BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 31 von 37 ErsteErste ... 21272829303132333435 ... LetzteLetzte
Ergebnis 301 bis 310 von 366

Bosnien versagt total

Erstellt von Hrvat4you, 10.10.2009, 15:40 Uhr · 365 Antworten · 16.812 Aufrufe

 1. #301
  Avatar von Babo.Hadžiya

  Registriert seit
  28.05.2009
  Beiträge
  2.424
  Zitat Zitat von McChevap Beitrag anzeigen
  Kaum hat sie sich balmiert, macht sie sich aus dem Staub, man sieht was für ne stolze KROATIN (ja ihr habt richtig gelesen KROATIN), sie ist.

  Ups schuldigung, ich glaube sie ist gerade auf dem Weg zur glorreichen Revolution.

  nein sie muss jetzt für alle ihre vorfahren (kroatische könige und herrscher sind da natürlich alle vertreten^^) ne kerze anzünden

 2. #302
  McChevap
  Zitat Zitat von Babo.Hadžiya Beitrag anzeigen
  nein sie muss jetzt für alle ihre vorfahren (kroatische könige und herrscher sind da natürlich alle vertreten^^) ne kerze anzünden
  Etwas mehr Respekt, wenn ich bitten darf.

  Verneige dich, Sklave!

 3. #303
  Avatar von Babo.Hadžiya

  Registriert seit
  28.05.2009
  Beiträge
  2.424
  Zitat Zitat von McChevap Beitrag anzeigen
  Etwas mehr Respekt, wenn ich bitten darf.

  Verneige dich, Sklave!

  nein, meine illyrischen vorfahren treten ihren in den arsch^^

 4. #304

  Registriert seit
  26.01.2009
  Beiträge
  2.588
  Osvrnimo se prvo na ustav:

  U preambuli ustava, na pocetku, medju prvim recenicama stoji:

  "Podsjećajući se na Osnovna načela usaglašena u Ženevi 8. 9. 1995. godine i u Njujorku 26. 9. 1995. godine, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (u zajednici s ostalima), i građani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine:"
  I to ne stoji kao neko novo pravilo ili nesto, nego kao vec poznata cinjenica.


  A sad se vratimo malo nazad u historiju.

  Odgovori na pitanja o nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti bili su za modalitet Bošnjaka različiti u pojedinim popisima
  (1910, 1921, 1931 1948, 1953,1961,1971, 1981, 1991).
  Dodatno tome Bosancima nije bilo dozvoljeno da se izjašnjavaju po nacionalnoj pripadnosti kao Bosanci čak i nakon što su zatražili tu opciju u ustavnim amandmanima iz 1947. i 1973.

  Najveću grešu htio to neko priznati ili ne napravio je komunističko socijalistički sistem na čela su Titom koji je umanjio i neprocjenjivo nanio štetu bosanskom nacionalnom identitetu kada je vjereske elemente stavio ispred nacionalni odnosno zanemario termin bosanac bošnjak a ispred toga stavio musliman muslimani a dok je prvenstveno uvećavao vrijednost Srpske i Hrvatske nacije .

  U svim tim popisima Hrvati i Srbi su imali pravo da se izjasne kao Hrvati i Srbi, dok smo se mi (ne-Srbi i ne-hHvati) u vecini popisa mogli izjasniti samo ovako:

  * "Srbin-musliman"
  * "Hrvat-musliman" itd,
  * ili "neopredjeljen-musliman".

  Zašto?
  ... pa neko je želio u jednoj republici od većine stvoriti manjinu na način grube naturalizacije socijalističke mašinerije .

  Na stranu sad to sto ja licno mislim da je ovo nepravedno i da je to bilo ugnjetavanje jednog naroda, cinjenica jeste da se mi sluzbeno kao Bosnjaci nismo smili izjasnjavati do prije nekoliko godina, iako smo to osjecali u srcu.

  Uz to nemoze se jednostavno negirati, da je postojao i prije dolazka katoličanstva i pravoslavlja i islama bosanski korpus i element na podrucima danajsnje BiH a moze se slobodno nazvati i nazvati nacija i to Bosanska, koja datira od IX stoljeća i naroda zvanog dobri bošnjani ili bogumili.

  Ako zelimo naprijed sa ljudima u ovoj zemlji, na ovom regionu...onda ih moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i postovati ih.

  Svak svakog u istoj mjeri!

  Ako vam sve ovo nije dovoljno kako ja mislim i osjecam, onda se sjetite da je Zvjezdan Misimovic, lik koji je sinoc asistirao dva puta ekipi BiH , Bosanski Srbin. Ja ga volim jednako kao i Edina Dzeku.

  Kad se njih dvojica zagrle nakon gola to je primjer za cijelu BIH i dokaz da nacija i narodnost nisu vazni. Uzmi im nekoliko kapi krvi i probaj odrediti cija krv je Bosnjacka, cija Hrvatska, a cija Srpska.

  Ako uspijes ja ti polizem dupe.

 5. #305
  McChevap
  Zitat Zitat von corvus Beitrag anzeigen

  U svim tim popisima Hrvati i Srbi su imali pravo da se izjasne kao Hrvati i Srbi, dok smo se mi (ne-Srbi i ne-hHvati) u vecini popisa mogli izjasniti samo ovako:

  * "Srbin-musliman"
  * "Hrvat-musliman" itd,
  * ili "neopredjeljen-musliman".

  Bravo!

  Oni seru nesto o njihovom identitetom, a vole zaboraviti kako je nama bilo u Jugoslaviji, eyyhh da smo mi imali ta prava koja srbi i hrvati imaju danas u bosni! eyhhh nebi nikad u zivotu bilo referenduma!
  I nemojte da dodje te sada sa "Muslimani ste mogli bit". Hajde kad mislite da je nama bilo dobro, sto da vama nebude tako? Morete i vi biti katolici i pravoslavci.

  Ali hajde serite dalje kako vas gonjamo da budete Bosnjaci.

  gruß

 6. #306
  Emir
  Ich würde euch bitten nicht mehr in diesen Theards eure Komments abzugeben....

 7. #307
  Avatar von Duušer

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  4.820
  Zitat Zitat von crolove Beitrag anzeigen
  Stolz!!!??? Mir wäre es zutiefst peinlich, so deklariert zu werden. Ich bin KROATIN und diese Identität spricht mir auch kein Türkisch-Nick namens Babo-Hadzija ab, der den Glauben und 30 % der Sprache des OKkupators angenommen hat, nach 400 Jahren Unterdrückung auf dem Balkan.
  Seit dem 7. Jahrhundert sind meine Vorfahren stolze Kroaten, im 9. Jahrhundert hatten sie ihren König, gekrönt auf unserer Erde na duvanjskom polju und den katholischen Glauben.
  30% LOL. Nicht mal 100 Wörter sind das die sich vom serbokroatodalmatino Dialket unterscheiden, jebem ti blentava

 8. #308
  Avatar von BHFBelay

  Registriert seit
  18.08.2009
  Beiträge
  605
  wenn man hier liest sieht man das folgende bild:

  - die bosniaken reden davon dass es ausschreitungen von hooligans waren


  - die kroaten haben einen jungen mann erschossen und reden davon dass es ein angriff auf das volk war, wollen zu gleich eine dritte entität oder gar teilung bosniens

  - die serben freuen sich und sticheln weiter


  nach all den medien berichten denen unsere kroaten so verfallen sind, und nach deren ihrer persönlichen meinung zu urteilen stellt sich mir doch wirklich die frage wer hier für blöd gehalten wird. das ganze zeigt langsam das wahre gesicht, die stille revolution wie sie hier genannt wird. und dann unterstellt ihr uns noch irgendwelche scheisse. seid froh dass es da keine racheakte gab, ich für mein teil hätte euch alle erschossen ihr dreckspack, jemanden erschiessen und dann auch noch lügen verzapfen. wo sind die ganzen toten kinder, frauen und opas die in ihren häusern von den "horde zla" erstochen worden sind. da sieht man doch ganz klar wer sich des selben instruments bedient wie die serben 91-95...

  a za nasu duvanjsku kraljicu cija je familija vec od 7. vijeka etablirana i poznata mogu samo reci da mi moze naduvati kurac...

 9. #309
  Magic
  Zitat Zitat von Emir88 Beitrag anzeigen
  Ich würde euch bitten nicht mehr in diesen Theards eure Komments abzugeben....
  Wollte ich auch schreiben

 10. #310

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  302
  http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=70705

  ČOVJEK KOJI JE HRVATE NAZVAO FAŠISTIMA: Još uvijek ravnatelj RTV FBiH!?

  Niti dva dana nakon skandalozne izjave koju je dao ravnatelj Radiotelevizije Federacije BiH Džemal Šabić, nema odgovarajuće reakcije, niti javnosti, niti političara, niti odgovornih u Upravnom odboru entitetske dalekovidnice.


  Podsjetimo, u reakciji na zahtjeve koje je u petak uputilo nekoliko tisuća prosvjednika u Širokom Brijegu, nezadovoljnih među ostalim i zbog izvještavanja javnih emitera o prošlonedjeljnim tragičnim neredima u ovom gradu, Šabić je kazao, zapravo ponovio je to nekoliko puta u programu FTV-a, da fašisti neće kreirati niti kadrovsku, niti uređivačku politiku Radiotelevizije Federacije BiH!?


  Ne treba biti posebno mudar da bi se zaključilo kako je prvi čovjek entitetske radiotelevizije, dakle jednog javnog medija, uvrijedio tisuće građana, uglavnom Hrvata, koji su se okupili u Širokom Brijegu, nazivajući ih fašistima.  Niti u jednoj normalnoj zemlji, čovjek koji je dao ovako skandaloznu izjavu ne bi mogao računati da će duže od nekoliko dana ostati na svojoj funkciji.


  Skandalozna izjava


  No, za sada nema nikakve reakcije, a bahati ravnatelj očito misli da je njegova pozicija posve nedodirljiva.

  Podsjetimo, prosvjednici u Širokom Brijegu tražili su ostavku izvršnog ravnatelja Sektora za produkciju i emitiranje TV programa Federalne televizije Zvonimira Jukića, koji je izvan svake sumnje odgovoran za način na koji je federalni javni emiter izvještavao o tragičnim događajima u Širokom Brijegu. Netko neupućen mogao je možda iz tih izvješća steći dojam da su navijači FK Sarajevo okupljeni u skupinu ružnoga naziva "Horde zla" došli u Široki Brijeg donijeti svojim domaćinima baklave i hurmašice, a da su ih tu dočekali "fašisti" o kojima govori Šabić.

  Naravno, u Sarajevu i Širokom mnogi različito gledaju na ono što se događalo u prošlu nedjelju. To je i razumljivo, ali nije razumljivo da Federalna TV sebi dopusti jednostrani pristup.

  Uostalom, o ovome je na skupu u Širokom Brijegu i govorio vođa navijačke skupine Škripari Ante Mikulić:


  - Mnogi su si dali za pravo da se igraju našim sudbinama u želji za tiražom i gledanošću. Tako su stvorili dojam da su su napadnuti gostujući najavijači. Htjeli su to predstaviti kao navijački obračun. Ali navijački obračun nije napad na obične građane. Na našoj strani je istina. Jedini je naš grijeh što smo stali pred rušilačkom hordom iz Sarajeva, kazao je Mikulić, koji je izrazio i ogorčenost ravnodušnošću hrvatskih političara u BiH prema događajima u Širokom Brijegu.


  Zašto šuti Soldo?


  A hrvatski političari, koje su prosvjednici "počastili" povicima "prodane duše", nisu reagirali niti na skandal u režiji ravnatelja RTV FBiH Džemala Šabića i njegovo izjednačavanje prosvjednika u Širokom Brijegu s fašistima. Jer, po Šabiću su fašisti ljudi koji su pjevali hrvatske domoljubne pjesme, i sudjelovali na skupu s kojeg su prije svega upućeni pozivi na istinu, mir i toleranciju.

  Čudi i da je do sada izostala rekacija prvog čovjeka Upravnog odbora RTV FBiH Igora Solde. Da je dorastao poziciji na kojoj se nalazi, Upravni odbor bi se u najskorijem roku morao očitovati o izjavama ravnatelja RTV FBiH.


  Ovako se otvaraju sumnje u moguće zakulisne igre i priče po kojima su "oni koji zapravo stoje iza Solde pripadnici istog lijevog političkog kruga koji voli sve svoje neistomišljenike nazivati fašistima, a među sobom dijeliti goleme financijske i materijalne interese". Naravno, misli se na moćnike u hrvatskim, hercegovačkim, političkim i medijskim krugovima, a manje-više svi vrlo dobro znaju o kome je riječ. No, je li doista istina da razni šabići, jukići i ostali mogu raditi ovo što rade (a skandal s izvještavanjem o Širokom samo je kap koja je prelila čašu) i zbog toga jer imaju podršku navodnih zaštitnika hrvatskih interesa koji sjede, gle čuda, baš u Širokom Brijegu ili Mostaru?!


  Pismo iz Mostara


  Na kraju dodajmo i informaciju do koje je ekskluzivno došao Pincom.info od izvora iz mostarskog dopisništva javnih federalnih eletroničkih medija. Naime, novinari informativno-tehničkog centra, naglasimo I HRVATI I BOŠNJACI, uputili su interno pismo svojim nadređenima u Sarajevu, prosvjedujući zbog načina na koji je izvještavano o tragičnim događajima u Širokom Brijegu i izbjegavanja da se huligani iz Sarajeva nazovu pravim imenom.


  - Trebamo li i mi sutra, kada "navijači" Veleža ili Zrinjskog naprave neki inicident, isto tako ne nazivati ih huliganima, upitali su mostarski novinari, pripadnici obje nacije, u pismu koje su njihovi šefovi, razni šabići, jukići i slični pokušali brižljivo sakriti od javnosti.Ähnliche Themen

 1. Hat Emir als Mod. versagt!!!
  Von DZEKO im Forum Rakija
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 01.01.2010, 19:04
 2. EULEX hat versagt
  Von Carinius im Forum Kosovo
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 24.07.2009, 12:55
 3. Antworten: 23
  Letzter Beitrag: 30.06.2009, 18:29
 4. Versagt Europa in Bosnien? 05.02.2009
  Von Emir im Forum Politik
  Antworten: 18
  Letzter Beitrag: 05.02.2009, 22:23