BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 39 von 62 ErsteErste ... 2935363738394041424349 ... LetzteLetzte
Ergebnis 381 bis 390 von 614

An die, die Bosnien teilen wollen.

Erstellt von DZEKO, 10.06.2010, 21:53 Uhr · 613 Antworten · 30.486 Aufrufe

 1. #381
  Avatar von albo

  Registriert seit
  20.01.2009
  Beiträge
  1.421
  adam und eva waren auch bosnier.

 2. #382
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.648
  dok drugi pjevaju kako ce nas zaklati, mi pjevamo o dobrom narodu i nade na mir.  svijet gleda da se bosna preda, al bosanac svoje bosne neda. 3. #383
  Apache
  Zitat Zitat von Emir88 Beitrag anzeigen
  Jep, leider werden es immer mehr und mehr ... Die Leute die sich schon so nennen habe eigentlich keine Ahnung El Vehab war bzw. ist ein Name Allahs somit verboten sich so zu nennen ^^

  Da das Problem immer größer wird handelt auch die "Regierung" und schickt Polizei rein um die fest zu nehmen aber was sind schon 50 Stück? Es gibt mehrer Tausende von den.

  Was denkst du wieso gerade jetzt solche Filme kommen?  Genau um das Problem geht es, es werden immer mehr ....
  und da wundert man sich, wenn sich andere abtrennen wollen?

  lieber dzeko, das bringt mich schon zum nachdenken.
  ich persönlich möchte das nicht in europa.
  bosnien hat ja mehr probleme, als man erahnt.
  du schreibst von bosniern, wird aber von menschen aus arabien überflutet.

  wenn das überhand nimmt, dann werden auch die bosnischen kroaten, sich von bosnien trennen wollen.
  und was machen die bosnier selbst?
  jubeln diese?
  kannst du eigentlich am besten beantworten.
  wird es ein land, was nur den namen bosnien trägt?

  bin etwas verunsichert.
  und wenn man verunsichert ist, dann lehnt man es ab, was ja sehr menschlich ist.

 4. #384
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.648
  Und wo stellen diese "Vehabije" eine Gefahr da ????

  Und wo findet diese überflutung statt ????

  Was sind Vehabije ????

  Sind das alle potenzielle Mörder ????

  Ist jeder der etwas mehr in seinen Glauben vertieft ist und man äusserlich es erkennen kann ein "Vehabija" ????

  Was ist die wirkliche Gefahr Bosniens ????

  Wer will Bosnien reinigen und wer wollte und wer hat es mehrmals versucht ????

 5. #385
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.648
  [h3]Funkcionalna država Bosna i Hercegovina[/h3]


  Svi gradjani Bosne i Hercegovine bez obzira na vjeru i etničku pripadnost s olakšanjem su 1995. dočekali potpisivanje Daytonskog mirovnog sporazuma koji je okončao krvavi rat.

  Daytonski sporazum je bio prihvatljiv kao mirovno-prelazno riješenje ali pod uslovom da se ovaj sporazum ispoštuje u svim njegovim tačkama.

  Svakako treba napomenuti da je teritorijalna podjela u BiH na entitete prihvaćena samo da bi se udovoljilo srpskim vodjama (ratnim zločincima) i tako spriječilo njihovo daljnje zločinačko divljanje. (Guardian: Mart 2010)

  Ubrzo se uvidjelo da je i pored svih dobrih želja bilo neralno očekivati od politike koja je nasljedjena od ratnih zločinaca Slobodana Miloševića, Radovana Kardzića i Biljane Plavišić i dr. da ispune svoje obaveza iz Daytonskog sporazuma a kamoli da ga nadogradjuju u smislu gradnje napredne države Bosne i Hercegovine.

  Protjerani nisu vraćeni u njihove domove a Republika Srpska je ostala etnički čista kako je i planirano ....

  Ova destruktivna srpska politika koja koristi „etnički čistu" Republiku Srpsku kao platformu, u stvarnosti radi na razbijanju napredne i jake države Bosne i Hercegovine!

  U ovoj prljavoj namjeri koja ima svoje historijske korjene uveliko je uključena vlast iz susjedne Srbije i njene „obavjestajne službe".

  Ovo nedvosmisleno potrdjuju poruke iz susjedne Srbije, npr. ministar vanjskih poslova ove zemlje kaže da Srbija neće prihvatiti centralizaciju Bosne I Hercegovine.

  U "prevodu" to znači da Srbija ne prihvata funkcionalnu Bosnu I Hercegovinu !?
  Naravno da bi se iz Bosne isto tako mogle poslati poruke „kako je za Bosnu i Hercegovinu neprihvatljiva centralizovana država Srbija I da bi se trebalo angažirati na dobijanju autonomne Bošnjačke Republike Sandzak ?
  Jer ako je Srbima u Bosni potrebna Republika Srpska te da pored zločina i genocida koji su počinili na ovom prostoru insistiraju na opstanku ove tvorevina - onda bi se I Bošnjaci po takvoj logici, i historijskom osnovu mogli zalagati za stvaranje Bošnjačke Republike na tlu Republike Srbije !?

  Svjedoci smo namještenih afera te lažnih spiskova u kojima se bošnjačke vjerske organizacije prikazuju kao terorističke sve s ciljem da se Bošnjaci-Muslimani kao osnovni stub odbrane BiH prikažu kao ekstremisti a Bosna kao potencijalna "muslimanska država" koju treba uništiti.

  Sasvim je jasno da su u pitanju namještaljke obavještajnih službi i neprijatelja BiH - kada se organizira velika policijska akcija protiv sedam bradatih selafija (vehabija) - vjerske grupe koja povučino žive u jednoj bosanskoj zabiti, a ne poduzima se nikakva akcija kada se stotine pripadnika fašističke četničke organizacije skupi u drevnom Višegradu i selu „Draževini"?

  Očito je da se upravo te vrijednosti žele „njegovati" u RS-u.

  To je lice Republike Srpske - žalosno stanje u etnički „očišćenoj" istočnoj Bosni.

  Rezultat ovakve situacije nastale „medjunarodnim maženjem" zločinačke karadzićeve političke zaostavštine je takav da u samom vrhu države Bosne i Hercegovine rade „izdajnici" ove države koji sprječavaju njen razvoj i slijepo slijede uske nacionalne interese „očišćenje" Srpske i susjedne države Srbije.

  Ti izdajnici primaju plaću od gradjana države Bosne i Hecregovine ali rade za interes susjednih država.

  Zar to nije izdaja nacionalnih interesa države BiH ?

  Pod uticajem domaćih izdajnika, država BiH je gotovo nesposobna da brani svoje interese.

  Pod plaštom očuvanja navodno srpskih nacionalnih interesa stalno se zadaju udarci državi BiH i sprječava se napredovanje i u političkom i ekonomskom smislu.

  Njihov cilj je zaista postao očit: „Održavanje nefunkcionalne države BiH i konačno njeno gušenje".

  Brojni renomirani politički analitičari misle da;

  „Država Bosna i Hercegovina ne može napredovati dok postoji unutrašnja etnitetska podjela te da etniteti koji su nastali iz etničkog čišćenja, zločina i genocida ne mogu biti zdravi temelji za stabilnu multietničku državu Bosnu i Hercegovinu".

  U posljednjoj deceniji bili smo svjedoci da etnitetski političari često slijede politiku slabljenja države BiH te rade u interesu susjednih nacionalističkih politika.

  Izdajnicima - političarima koji rade u držanim institucijama BIH mora biti uskraćena mogućnost da djeluju u korist uskih nacionalističkih ineterese Republike Srpske i Srbije. Takve djelatnosti moraju biti sankcionisane I onemogućene novim Ustavom Republike Bosne i Hercegovine.

  Uzimajući u obzir anlize i izjave medjunarodnih političara da je Republika Srpska i politika koja potiče iz tog entiteta glavna prepreka razvoju države BiH , postavlja se pitanje:

  „ Zašto i kome je potrebna Republika Srpska koju je osnovao ratni zločinac Radovan Karadzić ?


  Nažalost, obično se insuinira da je to "želja" naroda a ne projekat nacionalističkih zločinaca.

  Isto tako su i njemački nacisti uvjeravali da je „hitlerov Dritte Reich" želja naroda a kada je narod „došao sebi" od nacionalističke opijenosti, ispostavilo se da to ipak nije bila njihova želja.

  Srpskom narodu u Bosni sigurno nije potrebna Republika Srpska jer je ovaj narod i prije živio u jedinstvenoj državi u zajedništvu s drugim narodima.

  Potpuna je neistina koju često čujemo iz medjunarodnih političkih krugova da je u Bosni problem jer se ne mogu dogovoriti različite etničke grupe.

  U stvarnosti Bosna nikada nije imala problema s različitim etničkim grupama, nego s različitim političkim stremljenjima - u ovom slučaju:

  • politika demokratskog i antifašističkog suživota svih gradjana i jačanje države BiH u kojoj sudjeluju i djeluju pripadnici svih etničkih grupa.
  • protiv politike neofašizma i ekstremnog nacional-separatizma koja želi u konačnici razvaliti državu BiH, te izvršiti njenu podjelu prema starim planovima.

  Problem je u stvari da se Medjunarodna zajednica odnosno Europa i Amerika nisu dovoljna jasno izjasnili niti efikasno djeluju protiv srpske neofašističke politike u BiH koja je zamotana u plašt „demokratije".

  Medjunarodna zajednica ne djeluje energično i jasno onako kako bi trebalo i onako kako je nekoć reagovala protiv njemačkog fašizma.

  Ako neko misli da je pretjerano poredjene karadzićeve srpske i hitlerove njemačke politike, podsjetiću vas da je največi zločin-genocid u Europi poslije drugog svjetskog rata proizvela upravo ta srpska politika, koja nažalost i danas nesmetano djeluje u Bosni Hercegovini.

  U ovom kontekstu veoma cinično zvuče poruke pojedinih medjunarodnih političara koji govore „da se problem u Bosni i Hercegovini može riješiti samo dogovorom sva tri naroda, odnosno njihovih političkih predstavnika":

  Zamislite kako bi Europa danas izgledala da se čekalo na ustupke i dogovor s Hitlerom koji je tada „predstavljao" njemački narod ?

  Danas mi u Bosni i Hercegovini imamo „predstavnike" srpskog naroda s kojima definitivno nije moguć dogovor za naprednu državu Bosnu i Hercegovini i zato je Bosni potreban pomoć medjunarodne zajednice kao nekoć Njemačkoj - da nametne i nadgleda uslove tj. funkcionalan Ustav BiH koji će spriječiti antibosansko djelovanje nacional-seperatista i fašista, te nove krvave sukobe.

  Dogovor koji bi bio u korist države Bosne i Hercegovine sigurno nije moguć s „neokaradzićevskim" političarima koji otvoreno tvrde da ne vole tu državu i smatraju je neodrživom.

  (pogledaj: )

  Nacionalisti permanentno uvjeravaju srpski narod u BiH:

  • da ne treba da vole vrijednosti ZAVNOBIH-a koji je simbol zajedništva i suživota i otpora fašizmu,
  • da srpski narod treba da veliča četništvo kao najsvjetliji vid srpskog patriotizma,
  • da srpski narod ne želi državu BiH bez etniteta odnosno bez „nacionalnih torova"
  • da srpski narod ne treba da voli svoju domovinu/otadžbinu Bosnu i Hercegovinu

  Sve ove insiucije I negativan uticaj na srpski narod bi se u budućnosti mogle vratiti kao bumerang što je veoma dobro uočio bosanski političar Bojan Bajić.

  Krajnje je vrijeme da se istinski ljubitelji zemlje BiH poput Bogićevića, Pejanovića, Bajića više i glasnije angažuju na gradnji zajedničke, multietničke BiH te da se pokaže svijetlo lice „bosanskog-srpskog gradjanstva" koje nam je zaista potrebno.

  (pogledaj: )

  Pa zar simboli srpstva treba da ostanu: Draža Mihajlović, Radovan Karadzić i Milorad Dodik, kada srpstvo ima inteligentne, humane i svijetle predstavnike kao što su Nikola Tesla, Svetozar Marković, Rade Šerbedzija, pravoslavni svještenik Krstan Bijeljac...

  Gradjanima napredne i efektivne države Bosne i Hercegovine je potreban samo jedan Predsjednik države, koji će oni diriktno birati a njegova politička uloga bi bila reprezentantnog karaktera.

  Pa, zaboga šta bi falilo takvoj državi Bosni i koga bi ona ugrozila?

  A uvjeren sam da bi pored većinskih Bošnjaka dobre šanse za predsjednika takve Bosne i Hercegovine imali i Srbi poput Bogića Bogičevića, Dr. Mirka Pejanovića, akademik Božidara Matića, Bojana Bajića...

  Hrvati poput Željka Komšića, fra. Franja Topića, Josipa Pejakovića...

  Jevreji poput Jakoba Fincija,
  Borisa Kožemjakina kao I ostali gradjani Bosne I Hercegovine bez obzira na etničku I religijsku pripadnost, koji vole svoju zemlju I žele doprinjeti njenom razvoju.

  Vjerujem da bi danas puno veće šanse za predsjednika Republike Bosne I Hercegovine imao Željko Komšić nego li Sulejman Tihić i to pokazuje važnost bosanske patriotske opredjeljenosti u odnosu na etničku pripadnost.

  S. U.
  Bosanski talasi

 6. #386
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.648
  Hört zu was ein Serbe dazu sagt, weswegen Bosnien nicht geteilt werden kann.


 7. #387
  Mudzo
  niemand teilt bosnien kapisch

 8. #388

  Registriert seit
  21.12.2009
  Beiträge
  706
  Muslimani, izdajice, pricajte koliko god hocete... bosna nikad vasa nece biti.

  poturci jedni

 9. #389
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.648
  suti vizantija izdajica ^^

 10. #390
  Emir
  Zitat Zitat von Bionda04 Beitrag anzeigen
  und da wundert man sich, wenn sich andere abtrennen wollen?

  lieber dzeko, das bringt mich schon zum nachdenken.
  ich persönlich möchte das nicht in europa.
  bosnien hat ja mehr probleme, als man erahnt.
  du schreibst von bosniern, wird aber von menschen aus arabien überflutet.

  wenn das überhand nimmt, dann werden auch die bosnischen kroaten, sich von bosnien trennen wollen.
  und was machen die bosnier selbst?
  jubeln diese?
  kannst du eigentlich am besten beantworten.
  wird es ein land, was nur den namen bosnien trägt?

  bin etwas verunsichert.
  und wenn man verunsichert ist, dann lehnt man es ab, was ja sehr menschlich ist.
  Wundert es dich wenn Leute immer schreien "abtrennen"? Frag dich doch mal wieso die das wollen ^^

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 136
  Letzter Beitrag: 16.11.2010, 15:21
 2. Antworten: 454
  Letzter Beitrag: 23.05.2010, 22:06
 3. Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 03.10.2008, 11:47
 4. Bosnien: Wähler wollen Stimmrecht für Kommunalwahl verkaufen
  Von cro_Kralj_Zvonimir im Forum Politik
  Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 03.10.2008, 00:43