv und das man dich versteht!
  willst du mich verarschen?

 10. #10
  Avatar von kiko

  Registriert seit
  28.07.2008
  Beiträge
  10.647
  warum kommen eigentlich Cobra, bata und Josip immer im Dreierpack?

Seite 1 von 4 1234 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Svjedoci tvrde: Boljkovac je osobno ubijao
  Von GodAdmin im Forum News
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 13.07.2010, 09:30
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 13.11.2009, 23:00
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 13.11.2009, 22:00
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 10.05.2009, 16:00
 5. Antworten: 10
  Letzter Beitrag: 14.02.2009, 05:51