BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 50 von 62 ErsteErste ... 4046474849505152535460 ... LetzteLetzte
Ergebnis 491 bis 500 von 614

An die, die Bosnien teilen wollen.

Erstellt von DZEKO, 10.06.2010, 21:53 Uhr · 613 Antworten · 30.541 Aufrufe

 1. #491

  Registriert seit
  04.05.2010
  Beiträge
  3.244
  Zitat Zitat von Helios Beitrag anzeigen
  Ich finde, wenn nicht bald mehr gmacht wird für ein "echtes und richtiges" Bosnien als Land wo sich Serben, Bosnier und Kroaten im Eigenem Land wohl fühlen...zb. wie in der Schweiz die Romans und Tessiner sich als Schweizer fühlen...

  Falls es aber bald nicht so wird...wird meiner Meinung nach, die RS ein eigenständiger Teil werden. (oder sich Serbien angliedern)

  Und die Bosnier werden nur zuschauen können so wie es die Serben im Kosovo machen mussten...Tja wird früher oder später so sein und wer jetzt was dagegen postet der hat KEINE AHNUNG!
  also ob es zu einer teilung bih's kommt kann keiner genau sagen, aber was sicher ist, ist das wenn es so weiter geht wie bisher, das es zu einem erneuten krieg kommen wird bzw aufstand in bih.

 2. #492
  Avatar von Helios

  Registriert seit
  30.04.2010
  Beiträge
  352
  Zitat Zitat von st0lzer kr0ate Beitrag anzeigen
  also ob es zu einer teilung bih's kommt kann keiner genau sagen, aber was sicher ist, ist das wenn es so weiter geht wie bisher, das es zu einem erneuten krieg kommen wird bzw aufstand in bih.
  Jop und nach dem Krieg oder Während dem Krieg kommt es zur Teilung...Die Geschichte hat es uns gezeigt und dies ohne Ausnahme! (ausser es herrschte Unterdrückung)

  Hoffe es wird nicht nochmal so eine Scheisse passieren! Die Politiker sind leider aber auf besten weg dazu...

 3. #493

  Registriert seit
  07.04.2010
  Beiträge
  341

  Beitrag

  Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
  ne seri, tvrtko hat sich zum König gekrönt der Serben als ihr kleine Schwächlinge wart für das Bosnische Königreich, aus purem Eigeninteresse,

  Eure Propganda zieht nicht mehr, heute weiss man mehr über Tvrtko als eure erfundenen Geschichten.

  Cijelo vrijeme vladavine Bana Stjepana II Kotromanica,Bosanska Drzava se privredno veoma razvija,narocito u izvozu srebra,bakra i olova,a kuje se i Bosanski Dinar - Denarius...Udajom svoje kcerke Elizabete 1353 godine za Ugarskog Kralja Ludovika I ,tada jednog od najuticajnijih evropskih vladara,podigao je ugled Bosni i lozu Kotromanica priblizio svijetu vise evropske politike...Te iste 1353 godine,Ban Stjepan II Kotromanic je umro,a sahranjen je u franjevackom manastiru u Visokom...On ostavlja iza sebe Bosansku Drzavu koja je nezavisna,privredno napredna i vojno veoma snazna,ali njena snaga je veoma zavisila od kooperacije izmedju mocnih Bosanskih plemickih porodica,koje su imale veoma jak uticaj u raznim dijelovima Bosne.

  Po njegovoj smrti na vlast dolazi Tvrtko I Kotromanic,koji u tome trenutku ima samo 15 godina,te ima u pocetku velikih problema sa sredjivanjem odnosa izmedju Bosanskog plemstva,a vanjske sile pokusavaju iskoristiti njegovu mladost u svojim pretenzijama na Bosnu,u cemu se najvise istice Ugarska,na celu sa Kraljem Ludovikom I. Poslije ucvrscivanja svoje pozicije u Ugarskoj,Kralj Ludovik pokusava da to isto ucini i nad Bosnom...Pocinje da zahtijeva razne Bosanske oblasti,mijesa se u Dubrovacko-Bosansku trgovinu i otvara ponovo pitanje Bosanske Crkve,nakon gotovo stogodisnjeg zatisja...tako da vec 1363 godine izbija sukob izmedju Tvrtka i Ludovika u kojem Tvrtko pobjedjuje.

  Nakon sto je potvrdio svoje mjesto u Bosni Tvrtko pripaja Bosni veliki dio Srbije,zatim pripaja Bosni Zetu i juznu Dalmaciju,ukljucujuci Jadransku obalu od Dubrovnika do Boke Kotorske...U sklopu svih ovih uspjeha Tvrtko se krunise Kraljem Bosne 1377 godine u mjestu Mile kod Visokog (danasnji Arnautovici),sto je krunidbeno mjesto i svih kasnijih Bosanskih Kraljeva.Potom,Kralj Tvrtko se proglasava,poslije osvajanja novih teritorija, i Kraljem Srbije,a malo kasnije i Kraljem Hrvatske.Kralj Tvrtko ustanovljava zatim Bosansku trgovacku luku na sjevernoj strani Boke Kotorske i naziva je "Novi",sto se danas zove "Herceg Novi".To je izazvalo ljutnju Dubrovcana,jer su time dobivali konkurenciju u trgovini,te se koriste cinjenicom da Drzava Bosna trgovacki uveliko ovisi u tom trenutku od Dubrovnika i uspijevaju "nagovoriti" Kralja Tvrtka da odustane od daljnjeg ulaganja u projekat "Novi".

  Za vrijeme vladavine Kralja Tvrtka Bosanska vojska je bila najmodernija vojska na cijelom Balkanu.Drzava Bosna je bila PRVA drzava na Balkanu koja je uvela u upotrebu vatreno oruzje,sto je tada predstavljalo revolucionarni korak na polju vojne tehnike.Prvu upotrebu vatrenog oruzja na Balkanu,dakle,izvrsila je upravo Bosanska vojska i to 13.avgusta 1378 godine prilikom napada Venecijanske flote na primorski Bosanski grad Kotor.Bosanska vojska je tom prilikom upotrijebila tri bombarde (topa) i uspjesno odbranila grad.

  Po smrti Ugarskog Kralja 1382 godine izbijaju nemiri na podrucjima dalmatinske obale,te Kralj Tvrtko koristi tu priliku i salje Bosansku vojsku u taj dio Dalmacije,te preuzima potpunu kontrolu nad cijelom Dalmacijom,zajedno sa otocima i pripaja Bosni Split,Trogir,Sibenik,zajedno sa otocima Bracom,Korculom i Hvarom...jedino ne pripaja Dubrovnik i Zadar,koji se tada nalazio pod vlascu Venecije,cime Drzava Bosna postaje daleko najmocnija drzava na Balkanu.

  U zadnjoj deceniji svoje vladavine,Kralj Tvrtko ucestvuje u raznim sukobima sa Otomanskom vojskom,prvo u jesen 1386 godine,te u ljeto 1388 godine kod Bilece,kada Otomanska vojska biva porazena od Bosanske vojske na celu sa Knezom Vlatkom Vukovicem.

  Nedugo potom,Bosanska vojska ponovo pod komandom Kneza Vlatka Vukovica,ucestvuje u veoma snaznoj vojnoj koaliciji,sacinjenoj,pored Bošnjaka i od Ugara,Srba,Albanaca,Grka i Bugara,koja se na Kosovu polju 1389 godine suprotstavlja Otomanskoj vojsci.Iz bitke na Kosovu Bošnjaci se vracaju sa ne previse dramaticnim gubicima.U toj bitci,od svih naroda koji su ucestvovali u njoj,najgore prolaze Srbi,jer Srbija poslije te bitke prakticno prestaje da postoji.
  Da steht nichts das meine Thesen wiederlegt!
  Das einzige was ihr Bosniaken eingefügt habt ist die Bezeichnung "Bosnjaci" die früher keine Verwendung fand!
  Tvrtko nannte sein Volk "Srbljani"!
  Sogar Ban Matej Ninoslav sah sein volk als "Srbljani"!

  Tekst koji govori da u Bosni, po ovom bosanskom vladaru (Ban Matej Ninoslav), zive samo Srbi i Vlasi

  Nesumljivi dokaza da su u srednjovijekovnoj Bosni zivjeli srbi i to dok se ona jos prostirala samo u Sarajevskom i Zenickom okrugu (u dolini rijeke Bosne). U medjunarodnom ugovoru o raspodjeli nadleznosti u dubrovacko-bosanskim sporovima ban Matej Ninoslav eksplicitno svoje podanike naziva "srbljima" a dubrovcane "vlasima". Za prevaru ucinjenu od strane vlaha srbinu ugovara se sud bana (bosanskog), a za prevaru srbina nad vlahom sud kneza (dubrovackog). Nazivanje dubrovcana vlasima kao i latinsko ime njihovog kneza govori nam da su dubrovcani jos uvijek bili romani, dok su bosnjaci uveliko srbi (i osjecaju tu razliku)..Sve je napisano u vrijeme kada se Bosna nalazila na preko 100 kilometara od od dubrovacke granice - dakle nisu bili susjedne zemlje i ugovor se ne odnosi na srpska plemena u zaledju Dubrovnika. U Srbiji su za to vrijeme na vlasti nemanjicki kraljevi i oni se granice sa Dubrovnikom. To Bosni neuporedivo slabijom i manjom (i bez statusa kraljevine) nesmeta da se odredjuje kao srpska.

  Vidjeti u:Lj. Stojanovic - "Stare Srpske povelje i pisma", I., 8, 9-10.  Tvrtko Kotromanic se krunisao za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana na grobu Svetog Save u manastiru Mileseva. Da bi istakao jednorodnost dinastije Nemanjica i Kotromanica, Tvrtko stavlja ispred svog krstenog imena i ime Stefan, sto znaci "vjencani" (onaj koji je krunisan). U ovoj povelji Tvrtkovo ime Stefan se istice veoma cesto (pogledati recimo posljednju rijec u prvom redu), kao sto se u povelji cesto istice srpska zemlja ili Srblje kao jedina etnicka odrednica. Na primer u petom redu Tvrtko jasno istice porijeklo "roditelja mojih gospode srpske". Isto tako, na dnu povelje, na desnoj strani, je ogromnim slovima istaknuto, na prvom mjestu - kralj Srba.

  Svoj jezik bosanski vladari nazivaju srpskim

  Bosanski ban Stefan Kotromanic (1322-1353) izdaje 1333. darovnu povelju Dubrovniku i kaze: "i zato stavljam ja gospodin ban Stefan svoju zlatnu pecat, da je vjerovano svaki da zna i vidi istinu. A zato su cetiri povelje jednake, dvije latinski, a dvije srpski, a sve su pecacene zlatnim pecatima".  Ach ja diese Schrift wird "bosancica" genannt eine andere Variante des serbischen Kyrillisch das in Bosnien Verwendung fand.


  Und was sagte der Papst damals zur Zeit von Ban Kulin?

  Rimski papa salje 1188, dubrovackom nadbiskupu plast i potvrdjuje stara prava dubrovacke crkve. U pismu pominje srpsku Bosnu: "regnum Servilie, quod est Bosna" (srpska kraljevina koja je Bosna). To je bilo vrijeme bana Kulina.

  (regnum u to doba ne mora nuzno da znaci "kraljevina", Bosna je bila tada banovina)

  Vidjeti u: I. Kukuljevic, Codex diplom, II, 148, str 21.)

  Tvrtko je do 1390. nosio titulu kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih Strana. Iz ove se titule jasno vidi da je vladao samo nad jednim narodom, Srbima. Kada je Tvrtko osvojio dijelove Hrvatske njegova je titula promijenjena 1390, u kralj Raske, Bosne, Dalmacije, Hrvatske i Primorja. Kada je osvojio teritorije drugog naroda (Hrvata) promijenio je titulu i u njoj nije bilo etnicke odrednice "kralj Srbljem", zato sto Srbi nisu vise jedini narod kojim on vlada, vec su sada to i Hrvati. Iz ovoga se jasno vidi koliko je Tvrtko bio svjestan da je Srbin i da u Bosni zive Srbi, jer dok je vladao samo Bosnom i dijelovima Raske i Primorja bio je KRALJ SRBA. Kada je Bosna posle Tvrtka izgubila dijelove Hrvatske koje je osvojila, sledeci bosanski vladari vracaju titulu KRALJ SRBA, jer vise ne vladaju Hrvatskom i sada ponovo vladaju samo Srbima. To sve govori koliko su oni bili svjesni da su Srbi. Toliko.

  Svi bosanski kraljevi sebe zovu "Kralj Srba" sto je jedina ETNICKA ODREDNICA U INTITULACIJI. Oni, naravno, jesu bili kraljevi Bosne, ali su Bosnu navodili kao teritoriju, kao i ostale teritorije koje su redjali u nastavku. Ne pominju niti jedan drugi narod kojim vladaju osim Srbima, a Tvrtko i sotali pominju svoje praroditelje srpske u poveljama. Takodje su zvali svoje stanosvnisto Srbljima i bosanski banovi, pre kraljevine i pre prosirivanja Bosne na dio teritorije Raske. Inace, Tvrtko je drzavu Nemanjica zvao Raskom, jer je to i JEDINI NAZIV te zemlje koju danas zovemo Srbijom.


  Zu guter letzt sonst wirds zu viel die Unterschrift von König Tvrtko.

  Titula kralja Tvrtka je bila "Kralj Srbljem i Bosni, Primorja".


  Wo steht da was von "Bosnjaci"?

 4. #494
  hamza m3 g-power
  Zitat Zitat von _4C_ Beitrag anzeigen
  Da steht nichts das meine Thesen wiederlegt!
  Das einzige was ihr Bosniaken eingefügt habt ist die Bezeichnung "Bosnjaci" die früher keine Verwendung fand!
  Tvrtko nannte sein Volk "Srbljani"!
  Sogar Ban Matej Ninoslav sah sein volk als "Srbljani"!

  Tekst koji govori da u Bosni, po ovom bosanskom vladaru (Ban Matej Ninoslav), zive samo Srbi i Vlasi

  Nesumljivi dokaza da su u srednjovijekovnoj Bosni zivjeli srbi i to dok se ona jos prostirala samo u Sarajevskom i Zenickom okrugu (u dolini rijeke Bosne). U medjunarodnom ugovoru o raspodjeli nadleznosti u dubrovacko-bosanskim sporovima ban Matej Ninoslav eksplicitno svoje podanike naziva "srbljima" a dubrovcane "vlasima". Za prevaru ucinjenu od strane vlaha srbinu ugovara se sud bana (bosanskog), a za prevaru srbina nad vlahom sud kneza (dubrovackog). Nazivanje dubrovcana vlasima kao i latinsko ime njihovog kneza govori nam da su dubrovcani jos uvijek bili romani, dok su bosnjaci uveliko srbi (i osjecaju tu razliku)..Sve je napisano u vrijeme kada se Bosna nalazila na preko 100 kilometara od od dubrovacke granice - dakle nisu bili susjedne zemlje i ugovor se ne odnosi na srpska plemena u zaledju Dubrovnika. U Srbiji su za to vrijeme na vlasti nemanjicki kraljevi i oni se granice sa Dubrovnikom. To Bosni neuporedivo slabijom i manjom (i bez statusa kraljevine) nesmeta da se odredjuje kao srpska.

  Vidjeti u:Lj. Stojanovic - "Stare Srpske povelje i pisma", I., 8, 9-10.  Tvrtko Kotromanic se krunisao za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana na grobu Svetog Save u manastiru Mileseva. Da bi istakao jednorodnost dinastije Nemanjica i Kotromanica, Tvrtko stavlja ispred svog krstenog imena i ime Stefan, sto znaci "vjencani" (onaj koji je krunisan). U ovoj povelji Tvrtkovo ime Stefan se istice veoma cesto (pogledati recimo posljednju rijec u prvom redu), kao sto se u povelji cesto istice srpska zemlja ili Srblje kao jedina etnicka odrednica. Na primer u petom redu Tvrtko jasno istice porijeklo "roditelja mojih gospode srpske". Isto tako, na dnu povelje, na desnoj strani, je ogromnim slovima istaknuto, na prvom mjestu - kralj Srba.

  Svoj jezik bosanski vladari nazivaju srpskim

  Bosanski ban Stefan Kotromanic (1322-1353) izdaje 1333. darovnu povelju Dubrovniku i kaze: "i zato stavljam ja gospodin ban Stefan svoju zlatnu pecat, da je vjerovano svaki da zna i vidi istinu. A zato su cetiri povelje jednake, dvije latinski, a dvije srpski, a sve su pecacene zlatnim pecatima".  Ach ja diese Schrift wird "bosancica" genannt eine andere Variante des serbischen Kyrillisch das in Bosnien Verwendung fand.


  Und was sagte der Papst damals zur Zeit von Ban Kulin?

  Rimski papa salje 1188, dubrovackom nadbiskupu plast i potvrdjuje stara prava dubrovacke crkve. U pismu pominje srpsku Bosnu: "regnum Servilie, quod est Bosna" (srpska kraljevina koja je Bosna). To je bilo vrijeme bana Kulina.

  (regnum u to doba ne mora nuzno da znaci "kraljevina", Bosna je bila tada banovina)

  Vidjeti u: I. Kukuljevic, Codex diplom, II, 148, str 21.)

  Tvrtko je do 1390. nosio titulu kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih Strana. Iz ove se titule jasno vidi da je vladao samo nad jednim narodom, Srbima. Kada je Tvrtko osvojio dijelove Hrvatske njegova je titula promijenjena 1390, u kralj Raske, Bosne, Dalmacije, Hrvatske i Primorja. Kada je osvojio teritorije drugog naroda (Hrvata) promijenio je titulu i u njoj nije bilo etnicke odrednice "kralj Srbljem", zato sto Srbi nisu vise jedini narod kojim on vlada, vec su sada to i Hrvati. Iz ovoga se jasno vidi koliko je Tvrtko bio svjestan da je Srbin i da u Bosni zive Srbi, jer dok je vladao samo Bosnom i dijelovima Raske i Primorja bio je KRALJ SRBA. Kada je Bosna posle Tvrtka izgubila dijelove Hrvatske koje je osvojila, sledeci bosanski vladari vracaju titulu KRALJ SRBA, jer vise ne vladaju Hrvatskom i sada ponovo vladaju samo Srbima. To sve govori koliko su oni bili svjesni da su Srbi. Toliko.

  Svi bosanski kraljevi sebe zovu "Kralj Srba" sto je jedina ETNICKA ODREDNICA U INTITULACIJI. Oni, naravno, jesu bili kraljevi Bosne, ali su Bosnu navodili kao teritoriju, kao i ostale teritorije koje su redjali u nastavku. Ne pominju niti jedan drugi narod kojim vladaju osim Srbima, a Tvrtko i sotali pominju svoje praroditelje srpske u poveljama. Takodje su zvali svoje stanosvnisto Srbljima i bosanski banovi, pre kraljevine i pre prosirivanja Bosne na dio teritorije Raske. Inace, Tvrtko je drzavu Nemanjica zvao Raskom, jer je to i JEDINI NAZIV te zemlje koju danas zovemo Srbijom.


  Zu guter letzt sonst wirds zu viel die Unterschrift von König Tvrtko.

  Titula kralja Tvrtka je bila "Kralj Srbljem i Bosni, Primorja".


  Wo steht da was von "Bosnjaci"?
  halts maul mein russischer genosse

 5. #495

  Registriert seit
  07.04.2010
  Beiträge
  341

  Reden

  Zitat Zitat von hamza-gazija Beitrag anzeigen
  halts maul mein russischer genosse
  Боље братска русија него турска турћине

 6. #496
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.664
  Festival u Sarajevu
  Kraljica i kralj otvorili "Sedmicu bosanskih kraljeva"

  Premijernom projekcijom filma "Tragovima bosanskog kraljevstva", rađenog u produkciji španske TV Sevilla, danas je u Sarajevu uz prigodnu svečanost te promenadu "kraljevske svite" otvoren Festival "Sedmica bosanskih kraljeva", koji će trajati do 5. jula.  Goste su u Domu Oružanih snaga BiH dočekivali "kraljevi podanici" obučeni u srednjovjekovnu nošnju, a organizirana je i promocija srednjovjekovnih zanata te izrade spisa.

  Festival će narednih sedam dana u deset bh. gradova - Kaknju, Varešu, Visokom, Zenici, Maglaju, Tešnju, Fojnici, Travniku, Donjem Vakufu i Jajcu ponuditi niz zanimljivih sadržaja.

  Bit će tu takmičenje za najboljeg turističkog vodiča, turniri u srednjovjekovnim sportovima, izbor najboljih srednjovjekovnih menija, oživljavanje starih zanata i drugi zanimljivi događaji.

  Organizator je Fondacija "Mozaik" koja je Festival realizirala uz podršku Evropske unije.

  Izvršna direktorica Fondacije "Mozaik" Vesna Bajšanski-Agić istaknula je na svečanosti otvaranja da je ovaj festival kruna trogodišnjeg projekta "Tragovima bosanskog kraljevstva", koji je realiziran u saradnji sa deset općina u BiH. Osnovni je cilj promovirati turistički dragulj BiH, koji je potpuno neupotrijebljen.

  "Željeli smo ovim projektom našu slavnu povijest i kulturnohistorijsko naslijeđe koje se veže s kraljevima i kraljicama iz srednjovjekovnog perioda približiti građanima BiH, regiona i šire. Na festival smo doveli kralja i kraljicu sa njihovom svitom da nas podsjete ko smo to mi i odakle vučemo korijene, te da podsjetimo koliko su naši potencijali neiskorišteni", kazala je ona.

  Projektom je tokom tri godine realizirana rekonstrukcija spomenika kulture, razvoj turističke infrastrukture, otvoreni i opremljeni info pultovi, postavljene prodavnice suvenira te etnografske kolekcije.

  (FENA)

  zivjela bosna jos hiljadu godina!!!


 7. #497

  Registriert seit
  29.06.2010
  Beiträge
  398
  Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
  Unser Bosnien gibt es schon seit 1000 Jahren als Land, in Bosnien werden die ersten Staatlichen Dokumente auf dem Balkan erwähnt durch Ban Kulin.

  Und wen einer denkt er kann Bosnien abstreiten dann liegt er falsch, den was wir in der Geschichte herauslesen können ist, das die Bewohner Bosniens immer ihr Land geliebt haben.

  Bosnien wurde oft erobert und angegriffen von anderen, man liess vieles zu, aber MAN LIESS NIE ZU DAS BOSNIEN GANZ VERSCHWINDET.

  Egal ob es die Christlichen Missionierungen waren, oder die Osmanische Eroberung, Bosnien hat Rom, Byzanz, Osmanisches Reich, Österreich-Ungarn und 2 mal Jugoslawien überlebt.

  Das nur durch die Bewohner die so standhaft ihr Land lieben, ihr Einziges und Einzigstes Land das sie haben.

  Auch den Nationalismus wird unser Land überleben, den was uns von Aussen gebracht wurde wird uns nie ganz übernehmen.

  Ein Bosnier soll und sollte nie eine Gefahr für einen anderen Bosnier darstellen.

  Wir haben schon viele schwere Zeiten hinter uns gebracht, und diese werden wir auch gemeinsam alle miteinander Meistern.

  Za svih one koje vole Bosnu, pozdrav.  Nigdje ko u Bosni

 8. #498

  Registriert seit
  02.12.2009
  Beiträge
  266
  Bravo 4C denen hast dus gegeben

 9. #499
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.664
  Voll gegeben, solche Texte haben wir schon auseinander genommen und eure Propaganda an die nur ihr glaubt, bald werden wir lachen und ihr solltet euch mal eingestehen das ihr fremde Kulturen und Geschichten klaut.

  von kroatien bis Greichenland habt ihr was geklaut und gebt es als eures aus, nicht mehr lange ihr spinner und träumer.

  Bald erscheint ein neues Buch gesegnet von Leuten mit Fachwissen die euere Lügen auseinander nehmen werden.

  selam

 10. #500

  Registriert seit
  02.12.2009
  Beiträge
  266
  hahaha

  Ach ja ich vergaß, euch gab es ja in Bosnien schon immer, und die Serben sind einfach so vom Himmel gefallen, erst vor kurzem.

  Mach dich nicht lächerlich, wo gab es euch vor Ankunft der Osmanen?

  Niste bili ni u jajima.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 136
  Letzter Beitrag: 16.11.2010, 15:21
 2. Antworten: 454
  Letzter Beitrag: 23.05.2010, 22:06
 3. Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 03.10.2008, 11:47
 4. Bosnien: Wähler wollen Stimmrecht für Kommunalwahl verkaufen
  Von cro_Kralj_Zvonimir im Forum Politik
  Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 03.10.2008, 00:43